Marauder, Magna, Vulcan või Virago
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 928
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 78 korda
- Kontakt:
Marauder, Magna, Vulcan või Virago
Tere kaaskannatajad.
Niske lugu, et plaan on soetada endale lähiajal uus ratas. A mul oleks selline põhimõtteline küsimus, et mida eelistada:
1) Suzuki VZ 800 Marauder (reg 1999)
2) Kawasaki VN 800 (reg 2002)
3) Honda VF 750 C Magna (reg 1997)
4) Yamaha XV 1100 Virago (reg 1995)
Kõigil hinnaklass enam vähem üks.
Endale meeldib kõige rohkem Magna ja kõige vähem Virago.
Saan aru kah, et veits loll küsimus, eksole. Sest ega ma ei osta ju ratast selle järgi mis teistele meeldib, vaid ikka selle järgi, mis omale aga...noh äkki on kellelgi mulle öelda veenev põhjus, miks ma peaks selle Magna kõrvale heitma ja mõne teise valiku tegema.
Aitäh.
EDIT: Magna ikka aastast 1997 mitte 1977 Ise ma olen aastast 77
-
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Re: Marauder, Magna, Vulcan või Virago
Kui õieti mäletan, siis 750 magnal oli mingisugune nukkvõllide õlituse probleem. Sõber oli ka tagaamortidega kunagi hädas.
Teelpüsivus oli ka selline piirivalve hõljuki moodi.
Aga muidu on igati ilus ja kena asi .
-
- Kontakt:
Vot-vot mingeid selliseid, võimalikele probleemidele aga miks ka mitte tugevatele külgedele viitavaid postitusi ma lootsingi. Ei tahaks ostuga ämbrisse astuda.
Aitäh.
Aga vaatame, äkki tuleb midagi veel. Mingi nädalake on vist otsustamise aega.
-
Tere,
kui Magna on orbiidis ja need teised tsiklid siin kaalumisel, siis loogilisest jadast puudub Yamaha V-Max!
Või mäs?
-
- Kontakt:
Tõsi ta on. V-Max on ratas mille poole juba aastaid õhanud. Võiks vist öelda, et mu lemmikratas warriori ja selle suure, mis ta nüüd ongi, 1800se intruderi kõrval.
Paraku aga mahub hinnaklassi (kuni 3000 euri) ainult üks 88 aasta V-Max. Näeb küll hea välja aga nii vana ratta ost vist pole enam eriti tark tegu.
See 88 aasta Max ei ole kõige targem valik, mootor on sellel rattal tükk maad oma ajast ees selle aja kohta, pauku on jubedalt jne, aga kogu ülejäänud kraam sinna juurde, piduriteta ja juhitamatu rakett.
Marauder on üli töökindel, mõnus lai esirehv, mis mulle isiklikult väga meeldis, selline mõnusa jässaka välimusega ratas, miinuseks originaal sadul mis tagumiku ikka üsna ruttu ära väsitas (seda räägib enamus) + jälle see et kahekesi ka täitsa ok sõita ja käis edasi kah.
Magna, mida sa vaatad on ajast ja arust, hunniku eelpool mainitud hädadega
Vulcani kohta saab ilmselt sama väita mis Marauderi kohta, vali see mis meeldib välimuse poolest, kawa vs suzu. tehniliselt ilmselt mõlemad muretud rattad.
Viragost ei tea ma kahjuks mitte sittagi, ega soovigi teada, kuna endale selle ratta look ei sümpatiseeri kohe üldse
-
- Kontakt:
Aitäh Soultrain, et viitsisid suht põhjaliku ülevaate anda ja plussidele/miinustele tähelepanu juhtida. Ja mis Viragosse puutub, siis mulle ei meeldi ta sel samal, Sinu poolt mainitud, põhjusel.
Aga kas Magna kohta muudab Su arvamust asjaolu, et olin teinud tobeda näpuka ning tegelikult pärineb Magna ikka aastast 1997?
-
Aga see - kui natuke veel tingida:
http://www.auto24.ee/used/855108
Paar maitsevääratust ära korrigeerida ja väga vinge pill - isegi pidurid on küljes!!!
Kuigi ma kardan, et tal miskit häda - ei saa nii odav olla muidu.
