LUKUS
Moderaator: Moded
LUKUS
soov siis endale 2rattaline liikur osta, mida soovitate, s6idumugavus, juppide saadavus, hinnad(remont), jne jne
ise eelistan yamah r6 r1, kawasaki ninja, suzuki gsx 600 -1000r
muidugi kuulan targemaid mehi ja kuulan mida teil 8elda on,
oluline on et masin peaks vastu, oleks v2ga sheffi v2limusega ja samuti oleks temaga mugav s6ita, st et kui 100km/t s6idan tallinntartu maantel siis v2iksest august l2bi s6ites oma selga 2ra ei p6rutaks
trikitamiseks masinat ei osta, samas ei teeks vist paha kui oleks kukkumispunnid vms?
. Kui pikk ja kui raske sa oled.
185 pikk, 85 raske
- milline on sinu sõidukogemus ja millistes tingimustes
s6itnud pikka aega autoga, talvistes tingimustes, omanud rollerit elu aeg, s6itnud nii vihmaga kui praegu talvel j22 ja lumega, samuti s6itnud yamaha r1-ga umbes 2 n2dalat vihmaperioodil - vanus
kohe 19 - juhiloa kategooria ja staaz
b-cat alates eelmise aasta algusest - millistesse tingimustesse ratast otsid
vahet pole saan k6igega hakkama - palju sul selleks raha eraldatud on
liisingusse, kuni 4000 euri vast - kui hakkad sõpradega koos sõitma, millised tsiklid neil on.
pole veel s6pru selliseid - mitmekesi ja kui pikalt kavatsed sama tsikli seljas sõita.
tavaliselt kahekesi, pikemaid vahemaid ja niisama linnas t88kohtumiste vahet
Re: Abi BIKE ostul???
Tule kahe aasta pärast siia tagasi

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-PitBull- kirjutas:Tule kahe aasta pärast siia tagasi
lapselikud naljad v6ib k6rvale j2tta,
otsin ikakgi endale masinat milelga igap2evaselt t88l k2ia tallinn, tartu vahet, auto on olemas, kuid suveks ikkagi natuke lahedamat pilli tarvis
Ei teinudki nalja, kui sa aru ei saanud, siis mõtlesin seda, et kahe aasta pärast saad load teha. Ja no see et sa auto ja rolleriga oled ükskõik mis ilmaga sõitnud, annab ikka kõvasti juurde küll Kindlasti on sportbike kõige mugavam kahekesi sõitmiseks ja pikkadeks maadeks. Palju sa selle kahe nädala jooksul kilomeetreid maha sõitsid?

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-PitBull- kirjutas:Ei teinudki nalja, kui sa aru ei saanud, siis mõtlesin seda, et kahe aasta pärast saad load teha. Ja no see et sa auto ja rolleriga oled ükskõik mis ilmaga sõitnud, annab ikka kõvasti juurde küll
Kindlasti on sportbike kõige mugavam kahekesi sõitmiseks ja pikkadeks maadeks. Palju sa selle kahe nädala jooksul kilomeetreid maha sõitsid?
tartu-l2ti-leedu-l2ti-tartu
ja btw, ega juhiload ei s6ida, samuti kui masin olemas siis kyll ka juhiload tulevad,
kevadel saan a2-cati k2tte
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
haleskinn kirjutas:-PitBull- kirjutas:Ei teinudki nalja, kui sa aru ei saanud, siis mõtlesin seda, et kahe aasta pärast saad load teha. Ja no see et sa auto ja rolleriga oled ükskõik mis ilmaga sõitnud, annab ikka kõvasti juurde küll
Kindlasti on sportbike kõige mugavam kahekesi sõitmiseks ja pikkadeks maadeks. Palju sa selle kahe nädala jooksul kilomeetreid maha sõitsid?
ja btw, ega juhiload ei s6ida, samuti kui masin olemas siis kyll ka juhiload tulevad,
piirad siis R1-e 25kW peale ära või? .
mida siin üks mees nende piiratud rataste kohta hästi ütles ?
mx77 kirjutas:haleskinn kirjutas:-PitBull- kirjutas:Ei teinudki nalja, kui sa aru ei saanud, siis mõtlesin seda, et kahe aasta pärast saad load teha. Ja no see et sa auto ja rolleriga oled ükskõik mis ilmaga sõitnud, annab ikka kõvasti juurde küll
piirad siis R1-e 25kW peale ära või?
