Otsin juhendajat täiendavaks sõiduks enne eksamit
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 50
- Tsikkel: Honda CB600FS Hornet
Otsin juhendajat täiendavaks sõiduks enne eksamit
Kas leidub äkki kedagi kes oleks nõus abistama täiendava sõidukogemuse saamisel? Selleks oleks vaja siis arkis teha mootorsõidukijuhi juhendaja paberid. 15€ riigilõivu ja paber käes.
Vajalikud tingimused:
1. juhendajal peab olema vastava kategooria mootorsõiduki juhiluba vähemalt viis aastat. Juhiloa omamise aja hulka arvestatakse esmase juhiloa omamise aeg , juhendaja tunnistust ei anta esmase juhiloa omajale.
- juhendajal ei ole kehtivaid karistusi mootorsõiduki joobeseisundis või alkoholi piirmäära ületavas seisundis juhtimise eest ega liiklusnõuete sellise rikkumise eest, mille eest käesolev seadus näeb ette mootorsõiduki juhtimisõiguse äravõtmise või mille eest juhtimisõigus on ära võetud, arvestades karistusregistri seaduse §-s 25 nimetatud karistusandmete kustutamise tähtaegu;
Riigilõivu maksaksin muidugi ise ja ka sõidu eest saab mingi summa kokku leppida.
Usun ka, et ma pole ainuke lubade tegija sellise sooviga.
-
- Tsikkel: Honda CB550SC Nighthawk ´84
Re: Otsin juhendajat täiendavaks sõiduks enne eksamit
99% juhtudel, kus linn on jäänud märkimata, on tegemis Tallinaga.
saaks ka aidata. Vajalik paber olemas. täpsem info tel 55967775
http://www.motard.ee/
Sooviks ka Aga selleni on veel aega, et ma eksamini jõuaksin... Kahe õppesõidu vahele jääb 2 nädalat - ma jõuan kõik juba enne ära unustada. Varustust ja tsiklit ei ole.
Vabandan off topicu pärast aga mind hakkas huvitama kuidas see juhendamine tsikli puhul välja näeks? Sõidad autoga taga nagu autokoolis? See eeldab sidesüsteemi rattal. Võõraste juhendamine on väga riskantne. Eriti veel kui inimesel ei ole omal ratast või puudub varustusest mõni detail. A´la mul on kiiver piisab ju. Tõenäoliselt kui juhendatavaga midagi juhtub vastutab ikka juhendaja? Lisaks veel võõra juhendamisel tuleb mängu psüühika aspekt...inimese sisse ei näe pärast on mingi poole pindine kes kihutama kukub või muidu närviline/kärsitu liikluses keerab ed kuskile ette/alla ja siis oled jälle süüdi.
Kujutan ette et juhendama hakkaks küll aind oma last kui see kunagu nii vanaks saab et lube tegema hakkab või tõesti head tuttavat, mitte kuskilt foorumist pool võõrast. Saan aru et inimesi peab aitama aga minu arust on antud olukorras riskid päris suured. Olen kunagi laenand tuttavale oma ratast kes lube tegi just ja tahtis eksamile minna ning palus kas ta saab platsi harjutada. See oli hea tuttav ja teadsin et juhul kui külili keerab teeb ta ka ratta korda. Võõra puhul ei tea seda kunagi jalutab käed taskus minema ja kõik. Pealegi mis õpetaja on tavaline liikleja (pean silmas siis mitte sõiduõpetajat)? Sõiduõpetaja teab igast "nõkse ja auke" kuhu eksamineerijad viivad põhilisemaid vigu jne. Ma ise olen 4 aastat sõitnud ja kui käsi südamile panna siis ei mäelta ma pooli reegleid ja norme. Kunagi autokoolis õpetaja ütles et vanad juhid liiklevad 7 põhilise reegli ja märgi järgi ja see peab paika.
Pikk jutt s**t jutt õpetamine jäägu õpetajate pärusmaaks, alati saab autokoolist lisatunde võtta, selle vastu ei ole neil midagi. Kui sa aga suvalise jorsiga mooda linna kulged kes ei saa aru kui sa vea teed või ei oska sinu tähelepanu sellele juhtida, siis pole sõidust väga palju kasu.
Minu arvamus lihtsalt. Vabandan veel off topicu pärast. Edu
-
Teema algataja - Postitusi: 50
- Tsikkel: Honda CB600FS Hornet
Viimane post pole ju teemast mööda. Täitsa õiged tähelepanekud selles osas.
Muidugi on see risk, samas saab ju alati enne juttu ajada ja mingil määral peaks ikka aimu saama milline inimene on. Samuti saab ju sõidu katkestada kohe kui midagi tundub valesti.
