Vajan pädeva elektriku abi (Yamaha V-max)

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
frefighter

Vajan pädeva elektriku abi (Yamaha V-max)

Lugemata postitus Postitas frefighter »

Tere!

Yamaha V-Max 86a probleem - 2 tagumist silindrit alguses (ostmise järgselt) töötas... siis töötasid tagumised silkud ainult soojalt... siis vahel harva soojalt... siis lõpuks üldse mitte. Otsisin probleemi ise (ei leidnud), aitas Melasi Auto elektrik jne - selgus, et probleem ajus. Ostsin uue kasutatud aju - tagumised 2 silindrit ikka ei tööta.

Kas on 2 sama veaga aju või oli vale diagnoos?!?

Paluks abi või vihjeid (kus abi saaks)! Ei hakka siin mingi 6-paki juttu ajama (et ikkagi bikerid omavahel jne...) maksan töö eest, nii nagu töö väärt, peaasi, et asja lõpuks korda saaks.

Heiki
53 41 99 95

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Vajan pädeva elektriku abi (Yamaha V-max)

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Kasutaja ping (Olavi) on meil siin elektri poole pealt kodus. http://biker.ee/phpbb/memberlist.php?mo ... ile&u=2735

SERTÃO

valter1
Tsikkel: V-MAX
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas valter1 »

Tagumistel silindritel on ühine omadus. süütepoolid asuvad istme all. Minu isendil oli iste paigaldatud valesti ja selle tulemusel süütepoolidel mõrad sees . Tööle see veel mõju ei avaldanud aga ilmselt ainult aja küsimus millal niiskus oma töö teeb. Kuidagi ei taha uskuda et kahel ajul ühesugused vead.

Algaja võrrimees

Teema algataja
frefighter

Oleviga sai juba asju aetud, kahjuks tal ei ole minu jaoks piisavalt aega. Ja veidi kõhklen ka, et asi ajus - kui teine aju peal ja viga sama. Süütepoole kontrollitud ja pidavat korras olema.

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Kuidas on lahendatud süütelugeja süsteem, äkki on tal 2 lugejat? Multimeetriga äkki mõned juhtmed üle mõõta kui nii, ehk paljastab midagi.

valter1

extinction kirjutas:

Kuidas on lahendatud süütelugeja süsteem, äkki on tal 2 lugejat? Multimeetriga äkki mõned juhtmed üle mõõta kui nii, ehk paljastab midagi.

Mina leidsin oma paberitest et on kas ühe anduriga süsteem ( kaks juhet ) või nelja anduriga süsteem ( viis juhet ). andurid peaks olema paremal karteri kaane taga . Neid andureid peaks olema suht lihtne mõõta . Tõenäoliselt on need mähised mida saab oommetriga välja mõõta. Aga kui nii vana masin siis ma tikun kahtlustama eelkõige seda pistikut kuus viis juhet sees . mul uuem masin aga et pistikud kevadeti üle tuleb käia on suht tavaline asi. Mul jukerdab tavaliselt küll starteri lüliti millesse vesi vihmavesi sisse tikub jooksma.

Algaja võrrimees

Teema algataja
frefighter

Tere,

jah, on 4 anduriga süsteem. Eile vahetasin veel poolid ka ära omavahel - kajuks on viga enne poole ikka. See pistik ei näe küll hea välja aga eelmine aasta Olavi ütles, et juhib normaalselt. Et, kuna nende vända andurite mõõtmisel ma eriti osav ei ole ja juhtmed sai ka suuremas osas eile üle käidud, siis tegelikult sama loll edasi :)

Kasutaja avatar

laf1247
Tsikkel: KAWASAKI Z900 2020
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas laf1247 »

frefighter kirjutas:

Tere,

jah, on 4 anduriga süsteem. Eile vahetasin veel poolid ka ära omavahel - kajuks on viga enne poole ikka. See pistik ei näe küll hea välja aga eelmine aasta Olavi ütles, et juhib normaalselt. Et, kuna nende vända andurite mõõtmisel ma eriti osav ei ole ja juhtmed sai ka suuremas osas eile üle käidud, siis tegelikult sama loll edasi :)

Kas sädet tegelikult ka ei ole? On ikka viga üldse elektri poolel ?

Pistikutesse soovitan lasta WÜRTH-i HHS-2000 aerosooli.

