Erinevad piirajad ja nendega setud muudatused.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 159
- Tsikkel: 2008 VN900
Erinevad piirajad ja nendega setud muudatused.
Tere, on palju asju, milles ma ei ole läbi foorumi või interneti kinnitust saanud. Täpsemalt sooviksin paigaldada 25kw piiraja mootorrattale, mis on praegu 72kw. Enne uue liiklusseaduse jõustumist ei oleks olnud küsimustki, kas tohiksin siis A2 kat-ga legaalselt sõita. Oli ju teada, et võib. Endal mul ei ole veel A2 kat käes, kuid plaanisin järgmiseks kevadeks teha ja mootorratta selleks ajaks ilusti 25kw peale piirata. Olen kuulnud, et enam ei saagi piirata, või saab piirata ainult 70kw või madalama võimsusega mootorrattaid. Ausaltöeldes, nüüd ei teagi kas on mõtet teha A2 lube ja samuti mootorratast piirata.
Oleks keegi nii abivalmis ja seletaks selle asja nii lahti, et mina ka aru saaksin ? Suured tänud
!
Re: Erinevad piirajad ja nendega setud muudatused.
See uus seadus, mis lubab piirata ainult kuni 70 kw rattaid jõustub alles 2013 aasta.
-
Järgmine kevad ja veel ülejärgmine ei tohiks mingeid probleeme olla A2 kat ja 25kw piiratud masinaga liigeldes?
Ei tohiks. Uue liiklusseaduse järgi liigub minu teada ka a2 võimsuse piir kuni 35 kw. Seega 25 kw rattaga ei teki probleemi. Pead ei anna jutu eest, aga minu teada peaks nii need asjad käima.
Helistades autokooli õpetajale (motohunt) sain vastuseks, et mina võin osta endale rahuga 35kw ratta (a2 load), kuid autokoolidel on segane seis, sest neil mingi nn. ülemineku periood. Natuke kaheldes käisin arkis ja kui arki spetsialist sirvis natuke uut seadust siis leidis ka, et ma võin sõita kuni 35kw või 0.2 kw/kg kohta. Seega minu arusaam asjast jäi, et see 2013 on seoses selle autokoolide ülemineku perioodiga.
Indrek91, kas sa leidsid selle 2013 internetist või said info kellegilt pädevamalt ehk ark või autokool ?
piiramise kohta:
LS § 93 (3) 2) A2 – mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kilovatti või mille võimsuse ja massi suhe ei ületa 0,2 kilovatti kilogrammi kohta ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur. Jõustub 19.01.2013 (LS § 281 (3) ).
Sinnamaani võib 25kW peale piirata midaiganes (ka Busa kui kiivrit märjaks ei nuta)
juhiloa ja juhtimisõiguse kohta:
LS § 264 (1) Enne käesoleva seaduse jõustumist väljastatud juhiluba annab juhiloa omajale õiguse juhtida käesoleva seaduse §-s 93 sätestatud kategooria mootorsõidukeid alljärgnevalt kuni käesoleva seaduse jõustumisel kehtiva juhiloa kehtivusaja lõpuni või kuni juhiloa vahetamiseni:
3) A-kategooria juhiluba annab õiguse juhtida A-kategooria mootorsõidukit juhiloale kantud piirangute ulatuses.
Selle sõnastuse järgi peaks A eritingimusega 105 (kuni25kW) lubama juhtida sõidukit võimsusega kuni 25kW. (Kui just 2013 jaanuaris 105 eritingimuse sõnastust ei muudeta).
Teemaalgatajale:
Kui A2 (A eritingimusega 105) kati tegemine on vanuse taga, siis soovitaksin ära teha sest alates 19.01.2013 saab A alles 24-aastaselt kui ei ole varem olnud vähemalt 2 aastat A2 kategooriat (LS § 103. Juhi vanuse alammäär 4) 20-aastane – A-kategooria mootorsõiduk, kui isikul on eelnevalt A2-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõigus vähemalt kaks aastat; 6) 24-aastane – A-kategooria mootorsõiduk, välja arvatud punktis 4 nimetatud juhul.)
-
No ma saaksin A2 ju alles kätte 2012 kevadel, niiet 2014 kevadel saaks mul alles A2 kat 2 aastat täis.
-
- Tsikkel: Kawasaki kx 450 f
Tere, üks rumal küsimus selle teemaga seoses, et kas alaealisena ja ilma A-kat lubadeta saab ikka selle 25 kw peale piiramise läbi viia? Ja kõik muu asi ka, et kas saab ikka enda nimele võtta jms.(sõita muidugi ei tohi
)
Aitäh.
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
krissu606 kirjutas:Tere, üks rumal küsimus selle teemaga seoses, et kas alaealisena ja ilma A-kat lubadeta saab ikka selle 25 kw peale piiramise läbi viia?
Ja kõik muu asi ka, et kas saab ikka enda nimele võtta jms.(sõita muidugi ei tohi
)
Aitäh.
Kõike saab teha, ainult ise sõita ei või.
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
Kipsi kirjutas:krissu606 kirjutas:Tere, üks rumal küsimus selle teemaga seoses, et kas alaealisena ja ilma A-kat lubadeta saab ikka selle 25 kw peale piiramise läbi viia?
Ja kõik muu asi ka, et kas saab ikka enda nimele võtta jms.(sõita muidugi ei tohi
)
Aitäh.Kõike saab teha, ainult ise sõita ei või.
Sama nagu autoga, võib minna 15-aastane (kes ei peagi registreeritud omanik/kasutaja olema) ntx ÜV'le viia auto ja pärast selle sinna platsile ka sõidutada, kui see just parkla v tänav ei ole, lahedad seadused muidugi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.