Soov osta Supermoto
Moderaator: Moded
Soov osta Supermoto
Tere !
Olen ise veel suhteliselt võhik mootorratta alal, aga olen veendunud, et esimene ratas võiks ikka supermoto olla.
Peamiselt võiks ratas olla kasutaja sõbralik ( koguaeg kolbi vahetada vast ei jaksa) ja kerge.
Üks motohundist tuttav muidugi ütles et KTMidest eemale hoiaks kuna need tahtvat väga tihedat hooldust saada.
Paraku on nii, et üks räägib ühte juttu ja teine risti vastu, seega mõtlesin, et küsiks abi siit.
Igatahes võistlusratast ei otsi, aga mootorrattad võõrad pole seega sellist juttu, et - esimeseks rattaks liiga võimas ei tahaks kuulda
Kuna Eestis turg supermotol üldse suhteliselt väike, siis esialgne plaan oli Rootsist ratas osta, aga kui siin leidub inimesi kellel on kuskil tutvusi ja on muidu tore sell ja viitsib aidata võhikut hädast välja, siis olen kõikidele pakkumistele avatud
Ise olen muidu vaadanud järgmisi rattaid : Yamaha wr 400 , Honda Crf 450 ja Suzuki DRZ 400
- Olen 176cm pikk ja kaal ca 80kg
- Kunagi rolleri seljas sõidetud ja ka sõprade baike proovinud
- 25
- A2 kuid suvelõpus teen täis A eksami
- Ratas võiks olla peamiselt linnavahel, kuid kui sõbral krossikas tekib, tuleb hakata metsavahel käima
- Hind võiks jääda ca 3000 Euri juurde
- Sõpradel on baigid, seega pean uued sõbrad leidma
- Enamasti sõidaks rattaga ikka üksi, seljakoti huviline pole.
Re: Soov osta Supermoto
osta husqvarna 610 sm
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
426f kirjutas:osta husqvarna 610 sm
Aga kas juppide saadavus selle Eestis on okei ?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Hoi!
Oleks eelarve suurem, soovitaks seda:
Jääksid sõbrad peigilistel alles
Aprilia SXV 450/550 siis.
Aga KTM on ka minu arust väga hea tootja....
edu
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Mida Sa juppide all silmas pead? Kuluosad/tarvikud (piduriklotsid, filtrid, õlid, jahutusvedelik, küünlad, rattalaagrid jms.) on kättesaadav motopoodidest. Vahemärkusena, et jutt käib 2000 ja üles ratastest. Kolvikomplekt, keps - sama lugu. Tihendikomplekt (mootoriremont) on samuti saada. raskemaks läheb spetsiifiliste tihenditega, mida tuleb tellida, näiteks UK-st (tarne paari nädala ringis). "Kere" plastikuid leiab väga kergelt e-Bay.co.uk-st.
Põhimõtteliselt kõike on saada, tuleb natuke otsida ja teada, kust otsida.
Ja meil on ju Eestis olemas oma Husqvarna esindaja freetime.ee
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
yeekim kirjutas:Hoi!
edu
Hetkel 2 SXV-d auto24.ee-s , mille hind jääb napilt alla 3000€
Selles suhtes mahub valikusse
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni
Loff kirjutas:Mida Sa juppide all silmas pead? Kuluosad/tarvikud (piduriklotsid, filtrid, õlid, jahutusvedelik, küünlad, rattalaagrid jms.) on kättesaadav motopoodidest. Vahemärkusena, et jutt käib 2000 ja üles ratastest. Kolvikomplekt, keps - sama lugu. Tihendikomplekt (mootoriremont) on samuti saada. raskemaks läheb spetsiifiliste tihenditega, mida tuleb tellida, näiteks UK-st (tarne paari nädala ringis). "Kere" plastikuid leiab väga kergelt e-Bay.co.uk-st.
Põhimõtteliselt kõike on saada, tuleb natuke otsida ja teada, kust otsida.Ja meil on ju Eestis olemas oma Husqvarna esindaja freetime.ee
Tänan. Ise küsisid, ise vastasid On palju abiks !
