A load
Liiklusseadus, nii huvitav kui see ka ei ole ei sätesta piiramata A- kategooria puhul varasemat vanusepiiri millal saab eksamit või sõidupraktikat teha. Liiklusseadus on lihtsalt selline vahva seadus. Aga ära heida meelt. Lugesin seadust uuesti (mu viimasest seletusest on juba tükk aega möödas) ja jõudsin sellisele järeledusele:kaska kirjutas:Lugesin selle pika jutu nüüd läbi, aga ei tea kas viga õhtuses kellaajas v milles, aga üks küsimus jäi ikkagi rippuma. Ärge kõvasti lööge, kui see siiski ära seletatud oli
Ühesõnaga olen 20 vana ja saan alles suve keskel 21 aga tahaks A lube kevadel tegema hakata ( praegu siis B olemas) - kas lastakse?
Ideaalis näed asja nii, et teen praegu autokooli ära ja kui saaks siis ARK-i eksamid ka ja siis ootaks lihtsalt sünnipäeva kuniks load kätte saab. On see loogiline, või pean ära ootama kuniks 21 saan ja alles siis saan õppesõittu tegema hakata või ARK-i eksamile minna?
Loa saamiseks pead olema 21 (LS § 29 lg 1 p 3)
Sõidupraktikal saad käia A kategooria saamiseks (oled 18 täis)
Eksamile peaksid samuti saama, saad lihtsalt piiramata A-kati (so üle 25 kw jne) load kätte 21-ks saamisel.
Kuna liiklusseadust on korduvalt muudetud ja nende muudatuste tulemusena on kadunud juhi kvalifikatsiooni etappidest igasugune loogika ja järjepidevus siis soovitan küsida need asjad ARK-st ka üle. See on praegu vaid minu tõlgendus ja ma ei tea kuidas ARK Liiklusseaduse sätteid tõlgendab. Karta pole midagi, saad kindlasti midagi enda jaoks selgemaks.
Julgustuseks võin öelda ka seda, et autokooli peaksid sa saama kenasti läbitud ka 20 aastasena, teisalt eksamiaeg ARKis võib saabuda alles Juunis

Ja veits teemast välja. olen mõlenud Liiklusseaduse muutmise ettepanekute kirjutamise peale, et tuua sellesse süsteemi vähemalt mingisugune loogika ja struktuur, kuivõrd sealt on puudu paljud elementaarsed asjad, mis peaks olema reguleeritud kasvõi õiguskindluse ja õigusliku ootuse printsiipidest lähtuvalt.
Küsija suu pihta ma ei löö!
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.