minu esimene kukkumine

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
werst

minu esimene kukkumine

Lugemata postitus Postitas werst »

Siia võiks kirjutada kõik enda esimesest kukkumisest(või ka rohkematest). Kuna olen ise tänapäevaste masinatega suhteliselt algaja siis on kindlasti huvitav ja õpetlik lugeda teiste kogemusi kus ja millal mitte eksida või kuidas ühes või teises olukorras toimida. Kuigi ilmselt praktikas toimib ikka asi omatmoodi, ei tee teoreetilised kogemused halba (crash) .

Kirjutan siia siis oma esimese kukkumise u.10-12 aastat tagasi. Tegemist pole küll tsikliga kukkumisega aga no kaherattaline siiski ja mäletan seda suht hästi.
Sõitsime sõbraga säärekaga kruusa(muld)kattega metsateel,vihma sadas, kiirus oli nagu võrriga ikka 30-40km/h kui ühel hetkel avastasin, et ees on terve tee ulatuses suur poriloik. Üritasin siis kaval olla ja võimalikult tee äärest sellest läbi sõita, et mitte põlvedeni vees olla(teadagi mis see vesi säärekaga teeb). Järgmine hetk olime kogu kupatusega kraavis(tegemist sügavate kuivendamiskraavidega). Nimelt oli see loik nagu kauss ja mina sõitsin selle servale mis oli mudane ja ülimalt libe. Mina ja sõber tegime õhus ühe korraliku salto kindlasti, kas ka säärekas, seda ei tea :D. Mingi hetk kogusime end, korjasime sadulast kukkunud tööriistad kokku ja lükkasime võrri 5km koju kuna ilmselgelt ei läind see asjapuu enam tööle(viga oli kõigest märjas küünlas). Loo moraal on igatahes selles, et alati tuleb enne tundmatut sügavat loiku hoog maha võtta, kunagi ei tea mis seal all on. (crash)
Eks omal ajal oli see säärekas ka selline et sidurit ei olnud, piduritest rääkimata :D . Sõiduvarustuseks t-särk ja loll pea :D

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Re: minu esimene kukkumine

Lugemata postitus Postitas tazavi »

ižiga aastaid tagasi, tagapidur puudus, kiirus 30-40kmh. Oli vaja keerata 90 kraadise nurgaga tänavale, ainult esipidur ja teepeale poetatud kruus tegid õnnetuse võimalikuks. aga kukkumine oli nii õnnelik, et ratas jäi tööle, sõitsin sõidu lõpuni ja pärast vaatasin, et kinnast oli mõnuga riivitud (käsi oli haige küll põrutusest) ja tol peval olid mul ainult teksad, kuna keegi nagunii ei kuku tsikliga :D Prast seda alati põlvekaistmed peal, sest põlve riivis see väike kukkumine ikkagi ilusti ära.

kaiman
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas kaiman »

krt minu esimene kukkumine oli nii naljakas,et seda lausa tasuks Tuuli Roosma satesse panna,siin lihtsalt jaaks ruumi vähe :bsmile:

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Sõitsin Jawaga talvel mingil lahtilükkamata külavaheteel, kus vist ainult külamehed traktorite ja uaasikutega muidu sõitsid. Sõitsin mööda roobast, kannad surusin kõrvale lumevallidele ja andsin kuskil 30-40 km/h minna. Mingil hetkel tsikkel kuidagi libises rööpas ja kukkus alt külili. Ise jäin harkisjalu küliti kukkunud tsikli kohale seisma.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

kaiman
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas kaiman »

kuna sai nooruses sõita aasta läbi,siis meenutada on :mrgreen: :bsmile:mäletan kuidas sai kompunitud mingit soojad kindad,ja jope,mis tuult läbi ei lase (lol)
mitte midagi saada polnud,ainult ARAIsulgudest sain Riiast omale :mrgreen: täitsa p**s* ajad olid ikka (lol) miskit juppi oli vaja siis pidi armee tuttavaid olema
Siis käisime RiiAST kiivreid ja juppe toomas...

Kasutaja avatar

hotshot
Tsikkel: crf 450r, Varadero

Lugemata postitus Postitas hotshot »

http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... ise+hetkel

Mitu lehekülge jahumist sellel teemal!
Ohutut liiklemist!

Taavi

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”