Paranda kui olen valesti aru saanud - Supermotode puhul on minu teadmistel põhinedes mingi teatud tundide/kilomeetrite arv kui on vaja kolbi/kepsu jne vahetada. Ratta ostmisel tahaks ka silmas pidada, et ratta võimsus ja mootori hooldus oleks tasakaalus. Laagrid, küünlad, klotsid, filtrid jm tuleb niikuinii jooksvalt vahetada.
Siit teksikski küsimus et kas Yamaha, KTM, Husq, Suzuki v Honda?
aprilial teatavasti iga 10000 km tagant kap remont
-
Asi ei ole mitte supermotos, enduuros või milleski kolmandas - asi on kinni konkreetses rattas. KTM LC4 baasil SM rattad, samuti Husqv. 610 baasil SM rattad hooldatakse ikka umbes-täpselt 5000km takka. Võistluspille hooldad tundide tagant.
Lühidalt - tänavasuunitlusega rattad hooldad km tagant, võistlussuunitlusega rattad tundide/töötundide tagant.
Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Maku kirjutas:yeekim kirjutas:Hoi!
edu
Hetkel 2 SXV-d auto24.ee-s , mille hind jääb napilt alla 3000€
Selles suhtes mahub valikusse
Isiklikult meeldib SXV väga, aga kuuldavasti aprilia juppide hinnad päris krõbedad.
-
Kõige lollikindlam on vast osta KTM 640/660 LC4 SM variant - juppe saada nii, et paha hakkab. Kõigil on KTM ja abi saab igalt poolt.
Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
ma nüüd ei tea kuidas need erinevad väited täpselt kokku peaks sobitama "Olen ise veel suhteliselt võhik mootorratta alal" ja "aga mootorrattad võõrad pole seega sellist juttu, et - esimeseks rattaks liiga võimas ei tahaks kuulda" aga omalt poolt ütleks niipalju, et kokku 4'st rattast, mis mul hetkel kasutuses on, just see supermoto (no sisuliselt on see võistluskrossikas teistsuguste ratastega) on ikka konkurentsitult see kõige võimsam ja hullem küll. kuigi võhik numbrite järgi justkui seda ei arvaks.
igatahes, kui supermoto siis supermoto, ent kõik need mudelid, mis sa siin üles lugesid on tegelikult krossikad ja neil on eestis turg piisavalt suur, seega ma ei ole küll nii veendunud, et just rootsi sellist ratast tooma peab minema.
- roller ja bike võrdluses supermotoga on sama nagu võrrelda siga ja kägu!
- linnavahel sõitmiseks on supermoto tsikkel küll hea, kuid ma isegi ütleks, et kokkuvõttes mitte see parim valik. metsavahel sa tänavarehviga ei sõida aga kui mingid üsna spetsiifilised rehvid alla paned siis võib sinna ju minna. krossikaga, millel krossirattad ja krossirehv all, pole aga mingit "koos sõitmist"
- linnavahel eriti vahet pole, kas sa sõidad pundis baigiga või teist ümberehitatud krossaritega, minumeelest...
see, ete KTM vajab eriti tihedat hooldust on mingi suvaline linnalegent. aga see 2 silindriline aprilia on muidugi kõigest muust sarnasest kestvuse poolest ilmselt kõvasti üle
Loff kirjutas:Kõige lollikindlam on vast osta KTM 640/660 LC4 SM variant - juppe saada nii, et paha hakkab. Kõigil on KTM ja abi saab igalt poolt.
Olen nõus, et KTMi liigub palju, aga kas hiljem metsas müttamisel raskeks ei jää ?
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
http://www.auto24.ee/used/1696933
Minu ratas. Küsimused teretulnud Paberitega on hind 3900.-
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
-
Sellisel juhul vaata DRZ400 poole. Või hiljem võtad teise ratta juurde.
Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
will111 kirjutas:ma nüüd ei tea kuidas need erinevad väited täpselt kokku peaks sobitama "Olen ise veel suhteliselt võhik mootorratta alal" ja "aga mootorrattad võõrad pole seega sellist juttu, et - esimeseks rattaks liiga võimas ei tahaks kuulda" aga omalt poolt ütleks niipalju, et kokku 4'st rattast, mis mul hetkel kasutuses on, just see supermoto (no sisuliselt on see võistluskrossikas teistsuguste ratastega) on ikka konkurentsitult see kõige võimsam ja hullem küll. kuigi võhik numbrite järgi justkui seda ei arvaks.
igatahes, kui supermoto siis supermoto, ent kõik need mudelid, mis sa siin üles lugesid on tegelikult krossikad ja neil on eestis turg piisavalt suur, seega ma ei ole küll nii veendunud, et just rootsi sellist ratast tooma peab minema.
- roller ja bike võrdluses supermotoga on sama nagu võrrelda siga ja kägu!
- linnavahel sõitmiseks on supermoto tsikkel küll hea, kuid ma isegi ütleks, et kokkuvõttes mitte see parim valik. metsavahel sa tänavarehviga ei sõida aga kui mingid üsna spetsiifilised rehvid alla paned siis võib sinna ju minna. krossikaga, millel krossirattad ja krossirehv all, pole aga mingit "koos sõitmist"
![]()
- linnavahel eriti vahet pole, kas sa sõidad pundis baigiga või teist ümberehitatud krossaritega, minumeelest...
see, ete KTM vajab eriti tihedat hooldust on mingi suvaline linnalegent. aga see 2 silindriline aprilia on muidugi kõigest muust sarnasest kestvuse poolest ilmselt kõvasti üle
Selgituseks : võhik sellepoolest, et mootorratast omanud pole, võõrad pole sellepoolest, et sõprade naked ja muid baike proovitud kll kui supermotosid. Mopi ajad on kauge minevik, võib pigem isegi mitte arvesse võtta
Mõistan, et Supermoto tänavalegaalne krossikas kuid ma esialgu tahaks varianti millega oleks võimalik linnas sõita, eks need teised veljed koos krossirehvidega tulevad ka hiljem. Supermoto poole vaatan sest baigid ja muud elukad lihtsalt ei paku huvi ning välimuselt meeldib supermoto kõige enam.
Lihtsam kohe enduro osta, saad rahulikult linnas sõita ning metsas välja elada.
Tunduvalt praktilisem.
Supermoto on küll tore ja äge, aga lõpuks tahad kindlasti ka metsa seiklema minna.
-
Veel parem on 2 ratast osta - enduurokas ja SM, nagu minul. Väga mugav, milline tuju on, sellise ratta võtad. Ja kui eriti turnida tahad siis osta kolmandaks traiel (trial).
Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Hoi!
Ise viskasin SM velgedele enduro rehvid peale ja sai metsas/liivas mütatud küll.
Ebapraktiline pool minust võtaks Aprilia ja see mõtlev osa Suzu DR400
edu
EDIT
Noo muidugi: Loff@PPR
PõllumeesPõlineRikas
Loff kirjutas:Veel parem on 2 ratast osta - enduurokas ja SM, nagu minul. Väga mugav, milline tuju on, sellise ratta võtad. Ja kui eriti turnida tahad siis osta kolmandaks traiel (trial).
Esialgu kahte ratast rahakott välja ei võlu, aga õnneks on võimalus osta kahed veljed krossi ja tänava mustriga Esialgu
-
Ega ma neid rattaid ka korraga ostnud. Ikka tasa ja targu, teed aga tööd ja kogud raha ja siis lööd selle laiaks.
Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
sõber pani ka sm velgede peale mingid mustriga, peaaegu isegi klotsiga rehvid. eks näis kuidas tal nendega metsas õnnestus sõita aga jah, eks seal teatud võimalusi ole. samas kokkuvõttes olen ise ka seda meelt, et tegelikult on ikkagi üsna mõeldamatu variant see, et sõidad sama rattaga väga kenasti nii asfaldil kui metsas. aitab mitu ratast, nagu siin juba öeldud on.
aga iseenesest muidugi ei ole halb mõte supermotoga sõitu õppima hakata, vähemalt ei sõida end ehk 200'ga surnuks
-
- Tsikkel: KTM 250 EXC-F
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Ise omasin ka supermoto ratastega ratast. Sai juurde soetatud krossirattad, peas molkumas mote, et kyll ma ringi vahetan kui linnavahel paarutada tahan, mis see siis ara ei ole. Reaalsus aga oli see, et linnavahele enam ei tryginud kordagi ja mets rahuldas soiduvajaduse taielikult. Supermoto rattad jaidki keldrisse seisma kuni ratta koos komplektiga maha myysin.
will111 kirjutas:aga iseenesest muidugi ei ole halb mõte supermotoga sõitu õppima hakata, vähemalt ei sõida end ehk 200'ga surnuks
SXV puhul pole 200 mingi probleem... Bikega võrreldes hakkab lihtsalt väga hirmus.
Selleks 200 jaoks peaks ülekandeid vahetama
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni
Mina võtaks 3 ratast. Krossikas, SM ja bike, hea vastavalt tujule valida SM ainukeseks rattaks tüütab vast üsna ruttu ära. Hakkad tahtma ikka linnast teistega välja sõita ja mõne pikema sõidu teha. Supermoto ja krossikiivriga pole maanteel pikalt kõige mõnusam sõita. Kui ikka ainult 1 ratas valida ja on kange tahtmine metsa ka minna, siis pigem ikka enduro. Näevad ja kolakad välja a on praktilised.
Üldjuhul inimesed ei saa omale lihtsalt sellist asja lubada
Iseenesest see oleneb ka väga palju sõidukohtadest ja harjumustest, et kas tüütab või mitte. tõesti maanteele selle supermotoga ronida on täiesti mõttetu, eriti eestis kus maanteed on sirged ja surmigavad. kuid linnavahel ja teatud kurvilistel teedel siinseal linnaümbruses on jälle väga fun sõita. tegelikult ega see pole ka üldse halb mõte, et panna supermoto ratta alla selline rehv, millega kannatab vabalt ka kruusatee peale ning isegi metsavahele minna. omal on korra proovi pärast ka midagi taolist ühe ratta all olnud ja noh päris põnev oli. kõige raskem on seejuures leida täpselt sobivat esirehvi.
SXV otsas 200 võib tõesti suht karm feeling olla, korralik purjekas
http://bike.motors24.ee/vehicles/426737 ... t=age.DESC
Omale hakkas siukene silma. Peaks vist kõiki Su vajadusi täitma. Antud ratta hooldusintervallide kohta kahjuks info puudub, ehk oskab mõni teadjam mees täpsustada.
tavaline krossikas, krossika hooldusvälp ka. eks temaga saabki nii 100h rahulikult (mitte võistlustel) sõita umbes ja siis tuleb jälle teatavad vahetused ette võtta.
aga sellele on kindlasti vaja hakata siis tulesid ja vilesid juurde pookima hakata kui tahta tänaval ja avalikult sõita. ainult numbri külge kinnitamisest ilmselt ei piisa.
-
- Tsikkel: CRF450R13
Kui siin juba krossikaid vaadatakse, siis on odavam osta juba selline masin, mis on supermotona sündinud või juba ümber tehtud. Mõni ikka leidub kui küsida siit ja sealt . Muidu kui korralikku masinat tahad hakata ehitama, siis läheb ulmse kalliks. Mingit linnas sõitmiseks tahate, siis Apriliat ei julgeks küll soovitada. Saate odava raha eest hirmus suure remondiarve
. Tahate nii võistelda kui ka linnas kulgeda, siis ei ole paremat varianti eelpool mainitud husqvarnast, millel 530 mootor ja sm450rr võistlus raam. Hind on ka tegelikult sellise ratta kohta odav.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.