Honda CBR 900RR '99
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 196
- Tsikkel: Honda CBR 900RR '99
Honda CBR 900RR '99
Tervitus Mõtlesin et ärkaks ka "ellu" ja paneks mõne rea kirja.
Tsikli ostsin eelmise aasta aprillis Puhja motoaidast. Peaks vist olema viimane karbussidega mudel. Siiani väga torkinud midagi ei ole. Õli ja filter vahetatud ja akut laetud, ongi vist kõik, ahjaa uued rehvid ka. Eelmine suvi sõitsin umbes 3000 km. Mõne korra Raplas Velti koolitusel ka, see tuli ikka väga kasuks. Enne seda Hondat sõitsin viimati vist 16a tagasi Jawa ja Voshodiga Kasutasin ainult tagapidureid ja kurvi läbimisest ei teadnud üldse midagi. Samas Voshodiga käisin talvläbi koolis.
Sügisel proovisin korra ka Audru rada, 20 min sõitmist suht lambist, aeg oli vist 1.42. Nüüd eile sain teist korda sinna jälle Velti koolituse tõttu, kokku tuli vist oma 150km ja kui slaalom nö välja arvata siis peaks aeg sinna 1.30 kanti jääma. Ehk saab suvel mõned korrad veel sinna ja tahaks ise proovida tehnika nii heaks saada et 1.25 kätte tuleks.
Üks pilt ja eilsest üks väike klipp ka...
-
Re: Honda CBR 900RR '99
Esimene tsikkel... vanaisa pärandus. Kunagi lolli peaga panin müüki, isegi üks ostja käis aga just siis oli mingi kala et ma ei saanud seda käima ja nii see äri katki jäi. Ju siis olid mingid kõrgemad jõud mängus sest praegu ikka raskelt kahetseks. Mootor on suht kohvi aga mõni aasta tagasi ajasin hääle sisse veel. Praegu puhkab seal müüri peal.
Ja see on Honda eelmine tagarehv. Näha et on suht otse sõitmisega peamiselt läbi ajanud. Enese kiituseks pean ütlema et ise nendega väga kaua sõita ei saanud.
-
Sai veidi tiirutamas käidud laupäeval...
Aga kes kallutada tahab tee peal siis sõitke Pühajärve - Arula - Puka tee läbi. Kunagi kaubikuga sõitsin ja tahtis mõnes kohas õhku visata. Aga tuleb vaadata et keegi väga ees ei koperda, isegi tsikliga on seal kellestki keeruline mööda minna. Ma ei ole paremat teed veel Eestimaa peal leidnud. Eelmine aasta pinnati ja praegu on kividest puhas.
Pilt kusagilt Rõngu lähedalt
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
Kas see tee? Või tegid mingi ringiga? Hea oleks uusi ja huvitavaid (kurvilisi) teid teada saada.
-
kristjan128 kirjutas:Kas see tee? Või tegid mingi ringiga? Hea oleks uusi ja huvitavaid (kurvilisi) teid teada saada.
Seesama tee ikka jah. Tsikliga tundus see kuidagi lühike, autoga sai nagu palju kauem sõita.
Otepää-Kanepi on ka päris hea aga oluliselt kiirem
-
Eelmine kolmap. oli ka plaan Pärnus rajal sõita aga kett arvas teisiti. Oli see niigi juba igivana ja lõpuni pingutatud juba ostes. Muidugi väga ma ei raatsinud sinna õli ka panna. Igatahes linnas viskas hamba otsa ja venis ikka päris rihmaks.
Nüüd sain uue peale koos hammakatega. Huvi pärast kaalusin ära, uus oli 200g raskem kui vana.
Imelikul kombel on tagarehvile nagu mingid lõikejäljed tekkinud. Uued rehvid said eelmine suvi alla, sõitnud vist umbes 4000 km praeguseks. Algul vaatasin et ise kusagil ära lõhkunud aga vastas servas täpselt sama. Bridgestone Battlax rehvid on.
U.U.U.U. mul sõbral oli hiljuti sama teema, ta oli ikka väga naöst valge kui me selle avastasime. Tal oli esirehvis. See vedeleb siiani garaazhis võin sellest pildi teha aga tal on üle kogu rehvi mõlemalt poolt sellised lõigud nagu rehvi soone pikendused iga 5 cm tagant võti mahub vahele. Tsikkel jäi kohe garaazhi uut rehvi ootama! Nüüd ta vaatab rehvid ja mina ka enne igat sõitu üle see tuli nii kogemata välja aga õnneks tuli. Kas sa sellega oled ka suuremat kiirust proovinud nii 200km? Äkki koormus?
PS! ratas on ikka mega ilus mulle endale meeldib just selle aastakäigu RR ta kuidagi selline mõnus massiivne.
