Opeli esitulede süsteem nässus

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 692 korda
Tänatud: 454 korda

Re: Opeli esitulede süsteem nässus

Lugemata postitus Postitas yeekim »

ÜV ei tohi põleda kindlasti 2 tuld:
Airbag SRS ja pidurid ABS

EURO 6 nõuetega kaevuvad ka OBD'ga sügavamale ja seal tulevad juba heitmed ja süüted ja värgid.....
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

The Lawbreaker
Tsikkel: Honda cbr
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas The Lawbreaker »

on ikka häda siin kaugtule signaali ja lisatule ühendamisega.... Muidu hakkama ei saa osta selline relee ja selle võib pime ka ühendada. :wack:

Pilt
445CI V8 ja ZZR
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1991 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

The Lawbreaker kirjutas: 22 Dets 2024, 12:56
on ikka häda siin kaugtule signaali ja lisatule ühendamisega.... Muidu hakkama ei saa osta selline relee ja selle võib pime ka ühendada. :wack:

Pilt
Äkki loed teemat ka, see ongi probleem, et biksenonil on selle ühendamine keerukas. Tal ju lisatuli isenesest juba olemas ja ees ka, aga valesti ühendatud. :wack:
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Hei head inimesed, kes Te siin mind nõu ja jõuga toetanud olete! tahaks Teie kõigi kätt suruda selle eest ja siin selle teema lukku panna...aga vot EI SAA! Olene siis praktiliselt teema alguses tagasi ja suht õnnetu nii rahaliselt eelkõige kui tüütab ka ära, et üks auto võib nii jamada või siis mingitest tuledest ei saa nüüd jagu siis...
Ja mure järgmine: kes seda teemat algusest peale on jälginud siis jõudsime "lammutuste" tuledeni (kuna antud auto/ mudel on tootmisest maas ja osasid juppe ei saa tellida enam isegi ametlik esindus, sest Euroopa ladudes pole)...ja 1-tuli tuli Poolast, see õnneks töötas ja kõik ok...teine tuli tuli Leedust ja nüüd...Leedu tulel oli 3p garantiid! Sattus lollile ajale, sest pühade eelne ja pühad+enne aastavahetust...ja polnud aegu saada esindustes, et neid tulesid vahetada ja see 3p jooksis kohe nö "umbe". Ok Pärnus tuled vahetati ja seal jäi asi pooleli, sest vea koodid jäid kõik armatuuri alles. Uus katse olis siis Tartu Opelis...ja sealt tulin välja järgmise jutuga-tulemusega: oli 4-vea tuld/ jäi 1 ja miks jäi...nemad ei tea, sest tuled füüsiliselt nagu töötavad aga vasak tuli(see siis LIT oma...), kas tuli ise ikkagi seest kuskilt katki, kas ballast peksab segast või antud masinal on on ka esimesed amordid kõrguse anduriga, et kas andur, anduri pistik, anduri juhtmestik või amort ise on vigased...ja õnnetus on see, et "auto on tootmisest maas" ja esindus ei paku sellele ei amorti, andurit, tuld, ega juhtmestikku...et uuesti lammutuse lugu või kui on kellelgi kuskil lao jääke, mida nemad ei näe. Ja ü-eilsest siis KÕIK VEAD TAGASI!!! Selle vahega, et nüüd korra tulevad ja siis jälle kustuvad ja nii plinkides mul see sõitmine käibki.
Ma ei teagi enam, kust otsast seda asja nüüd arutama hakata...

Aga edu kõigile ja head vana aasta lõppu!!!
Kasutaja avatar

MustVälk
Tänanud: 574 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Tõsiselt kahju on sinust. :(

Loodan, et saad kuskile korraliku elektriku juurde. :) Iseasi kas odav. :(

Head vana aasta lõppu.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!

Antt1
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

Leedu 3-päevase garantii kohta kobiseks.