.
mida siin üks mees nende piiratud rataste kohta hästi ütles?
pahadeplaneet kirjutas:
Aga kuidas käib 1000 bike kui on 25kw piirajad
on sellega võimalik üldse sõita nii et kiivrit märjaks ei nuta
Võta see, mis endale kõige rohkem meeldib ja paremine istub. Juppide valikut on ja remonditakse neid rattaid ka igal pool, kui vaja.
Rohkem ei oska midagi tarka öelda
Lihtsalt proovi kõike. Ma ei ole ise ka kuigi kogenud, sain a2 load alles eelmisel sügisel, aga kui sa tahad endale parimat võimalikku ratast, siis tee nendega lihtsalt proovisõite. Kindlasti eisoovita mööda vaadata R6-st, see osutus minu jaoks vähemalt kõige mugavamaks. Seejuures ninja ja gsxr olid vähe ebamugavad. Aga noh, eks sõltub kehatüübist. Igatahes mina võtsin r6-e ja olen rahul. Nüüd mõeldes oleks liitrine olnud liig mis liig, kuigi kaalusin ka seda varianti ostul. Muidugi 600-sega võid ka kabelisse sõita, kui liiga julgeks lähed aga kui sul mõistus peas on, siis ma ei näe põhjust miks mitte sellega alustada.
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Vot mina jällegi ei mõista sellist loogikat et "alustan punniga sõitmist ja pärast istun miskit võimsama peale"
Kui vähegi annad endale aru ja on miskit ka seal kõrvade vahel kah, et ei hakka seda rutskat mõtlematta keerama siis pole kuigi oluline milline kubatuur rattal on. Nii 600 kui ka 1000 rebivad noka lahti. Lõppkokkuvõttes otsustad sisetunde järgi. Aga kui raha puuga seljas ja nõus ennem oma unistuse ratta ostu teiste punnidega sõitma siis on oma valik!
Mina isiklikult ei seaks maksimum kubatuuri nõuet vaid vaataks ennekõige mugavust ja manööverdamisvõimet (loe: kergem ratas).
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 45 korda
- Kontakt:
vana hea "abi" küsimus ratta ostul, vana hea vastus tuleb sellest tingituna et eks oma p*rsetunnetus on ikka kõige parem.
Eesti tingimustes pole suurt vahet mis margi või mudeliga tegu, nagunii on sõiduaega nii vähe et naljalt üle kahe hoolduse suve jooksul tavakodanik ei sõida, rehvid ja muud kuluosad kuluvad kõigil ühtemoodi ja hinnaklass sportbike puhul ei oma märgatavat erinevust
niipalju kui mina foorumist olen suutnud hoomata infot selles teemas siis
Honda kvaliteet on grammike teistest üle
Yamaha Suzu on enamlevinud ja kindla peale minek, pigem välimus eelistuse vahe
Kawasaki puhul miskipärast ei uhkustata ulme vastupidavusega
aga see on vaid minu subjektiivne arvamus, ise alustasin tonnise gixxeriga ja no kõvad mehed kes räägivad et mõistus on omal kohal võivad seda pärast esimest hooaega uuesti üle mõelda, ka parima tahtmise juures kisub vahest parem käsi kuidagi "palju keerdu" surma võib ka rolleriga saada aga vahe on kui suure kaarega sinna lennata ja linnatingimustes algajale on natuke overkill puhtalt suuruse ja kaalu poolest,
maanteesõidul tallinn tartu vahel bike istumisasendiga peab tunduvalt suurem füüsis ja tahtmine olema, esimeses vaimustuses ei saa sellest väga aru aga kui tööalaselt pidevalt seda vahet künda siis jätab mugavus soovida.
kontakt nr. +372 52 58 244
eerikkarts kirjutas:Vot mina jällegi ei mõista sellist loogikat et "alustan punniga sõitmist ja pärast istun miskit võimsama peale"
Kui vähegi annad endale aru ja on miskit ka seal kõrvade vahel kah, et ei hakka seda rutskat mõtlematta keerama siis pole kuigi oluline milline kubatuur rattal on. Nii 600 kui ka 1000 rebivad noka lahti. Lõppkokkuvõttes otsustad sisetunde järgi. Aga kui raha puuga seljas ja nõus ennem oma unistuse ratta ostu teiste punnidega sõitma siis on oma valik!
Mina isiklikult ei seaks maksimum kubatuuri nõuet vaid vaataks ennekõige mugavust ja manööverdamisvõimet (loe: kergem ratas).
