suzukide iseäralik mootorihääl
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 75
- Tsikkel: Suzuki GSF600 Bandit
- Tänanud: 1 kord
suzukide iseäralik mootorihääl
Olen uurinud igaltpoolt, et miks mu banditil selline iseäralik heli(loe klõbin) mootorist kostab, netiavarustes räägitakse, et see on normaalne aga ühtegi banditimeest nagu jutule pole saanud siin kodumaal, et kas tal ka selline heli.
OSkab ehk keegi täpsemalt rääkida, et miks ja kas on võimalik vaigistada seda? masin on 97a suzuki bandit 600ne ja heli on nagu ülivanakooli klaviatuuriga klõbistamine ja võimendadtud.
Re: suzukide iseäralik mootorihääl
Mootorikett?
Kui mootori kett ülemäärast lärmi teeb enne kui ta ise omal jõul pingutab, siis võib teda veidi takka aidata ja ise ära pingutada ühe klõpsu.
-
- Tsikkel: B-12T
- Tänanud: 134 korda
- Tänatud: 71 korda
- Kontakt:
Jep, mootorikett on vandel suzudel täiesti tavaline klõbina/kõrina tekitaja madalatel pööretel
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
-
- Tsikkel: vesigixxer
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 1 kord
Endalgi sama jama. Keegi 'puust ja punaselt' viitsib selle pingutamise ära seletada?
Tegelt on see imelihtne, kui tead kuidas see süsteem töötab. Selleks võid google't lapata, saad kohe teada kuidas sinu tsiklil see töötab.
Enamlevinud masinatel saab seda pingutada kui keerata lahti keskmine mutter mis talda/vedru kinni hoiab. Võtad vedru välja, surud kruvikaga talda ja vajadusel liigutad tagaratast 6'nda käiguga, seni kuni klõps ära käib. Kui üle pingutada, siis mootor ei jaksa vedada ja jääb jõudu väheks ning venitab ketti üleliia. Siis pead pinguti välja võtma ja nn ära reset'ma. Üldjuhul seda meetodit kasutades üle pingutada suht võimatu, kuna keegi ei suuda seda nii tugevalt suruda. Netis liigub ringi ka kinnituspoltide lahtikeeramise ja ratta liigutamise süsteem, kuid sellega olen mina üle pingutanud ning üldiselt oli see üldse paras kepp. Nii nagu ma alguses kirjutasin olen mingil 4-5 tsiklil selle 15 minutiga ära teinud.
Mina pingutaks seda just nii ,et keeraks kinnitusmutreid mõlemaid võrdselt lahti kuni kuulen ühte klõpsu, siis kinni tagasi.
Zann0 kirjutas:Mina pingutaks seda just nii ,et keeraks kinnitusmutreid mõlemaid võrdselt lahti kuni kuulen ühte klõpsu, siis kinni tagasi.
Viga selle süsteemiga on see, et tald ei liigu seda ühte plõksu edasi kui midagi tallaotsas ringi ei käi. Ehk kui ketti ei liiguta, võid selle enamikel juhtudel nii välja keerata, et kui korra liikuma hakkab, paneb mitu nõksu korraga. Ja üleüldiselt on ühte polti keskelt millele saab normaalselt ligi lihtsam välja keerata kui kahte pisikest polti, millest üks tavaliselt peidab end kuskil juba kitsas kohas. Aga igaühele oma, mõlemad variandid on välja käidud
Väike küsimus ka endal, et kas ketti on võimalik liiga ära pingutada endal just tegin ja siuke imelik tunne on et äkki sai liiga pingul?
mart211 kirjutas:Zann0 kirjutas:Mina pingutaks seda just nii ,et keeraks kinnitusmutreid mõlemaid võrdselt lahti kuni kuulen ühte klõpsu, siis kinni tagasi.
Viga selle süsteemiga on see, et tald ei liigu seda ühte plõksu edasi kui midagi tallaotsas ringi ei käi. Ehk kui ketti ei liiguta, võid selle enamikel juhtudel nii välja keerata, et kui korra liikuma hakkab, paneb mitu nõksu korraga. Ja üleüldiselt on ühte polti keskelt millele saab normaalselt ligi lihtsam välja keerata kui kahte pisikest polti, millest üks tavaliselt peidab end kuskil juba kitsas kohas.
