Tumeda klaasiga kiivriga ei tohi ka Eestis sõita!

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Tonis
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tonis »

Kes veel ei tea siis tume visiir on isegi meie vabariigis keelatud.

TSMm RTL 2001, 69, 941
Kood 117. Motokiiver
Nõuded:
... 2) näokatte klaasi läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, e. valguse neeldumine ei tohi olla suurem kui 20%.

Minule tuli see üllatusena :(
Kasutaja avatar

Hanna
Tsikkel: SuzukiMarauder/YamahaWildstar

Lugemata postitus Postitas Hanna »

Mida see siis tähendab!!!! :x See on ju naeruväärne! Aga kumb on parem, juhul, kui mul näiteks päikeseprillid ei mahu kiivri alla? Kas ma pean siis pimesi sõitma? No Ei! 8)
Life is like a dick. When it get's hard, fuck it!

Andyvana

Lugemata postitus Postitas Andyvana »

:!: :!: ...ometigi kiivrid on ju E-tähistusega ja tumedad visiirid sinna juurde on ametlik tehasekaup. :?: :!:
Kas tõesti on meie ametnikud "eurokatele" jälle oma karmimate nõudmistega silmad ette teinud? :o :?

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Tumeda visiiriga tohid näiteks ringrada sõita...

kert

Lugemata postitus Postitas kert »

Järjekordne näide sellest, kui inimesed(loe: ametnikud) tegelevad asjadega, millest neil tegelikult õrna aimugi ei ole... :x
Kasutaja avatar

Hanna

kert kirjutas:
Järjekordne näide sellest, kui inimesed(loe: ametnikud) tegelevad asjadega, millest neil tegelikult õrna aimugi ei ole... :x
Õige! :twisted:

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Aga üks paljudest siseministritest teadis, kui lähed olematu valgustusega tööõpetuse klassis midagi treima, paned keevitusaparaadiga kaasasolnud päikseprillid pähe(et laastuke silma ei lendaks), siis ei näe ju sittagi, kusjuures valgustus paistab kõigele muule lisaks veel seljatagant. Aga tumedad klaasid võivad ees olla ainult keevitajal, tema nägi nendest mingit täpikest läbi. Mõelda nüüd, mootorratturid tahavad hakata ka keevitaja kombel käsikaudu sõitma :shock: :shock: :shock: , neid tuleb hukatusest päästa.
Vot sellised lood on meil ju ametnike kompendentsusega. :wack:

Pääsuke

Lugemata postitus Postitas Pääsuke »

A kuidas on lood selle värvilise klaasiga, no selline neoon värvides? Sellel ju põhimõte sama, sisse ei näe ju mitte halligi. :roll:
Kasutaja avatar

Alv15
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Alv15 »

vak ja ma mõtlesin veel peegel tooni panna :(
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

mjah palju asju on keelatud aga nagu öeldaxe et reeglid on sellex et neid rikkuda. ja muide paljud teist on kuulnud et m6ni tsiklimees vai naine on reaalselt trahvi saanud sellise asja pärast??? tyhjade sumpadega s6itmine on kah keelatud aga ma kyll ei ole tähele pannud et k6ik rattad olex tänaval sama vaiksed kui kylmkapid... nii et m6elge ise kas kardate ikka nii palju seda suurt seaduse asja..
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

varavaht
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas varavaht »

Blää@ alv15:Sis ei tule meie toonimisest küll midagi välla..
Aa kuda on lood tsikli esi klaasiga ??? Seda ikka tohib ju toonida, või kuidas ???? :shock:

good things come to those who belive, better things come to those who don`t give up...

Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

mille krdi pärast tsikli esiklaasi vaja toonida on???? :shock:
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

varavaht
Kontakt:

@ piret...Kle mul nagu midagi bike sarnast...Tead, kui ilus on, kui on sini- valge tsikkel ja must esiklaas(tuuleklaas) ??? :shock:
:idea: Muidugi on selline tegevus mingi Jawa klaasiga mõtetu...sinna pane kasvõi kombaini esiklaas ja teeb sama välja... :wink: tuuletakistus on võib olla veel väixemgi, mis muidu sellel linnutapjal.. :twisted:

good things come to those who belive, better things come to those who don`t give up...

