Test: Mis on parim Led pirn parktulele W5W socketiga
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Magimees
Teema algataja - Postitusi: 369
- Tsikkel: Aprilia Shiver 750cc
Test: Mis on parim Led pirn parktulele W5W socketiga
Tere,
Alates enda ratta ostmise hetkest olen jahtinud parimat W5W socketile sobivat LED pirni, mille valgus oleks täiesti valge, ehk siis valguse temperatuur jääks vahemikku 4500-5000 kelvinit.
See saaga sai alguse sellest, et tehases olid minu rattale külge kruvitud läbipaistva klaasiga osram'i w5w 12v hõõgniidiga pirnid. Kahjuks need pirnid minu silmis kohe üldse ei sobinud kokku ratta üldmuljega.
Nüüd kui ma olen endale lõpuks selle "kõige" parema pirni leidnud, mõtlesin, et jagan infot ka foorumiga.
Kõigepealt sai peamiselt E-bayst ja Tallinna autopoodidest igasugu LED pirne kokku ostetud:
Pildil vasakult : - Osram LED Driving W5W 12V 4000K, Viie LED'iga 360 kraadi 12V 6000k noname hiinakas, Viimasena 1X Cree lediga 12V 5000k noname hiinakas.
Rohkem hiinlaseid ei julgenud kokku osta, sest kõik minu käest läbi käinud odavad Hiina pirnid annavad palju valgust, kuid LED'idel on alati tugev sinine toon küljes.
Kõigepealt testisin Osram Led driving pirni:
Järeldus: Osram'i reklaami kohaselt peaks pirni valguse temperatuur olema 4000k, ehk siis Led'ide maailmas tuntud "warm white" tooni. Reaalselt pakuks valguse temperatuuriks 5000K. Valgusviht on ilus 180 kraadi ja suhteliselt ligilähedane tavalisele hõõgpirnile. Lisaks on Osram'i pirn ka kõige parema koostekvaliteediga ja kõige väiksema profiiliga.
Kõige selle miinus on aga hind. Mina sain Osram'i pirnikomplekti kätte umbes 20 euroga.
Teiseks proovisin Viie led'iga 360 kraadist 12v 6000k noname hiinakat:
Järeldus: pirn on väga hele, valgustugevus on üllatavalt hea. Kahjuks on valguse temperatuuriks silma järgi pakkudes umbes 6000-6500k ehk siis valgusel on tugev sinine toon juures. Suure boonusena võib ära märkida, et sellel pirnil on väidetavalt küljes veel canbus'i erroreid peletavad takistid, mille tulemusena ei anna uuemate rataste aju märku, et parktule pirn on läbi põlenud.
Selle pirnikomplekti eeliseks on odav hind. E-bay kaudu sain pirnikomplekti kätte umbes 6 euroga, kui hiinast tellida, oleks võimalik ka umbes 3 euroga sama komplekt endale muretseda. Lisaks on neid samu pirne väga laialdaselt eesti autopoodides müüa.
Kolmandana sai proovitud ühe Osram'i led'iga W5W Noname hiinakat:
Järeldus: Pirni valgustugevus on hea, valguse temperatuur on 5000k ehk ilus valge. Tundub, et Led ongi korralik Osram'i toodang aga kahjuks Led'i tolmukate hajutab valguse veidralt laiali. Lisaks on ka sellel pirnil canbus'i erroreid peletab kiip peal. Suureks miinuseks on pirni suured mõõtmed.
Pirnikomplekti hinnaks oli 13 eurot.
Lõppjäreldus:
Lõpuks kruvisin enda rattale külge Osram'i pirnid. Valgustugevus on hea, valguse temperatuur täpselt see, mida ma otsisin ja pirni profiil kõige ligilähedasem tavalisele hõõgniidiga pirnile.
Lisaks mainin ära, et neid samu Osram'i pirne on ka võimalik 6000k valguse temperatuuriga leida.
Loodan, et kirjutis oli abiks,
Magnus ![]()
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2014 korda
- Tänatud: 599 korda
Re: Test: Mis on parim Led pirn parktulele W5W socketiga
Otsisin ka oma autole esituledesse LED gabariite ja leidsin auto maailmast sellised või vähemalt sama pakend oli.Proovisin ka mitut enne kui õige leidsin,aga need põlevad ilusa peaaegu valge valgusega ja on hajutatud ka ühtlaselt.4300 xenoniga täpselt sama värvus.Mul gabariidid täpselt lähitule all ja põlevad koos.Kole oli tavalist kollase valgusega hõõgpirni vaadata.
Samas tagatulesse ei sobi,sest teeb punase kuidagi roosakaks.
Numbritulesse leidsin ka ilusa valge valgusega vist need
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
Magimees
Otsisin ka oma autole esituledesse LED gabariite ja leidin auto maailmast vist sellised või vähemalt sama pakend oli.Proovisin ka mitut enne kui õige leidsin,aga need põlevad ilusa peaaegu valge valgusega ja on hajutatud ka ühtlaselt.4300 xenoniga täpselt sama värvus.Mul gabariidid täpselt lähitule all ja põlevad koos.Kole oli tavalist kollase valgusega hõõg pirni vaadata.
Ega nendel pirnidel midagi häda ei olnud, küllap tegu täpselt sama pirniga, mis minul testis oli. Kahjuks oli minu jaoks toon natuke liiga sinakas.
tore kuulda, et ma ainuke loll ei olnud, kes mööda poode ja netti ringi tuhlas, et endale meelepärased pirnid leida.
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2014 korda
- Tänatud: 599 korda
Kus juures neid oli tõesti sama tootja omasid erineva värvusega,aga õnneks leidusid ka valged.Samas kui praegu minna ostma ega siis vist neid samu ei leiaks
,
sest valik oli seal suur.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ma ei viitsiks elusees mingite ledidega jamada.Mul ka autol gabariit xenoni kõrval.Ledi müüjatel on muidugi hea põli praegu.Enamus topivaid neid igale poole.
Philipsi Blue Vision W5W pirnid on ka valge valgusega, sobivad ksenooni kõrvale.
-
Magimees
Philipsi Blue Vision W5W pirnid on ka valge valgusega, sobivad ksenooni kõrvale.
Kusjuures sai neid pirne ka proovitud, aga otsustasin, et LED*ide testi pole mõtet neid lisada. Need olid tõesti üllatavalt valge valgusega, kuid valguse tugevust ei saanud Led'idega eriti võrrelda.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.