Need tingimused olenevad sellest et kellelt on tuli ostetud. Kui auto tulede müük on leeduka kutsetegevus (autoosade pood , romula jms) siis on ka kasutataud kaubal vähemalt aastane garantii. Ja 14 päevane taganemisõigus kui on interneti kaudu ostetud.
Taganemisõigus - võib ka täiesti korras asja müüjale tagasi saata ja raha küsida. Põhjendust ei pea tingimata olema või kui just siis lihtsalt "tuli uusi mõtteid"

Müüja võib muidugi tingimustesse märkida et 3 päeva garantiid või garantiid ei ole või mis iganes aga see tingimus on nagunii tühine.

Kui müüja oli eraisik või pole selliste asjade müük kutsetegevus siis selline garantii ei kehti. Kutsetegevus ei ole müük näiteks siis kui mul on puusärgifirma ja firmas selline auto. Tuled jäävad üle ja otsustan need maha müüa.

https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_et.htm

Ehk siis võiks arve pealt vaadata et kes oli müüja. Raha tagasisaamine on eraldi teema sest mis leeduka käes see leeduka kõhus. Kui on krediitkaartiga seotud arvelt ostetud on tõenäosus suurem. Pank võib tehingu tühistada.
Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 243 korda

Lugemata postitus Postitas Ain »

Eespool juba käidud see mõte välja, et kas seda süsteemi ümber ei anna ehitada? Igasugu asju ju progetakse ajust välja jne.. Palju sellise auto väärtus üldse on?
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader

Tere Ain!
Mõtlen Sinuga kaasa ja arutlen teemas nii, et: see Opel,i raisk kasutab siis mitut tulede lahendust, üks on suht tavalised led tuled, ilma igasuguste "smart" lahendusteta ja need on saadaval, loe "pea kõik kohad täis...lammutused jne...ning palju soodsamad kui bi-xenonid". Jama on selles, et need nö "tava tuled" ei istu juba kinnituste tõttu minu autole ja minu masina "aju" ei võta neid ka omaks ning mulle on jälle lisa kulu, osta need tavalisemad tuled, lasta ümber progeda jne...ning kuna olen teinud juba üsna suuri kulutusi nende bi-xenonide jaoks, pole mul mõtekas nö asja tagasi keerata. Ma poleks eales uskunud, et üks Opel võib olla nii kallite lahendustega ja minu viga, et ennem ei veendunud-otsinud foorumitest kirjeldusi jne...sest antud auto on see nn..."max lisasid täis" pill.
Auto väärtus: on juba ammu nö "lõhki"....ei tee saladust, et ostsin selle 4000eur täpselt...ja sisse olen pannud juba 1800eur ning seda raha ma enam tagasi ei saa kui müüa plaanin ja nii pätt ma pole, et katkist autot varjatud vigadega müüksin. Seega pole mul isegi mõtet seda müüa, vaid tuleb korda teha ja sõita. Ja tegelikult sõita on mugav, st auto on suht öko, 4x4...D-aut, 143kw...
Masinal tehtud tööd: Hõbenooles aut-kk hooldus, st õli ja filtri vahetus ja arvutiga sünkroonimine(asi läks palju sujuvamaks, paremaks), veermiku remont, pidurite rem, mootori rihma kmpl vahetus+maaotori õli ja kõik filtrid, taga difrri õli vahetus, tulede remont, defa mootori el-soojenduse panek, aku ja eelsüüte küünalde test, tagasilla kõrguse regulaator uus, 3d sillastend...jne-jne...
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Mina arvan siiski, et see bi-xesononi lahendus on võimalik tööle saada. Meil on ettevõtte veokatel ise pandud xenonid ja ledid halogeenide asemele ja elektrik on kõik juhtmed seal ümber ehitanud+lisanud päevatuled, et xenonit mitte päeval kulutada jne. Samamoodi juhib kõike seda aju ja veel kaks tulemoodulit. Kõik see on ka sellel Opleli ilmselt võimalik ümber ehitada ja ümberprogeda jne, aga seda peab tegema inimene,kes seda asja ka päriselt jagab. Need esinduse tegelased ilmselt ei oska sellega tegeleda. Nad saavad hakkama diagnostikaga ja originaalllahenduse parandamisega kuid seal ka kõik lõppeb. Ma tõesti ei oska kedagi soovitada,aga kindlasti on selliseid tegijaid olemas ka sõiduautode valdkonnas.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 243 korda