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
- Tänatud: 7 korda
Madman2 kirjutas:Eelmine kolmap. oli ka plaan Pärnus rajal sõita aga kett arvas teisiti. Oli see niigi juba igivana ja lõpuni pingutatud juba ostes. Muidugi väga ma ei raatsinud sinna õli ka panna. Igatahes linnas viskas hamba otsa ja venis ikka päris rihmaks.
No väga vabandan aga ei saa ennast tagasi hoida. Kas sa tõesti siis sellist asja ei märka et kett ja hammakad juba nii kulunud? Et pohhui lasen nii kaua kui midagi juhtub. Norin selle pärast et sa tahtsid veel sellises kettiga pärnu ka veel minna ja see on küll ikka väga hoolimatu teiste sõitjate suhtes.
Saan veel aru kui mingi krossikaga sõita niikaua kui hambad läinud aga 900 superbikel on selline asi ikka küll ajuvaba.
-
ardilla de terra kirjutas:U.U.U.U. mul sõbral oli hiljuti sama teema, ta oli ikka väga naöst valge kui me selle avastasime. Tal oli esirehvis. See vedeleb siiani garaazhis võin sellest pildi teha aga tal on üle kogu rehvi mõlemalt poolt sellised lõigud nagu rehvi soone pikendused iga 5 cm tagant võti mahub vahele. Tsikkel jäi kohe garaazhi uut rehvi ootama! Nüüd ta vaatab rehvid ja mina ka enne igat sõitu üle see tuli nii kogemata välja
aga õnneks tuli. Kas sa sellega oled ka suuremat kiirust proovinud nii 200km? Äkki koormus?
PS! ratas on ikka mega ilus mulle endale meeldib just selle aastakäigu RR ta kuidagi selline mõnus massiivne.
Mulle ka selle välimus meeldib. Üle 200 olen ikka sõitnud mõned korrad, vaevalt ta nii äkki pooleks läheb veel. Lihtsalt jälgima vähe kas sealt midagi edasi juhtub või mitte. Pole lihtsalt varem taolist asja näinud rehvil, no bike rehvidega pole varem tegemist ka teinud.
-
IZH kirjutas:Madman2 kirjutas:Eelmine kolmap. oli ka plaan Pärnus rajal sõita aga kett arvas teisiti. Oli see niigi juba igivana ja lõpuni pingutatud juba ostes. Muidugi väga ma ei raatsinud sinna õli ka panna. Igatahes linnas viskas hamba otsa ja venis ikka päris rihmaks.
No väga vabandan aga ei saa ennast tagasi hoida. Kas sa tõesti siis sellist asja ei märka et kett ja hammakad juba nii kulunud? Et pohhui lasen nii kaua kui midagi juhtub.
Norin selle pärast et sa tahtsid veel sellises kettiga pärnu ka veel minna ja see on küll ikka väga hoolimatu teiste sõitjate suhtes.
Saan veel aru kui mingi krossikaga sõita niikaua kui hambad läinud aga 900 superbikel on selline asi ikka küll ajuvaba.
No eks ikka märkasin ja oli nagunii lähiajal plaanis ära vahetada. Eks seal rajal võib igasugu asju juhtuda, vaevalt keegi enne igat sõitu tsiklile sellise checklisti teeb nagu lennukitele enne igat lendu. Samas manuaal väidab et lõtk võib olla üles alla 5cm ja nüüd keti karbi peal oli 2.5cm. Ma pidasin siiani seda 5cm õigeks aga ilmselt jah peab ikka rohkem pingul olema. Täna veel enne rajale minekut pingutasin üle.
Mis muidugi ei tähendanud et mul ikka probleeme polnud. 3-l ringil jäi äkki mootor lambist seisma, starterist käivitades õrnalt lubas ja kuidagi venis käima aga ajas väga lolli häält välja, sain boksi ära, seal seisis veidi ja siis oli viga nagu nõiaväel kadunud. Ise ei oska muud kahtlustada kui vett bensiini sees, enne tulekut tankisin paagi täis Tallinnas Laagri Alexelas, tsikkel oli auto peal. Igatahes sorry kui seal kellegile rajal jalgu jäin täna.
Sõit oli üldse kuidagi "kandiline" ja ei tekkinudki seda õiget tunnet aga mõned ringid ikka sain tiirelda.
Nagu näha siis kallutan liiga vähe.
No ja 900 pole ka teab mis superbike ju peaks vist 94kw olema kui õieti mäletan. Aga mulle on praegu paras, ratas on hetkel kiirem kui mina.
-
Eile sai Pärnus jälle sõidetud natuke. Kohati oli liiklus päris tihe. Kokku 220 km rajal.
Mõtlesin et prooviks taha suuremat hammakat, praegu on ees 16 ja taga 42 hammast.
Teab keegi öelda kas peab uue keti ka panema kui ma näiteks taha paneks 53 hammast?
