A2 juhiluba +70kw?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Re: A2 juhiluba +70kw?
Uus seadus ei luba enam üle 70kw piirata. Seadusega nüüd on 25kw asemel 35kw ja topelt võmsamat ei lasta enam piirata ehk üle 70kw. Aga küsmus ongi nüüd eelnevalt piiratud?
-
Teema algataja
Liiklusseaduse https://www.riigiteataja.ee/akt/105122012002 § 93 lg 3 sätestab: A2 – mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kilovatti või mille võimsuse ja massi suhe ei ületa 0,2 kilovatti kilogrammi kohta ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur.
Seda tõlgendatakse nii, et isik, kes omab A2-kategooria juhtimisõigust, ei tohi juhtida mootorratast, mis on ümber ehitatud võimsamast kui 70 kW mootorrattast. Seega A2-kategooria juhtimisõigusega ei tohi Teie poolt kirjeldatud mootorratast juhtida.
Täpsustan, et hetkel veel Eestis A2-kategooria juhtimisõiguse omajaid ei ole, sest A2-kategooria hakkas kehtima alates 19.01.2013 a. ning varasemat A-kategooria juhtimisõigust, juhiloale kantud koodiga 105 ( A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus ei ületa 0,16 kW/kg) ei võrdsustata A2-kategooria juhtimisõigusega.
Isikud, kellel on A-kategooria juhtimisõigus koodiga 105, võivad endiselt juhtida mootorratast, mille võimsus ei ületa 25 kW, sellisel juhul ümberehituse kohta piirangut ei ole kehtestatud. Seega juhul, kui Teil on hetkel A-kategooria juhtimisõigus juhiloale kantud koodiga 105 (kuni 25 kW), võite Te kirjeldatud mootorratast juhtida.
nii nagu tohib ka juhtida tsiklit mille võmsus 40kw, kuid kaalu peab olma min. 200kg. sellest omakorda küss, et kui ratas algselt 250 kg ning100kw, siis sellel "suhe" on 0,4 kuid samas seda piirates 50kw-ni ehk siis originaal ei ole 2x võimsam piiratud isendist... peaks olema lubatud? saame "suhte" 0,2?
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
-
Tere, küsiks ka üle ühe asja et kõik selge oleks. Kui mul veel hetkel A kategooria lube pole ning ainult B kati omad, siis sel suvel minnes lube tegema saan piiratud load võimsusega 25 kw? Olen 22 aastane. Mitu aastat ma ennem lube pean omama et bike stilis ratast ausalt juhtida millel u. 80 kw on? Bike vist lahjema kw võimsusega pole.
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Kui sul praegu ainult B siis saad suvel A2 mis on 35kw või erivõimsus kuni 0,2. 24aastaselt saad täis A teha.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 455 korda
Aivar123 kirjutas:nii nagu tohib ka juhtida tsiklit mille võmsus 40kw, kuid kaalu peab olma min. 200kg. sellest omakorda küss, et kui ratas algselt 250 kg ning100kw, siis sellel "suhe" on 0,4 kuid samas seda piirates 50kw-ni ehk siis originaal ei ole 2x võimsam piiratud isendist... peaks olema lubatud? saame "suhte" 0,2?
EI TOHI
Liiklusseaduse https://www.riigiteataja.ee/akt/105122012002 § 93 lg 3 sätestab: A2 – mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kilovatti või mille võimsuse ja massi suhe ei ületa 0,2 kilovatti kilogrammi kohta ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur.
Sa ei tohi juhtida 35 kW tsiklit, mis on alla 175kg.
Veelkord, asi ei ole selles, mille peale see tsikkel KUNAGI piiratud oli vaid mis JUHTIMISÕIGUSE Te alates 19.01.2013 a saite/saate.
edu
Jah. Sest mina kes ma tegin 2010 enda a2 kategooria 105 märgistusega.
Võin sõita on 88kw rattaga edasi mis on piiratud 25 kw .