Pääsuke

Lugemata postitus Postitas Pääsuke »

Minu APRILIAL on ka muide klaas toonitud. Ise ei saa aru milleks. Ilmselt eelmine omanik arvas et nii on bro. Ega yhtegi halba sõna ka ei ytle, sobib
Kasutaja avatar

piret

eks toonklaas annab ikka paar hobujõudu juurde kah... :twisted:

Asko

Nobody

Lugemata postitus Postitas Asko »

:roll:
Viimati muutis Asko, 13 Jaan 2007, 23:41, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Varavaht, mis linnutapjatesse puutub, siis:

http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=262

:D
Kasutaja avatar

Alv15
Kontakt:

see umb sama et saab mendile rääkida rolleri suhtes et see on 50 ccm kuigi on 70 ;)
Kasutaja avatar

piret

no seda ma silmas pidasingi...aga võõrastele ja muudele ametimeestele jääb mulje, nagu see oleks terve portaali mentaliteet (ise ju tean, et see nii pole) ütleks mõne vanasõna, aga nii vana ma ikka pole veel ;)
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

kle give me a break, mis 6hutamisest siin jutt on ja huligaani syy v6tan kyll enda peale seni olen alati oma s6nade eest vastutanud ja sry kui nyyd keegi läheb ja hakkab seadusi rikkuma kuna luges Soultraini postitust siis v6tan kah vastutuse enda peale, aga samas olen ysna kindel et enamus teist on mingil määral eeskirju rikkunud ja nii ka mina seega...
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

varavaht
Kontakt:

@No limits: Kle seda linnutapjat ma just silmas pidasingi... :wink:

:idea: See ju kõige parem reegel, kui reegleid pole.... :twisted:

Teema algataja
Tonis
Kontakt:

:!: 1 asi veel toonijatele:
Plastikust klaase toonkilega toonida ei saa, vähemalt mingid suured eksperdid väidavad nii...
... ja teades kui kõva (tuleb ainult atsetooniga maha) on toonklaasi liim siis mina küll visiiri rikkuma ei hakkaks ainult katsetamise jaoks.

Muide, ükski euro-tehase toonvisiir ei tule kirjaga "street legal" ;)

m3

Lugemata postitus Postitas m3 »

hehh ... kui ment kinni peatab siis tõstad juu klaasi üless või miss :D
Kasutaja avatar

Hanna

aga kui ment peab just klaasi pärast kinni? :shock:
Kasutaja avatar

Alv15
Kontakt:

nu siis sõidad tast naca mööda teed klaasi lahti ja ütled et mul ple klaas ees olnudgi;)
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Nali naljaks aga ma korra kiiruse ja ... eest istusin mendi autos, kirjutas protokolli ja nigu muuseas küsis visiiri kohta. Mul on toon lubatud piirides aga kogemus näitab, et oleks võind lõdvalt ka selle eest mulle sauaga lükata :?
Kasutaja avatar

Hanna

No Limits kirjutas:
Nali naljaks aga ma korra kiiruse ja ... eest istusin mendi autos, kirjutas protokolli ja nigu muuseas küsis visiiri kohta. Mul on toon lubatud piirides aga kogemus näitab, et oleks võind lõdvalt ka selle eest mulle sauaga lükata :?
:roll: Sel juhul sul siis vedas jah...
Olgu see õppetunniks, sest et ega iga ment ei ole "sõbramees". Parem karta kui kahetseda, raha läheb ju bensiini jaoks ka vaja... :wink:

kuger

tume visiir

Lugemata postitus Postitas kuger »

soetasin enesele "Schuberth Concept" kiivri. Visiir 100% läbipaistev. Väga mõnus ja klaar on sõita, eriti hämaras ja pimedas. Nupuvajutusega saab sissepoole päiksevarju ette- ~40% tooni ja katab ka ~40-50% avast. Turvaline, mugav, seaduskuulekas :) , kallis :( .

Teema algataja
Tonis
Kontakt:

...Ja kohe päris kallis, ca 330.- EUR`i
Pilt
Kuidas sellise kiivri müratase ka on? Schuberthi kiivrid peaks vist ikka väga vaiksed olema arvestades nende üles/küljepeale käivate lõuaosade suletust?

kuger

müratase

Lugemata postitus Postitas kuger »

Mürataset ma ei oska võrrelda. See mu esimene "päris" kiiver. miljon aastat tagasi oli mul munakoor, kiirused olid väiksed ja polnud hullu. Nüüd olen vana mees ja mõtlesin, et ostan ikka turvalisema.. müra on tegelikult praegu päris hull. Mu motal on tillike klaas ja tuul jookseb täpselt visiiri alaosasse ja ilmselt on mingid pöörised, mis hakkavad sahistama- mühistama külgedel, kui püsti olen rattal siis on kuulda vaid üsna vaikset sahinat, aga istudes on kehva..Klaasi ära ka ei taha võtta siis on pikka otsa kiiresti raske läbida jne. aga kiiver väärib oma hinda.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”