Kergus ei pruugi manööverdamisvõime juures just esmane olla. XJ600 mis kaalus rohkem kui mu praegune R1 oli manööverdamise poolest igaljuhul parem. Muidugi on need ka täiesti erineva suunitlusega rattad, seega ei saagi neid selle koha pealt võrrelda.
Raha puuga seljas on ka suhteline mõiste. Lahjematel ratastel on enamikel juhtudest ka madalamad hoolduskulud ning vanematel ratastel langeb väärtus aeglasemalt. Kolme aasta jooksul, mil ma sõitsin XJ600-ga sai vahetatud vaid rehve, õli, rattalaagrid, amordi simmerid, aku ning hammakad koos ketiga. R1 väljaminekud esimesel aastal on võrreldavad XJ600 mitme aasta hooldus/remondikuludega, kusjuures reaalset läbisõitu tuli mul XJ600-ga aasta lõikes oluliselt rohkem kui R1-ga ja viimasele olen hea seisukorra tõttu raha kulutanud siiani sisuliselt vaid tavapärasele hooldusele. (va. pingeregulaatori vahetus)
Kui rahas ja hoolduses ei ole küsimust ning tahtmine "oma unistuste ratast" saada suur, siis võta R1. Arvesta ainult, et pikki maid ja kahekesi ei ole sellega just kõige mugavam sõita.
Kui aga plaanid seda juba liisingusse võtta (ehk siis rahas siiski on küsimus), võta mõni lahjem ratas (näiteks XJ600)
Liisingu puhul arvesta kokku oma kulutused liisunguperioodi lõpuks. Maksad suure tõenäosusega juba intressideks ühe XJ600 hinna lihtsalt liisingfirmale.
Lisaks nõuavad paljud liisingud kohustuslikku kaskokindlustust, mis võimsa ratta ja noore juhi puhul küündib üsna kosmilistesse summadesse.
Kokkuvõttes võib öelda, et eks igaüks kipub kiitma oma valikuid ja nii ka mina. Tahtsin samuti alguses kohe vingemat ja paremat ratast liisingusse võtta. Õnneks minu liisingutaotlust omal ajal ei rahuldatud, mille üle olen tagantjärgi äärmiselt õnnelik. Sain sõita 3 fantastilist aastat murevaba, mugava ja hea rattaga, mis mulle rahakotti suurt auku ei söönud ning sain selle hiljem pea sama raha eest maha müüa. Selle kõrvalt raha kogudes sai ka hiljem R1 ostetud. Kuigi olen R1-ga igati rahul ja suuremaid probleeme pole sellega tegelikult olnud, siis siiski igatsen vahel sellist murevabat ja mõnusat kulgemist lihtsa ehituse ning hea manööverdamisvõimega lollikindlal rattal nagu seda oli XJ600.
Bike olematul tagaistmel istuda on minu meelest küll kõike muud kui mugav ja pikad vahemaad pole nüüd kah päris lust ja lillepidu. Mõnel hullemal auklikul teel on küll üsna piin vahest sõita, iseasi palju neid väikseid auke nüüd Tartu maanteel on- mina seal küll mingit erilist põrutust pole täheldanud. Loomulikult saab hakkama, aga omast kogemusest ütlen, et peale 1000 kilomeetrit annab tagumik juba tunda. Samas eks see ole kõik sõitjas kinni, sest mõni ütleb, et käed väsivad ära. Endal seda probleemi pole küll täheldanud, aga võib-olla on asi mu lühemas kasvus. Äkki oleks mõttekam vaadata hoopis sport touring rattaid? VFR näiteks?
Ja tegelikult on selliseid teemasid siit läbi käinud nii palju! Keegi ei oska ju Sinu eest otsustada, nii et mine osta see, mis endale meeldib, sest igale rattale leidub keegi, kes seda kiidab ja keegi, kes seda laidab. Peaasi, et ise rahul oled ju!
eerikkarts kirjutas:Vot mina jällegi ei mõista sellist loogikat et "alustan punniga sõitmist ja pärast istun miskit võimsama peale"
Mis sa kohe nii........ kui 2010 oma A2 kätte sain kinkis elukaaslane mulle pisikese Ninja - Kawasaki Ninja 250R (äge naerge! ). Soovisin võimsamat, kuid kuna enne autokooli polnud kordagi ise lenksus olnud, siis leidsin, et see mu mehest tark otsus.... kuigi mul mõistust justkui oleks, usun, et saaksin ka võimsama rattaga hakkama. Mu pisike Ninja on nagu bike, ainult naaaaaaaatsa pisem ja kõvasti nõrgem kui ntx mehe 1050cc ratas, peenemate rehvidega, manööverdada lihtne jne. Olen oma psiskesega igal pool raskusteta sõitnud - paksus liivas, metsas, isegi soos, kruus loomulikult jne jne jne, ainus kord kui pikali käisin oli ARK platsil kui eksamiks harjutamas käisin. Ok, eelmine hooaeg juba tundsin, et aeg millegi võimsama jaoks, eks näis kui majanduslik seis lubab, siis hangib miskit kurjemat.