Yeekim-seaduses on suur vahe kas on kirjas "ja" või "või" ning kui nüüd lugeda täpselt seadust, siis
2) A2 – mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kilovatti või mille võimsuse ja massi suhe ei ületa 0,2 kilovatti kilogrammi kohta ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur;
Seega kui "suhe" ei ületa lubatud 0,2kw/kg siis peaks olema lubatud ka üle 35kw ratta roolimine.
Kasutan väljendit "peaks", kuna hetkel ei ole aega otsida üles ute teist seadust, milles on kirjas, et kõik mitmeti tolgendatavused tõlgendatakse süüdistatava kasuks.
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
-
- Toetajaliige
Loe uuesti ja tàhelepanelikult lauset peale VÕI !
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
Eks selle uue seadusega tuleb veel palju jebimist, 2-3kuu pärast, kui enamus juba sõidavad, saab vast asja selgemaks(et kuidas politseid seadusi tõlgendab). Kuradi hea, et aastaid tagasi sai load ära tehtud ja vanus ka piisav
-
Teema algataja
jama jah jäin arki hiljaks eksamitgega eelmine aasta. Hetkel teooria tehtud sõit ootab ilusamaid ilmasi. Tahtsin beiki aga nüüd tuleb siis mingi tavaline motikas osta, ilmeselt hornet või midagi.
Millisest otsas ka ei loeks- 2 võimalust ainult. Ratas kas kuni 35kw VÕI suhteline võimsus kuni 0,2kw/kg ( sellise suhte juures ei ole ei massi ega kw piirangut kuskil välja toodud).
-
- Toetajaliige
Tänapäeval vist õpetatakse AINULT lugema, mis lause sisu on, pole oluline
Esimene lause osa, ehk variant A:
A2 – mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kilovatti
Siis tuleb
VÕI
Teine lause osa, variant B:
mille võimsuse ja massi suhe ei ületa 0,2 kilovatti kilogrammi kohta ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur
-
- Tsikkel: Kawasaki kx 450 f
Tere, mul ka üks küsimus, et sain selle aasta alguses B-kat. sõidukiga trahvi, et nüüd siis vist ei saa pärast A2-kat. tegemist autokoolis arkis eksameid sooritada vaid pean 2014 aastani ootama?
Tundub, et Liiklusseaduse A2 kategooria definitsioonile on mingid "keelemehed" näpud vahele saanud, et asi nii segaseks on aetud.
Direktiiv 2006/126/EC ütleb väga üheselt:
Category A2:
- motorcycles of a power not exceeding 35 kW and with a power/weight ratio not exceeding 0,2 kW/kg and not derived from a vehicle of more than double its power
Direktiivi tõlge samuti:
A2-kategooria:
-mootorrattad, mille võimsus ei ületa 35 kW ja mille võimsuse/massi suhe ei ületa 0,2 kW/kg ja mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur
krissu606 kirjutas:Tere, mul ka üks küsimus, et sain selle aasta alguses B-kat. sõidukiga trahvi, et nüüd siis vist ei saa pärast A2-kat. tegemist autokoolis arkis eksameid sooritada vaid pean 2014 aastani ootama?
Kui on olemas B kategooria esmane luba või juhiluba, siis A2 kategooria taotlemisel mingeid piiranguid ei ole.
-
- Tsikkel: Kawasaki kx 450 f
kill kirjutas:krissu606 kirjutas:Tere, mul ka üks küsimus, et sain selle aasta alguses B-kat. sõidukiga trahvi, et nüüd siis vist ei saa pärast A2-kat. tegemist autokoolis arkis eksameid sooritada vaid pean 2014 aastani ootama?
Kui on olemas B kategooria esmane luba või juhiluba, siis A2 kategooria taotlemisel mingeid piiranguid ei ole.
B-kategooria on olemas jah, aga mõtlesin, et kui juba siin helkuri ja bussis piletita sõitmise pärast arkis eksameid teha ei saa, et siis äkki ikkagi ei saa?Või siis siiski on võimalik teha? Autokooli pidi saama jah igaljuhul läbida, aga äkki ei saa siis arkis ikkagi eksamitele...
