Milline jahutusvedelik?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
badandevil kirjutas:Tsikkel vajab jahutusvedeliku vahetust. Kuna paisupaagi sisu näeb välja nagu tiigimuda, siis ilmselt tuleks kogu jama välja lasta ja uus panna.
Siit küsimus - mida sinna tohib panna?
Endal olemas selline http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/ja ... ool-expert Motuli 1 L potsik, aga vaja oleks manuali järgi 3,2 L.
Kas ma peaks ostma neid Motuleid juurde, või võin mingi muu suure kanku jahutusvedelikku osta ja siis ntx seda Motulit siis lisaks panna... või...
Jahutusvedelik pole nii kallis, et sellega koonerdada. Osta roosat, alumiiniummootoritele mõeldud vedelikku suvalisest autokauplusest (Fixus, Automaailm vms). Vaata, et pudelil oleks märge, et "sobib mootorattamootorile" või "ei sisalda silikaate". Üldjuhul erinevate tootjate vedelikke kokku ei segata aga konkreetse vedeliku tootja märgib oma pudelile tavaliselt välja, kas seda võib segada või mitte. See vedelik on näiteks segatav.
Honda soovitas enne vahetust mootor korralikult läbi pesta:
1) lased vana vedeliku välja
2) täidad süsteemi veega
3) lased korralikult soojaks
4) lesed vee välja
5) Kordad operatsiooni 2-4 kaks kolm korda.
6) täidad süsteemi uue, värske vedelikuga.
Siin pikem teema jahutusvedlike kohta:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1&t=44547
Re: Milline jahutusvedelik?
badandevil kirjutas:Tsikkel vajab jahutusvedeliku vahetust. Kuna paisupaagi sisu näeb välja nagu tiigimuda, siis ilmselt tuleks kogu jama välja lasta ja uus panna.
Siit küsimus - mida sinna tohib panna?
Endal olemas selline http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/ja ... ool-expert Motuli 1 L potsik, aga vaja oleks manuali järgi 3,2 L.
Kas ma peaks ostma neid Motuleid juurde, või võin mingi muu suure kanku jahutusvedelikku osta ja siis ntx seda Motulit siis lisaks panna... või...
See motul on väga hea kaup! Osta veel 1 kanister ja usun sellest piisab. Vaevalt sa iga kui viimse tilga sealt välja saad, et 3.2L asemele panna. Kui jääbki puudu, siis võid destilleeritud vett ka valada, sest see Motul on suht kange kaup. Paisupaagid tavaliselt lähevad kiirelt mustaks, kui jahutusvedelik on süsteemis(mitte vesi), siis see sisu on tavaliselt suhteliselt ilus. Ma olen 8 aastat vana jahutusvedelikku välja lasnud, mis oli nagu uus. Enda rattal oli vesi sees, seisnud ka ja vot siis oli radikas ja süsteem sarnane mudase paisupaagiga.
-
- Kontakt:
badandevil kirjutas:Ok... kuna ratas on alla kuu minu käes olnud, siis ei tea kui kaua see vedelik seal olnud on. Võib-olla on ainult paisupaak sogane.
Mis valemi abil ma kindlaks teen, kas on vaja kogu asja puhastama hakata?
Kas ainult seda paaki saab ka puhastada? Ja kas sel tegevusel on mõtet (allesjäänud vedelik rikub uuesti ära vms)?
Muide, see Motul on ammu ostetud, ei tea kas leian veel samasuguseid kuskilt...
Mis sa jamad. Kui töö on väärt tegemist, siis ta on väärt ka korralikult tegemist.
Lase kogu süsteem tühjaks, pese läbi ja pane uus, värske jahutusvedelik. Ainult paaki pole mõtet puhastada, sest kui paak on must, siis see sodi ikka tuleb kusagilt ja paak on lihtsalt nähtav kohta. Seda enam, et ainult paagi puhastamise peale läheb enam-vähem sama palju aega ja vaeva kui süsteemi läbipesemisele.
badandevil kirjutas:Ok... kuna ratas on alla kuu minu käes olnud, siis ei tea kui kaua see vedelik seal olnud on. Võib-olla on ainult paisupaak sogane.
Kas ainult seda paaki saab ka puhastada? Ja kas sel tegevusel on mõtet (allesjäänud vedelik rikub uuesti ära vms)?
