uus aku surnud!?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
uus aku surnud!?
järgmine probleem:
Uus aku (ca 2 kuud vana) täielikult surnud ehk ainult 3V andis tester (toas on tõusnud 4,5ńi)! Aku sai peale paar kuud või vähem tagasi - peale paneku hetkel 13,7V.
Nüüd seistes (sõidetud vahepeal ca 200km) kuulsin kuurist plõksivat häält - seda tegi signa, mis ei olnud sisse lülitatud.
Teagi, mis valesti sai - kas tasub garantiiga vehkima minna v mitte - eelnevad akud on ikka rohkem vanadussurma surnud
Re: uus aku surnud!?
Proovi uuesti ära laadida, ehk ärkab ellu. Ilmselt oligi signaga mingi kamm, mis aku tühjaks võttis. Ise olen saanud kunagi 2kuud vana aku ringi vahetatud, oli tavaline nö. lahtine aku, millel üks purk vahelt ära kooles. Geelakud on täieliku tühjenemise suhtes tundlikumad ja pärast enam eluvaimu sisse ei taha võtta. Aku müüja kindlasti sellele rõhubki, et on tarbimine taha jäänud ja täiesti tühjaks saanud või siis hoopis on relee tuksis ja ülelaadimist saanud. Aga küsida tasub ikka. Aga proovi kõigepealt ära laadida.
Päikest!
-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 12 korda
kolmevoldine ei ärka ellu, see on enesepett, mine vehi garantiiga ja kui ei, siis bad luck
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
40 eurine laadija pole paha investeering - keskmiselt 2 hooajaga hind tasa
njahh...probleem jätkub, kuna laadija ei taha millegipärast sisse lülituda (loe laadimis režiimile lülituda - voolu võtab sisse; automaatlaadija). Kas on võimalik, et laadija sisse lülituks peaks olema akus vähemalt mingi teatud vool? Või on võimalik mõni muu anomaalia (just akus)?
-
- Tsikkel: Honda Shadow American Edition
Kust ostetud? Minul Automaailm vahetas aku ilma kiunumata ringi. Nad ise kontrollisid, mingi katkestus oli sees. Seega ära põe, mine vaata mis müüja räägib.
Mine kähku ja vaheta aku ringi, ei pea vehkima ega midagi kommenteerima, mõõdavad poes üle ja annavad uue vastu, iga soliidne firma teeb nii!
Tsikli akudel on garantii ainult 6 kuud - absurdikas tegelikult!!!
Mul oli sama asi 5 kuud kestis, siis enam ühepütast käime ei vedanud! viisin poodi tagasi, mõõdeti, käivitusvoolust oli ainult 50 % alles, midagi kommenteerima ei pea, vahetati probleemivabalt.
Aku mark oli VARTA! 7Ah 120A
Varta pole aku ka, suht AA patarei Yuasa akud on 1 ja ainuke valik!
Rannu kirjutas:Mine kähku ja vaheta aku ringi, ei pea vehkima ega midagi kommenteerima, mõõdavad poes üle ja annavad uue vastu, iga soliidne firma teeb nii!
Tsikli akudel on garantii ainult 6 kuud - absurdikas tegelikult!!!
Mul oli sama asi 5 kuud kestis, siis enam ühepütast käime ei vedanud! viisin poodi tagasi, mõõdeti, käivitusvoolust oli ainult 50 % alles, midagi kommenteerima ei pea, vahetati probleemivabalt.
Aku mark oli VARTA! 7Ah 120A
http://www.motoservice.ee
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Vaidlen vastu, mu mõlemal tsikklil on Varta akud peal. VTR f-l juba viies hooaeg minu käes ning kui ratta ostsin polnud see kah uue välja nägemisega.SP1-l aga kõigest 7ah mahutavusega ja 3-ndat hooaega.Ja garantii muideks anti mulle aasta. Ja laadimispinge ei ületa mul 14V.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 396 korda
budi kirjutas:njahh...probleem jätkub, kuna laadija ei taha millegipärast sisse lülituda (loe laadimis režiimile lülituda - voolu võtab sisse; automaatlaadija). Kas on võimalik, et laadija sisse lülituks peaks olema akus vähemalt mingi teatud vool? Või on võimalik mõni muu anomaalia (just akus)?
See on nende kaasaegsete "tarkade" laadiate probleem, et väga tühja asja ei saa laadida. Et kui on soov proovida ellu äratada, siis pead kusagilt vanakooli laadija vaatama.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Mina olen autoaku pealt krokodillinud c.a. 15 minutit, siis on ka "tark" laadija aku külge võtnud.
Tänapäeval on akulaadijaid, millel on "Refresh mode". Näit. :http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/SID ... GB928m0Sl8
Selline refresh võib kesta kuni 20 tundi. Algul olin ise ka skeptiline, aga toimib. Täna on Transalpil 8 aastat vana aku, mida refreshin 2 korda aastas: kevadel enne kasutulelevõttu ja sügisel peale aku mahavõtmist. Kevadel refreshitud aku seisis kuni novembrini siganaga edukalt. Refreshi puhul on tarvis aku masinalt maha võtta. Laadimispinge kuni 16V rikub masina elektroonika.