-
- Tsikkel: -
krissu606 kirjutas:kill kirjutas:krissu606 kirjutas:Tere, mul ka üks küsimus, et sain selle aasta alguses B-kat. sõidukiga trahvi, et nüüd siis vist ei saa pärast A2-kat. tegemist autokoolis arkis eksameid sooritada vaid pean 2014 aastani ootama?
B-kategooria on olemas jah, aga mõtlesin, et kui juba siin helkuri ja bussis piletita sõitmise pärast arkis eksameid teha ei saa, et siis äkki ikkagi ei saa?Või siis siiski on võimalik teha?
Autokooli pidi saama jah igaljuhul läbida, aga äkki ei saa siis arkis ikkagi eksamitele...
Kas nende eksamitega pole mitte selline värk, et aasta enne lubade kehtivuse lõppu ei tohi mitte mingit liiklusrikkumist olla? Kaasaarvatud ühistranspordis jänest sõites trahvi saada..? Ja see rikkumine peaks aasta jooksul registrist kaduma, kui oled oma trahvi ära maksnud? Või olen ma millegist valesti aru saanud.. Veidi teemakohast: Oman hetkel A2'kati, mille tegin ära 18 aastaselt ehk 2012 mai. Konsulteerisin oma autokooli õpetajaga ja tema sõnade järgi saan mina oma A'kati ära teha juba järgmine aasta ehk 2014 mai.
väike-Teras kirjutas:Veidi teemakohast: Oman hetkel A2'kati, mille tegin ära 18 aastaselt ehk 2012 mai. Konsulteerisin oma autokooli õpetajaga ja tema sõnade järgi saan mina oma A'kati ära teha juba järgmine aasta ehk 2014 mai.
Sul ei saa olla A2 kategooriat (kuni 35 kW), sest see kategooria tekkis koos uue seadusega, mis jõustus 2013. aasta jaanuaris. Sinul on nähtavast piiratud A kategooria ehk kuni 25 kW.
väike-Teras kirjutas:Kas nende eksamitega pole mitte selline värk, et aasta enne lubade kehtivuse lõppu ei tohi mitte mingit liiklusrikkumist olla?
Esmase juhiloa vahetusel juhiloaks ei tohi olla viimase aasta jooksul liiklusrikkumisi. Kui on, saab vahetada teooriaeksamiga.
Uue kategooria juurdetegemisel rikkumisi ei kontrollita. (kui just kategooria tõusu ei tehta koos esmase loa vahetusega juhiloaks)
väike-Teras kirjutas:Kaasaarvatud ühistranspordis jänest sõites trahvi saada..?
Ei ole liiklusrikkumine.
väike-Teras kirjutas:Ja see rikkumine peaks aasta jooksul registrist kaduma, kui oled oma trahvi ära maksnud?
Kustub aasta peale trahvi maksmist kui ei lisandu uut väärtegu, mis peatab eelneva karistuse kustumise (näiteks piletita sõit)
väike-Teras kirjutas:Veidi teemakohast: Oman hetkel A2'kati, mille tegin ära 18 aastaselt ehk 2012 mai. Konsulteerisin oma autokooli õpetajaga ja tema sõnade järgi saan mina oma A'kati ära teha juba järgmine aasta ehk 2014 mai.
Hetkel omad A kategooriat eritingimusega 105, mitte A2 kategooriat aga A kategooriat saad taotleda alates 2014 maist.
-
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 7 korda
Ehk siis kui mul on piiratud A kat olnud kaks aastat siis saan teha täis A olenematta vanusest? ei pea olema 24 nagu uus seadus ette näeb?
Mell93 kirjutas:Ehk siis kui mul on piiratud A kat olnud kaks aastat siis saan teha täis A olenematta vanusest? ei pea olema 24 nagu uus seadus ette näeb?
Jah, sõltumata vanusest - piisab 2 aastast piiratud A (25kW) või A2 (35kW) staažist.Ei pea ootama kuni 24 saad - 24 aasta vanusepiir on neile kellel piiratud A'd või A2'te eelnevalt ei ole.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.