No iseenest saab paagi küljest võtta ja ära loputada. Tihtipeale lähevad need paagid mustaks sest seal ei käi vedelik ringi. Süsteemis on vedelik ringluses ja sodi ei teki. Kuna sul on üks naguinii olemas, siis osta teine juurde(mina sain Stenolink motokeskusest(hetkel vist otsas neil või juurde tulemas, tasub helistada. Minu teada peaks Depoos ka olema Motuli tooteid). Kuna selle süsteemi vedeliku vahetus on suht lihtne, siis võiks igaks juhuks vana välja lasta(tihtipeale on veepumba juures väike väljalaske ava, kust poldi eemaldamisel jookseb kõik välja). Kui sealt peaks halva väljanägemisega vedelikku tulema(mida ma uuemate, mitte rinkat sõitnud rataste puhul kahtlen), siis võid ära ka pesta nagu Mäc soovitab. Kui tuleb puhast, siis ma ei vaevuks. Mis värvi vedelik sul sees on?
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Mootorrattale sobib suurepäraselt näiteks spetsiaalselt mootorrattale ettenähtud jahutusvedelik. 4L eelmainitud ainet maksab Biker24-s 23,95eur ja kel aega-tahtmist, leiab sellele kindlasti ka mõne alternatiivse lahenduse.
-
- Tsikkel: Honda CB600FS Hornet
Mul manuaalis kirjas, et jahutusvedelikku tuleb panna 50:50 destilleeritud veega.
Kas selline reegel käib kõigi vedelike kohta või on spetsaalne tsikli jahtusuvedelik juba sobivalt lahjendatud?
dragontree kirjutas:Mul manuaalis kirjas, et jahutusvedelikku tuleb panna 50:50 destilleeritud veega.
Kas selline reegel käib kõigi vedelike kohta või on spetsaalne tsikli jahtusuvedelik juba sobivalt lahjendatud?
Jumal teab mille kohta see käib. Ostad poest kas konsentraati ja segad(vastavalt toote juhisele) või ostad valmisegu ja valad sisse.
-
- Kontakt:
badandevil kirjutas:Härra Tramm, nii väga kui mulle Teie pood meeldib, kahjuks pole piisavalt sõidurõõmu peale tööpäeva tund aega ummikus sinna sõita
Ma ostan 2 sama Motulit juurde, ljasnjamjael on neil laos olemas.
Seega kokku 3st peaks piisama... vist...
Ja potsikut vaadates on tegemist valmistootega.
Kuna paisupaak on musta värvi, siis ei suuda tuvastada, mis see originaalis peaks olemaja lähemalt pole jõudnud uurida.
Mulle ka meeldib meie pood ja meie tooted Teie kodus järgmiseks tööpäevaks on kullertasu 3,95eur eest. Nii, et ku ljasnamäel see kraam 10 euki liiter siis odavam on saada 4 liitrit 23,95eur+3,95eur kokku koju kätte... kuller teeb äkki kniksugi
-
- Kontakt:
Ai jah aritmjeetika läks käest - kui sul 2L vaja siis tuleb ikka ljasnamäe variant odavam ju - peaaegu juba luban, et nädala sees ei joo rohkem kui 1 rumm korraga...
-
- Kontakt:
ei tjee - meil on 1l ju 5,95jeuri. Pealegi lööme laksud sama kjiiresti aga ilma aksjendita Muideks saate rahalist kompensatsiooni juhul kui meie täisteenuse osutamise käigus tundub Teile, et suukorvi ja kaelarihmata neeger oli ohustavas läheduses. Tagastama koheselt: idenditeet vabal valikul 1tk, tsurr ropu tõusiku larfist 1tk, suukorvita teatrikülastus eriliste kõrvalekalleteta nahhui normaalsusest jne. jupp linnalubasi ilma loata.Pealekaebus kompenseeritakse punase joone rahustavas magikcfayrytalesecktionisnahhuiema:)
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Tallinna elu on küll üüberkalliks keeranud. Omaarust maksin viimati viieliitrise kanistri longlife (punase, ehk silikaadi ja muu -aadivaba) jahutusvedeliku eest kohalikus tanklas kümneka. Igaks juhuks helistasin oma õlimüüjale ja pärisin hinda - lahtiselt 1.50 per liiter, sealt läheb minu püsikliendisoodukas veel maha, võta või jäta...

badandevil kirjutas:Härra Tramm, ma arvutasin koos kulleriga hinda. Ummikus istumise hind tuleks ilmselt sama...
Aga kas emba-kumba neist http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3425 und http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3418 võib ka kasutada?
Nii enese harimise mõttes küsin
Idee poolest võid kõike kasutada, kuid see Polari kaup kindlasti ei kandideeri sinna Motuli või Trammi pakutud toodete kategooriasse. Ma olen näinud, kuidas seda Polarit tehakse, isegi enda autosse on valus valada peale seda Kunagi olen seda Polari rohelist oma tsiklisse valanud, ega ta halba tee, kuid tsikkel on selline asi kuhu võiks ikka paremat moosi panna
-
- Kontakt:
badandevil kirjutas:Härra Tramm, ma arvutasin koos kulleriga hinda. Ummikus istumise hind tuleks ilmselt sama...