Aga igaühele oma, mõlemad variandid on välja käidud
Su varianti olen samuti proovinud aga seda keskmist mutikat koos vedruga otsa keerata oli ERILINE maadlus, vähemalt minul oli.. vandusin ja ropendasin. Peale seda kasutan eelnevalt välja pakutud varianti
-
homme hommikul proovin ketipingutamise varjandi ära.
seda keskmist mutikat koos vedruga otsa keerata on väga lihtne kui kasutad pikema sabaga padrun võtit,aga keegi ei viitsi selleks ratta tagumist poolt eest võtta juhul kui nukaketi pinguti asub mootori keskel sisselaske all
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: RIP-Suzuki GSX600,´Thunderace´
- Kontakt:
Keti klõbin võib siis ka võimenduda, kui karbussid sünkroonis pole. Millal viimati sünkroonisid?
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
minu banditil kostub ka õrn klõbin ja seda mootori ülaosast - tundub kangesti klapiklõbina moodi - vb olla vaja kaas maha võtta ja vahed üle kontrollida ja vajadusel õigeks panna , aga masin sõidab ja see õrn klõbin mind ei häiri ja vb-olla see peabki nii olema.
-
lebokas kirjutas:Keti klõbin võib siis ka võimenduda, kui karbussid sünkroonis pole. Millal viimati sünkroonisid?
see hooaeg polegi süngitud, eelmise hooaja algul eelmine omanik lasi sünkida viimati.
-
- Tsikkel: Suzuki SV650S
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 6 korda
Üks meetod veel. Keerad nukaketi pingutaja mõlemad poldid võrdselt u 1-2mm lahti ja siis uuesti tagasi kinni. Ning on ka pingutatud.
-
- Kontakt:
petz61 kirjutas:minu banditil kostub ka õrn klõbin ja seda mootori ülaosast - tundub kangesti klapiklõbina moodi - vb olla vaja kaas maha võtta ja vahed üle kontrollida ja vajadusel õigeks panna , aga masin sõidab ja see õrn klõbin mind ei häiri ja vb-olla see peabki nii olema.
Klapivahed tasub kindlasti ära kontrollida, kui ei tea millal seda viimati tehti. Manualis kõik ilusti kirjas, mis kilomeetrite tagant ja kuidas
-
cossie kirjutas:petz61 kirjutas:minu banditil kostub ka õrn klõbin ja seda mootori ülaosast - tundub kangesti klapiklõbina moodi - vb olla vaja kaas maha võtta ja vahed üle kontrollida ja vajadusel õigeks panna , aga masin sõidab ja see õrn klõbin mind ei häiri ja vb-olla see peabki nii olema.
Klapivahed tasub kindlasti ära kontrollida, kui ei tea millal seda viimati tehti. Manualis kõik ilusti kirjas, mis kilomeetrite tagant ja kuidas
jep manualis on kirjas:"adjust only when camshafts are taken out in servise" sukadel ei näpita neid kui ei ole vaja, klõbin tuleb ketist.
Mina sain ketiklõbinast lahti just hetk tagasi suured tänud mardile kes hea ja lihtsa nipi välja ütles, tegin ära ja 5 minutit hirmu ning tehtud see oligi aga seda klõpsu kuulasin igaks juhuks väha hoolega ja hea oli, sest see käis nii vaikselt, kuid nüüd mootor palju vaiksem peal.
-
- Kontakt:
'''''jep manualis on kirjas:"adjust only when camshafts are taken out in servise" sukadel ei näpita neid kui ei ole vaja, klõbin tuleb ketist.'''''
pole hetkel manuali käepärast, aga 1200'sel oli mingite kilomeetrite järgi vaja kontrollida ja vajadusel reguleerida. Võibolla 600 siis tõesti pole vaja
-
- Tsikkel: Kle500-Tdm850-Gsx600f-Gsr600
Paikas jaga mulle ka seda nippi.Omalgi see ketiklõbin käib veits pinda.
-
- Tsikkel: Kle500-Tdm850-Gsx600f-Gsr600
Ok,lugesin teema põhjalikumalt läbi ja leidsin vajaliku jutu ülevaltpoolt.Mu viga:)
-
kiire ja lihtne töö, kuid sukadel see pinguti nii nussi kohapeal kahe õlivooliku vahel pealmisele muttrile pääseb ilusti ligi 19mm võtmega et sealtkaudu asja ajada aga jah see klõps käib väga vaikselt seega soovitan seda teha vaikses garaažis või miskit. Lisks veel see, et genekas on banditil vähemalt igatepidi jalus seal seega pidin ise painutama ilma perata peenikese kruvika kõveraks, et saaks pressida(läheb natuke jõudu ka vaja kasutada)
-
cossie kirjutas:'''''jep manualis on kirjas:"adjust only when camshafts are taken out in servise" sukadel ei näpita neid kui ei ole vaja, klõbin tuleb ketist.'''''
pole hetkel manuali käepärast, aga 1200'sel oli mingite kilomeetrite järgi vaja kontrollida ja vajadusel reguleerida. Võibolla 600 siis tõesti pole vaja
600cc manualis on jah, et ära näpi asja mida pole vaja
-
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 127 korda
Ma ei tea nüüd, kas räägime enamvähem sarnasest pingutist, mis minu DR350 peal:
http://www.ebay.com/itm/92-Suzuki-DR350 ... 1155622%26
...aga enda omal nüüd siin ülemise otsa laginale seletust otsides avastasin, et antud jubin ei lukustu enam ära igatahes!
