Helkurvesti, vöö kasutmine
Moderaator: Moded
Helkurvesti, vöö kasutmine
Helkur vestid, vööd on suht valus teema, kuna toob mootorratturi tumedalt taustalt nähtavale samas nii mõnigi peab seda nõmedaks.
Mõned on soetanud endale eksates toonides kiivreid, tagisid, kuid üsna vähe ja enamik on pigem tumedas.
- Palju foorumlasi kasutab vesti, vööd?
- Kui ei kasuta, siis miks?
- Mis oleks see mis õigustaks ja paneks kasutama vööd, vesti?
Re: Helkurvesti, vöö kasutmine
Hakkasin kasutama vööd ja vahest ka vesti pärast seda kui tuttavad ütlesid, et mind polnud üldse näha kuna ka ratas tume, samal ajal minuga koos olnud heledat rattast märkasid juba varem.
-
- Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler
- Tänatud: 1 kord
Üldiselt on vöö istme all alati kaasas ja kasutan olenevalt olukorrast.
Pimedas vihmaga sõites peaaegu 100% on vöö peal, et kui käbla panen siis on vähemalt mingigi võimalus, et sel ajal kui teepeal vedelen minust auto üle ei sõida.
Disain – noh maitse asi, aga vast ehk ellujäämine olulisem kui väljanägemine aga võibolla olen valel teel
Üldiselt vähemalt mina sõidan tsikliga, sest mulle meeldib see, mitte et äge välja paista
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
eks need kes tahavad ägedad välja näha, kannavad tumedat. Kaasaarvatud mina. Aga vihmaga tõmban neoonvärvides kilepüksid peale
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
Kaks aastat sõitnud ja alati päris tumedates riietes. Korduvalt on peast läbi käinud, nagu ka antud teemat lugedes, et peaks hämaras/pimedas kasutama. Sellest hoolimata ei ole kunagi meeles olnud, kui kuskil varustust nillimas olen käinud, ega pole ka spetsiaalselt selle pärast hakanud kuhugi poodi tormama poole mõtte pealt.
Nagu kunagi üks hea õpetaja koolis ütles, et stiimulit on vaja. Neegrid töötasid ka kiiremini, kui tuline ora läheduses oli.
?

Viimase kiivri ostsin punase selle mõttega.
Kas suuremaid vöö möödi helkureid pole, mida jope külge kinnitada? Eks laiskus riietumise juures on ka alati faktor.
Vöö oleks tõesti abiks, kui vaja tumedat vihmakombet kanda ilmataadi pärast.
ullivilli kirjutas:Helkur vestid, vööd on suht valus teema, kuna toob mootorratturi tumedalt taustalt nähtavale samas nii mõnigi peab seda nõmedaks.
Mõned on soetanud endale eksates toonides kiivreid, tagisid, kuid üsna vähe ja enamik on pigem tumedas.
Tere Ulli,
1: Kasutan vööd, siis kui pikemaid otsi sõidan maanteel. Linnas päevasel ajal ei kasuta.
2: Hea ja tarviline, kui tänu vööle jääb ära olukord "ma ei näinud et keegi peateel üldse sõidab ja noh nii ma nüüd ette keerasingi selle traktoriga, aga olge hea, korjake see motomees traktori alt nüüd kokku ära, mul vähe kiire, kartul tahab hommikust saati võtmist juba".
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
ullivilli kirjutas:Helkur vestid, vööd on suht valus teema, kuna toob mootorratturi tumedalt taustalt nähtavale samas nii mõnigi peab seda nõmedaks.
Olegem ausad, vööd ja vestid on tõesti kole-nõmedad. Pisut paremed on spetsiaalselt mootoratturile/spordidtegevuseks valmisatud vestid aga nõmedad ikkagi.
Minu enda valik on olnud valge kiiver (neoonvärvides kiivrit käsi päris ei tõusnud ostma), heledad või erksavärvilised riided.
Vest on sadula all kaasas ja kui õhtul pimeda peale jään, siis viletsamate ilmaolude korral olen ta ikka selga pannud.
Vööd ei kasuta, no tõesti kole vidin, kuigi tunnistan, et vööga kodanikud on liikluses maruhästi nähtavad.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Pole vööd, vesti ega muid aksessuaare. Vihmakombe aga erksavärviline ja väga hästi nähtav ka läbi porise klaasi.