Aga kas emba-kumba neist http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3425 und http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3418 võib ka kasutada?
Mina kasutaks ikka neid, kus öeldud, et silikaate pole ...
http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3430 või seda http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3432
"Pika kasutustähtajaga etüleenglükooli põhine jahutusvedeliku kontsentraat bensiini- ja diiselmootorite jahutussüsteemidele. Kasutusaeg jahutussüsteemis min. 5 aastat. Ei sisalda nitriide, amiine, fosfaate, booraate ega silikaate. Eriti hea kaasaegsetele alumiiniumist ja teistest kergmetallidest valmistatud jahutussüstemidele."
-
- Kontakt:
Hei!
Rattal vahetatud ju just kõik vedelikud..
Paisupaak on lihtsalt seest kuidagi tuhmaks läinud, aga sisse läks Catweesist ostetud tsikli jahutusvedelik.
Ole rahulik, see hooaeg ei pea sa mingeid vedelikke seal vahetama
-
- Tsikkel: God DAMN 950 Seiklus
- Tänanud: 125 korda
- Tänatud: 62 korda
Kes vana asja üles tõstab, sel kuri karjas...
Aga, millist jahutusvedelikku soovitada suurematele mammutitele, millega metsas sõites suht lihtsalt saab mootori päris kuumaks? Hetkel ka sees tavaline punane vedelik, kuid foorumeid kammides soovitatakse mingit ägedamat asja, mis peaks paremini jahutama või siis mitte nii kiirelt kuumenema ja veel sada muud asja. On asjal ka tõepõhi all või mitte?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Ronk kirjutas:Kes vana asja üles tõstab, sel kuri karjas...
Aga, millist jahutusvedelikku soovitada suurematele mammutitele, millega metsas sõites suht lihtsalt saab mootori päris kuumaks? Hetkel ka sees tavaline punane vedelik, kuid foorumeid kammides soovitatakse mingit ägedamat asja, mis peaks paremini jahutama või siis mitte nii kiirelt kuumenema ja veel sada muud asja. On asjal ka tõepõhi all või mitte?
On olemas ka polüpropüleenglükoolil baseeruvad jahutusvedelikud, mis annavad parema jahutusefekti, kuid neid ei ole väga meite mail saada.
Tuntum kaubamärk on Engine Ice http://www.engineice.com/
-
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Ronk kirjutas:Kes vana asja üles tõstab, sel kuri karjas...
Motulil on olemas nii valmisseguna suht äge Motocool seeria tavavedelik kui ka keemispunkti alandaja Mocool.
Link on siin, pikem jutt kirjas all paremas nurgas olevatel viidetel.: https://www.motul.com/ee/en/products/oi ... nts/mocool
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Keemispunkti alandaja? Kuidas sellest aru saada? Hakkab keema madalamal temperatuuril?
-
Oeh, nokkida Sa oskad, olen seda ka varem märganud.
Kui veel ei tudu, siis luban Sul täiesti vabalt teha omapoolne ülesehitus sellele tootele ja edaspidi viitan siis Sinule.
Aga loodan, et kel on tõesti vaja sai vajamineva info kätte lingilt. Smashile veame ka kaasa seda mõne pudeli.
-
Ei ma tahtnud sugugi nokkida! Link mulle kehvalt arusaadavas keeles. Tõenäoliselt vist ikka kõrgendatud keemis punktiga? Minu reptiilile seda pole vast mõtet soontesse villida. Arvan, et uuemad veskid, millele korralikult pähe antakse ja jahutussärgi seinad õhukesed. Nendel suurem oht mullide tekkeks särgi seintel.
Aga tõesti, ei tahtnud nokkida!
-
Põhimõtteliselt on tegu lisandiga mida saab panna nii puhtasse vette kui segada ka jahutusvedelikega. Ideaaltingimustes saab mootoris valitseva temperatuur kuni 15C* madalamaks võrreldes tavapärasega.
Poisid on seda testinud offroad tingimustes ja ringrajal, võib öelda et töötab küll.
Tootel endal mittemingisuguseid külmataluvuse lisandeid ei ole, ehk siis meie oludes oleks kasulik segada ainult jahutusvedelikuga 5% seguna (20:1)
-
Näe, polnudki raske minu küsimustele asjalikult vastata
Nüüd kõigile selge, mis nestega tegemist.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.