Samas kui elukaaslane aastaid tagasi A2 tegi, siis ostis kohe 1050cc ratta, kuid tal oli juba eelnevalt 16 aastat siklisõidukogemust....... niiet ratta ostjale - vaata ise, peaasi, et endale liiga ei teeks ja liiga suurt riski ei võtaks. Ma alustaks 600-st, saad selle ju soovi korral maha müüa kui tunned, et aeg 1000 jaoks käes. Samas R1-ga oled hakkama saanud ja kui mõistust on, why-not?
250 ninjaga paksus liivas ja soos? ja veel ilma raskusteta? Seda takaks oma silmaga näha. Tolm asfaldil ei ole paks liiv ja majatagune muruplats pole soo.
rolller kirjutas:250 ninjaga paksus liivas ja soos? ja veel ilma raskusteta?
Seda takaks oma silmaga näha. Tolm asfaldil ei ole paks liiv ja majatagune muruplats pole soo.
Mis sa naerad ja imestad, sind ju polnud kohal.
Ei olnud tegemist ei asfalditolmuga ega ka majataguse muruplatsiga. Eelmine hooaeg käisime ntx Kiltsi raketibaasi otsimas, alguses püüdsime ikka otse minna - kruus, soo. Soo pealt keerasime tagasi, kuna muru või mingid kõrsikud mis seal kasvasid olid liiga pikad ja tihedad, ei jaksanud enam teed endale lükata... oeh, see tagasi keeramine oli ka veel omaette ooper. Siis läksime läbi metsa, seal puid, kive, kraavid... ntx üks kraav oli küllaltki sügav ja seal oli paksult sellist peenikest liiva-mulla segu, elukaaslane läks ees ja jäi mind ootama, sain hakkama, kuigi olin ülikindel, et käin külili. Ta korraldab mulle iga hooaja alguses selliseid mitte kõige mugavamaid sõite... uhh, aga hea meel on kui hakkama saan
Ma ei ülista oma psikest Ninjat, lihtsalt arvan, et mulle kui täiesti rohelisele sõitjale ja mitte kõige enesekindlamale inimesele oli ta suurepärane valik esimeseks rattaks
niiet härra roller, palun katsuge oma teadmatus ja rumalus enda teada hoida
Kisub vägisi saagimiseks kätte jälle. Vaata, ma sõidan 600cc enduroga, valdavalt metsavahel. Paksus liivas on ikka raskusi küll ja küll ning õigesse sohu ei julgeks vist ronidagi. Sa pole ilmselt korralikku sood ja liiva näinudki.
rolller kirjutas:Kisub vägisi saagimiseks kätte jälle. Vaata, ma sõidan 600cc enduroga, valdavalt metsavahel. Paksus liivas on ikka raskusi küll ja küll ning õigesse sohu ei julgeks vist ronidagi. Sa pole ilmselt korralikku sood ja liiva näinudki.
Arvan sama. Olen ise sõitnud erinevate masinatega soos, liivas, metsas, jääl, lumes. Liivas ja soos on juba endurogagi raske... ja ma pole mitte väike.
Nii liivane nagu ntx Männikul tõepoolest ei olnud, kuid mudane-liivane, "kraavine", soine oli ja piisavalt. Ma ei jonni ja ei vaidle kiusu pärast, vaid kirjeldasin reaalset olukorda.
Ja ega ma sinna väga vabatahtlikult ka ju ei roninud, sõitsin mehe järgi kellel hoopis teine ratas.
Kui tahate lähme suvel koos Kiltsi raketibaasi, eeldan, et mu sõidetud marsruut gepsus veel olemas
Aga iseenesest, kisub tõepoolest vaidlemiseks - saagimiseks, niiet siinkohal lõpetan.