Muide isiklikult ma tahan sõita puhtalt sellepärast, et rattal end kindlamini tunneks ning seetõttu ka paremini oma ümbrust tajuks. Kui otsiks õpetajat, kes reaalselt õpetaks, siis muidugi võtaks autokoolist täiendavaid tunde.
Muide selle paberi osas on ju selline punkt, et juhendada võib ainult seda, kes on kantud tunnistusele. Kas sinna võib ise juurde lisada inimesi.
PS. Tallinnas olen jah. Varustus olemas ja tsikkel varsti ka äkki.
Minu mõte liikus pigem selles suunas, et ehk ongi olemas mõni nö eraõpetaja, kogenud inimene, kellega lisaks sõite kokku leppida. Ma ei hakka kooli nimetama, aga mina lihtsalt sattusin sellisesse asutusse, kus saab kuu jooksul 4 sõitu kirja... Järgmiseks suveks siis saab loa tehtud
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
lemmik kirjutas:Minu mõte liikus pigem selles suunas, et ehk ongi olemas mõni nö eraõpetaja, kogenud inimene, kellega lisaks sõite kokku leppida. Ma ei hakka kooli nimetama, aga mina lihtsalt sattusin sellisesse asutusse, kus saab kuu jooksul 4 sõitu kirja... Järgmiseks suveks siis saab loa tehtud
Tegelikult oleks tark see välja öelda, meil on see võltsviisakus/tagasihoidlikus/võlts-ausus/tolerantsus/empaatia massiliselt sisse imporditud, ikka põhimõttel, et äkki solvab kedagi. Pole vaja solvata ja solvuda, räägi nii, nagu asjad on ja ära anna hinnaguid ning intellignetsed inimesed osakavad ise juba järeldusi teha.
hmm, mul on ka juhendaja paberid olemas kuid sinna A kategooriat küll ei kirjutatud. ainult b ja c. kuna juhendada on vaja ainult b kat-i, siis ei pööranud sellele enne ka tähelepanu. mis teema sellega siis on? saab ikkagi a kat-i ka juhendada? :S ja seda ka, et juhendada võib ainult neid, kes on märgtud tunnistusele? mul pole kedagi sinna märgitud. pole kohtagi, kuhu neid märkida
aastat 3 tagasi , sai suvalisest autokoolist sõidutunde tunde osta.
Esimest korda lasi õpetaja platsil pool tunnikest tiirutada , nö kompis maad, kas isik ikka sõita oskab ja siis mindi linnavahele .
Meil oli oma varustus olemas, rattas oli kooli poolt
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 31 korda
Ma arvan vastupidi, kes tunneb et ta saab juhendamisega hakkama ja tal on ka soov seda teha, sellel on kindlasti palju edasi anda võrreldes alles algajaga, kellel kui palju juriidilist poolt meeles on on iseasi, kuid ohutut liiklemist ja palju muud saab siiski õpetada. Kes ei tunne seda soovi ja tahet, see niikuinii sellele pakkumisele ei vasta, sest ilmselt rahateenimise auk see pole. Palju põhejndusi leida miks mitte mingit asja teha on alati lihtsam kui asi ära teha.
Samuti lihtsalt minu arvamus.
Ma ei pidandki oma postitusega silmas seda, et vingun nii sama ja leian põhjuseid miks mitte kedagi aidata. Muidugi kui inimene on piisava kogemuse pagasiga ning tarku õpetusi raputab otse varrukast, siis jumala eest andke tuld. Eesmärk ongi ju koolitada inimesi kes liikluses hästi hakkama saaks ja tänu sellele muudaks üldist pilti ohutumaks ja sujuvamaks. Kuna mind ennast hakkas huvitama kuidas A-kat juhendamine välja näeks siis mõtlesin veidi kõvasti ja ehk keegi kes enne uisapäsa oleks end koolitajaks pakkund mõtleb ka kaasa ja adub riske. Paljud ei adu üldse olukorda. Inimesed võtavad hääletajaid peale saamata ise aru et nii pea kui see inimene siseneb nende autosse on nemad ta elu eest vastutavad, üks vale arvestus või nihu läinud möödasõit ja heal soovil on kurvad tagajärjed. Muidugi ei ole maailm nii must ja igal sammul ei varitse oht, kuid on olemas ka selliseid inimesi kes arvavad et kui nad sõidavad maal vanaema juures jalgrattaga ilma kiivrita siis võiks ju seda ka teha mootorrattal.
Ehh mis ma siin ikka plärisen. õpetage ja õppige. Inimene õppivat terve elu.
Elu
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.