Veel kogemusi algelisest refreshist. Vajalik stardabi funktsiooniga akulaadija. Kui tavalaadimise asendis ei taha voolu sisse võtta, tuleb lülitada stardifunktsiooni. Kui mõne minuti jooksul laadimisvoolu ei teki võib veidi aja pärast veel proovida. Kui paari stardifunktsiooni kasutamine ei aita, võib proovida nii, et polaarsused on vahetatud. Nii olen nii mõnegi "prügikasti aku" ellu äratanud. Talveks muidugi sellist koomast äratatud akut ei soovita. NB! Selline kodune reanimeerimine on ainult isiklikul vastutusel. Pretensioone ja vastutust plahvataunud akude ja mahapõlenud akulaadijate, hoonetete juhtmestike jne. vastu ei võta.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Hoi!
Milleks garantiilise akuga sellist n***i näha
edu
-
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Sest tegelikult pole ju hetkel ikkagi selge, kas viga on akus või tarbijas. Ainuke point on selles, et kui on tõesti ainult 6k garantiid, siis saaks selle uue testimise ajaks jälle algusest saati jooksma.
Mina soovitaks proovida täis laadida ja siis kuuks ajaks ühendamata seisma jätta (sõitmist eeldatavasti sel aastal enam pole?). Pärast seda näiteks 55W halogeenlambiga (4.5A) tühjaks laadida ja jälgida, kaua pidas.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
franz125 kirjutas:Vaidlen vastu, mu mõlemal tsikklil on Varta akud peal. VTR f-l juba viies hooaeg minu käes ning kui ratta ostsin polnud see kah uue välja nägemisega.SP1-l aga kõigest 7ah mahutavusega ja 3-ndat hooaega.Ja garantii muideks anti mulle aasta. Ja laadimispinge ei ületa mul 14V.
Sama siin,mul kõik akud ainult Varta ja ei mingeid probleeme.Veokatele peale Varta muid hea kvaliteediga akusid polegi meil saadaval.Tsiklile panin ka sel aastal Varta peale.Septembrist seisnud ja eile läks käima poolest pöördest.Murutraktoriga sama,seal on see mul juba pikalt olnud.Hind on ka väga OK.
Laadijaks on mul suur rataste peal 12-24V stardiga laadija ja see ka testib algul tühja akut päris pikalt.Tühja akut ei tohigi kohe täiega laadima panna,nii on kasutusjuhendis kirjas.Stardi jaoks on ka taimeriga nö enne starti kasutatv kiirlaadija,et akut mitte stardiga lõhki lasta.Siiani olen selle laadijaga kõik tühjad akud laetud saanud.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
eddy kirjutas:Pill tarbib voolu,massilyliti aitab!
Massilüliti peaks vist panema küll - kasvõi igaks juhuks
Akust endast aga niipalju, et viisin Automaailma tagasi, kus võeti see "vaatamiseks" - nüüd on nädal möödas, kuid vastust veel pole, kuid eks see testimine võtab ka aega.
Aga testimisse läks see mu enda susserdamise pärast - oleks pakutud kohe vahetusvarianti, kuid kuna ratas talvel nii kui nii seisab, siis avaldasin soovi, et pandagu see summa mu konto peale (e-poe) ja kevadel, kui hooaeg avatud, tulen võtan uue aku. Pole ju mõtet uuel seisval akul garantii aega ära raisata! See oli aga müüjale suurem matemaatika ja kohale oli vaja kutsuda "pagunitega" isik, kes siis selle otsuse vastu võttis!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
See testimine võtab mõned minutid aega.Enne peaks akut laadima,sest tühjale akule testi ei saa teha.Tavaline test käib nii,et pannakse laadija 12tunniks taha ja kui siis ei näita midagi loetakse aku lõppenuks.Tänapäevast akut ei hakka keegi ju lahti lõikama,et füüsiliselt kontrollida mis juhtunud on.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 170 korda
Kas ma saan õigesti aru, et ei olda kindel, et tsikkel seistes üleliia ei tarbi ja kohe kaupmehe juurde akut süüdistama? Enne võiks hetero mees omale testri pihku võtta korraks sellisel juhul. Pole eriti keeruline.
-
- Tsikkel: rod ja pooleli xs
- Tänatud: 1 kord
Kas ma saan õigesti aru, et ei olda kindel, et tsikkel seistes üleliia ei tarbi ja kohe kaupmehe juurde akut süüdistama?
Nalja teed või? Tänane tarbijaühiskond põhineb eeldusel, et klient ei tee kunagi midagi valesti, kaupmees/kaup on alati süüdi ja üldse peaks kaupmees oma überrikkuse tõttu kõik kaubad vähemalt 50% soodsamalt kui mitte tasuta tarbijale müüma/andma ....
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.