Tööpõhimõte peaks vist midagi sellist olema, et kui tallad kuluvad ja/või kett venib, siis see hammaslatt astub sealt vedru pingu toel jälle hamba jagu väljapoole ja fiksaator ei lase tal sissepoole tagasi minna enam. Aga enda omal, kui nüüd siin korra sidurikaas maas oli, siis sealt sain näpu vahele ja tõdesin kurbusega, et tald täpselt nii pingul( loe: lõdva), kui see kleenuke vedru tagant lükkab. Võtsin siis kogu selle pinguti välja ja näpu vahel vahest küll lukustab ära, aga natuke põrutust/vibra ja jälle laseb selle "hammaslati" sisse tagasi minna :/
Ühesõnaga, netist nägin, et müüakse lausa sellist varianti, kus kogu selle vedru/hammaslatt huinjaa asemel jäigalt polt+stoppermutter, keerad poldiga pingule ja nii jääbki? On keegi siinsetest seda teed läinud, siis ostnud sellise või ise teinud? Huvitaks, kui tihti sellist asja siis hiljem peale pingutama peaks...ja kas pole ohtu, et selline keti/taldade liigkiire surma tingib, kui pingutusega natuke käsi vääratab vms?
Viimasest ka siis selgitav pilt:
http://www.ebay.com/itm/TIMING-CAM-CHAI ... 5532528%26

-
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 13 korda
Loadära kirjutas:Ühesõnaga, netist nägin, et müüakse lausa sellist varianti, kus kogu selle vedru/hammaslatt huinjaa asemel jäigalt polt+stoppermutter, keerad poldiga pingule ja nii jääbki? On keegi siinsetest seda teed läinud, siis ostnud sellise või ise teinud? Huvitaks, kui tihti sellist asja siis hiljem peale pingutama peaks...ja kas pole ohtu, et selline keti/taldade liigkiire surma tingib, kui pingutusega natuke käsi vääratab vms?
Originaal ja õige asi maksab alla 100 euri...
-
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 127 korda
demineerija kirjutas:Loadära kirjutas:Ühesõnaga, netist nägin, et müüakse lausa sellist varianti, kus kogu selle vedru/hammaslatt huinjaa asemel jäigalt polt+stoppermutter, keerad poldiga pingule ja nii jääbki? On keegi siinsetest seda teed läinud, siis ostnud sellise või ise teinud? Huvitaks, kui tihti sellist asja siis hiljem peale pingutama peaks...ja kas pole ohtu, et selline keti/taldade liigkiire surma tingib, kui pingutusega natuke käsi vääratab vms?
Originaal ja õige asi maksab alla 100 euri...
100 euri võiks ikka terve hooaja eelarve, mitte ühe vidina hind olla...
Aga nali naljaks, eks uue originaalosa hind igaksjuhuks endalgi oli juba selgeks tehtud. Lihtsalt see ülalmainitu manuaalne pinguti tundus huvitav alternatiiv olema, ning nii umbes 2x odavam ka valmistootena...või tõenäoliselt saaks lausa kordades odavamalt, kui ise vana ketipinguti keha ära kasutades viitsiks veidi pusida.
Küsimus lihtsalt selles, kas tõesti nii lihtsalt saabki pädeva lahenduse...või on seal ebay artiklis siiski pigem ilus reklaamijutt ning päris elus asi nii lill ei ole?

-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
cossie kirjutas:'''''jep manualis on kirjas:"adjust only when camshafts are taken out in servise" sukadel ei näpita neid kui ei ole vaja, klõbin tuleb ketist.'''''
Kindlasti on vaja vähemalt kontrollida. Reguleerimisvajadus selgubki just selle käigus.
Väikese vahega teeb mootorile haiget, suurega klõbiseb ülemäära.
Need õlijahutusega suka mootorid ongi vähe häälekamad.
-
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 13 korda
100 EUR terve hooaja peale?
Juba õli ja pidurivedelik läheb meie tingimustes per hooaeg rohkem maksma...
Rääkimata muudest kuluosadest....
Need poldiga lahendsued toimivad küll, kuid tavaliselt kipub nii minema, et alguses ehk viitsitakse kontrollida, kuid hiljem enam mitte ning ongi kompott käes.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.