MB W202 C250 TD 1997 > MB W210 E220 CDI 2001 > MB W211 E220 CDI 2007 > MB W204 C200 CDI 2013 > MB S205 C220 d 4Matic 2016
K1 SUZUKI GSX-R 750 2001 > KAWASAKI Z900 2020
Pilt

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kui mõõtsin andureid siis oli kõigist signaal olemas.
Sai ka tagumiste ja esimeste andurite otsad prooviks vahetatud ja esimestes poolides oli säde ikka olemas.

Teema algataja
frefighter

Tere, Olavi.

Aga, kas Sa siis pakuksid ikkagi välja, et mul nüüd kolmas sama veaga aju?

Teema algataja
frefighter

Keegi V-Maxi omanik äkki julgeb lubada - viskaks oma puudega aju :) korra peale - saaks kindlalt teada, kas on aju viga või mitte?
Nii pidi ilmselt ei saa midagi tuksi keerata.

valter1

Võin oma masina peal proovida mõlemad ajud ära kui Viljandisse saadad Süütepoolid kah.

Algaja võrrimees

Teema algataja
frefighter

Tõesti?

See on küll meeldiv uudis! Kirjutan privasse edasi sulle.

Kasutaja avatar

Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Minu Maxi küljes peaks olema ka täiesti töötav aju ja süütepoolid, tule ja proovi järgi :)

Hannes
5016486

V-MAX

Teema algataja
frefighter

Tänud, Hans. Sa oled alati mulle abiks olnud aga mul juba piinlik oma pseudo-muredega sind piinata :)
Jõudsin aju juba Viljandi poole teele saata - saab siis pildi ette.

Olavi, vabandust, et Sinu diagnoosis kahtlen, kindlasti oled siin mail sellel alal väga tegija mees. Ma lihtsalt väga tahan mitte uskuda, et ei ole jälle järgmine aju sama veaga. Kuigi, jah... võib juhtuda, et olen mingi hetk taas sinu ust kaapimas (kui leiad millalgi aega ja viitsimist muidugi).

matcho
Tsikkel: hetkel rattatu

Lugemata postitus Postitas matcho »

Krt tean küll et vait olles paistan targem välja , aga pean ikka oma mõtteid avaldama .

Mida mina teeks .....kui süüte andurid toimivad kõik ja esimestes püttides pauk on olemas , siis ma tõstaks ajust välja tulevad tagumiste püttide juhtmed esimeste alla ja vastupidi . kuna ajust esimeste püttideni on töötamine tõestatud , siis on kohe näha kas ka pauk reaalselt aju ja tagumiste süütepoolide vahel ka liigub , et kas säde ilmub tagumistesse küünaldesse või ei .
kui ei siis otsi kala hoopis aju ja tagumiste süütepoolide vahelisest juhtmestikust .

Kui aga tagumistesse säde jõuab ja esimestesse ei jõua siis ilmselgelt aju ei anna impulssi.

parem kaks politseid ees kui üks taga ....

Teema algataja
frefighter

No see kord igatahes lollusega ei hiilanud :)

Jutt täitsa asjalik aga, kui nüüd hoolikamalt lugeda, siis see teema on juba läbi käidud. Et 100% kindel ei saa ikka olla, siis läksid ajud kontrolli teise tsikli peale.

matcho
Tsikkel: hetkel rattatu

Lugemata postitus Postitas matcho »

hmm ma loen et sisse tulevad otsad anduritest ajuni on proovipärast vahetatud ja sellega tõestatud ka tagumiste andurite töö ... ... ma tõstaks ajust välja tulevad otsad ringi et kontrollida aju ja süütepooli (mitte süüte anduri) vahelist voolu liikumist .

ma ei tahaks uskuda et kaks aju ja sama veaga

parem kaks politseid ees kui üks taga ....

valter1

Lammutasin ka endal selle aju välja. Usun nüüd et see võib olla nendel ajudel tüüpviga eriti vanematel masinatel. Vähemalt minu tsiklil ei olnud kummist kate ajut korralikult katmas. Ilmselt peale mingit remonti. Aga isegi kui see kate on peal pääseb vesi pistikuteni ja kuna jalal seistes on pistikud üleval pool siis tõesti ei ole veel kusagile mujale minna kui karpi sisse joosta . Minul olid need pistikud seest ikka päris rohelised ja kuna pistikud ei tundu olevat hermeetiliselt isoleeritud korpusest siis vesi sinna sisse ka jookseb. Karpi ennast lahti ei veel ei võtnud . Teen seda kindlasti kui olen need kaks aju kah ära testinud.