Lugemata postitus Postitas Ain »

Ma arvan, et proovi leida mõni pädevam autoelektrik ja vaata mida tema arvab või pakub. Esindus jäta kõrvale kuna seal erilahendusi ei tehta.
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis

tehh
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas tehh »

Pigem tundub,et siin on probleem tuledemooduliga,mis neid tulesi juhib. Kui kõik algsed vead uuesti tagasi tulid.
https://www.ebay.co.uk/itm/235427715977 selle hingeelu tuleks äkki uurida
Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader

Hei "tehh"!

See millele Sina viitad on midagi uut ja sellist osa pole varem mulle keegi pakkunud ega selle peale tulnud...isegi ametlik esindus, st ei Pärnu ega Tartu omad sellest pole rääkinud!?
Mh ja järjekordne+120eur+saatmine jne...hullud hinnad on ikka selle auto juppidega!

tehh
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas tehh »

Mul endal oli kogemus Bmw marki masinaga. viskas ka tulede vigasi ekraanile. Soovitati vahetada tulede küljes olevaid plokke jne. Lõpuks leidsin ühe tegelase,kes viitsis asja süviti uurida ja tuvastaski selle mooduli vea. Kahjuks tundub, et puuduvad inimesed ,kes on opeli endale selgeks teinud võrreldes bmw, mb või mõne muu levinud margi.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

tehh kirjutas: 01 Jaan 2025, 15:54
Mul endal oli kogemus Bmw marki masinaga. viskas ka tulede vigasi ekraanile. Soovitati vahetada tulede küljes olevaid plokke jne. Lõpuks leidsin ühe tegelase,kes viitsis asja süviti uurida ja tuvastaski selle mooduli vea. Kahjuks tundub, et puuduvad inimesed ,kes on opeli endale selgeks teinud võrreldes bmw, mb või mõne muu levinud margi.
Sellele moodulile ma eespool juba ka viitasin, kuid enne kui selle ostuks läheb peaks ikkagi ka selle vea täpselt ära defekteerima ehk muud asjad peaks enne korda saama või üle kontrollima. Pädevat elektrikut on alustuseks vaja.
ML-Transport AS

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 177 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

reinuvader kirjutas: 31 Dets 2024, 22:16
Hei "tehh"!

See millele Sina viitad on midagi uut ja sellist osa pole varem mulle keegi pakkunud ega selle peale tulnud...isegi ametlik esindus, st ei Pärnu ega Tartu omad sellest pole rääkinud!?
Mh ja järjekordne+120eur+saatmine jne...hullud hinnad on ikka selle auto juppidega!
Sul on vaja pädevat ja mõtlevat diagnostikut. Probleem on selles, nagu keegi kirjutas, et kui bemmidel ja mersudel oli 40 moodulit juba igas 2010a autos ja tõelistele alfaiasastele meeldib nendega liigelda ja remontida, siis opel sai alles hiljuti sissepritse võrreldes nende saksa preemiumitega.

Ma ei oska muud soovitada, kui Tartus https://www.diagnostika.ee/
Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader

Tere head kaasa mõtlejad!
Nüüd võib siis lõpuks selle tulede teema lõppenuks lugeda vb ka kustutada, sest see ei puuduta tegelikult ju mootorrattaid.
Leidsin pädeva autoelektriku ning ühendas läbi "can" mooduli koos põlema nii lisa kui kaug tuled(lisatule saab eraldi lülitist ka ära kustutada ja põlema panna) ning uus ballast lahendas ka vasaku tule errori.
Seega, lõpp hea-kõik hea. Loodan, et süsteem jääb ka toimima, sest sinna sai maetud ootamatult suure summa. Ma poleks eales arvanud, et 2012a Opeli osad võivad osutud nii kalliks+ polegi osasid asju enam mujalt saada kui eBay-st või lammutustest.