Ülekandeid uurisin väheke siit lehelt, praegu teoreetiline max kiirus 315 ja 53 hambaga oleks 250, siis saaks natuke käike ka vahetada rajal.
http://www.gearingcommander.com/
Madman2 kirjutas:Eile sai Pärnus jälle sõidetud natuke. Kohati oli liiklus päris tihe. Kokku 220 km rajal.
Mõtlesin et prooviks taha suuremat hammakat, praegu on ees 16 ja taga 42 hammast.
Teab keegi öelda kas peab uue keti ka panema kui ma näiteks taha paneks 53 hammast?Ülekandeid uurisin väheke siit lehelt, praegu teoreetiline max kiirus 315 ja 53 hambaga oleks 250, siis saaks natuke käike ka vahetada rajal.
http://www.gearingcommander.com/
Kas sul on kett lõpuni pingutatud?
Kui jah, siis vb napilt mahub ära, kui uue lüli vahele paned.
Aga mina võtaks eest 3 hammast maha või veel parem...2 maha ja 4 üles. Siis ei pea ketti vahetama, kui ei soovi.
-
Kett on uus ja peaaegu oleks nii peale läinud kui oleks ühe lüli ära võtnud. Suht lõpupool ikka on praegu.
Aga vaatan siis vb jah esimese ka vähe väiksema.
-
Rehvide kohta ka hetkel ei oska öelda miks pidamist polnud. Kui muidu tõusis ennem tagaratas lendu siis eile päris mitmel pidurdamisel läks esiratas lihtsalt otse blokki libisema. Kontrollisin pärast rehvirõhud üle, mõtlesin et liiga palju on aga hoopis vähe oli, taga 1.2 ja ees 1.5. Võibolla see siis mõjutas või on pidav kiht ära kulunud. Taga igatahes on vasak pool rehvist suht sile, peaks vahepeal teistpidi ringi ka sõitma.
-
ardilla de terra kirjutas:No räägi nüüd välja mis juhtus???
Aga mis juhtuma pidi?
Lihtsalt teise ülekandega hammakad on teise keti sammuga keti jaoks. Tahaks aeglasemat ülekannet proovida.
Hõhõh no siis on tore, tavaliselt kui midagi 500 km se läbisõiduga müüakse tead küll noh aga edukat müüki ja jaga siis aeglase ülekande sõidu kogemusi
-
Tundub et keti jätan ikka omale. Leidsin koha kust saab teise ülekande hammakaid.
Täna proovisin slick rehvi taga, ees on ikka seesama Battlax - oma 4000km sõitnud. Slickiga on ikka hoopis teine tunne. Aeg tuli 5.6 seki maha kohe. Parimaks jäi 1.28.06. Järgmisena vaatan mis ülekanne teeb kui hammakad kohal on.
Üks video ka.... ma ei oska ikka siia nii linkida et siin otse mängiks.
http://www.youtube.com/watch?v=n7OBkKaE ... e=youtu.be
Superbike slick
Veldi kurv
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
Madman2 kirjutas:Üks video ka.... ma ei oska ikka siia nii linkida et siin otse mängiks.
Kui posti teed, siis vajuta YOUTUBE nupule ja kustuta osa ära ning lisa üks kaldsulg, nii lihtne see siin bikeris ongi vajuta sellele postile "MUUDA" ja siis saad näha kuidas tuleb link kirjutada. Ma ei ole itimees ja paremini seletada ei oska
http://www.youtube.com/watch?v=n7OBkKaE ... e=youtu.be
[youtube][/youtube]
Minu naljaga pakutud 10-st sekist ringipeale ei jäänudki väga palju puudu
-
sulu13 kirjutas:Minu naljaga pakutud 10-st sekist ringipeale ei jäänudki väga palju puudu
Jah kui enne oli raja rekordini maad 18.2 seki siis nüüd ainult 12.6
-
ardilla de terra kirjutas:Millal sa rinkagondlis meile pilte näitad ?
Mis ma neist ikka külge kruvin. Kui ma kunagi võibolla mingi ime läbi peaks võistlema siis ma ei tea, kas need ei sobi mis praegu küljes on. Rinka gondlid vist on pea sama hinnaga. Keegi teaks kuskohast odavalt saaks siis võiks isegi mõelda talvel selle peale.
Muidu hammakad keerasin külge aga kett ei veninud kuidagi nii pikaks kui vaja oleks olnud. Nüüd vaja lülisid otsida juurde. Slick rehv on ka ikka palju kõrgem, keti pingutuse täitsa maha keerasin siis on rehv vastu kiiget kinni.
-
marko233 kirjutas:Põlve saad kurvis maha?
Mõned korrad on ikka ette tulnud jah.
Täitsa hea areng, meenub et alles aasta tagasi Bon foorumis rääkisid esimese ratta ostmisest
-
See oli jah aasta tagasi Aprilli lõpus. Sellest saadik olen vist 5 või 6 korda Velt'i koolitustel käinud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.