Nähtavaks teeb tsikli vanakooli suur esituli, mis on suur nagu rongil. Valgust ei anna, aga on hästi nähtav kaugele. Tänapäeva hüper tuled, mis valgustavad hästi, aga tänu oma taskupeegli suurusele välja ei paista, on minuarust väga ohtlikud just päevasel ajal. Neid on näha vaid otse eest.
Linnas sõites olen kuuldav, kuna tsikkel lärmab korralikult ja mitmesaja meetri raadiuses muudab teised ettevaatlikumaks.
Kui purjus või laksuall juht ette sõidab, poleks miski vest ega tuli päästnud, nad ei näe nagunii midagi.
Päris pikalt olen elus püsinud...
Olen peaaegu sattunud lauskokkupõrkesse mootorrattaga, tehes ise möödasõitu.
Härra mustal chopperil, mustas nahas, mattmusta kiivriga oli unustanud panna esitule põlema.
Seda päikesepaistelisel päeval ja ikkagi oli tulemuseks metsa taustal tume kogu.
Õnneks oli natukene tumedam, kui taust ning tekitas kahtlus tunde, et asi ei ole päris õige.
Pole ime, kui väsinud reka juht sellisest kogust üle sõidab.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Ma ei arva sugugi halvasti, kui keegi neid aksessuaare kannab, aga ise ei kanna.
Mu ratas on must ja kombe on ka must. Ja kiiver ka. Aga see-eest on kombe hästi varustatud korralike sisseõmmeldud helkurribadega. Ja praeguse ratta vanamoodne hiigelsuur esituli annab oma tavalise halogeeniga palju ägedamat valgust kui mu Ford Focuse 2 tuld (kuigi ka sel pole sugugi halvad tuled). Tuli süttib käivitamisel automaatselt, st unustamine välistatud. Vaevalt ma selle tule ja suht suure esiklaasi tagant eriti ise üldse paistan, ma pole ka eriti suur.
Ja peamine: nähtav olemine on lisatagatis, peamine on siiski ise nägemine ja arvestus, et sind ei nähta niikuinii. Siis ei taba üllatus ka siis, kui sind tõesti ei nähtagi. Mul on see õnnestunud 29 aastat. Ma loodan, et ka edaspidi.
Eestis sõites kannan maanteedel 99% ajast vesti (Arai oma ), sest eesti autojuhid on hoolimatumad kaasliiklejate suhtes, Soomes ei kanna aga mul on tagi valge mustaga, kiivril palju valget ja ratas ka üpris erksate värvidega.
Must on igav ja maitsetu (vähemalt tsikli+ varustuse puhul)
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
ullivilli kirjutas:
1)Kui ma kasutasin helkurvesti, muutus see nagu osaks minu kehal, nagu ehe või käekell. Ma ei kujuta ette, seda et käin rattaga sõitmas, ilma et kannaks helkurvesti.
2)Helkurvest aitas mind, sest kui see seade poleks mind aidanud, siis ilmselt oleks see jäänud karpi ja ma oleks selle unustanud.
3)Raseduse ajal valutas mu selg koguaeg, see kurnas mind ja mul tekkis stress. Ma tunnen, et helkurvest aitas mul enesetunnet parandada, ma ei tunne enam seljavalu.
Kannan alati vesti. Tänapäeval on väga normaalseid veste olemas (ntx ) ja on näha, et märgatakse paremini.
Nalja teeb vahel ainult, et mõni jääb autoga teeäärde lausa seisma, et mööda lasta ja vahel kui ei viitsi kiiresti kulgeda, vaid nii u 80-ga, siis tühjal sirgel teel jäävad autod seljataha ja nagu ei julgeks mööda minna...
Mul on selline - http://www.louis.de/index.php?topic=art ... 11&lang=en
Pimedamal ajal on peal, päeval linnavahel pole viitsinud panna. Suuremal kiirusel kipub nahkkombe peal plagisema. Muidu poleks nagu midagi aga ta jookseb nii lollilt üle kõhu,et pikema sõiduga peksab rinnanibu hellaks
Maratonijooksjad mehed teavad seda probleemi, lahenduseks on enne võistlust rinnanibud kleepsuga kinni tõmmata
Tuleb kord hr Kreemi ees müts maha võtta ja öelda ja tunnistada, et see teetöölise neoon ornanz HD vest on ikka parem elukindlustus kui miski muu tänasel päeval
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
helkurvesti olen tänaseni kasutanud tsikliga sõites vaid korra ja sedagi seoses motokohtuniku ülesandeid täites.