Nüüd veel korda teha parkimis andurid ja taga luugi elektroonika ja on masin täiesti aus ja korda tehtud.

Edu kõigile!
Aitäh!
Kasutaja avatar

kiilas
Toetajaliige
Tsikkel: R 1250 GS Adventure
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas kiilas »

reinuvader kirjutas: 10 Jaan 2025, 21:29
Tere head kaasa mõtlejad!
Nüüd võib siis lõpuks selle tulede teema lõppenuks lugeda vb ka kustutada, sest see ei puuduta tegelikult ju mootorrattaid.
Leidsin pädeva autoelektriku ning ühendas läbi "can" mooduli koos põlema nii lisa kui kaug tuled(lisatule saab eraldi lülitist ka ära kustutada ja põlema panna) ning uus ballast lahendas ka vasaku tule errori.
Seega, lõpp hea-kõik hea. Loodan, et süsteem jääb ka toimima, sest sinna sai maetud ootamatult suure summa. Ma poleks eales arvanud, et 2012a Opeli osad võivad osutud nii kalliks+ polegi osasid asju enam mujalt saada kui eBay-st või lammutustest.

Nüüd veel korda teha parkimis andurid ja taga luugi elektroonika ja on masin täiesti aus ja korda tehtud.

Edu kõigile!
Aitäh!
Parkimisandur pole probleem millega tegeleda, mul juba 10 aastat andurite juhtplokk väljas, et armatuuris errorit ees ei oleks.

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 177 korda
Tänatud: 98 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

Edu kõigile!
Aitäh!
Koht kus õnnestub kokku hoida. Oma kogemus. RAMi parkimisandurid maksavad(maksid, ma pole neid ammu ostnu) 70€. Aliexpressist saab sama head andurid 9€ tk koos postikuluga. töötavad sama hästi, peavad sama kaua vastu jne.. Vaatad vana anduri pealt koodi ja natukese googeldamisega tõenäoliselt leiad.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/

vanalendur
Tsikkel: D Monster
Tänanud: 78 korda
Tänatud: 42 korda

Lugemata postitus Postitas vanalendur »

701 kirjutas: 13 Jaan 2025, 10:07
Edu kõigile!
Aitäh!
Koht kus õnnestub kokku hoida. Oma kogemus. RAMi parkimisandurid maksavad(maksid, ma pole neid ammu ostnu) 70€. Aliexpressist saab sama head andurid 9€ tk koos postikuluga. töötavad sama hästi, peavad sama kaua vastu jne.. Vaatad vana anduri pealt koodi ja natukese googeldamisega tõenäoliselt leiad.
Mõnel autol ehk õnnestub ja mõnel mitte. VAG grupi kärakas pirtsutas isegi Hella toodangu peale, Valeoga leppis.
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 372 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

701 kirjutas: 13 Jaan 2025, 10:07
Edu kõigile!
Aitäh!
Nii palju või vähe ma neid aliexpressi omasid vahetanud olen, siis no lihtsalt ei kesta võrreldes originaaliga. Ajutiselt saab tööle jah.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 192 korda
Tänatud: 406 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Teemaväline
ranel kirjutas: 13 Jaan 2025, 12:46
Nii palju või vähe ma neid aliexpressi omasid vahetanud olen, siis no lihtsalt ei kesta võrreldes originaaliga. Ajutiselt saab tööle jah.
Opel ongi "ajutine" auto - kuniks järgmine asi "opeliks" kätte ära kooleb :mrgreen:
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”