Algaja võrrimees

Teema algataja
frefighter

Aju lahti võtmisest (lihtsalt kurvidest- kaan maha) ei ole kahjuks tolku, kuna nähtavale ilmub skeemi-plaadi tagumine külg. Minust oluliselt osavamad mehed muidugi joodavad plaadi pistikuklemmidest lahti ja pärast kokku tagasi. Suhteliselt aega võttev.

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

frefighter kirjutas:

Olavi, vabandust, et Sinu diagnoosis kahtlen....

Pole probleemi kui keegi kahtleb või üle kontrollib.
Vajadusel tulebki kõike uesti ülemõõta, ka erinevate meetoditega, kuni viga leitud.
(Muide, oma plokki soovitasin sul enne "uue" ostmist netist, kindlasti töötava masina peal kontrollida.)

valter1

Paraku peab tunnistama et need kaks aju ajasid minu tsikli ainult paukkuma. Lasin enne ka mootori soojaks . eks peab nüüd järgmised käigud välja mõtlema.

Algaja võrrimees

Teema algataja
frefighter

Krt... Eestisse ei ole vist mõtet V-Maxi varuosadeks ka müüa.

Teema algataja
frefighter

No üritan juba II aastat, vaikselt siiber hakkab saama, noh... tahaks sõita ka, mitte mingit ajunussiga tegeleda :)

Aspelund
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

Aga äkki mõistlik ajude n..s jätta kellegi teise hoolde? Ehk siis viia elukas mõnda töökotta lahkamisele?

A.

Kasutaja avatar

VWman
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

Aaa...ma lihtsalt küsin, et miks Yamu keskusesse asja ei vii ?

frefighter kirjutas:

No üritan juba II aastat, vaikselt siiber hakkab saama, noh... tahaks sõita ka, mitte mingit ajunussiga tegeleda :)

KÄIN JALA JA JOON VETT
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

valter1 kirjutas:

Paraku peab tunnistama et need kaks aju ajasid minu tsikli ainult paukkuma. Lasin enne ka mootori soojaks . eks peab nüüd järgmised käigud välja mõtlema.

Palju on töötava mootoriga tsiklil elektrisüsteemis aku pealt mõõdetud pinge väärtus? Paukumine ja püttide "kadumine" on enamasti seotud liiga kõrge pingega elektrisüsteemis. Liiga kõrge on alates 14,8-15 ja sealt edasi...

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

StreetMoto kirjutas:
valter1 kirjutas:

Palju on töötava mootoriga tsiklil elektrisüsteemis aku pealt mõõdetud pinge väärtus? Paukumine ja püttide "kadumine" on enamasti seotud liiga kõrge pingega elektrisüsteemis. Liiga kõrge on alates 14,8-15 ja sealt edasi...

Kui Valteri masin töötas orig. ajuga ilusti ja "freifighter"-i saadetud 2 ajukest ajasid masina paukuma, siis on viga ilmselt ikkagi vigastes ajudes, mitte Valteri pees el.süsteemis :|

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Teema algataja
frefighter

Jeekimilt mõistlik tähelepanek.

Ja olen käinud siin-seal "lahkamisel", ka Yamu keskuses. Üldiselt, kui asi läheb nö "liini töö" tasandilt kõrvale on ikka kuradi vähe oma ala proffe, kes asja lõpuni jagaks.

valter1

Niisiis sellel isendil on peal Ignition unit TYPE TID14-43 1FK-10 . Niipalju kui mina aru saan siis toodeti seda 1986-1990. Paraku ei ole selle seadme kohta internetis MITTE midagi leida. Uuemate seadmetega ei saa seda ka lihtsalt asendada. . Probleem on selles et kaks mikroskeemi on peidetu suure 40 jalgse mooduli alla :( Oleks vaja teada mis need endast kujutavad. Need plokid on kollaste siltidega.

Kas keegi on ehk puutunud sellise asjaga kokku . Või vedeleb katkine plokk riiulis ?Või vedeleb asjatult uuem TID14-93 plokk asjatult riiulis ?

Algaja võrrimees
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”