samas võin oma kogemustest öelda jalgrattaga sõites seda, et helkurvestiga maanteel sõites möödusid enamik pärisuunas sõitvaid sõidukeid minust piisavalt kaugelt , ilma helkurvestita aga mõned üksikud, kohati jäi tunne, nagu mind polekski seal olemas.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Imelik see asi. Ma pole sadulas küll kunagi tundnud, et mind kuidagi liikluses ahistataks või minust välja ei tehtaks (ju siis pole mu edevus nii suur). Mis siis, et kunagi vesti ei kanna (lihtsalt ei viitsi. Muud põhjust pole). Must värv.... minu poolest olgu või roosa, lihtsalt enamus roobasid ON musta värvi ja heledaid asju tuleb kogu aeg kasida - no ei viitsi. Mina sõidan rattaga. Iga päev. Iga ilmaga. Ja palju. Ratas on tarbeese. Ja rattavarustus on ka tarbeesemed, ei muud.
Kasutan mingit suvalist kõige odavamat Maximast ostetud neoonvesti, mille hõlmad on eest mõttetult nõrga takjaribaga kokkupandavad.
Siiamaani pole ühelgi kiirusel hõlmad lahti läinud ning autojuhid näevad mind väga edukalt. Osa muudab ka liiklemist oluliselt viisakamaks.
Vähemalt riidest jopel püsib vest väga edukalt peal ka siis kui jope seljast ära võtta, seega pole igapäevast muret vestiga jagelemise pärast - ta on kogu aeg ise jopel peal.
Helkurvööd pole ostnud vaid hinna pärast. Kui raha oleks nagu putru, siis ostaks, sest autojuhid peaks sel juhul motopolitseinikuks ja käituksid veel viisakamalt.
Igasugusest pisemastki "motomees peab olema üleni must ja kuri ning igale viltuvaatajale molli sõitma" kompleksist sain üle, kui hakkasin pikemalt Soomes ringi sõitma. Seal on terve peputäis suuri, pakse, habetunud, kurje, hapet kusevaid ja väikeseid lapsi söövaid HD-mehi, kes on ise ja kelle rattad on nagu p*** - kõik vikerkaarevärvid neoonis esindatud ja keegi ei põe, et pole piisavalt Chuck Norris.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Vana jopega kasutasin neoonvööd, selline mis üle õla jookseb. Uuel jopel on lisavarustusena vest külge pandav ja ka see on koguaeg peal. Väga harvadel juhtudel satun ilma selleta sõitma (näiteks olen pesemiseks eemaldanud ja unustan uuesti külge panna). Ma olen sellega ka ilus ja lisaks jään ellu ehk. Nagu sõber reisil olles ütles, kui ta oli teelt maha keeranud, et üht kohta otsida ja tagasiteed otsis...krt sa oled nagu jõulupuu, muidu poleks näinud tagasigi tulla.
Tsikkelröövel kirjutas:Imelik see asi. Ma pole sadulas küll kunagi tundnud, et mind kuidagi liikluses ahistataks või minust välja ei tehtaks (ju siis pole mu edevus nii suur). Mis siis, et kunagi vesti ei kanna (lihtsalt ei viitsi. Muud põhjust pole). Must värv.... minu poolest olgu või roosa, lihtsalt enamus roobasid ON musta värvi ja heledaid asju tuleb kogu aeg kasida - no ei viitsi. Mina sõidan rattaga. Iga päev. Iga ilmaga. Ja palju. Ratas on tarbeese. Ja rattavarustus on ka tarbeesemed, ei muud.
Kannangi eestis sellepärast vesti, et ei viitsi nahktagi puhastada, sest vest kaitseb ju sitikate ja mustuse eest ka, ainult käistele ehk tuleb väga vähe, muidugi mul on korralik vest ka, ilusti ümber ja lukaga üles välja kinni.
-
- Tsikkel: Jawa638; Kawasaki KLE 500
Oskab keegi öelda, kust on võimalik saada tekstiilile kleebitavat helkurkleebist? Ei mõtle sellist, mis tavalistel helkurvestidel vaid sellist, mis on näiteks päästeülikondadel. Markeeringuks lugesin kleepsult T-ISS SOLAS 0062/07.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.