2rge tulitsema minge,
ideid kui palju, mida arvate just ise kawasakidest, kuna need on v2limuselt silma hakanud,
samuti on silma j22nud just r6 j r1, kuna ma just v2ga v2ike poiss ei ole nii pikkuselt kui kaalult siis arvan et just yamaha r1/r6 on 2 suurimat nominenti samuti zx6r ja gsxr
tehke pakkumisi pm
hind mindagi siis 2000-4000 kanti
p6hiline on et oleks kena v2limus, ja masin korras, muud midagi, mootori kubatuur ei tohiks olla muidugi alla 500
veel parem on kui on olemas ka j2relmaksuv6imalus
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Kui juba selline suurem poiss oled, Sa RSV peale ei ole mõelnud?

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Putukas kirjutas:Bike olematul tagaistmel istuda on minu meelest küll kõike muud kui mugav ja pikad vahemaad pole nüüd kah päris lust ja lillepidu. Mõnel hullemal auklikul teel on küll üsna piin vahest sõita, iseasi palju neid väikseid auke nüüd Tartu maanteel on- mina seal küll mingit erilist põrutust pole täheldanud. Loomulikult saab hakkama, aga omast kogemusest ütlen, et peale 1000 kilomeetrit annab tagumik juba tunda. Samas eks see ole kõik sõitjas kinni, sest mõni ütleb, et käed väsivad ära. Endal seda probleemi pole küll täheldanud, aga võib-olla on asi mu lühemas kasvus. Äkki oleks mõttekam vaadata hoopis sport touring rattaid? VFR näiteks?
Ja tegelikult on selliseid teemasid siit läbi käinud nii palju! Keegi ei oska ju Sinu eest otsustada, nii et mine osta see, mis endale meeldib, sest igale rattale leidub keegi, kes seda kiidab ja keegi, kes seda laidab. Peaasi, et ise rahul oled ju!
Mnjaa, tubli tagumik - 1000 km - bike seljas ja annab tunda
Mul väsis peale 600 km juba BMW K1200RS matkabike peal olemine ära.
haleskinn kirjutas:2rge tulitsema minge,
ideid kui palju, mida arvate just ise kawasakidest, kuna need on v2limuselt silma hakanud,samuti on silma j22nud just r6 j r1, kuna ma just v2ga v2ike poiss ei ole nii pikkuselt kui kaalult siis arvan et just yamaha r1/r6 on 2 suurimat nominenti samuti zx6r ja gsxr
tehke pakkumisi pm
hind mindagi siis 2000-4000 kanti
p6hiline on et oleks kena v2limus, ja masin korras, muud midagi, mootori kubatuur ei tohiks olla muidugi alla 500
veel parem on kui on olemas ka j2relmaksuv6imalus
Aga palun!
http://www.auto24.ee/clients/motoait/us ... 86368725l6
http://www.auto24.ee/clients/motoait/us ... 25368725l6
http://www.auto24.ee/clients/motoait/us ... af368725l6
Olen ise sealt kunagi ammu ostnud järelmaksuga tsikli. Intress on täitsa inimlik ja talvisele ostjale ehk tehakse aletki.
ZX-6R Ninjaga on mu arvates ka suuremal sõitjal mugav, muude rataste kohta ei oska öelda.
Enne ,kui hakkad endale BIKEi ostma ,soovitaks proovida(sõita) ka muid rattaid. Pole mõtet osta BIKEi ainult sellepärast ,et seff välja nääb.
-
Minu piont täpselt. Näiteks selline poolnaked Bandit või Hornet oleks pikemate otste juures ju väga tegija valik imo.

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
Osta see mis meeldib. Suva kui mõni ratas laguneb 5% rohkem kui mõni teine -teed korda ja sõidad jälle. Suva kui natuke ebamugav on -harjud ära. Peaasi et süda rahul. Ja kui ei ole, siis müüd maha ja proovid mõnda järgmist.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Huvitav,mitu sellist teemat foorumis on ja miks otsingut ei kasutata.Pole tsikklit mida siin lahatud ei oleks.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Sellised "aidake tsiklit valida" teemad on puhas sülje klaviatuurile nõristamine ja vajadus oma sellest tekkivat erutusseisundit teistega jagada. Mina tegin seda oma tsiklit valides www.auto24.ee lehel
j2rjest h2id pakkumisi on tulnud,
2000 aasta pluss
2000-4000 euri, hea kui j2relmaksu peale saab
mootor jms t88korras ja ilsu v2limus ja andke aga minna pakkumistega
samuti veel kysimus, et kas xenoneid saab bike-ile peale panna ja kui m6tekas see on, samuti helisysteemi kohta, et kas saab panna peale?
-
Mida iganes, no tegelt ka!!!

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.