Sa räägid sel juhul Super Magnast ilmselt? See on teine jutt, Soomes üks sõber sõidab sellega juba mitmeid aastaid ja on endiselt rahul, Magna kasuks räägib muidugi kw + Nm, kõigist sinu teistes nimekirjas olnutest korralikult üle, samas, minu puhul räägib Magna kahjuks V4 mootor ma lihtsalt olen V2 inimene ka muidugi. Aga see hääl jne ei ole minu maitse lihtsalt, mida see Magna toodab, samas kui sulle meeldib, sõiduasend sobib jne, siis ilmselgelt hea valik!
A mis meelde tuli, Marauderi miinuseks veel on minu arust kitsas originaal lenks, ma ei ole eriti pikk (174) aga minu jaoks oli see lenks ikka liiiiga kitsas
-
[quote="Soultrain"]See 88 aasta Max ei ole kõige targem valik, mootor on sellel rattal tükk maad oma ajast ees selle aja kohta, pauku on jubedalt jne, aga kogu ülejäänud kraam sinna juurde, piduriteta ja juhitamatu rakett.
No v-maxist oskan pikemalt rääkida, kuna oman juba teist Maxi ja sõitnud nendega kokku 3 aastat. Olen sportbikedega samuti sõitnud. On küll tõsi, et ega ta mingi eriti hea dünaamikaga pill ei ole aga juhitamatu rakett on ka vähe soolaselt öeldud. Kogenematud bike-mehed igatahes jäävad mu V-Maxist maha - ka kurvilisel teel.
Kogenematu bike mees jääb kruusateel kogenud jawa mehest ka maha ja nagu ma ütlesin, MAXI mootor ON üüber kõva, eriti kui satud V-boostiga isendi otsa! Talve tegi sellega omal ajal eesti dragi algus aegadel ikka tõsiselt palju pahameelt plastmass rataste omanikele, AGA ma jään endale kindlaks, sellise mootori ja poweri kohta on tegemist väga sittade pidurite ja juhitavusega rattaga, mis tähendab kogenematu juht, adrekas + sitad pidurid + looda et su kaitseingel vales suunas ei vahi. Ei ürita siin hirmutada, aga lükka googel lahti ja hakka vanemate maxide ülevaateid lugema. Ja endiselt ma räägin sellest vanast generatsioonist mitte viimastest "vanadest keredest" mis tehasest välja tulid
-
- Kontakt:
Ohhssa püha püss.
Vot nüüd olen jännis.
Tegelt ongi mul ratta ostmise eelarveks 3500 euri. Lihtsalt arvestasin, et saksast toomiseks ja eestis registrisse kandmiseks kuluks kah raha ja sestap panin ülalpiiriks 3000. Aga jah kui nüüd saaks Eestist 3300 euriga V-Maxi kätte....see mahuks eelarvesse küll.
Ent, ma ei teagi, mõte nii karmi rattaga sõitmisest ühelt poolt paelub mind aga teisalt hakkas mul praegu juba lihtsalt mõttest, et ma saakski selle reaalselt osta, kõhus adrekalaksu tõttu keerama.
Äkki ikka Magna siis...liiatigi, kui on alust arvata, et sel Maxil võivad mingid puudused küljes olla ja noh, suht vanake kah teine. Või mis?
-
Eks, jah, pead ise otsustama. Aga, kui ise valima peaks siis loomulikult otsustaksin V-Max´i kasuks. Kui veel Magnaga võiks asja kaaluda siis näit. Marauderi poole ei vaataks ka.
Aga see mu subjektiivne arvamus. Helista talle homme vaata, mis räägib. Vb. ütleb, et II käiku pole või elektriga miski suurem kala - otsustabki sinu eest ära.
-
- Kontakt:
Mhmh, loodame siis mingi kala peale, sest 600 Shadowi seljast, mis oli mu esimene ratas üldse, V-Maxi selga istumine, on ehk liiga karm üleminek. Aga kiusatus on.
-
Ära sellepärast muretse. Loogiliselt, eelduste kohaselt peaks kaasirutska ja sinu aju siiski sõidu ajal kaudselt ühendatud olema.
Pealegi näiteks võimsa sportbike selga minek oleks Sul ilmselt palju raskem, kuna V-Max tänu oma kaalule seisab ikka palju paremini maaküljes kinni.
Arvaks ka siis midagi: V-max on jah selline raske jurakas, mis tahab juhitavuse parandamiseks originaalist laiemat lenksu ning väheke toekamat esipidurit. Originaalis on ees vaid kehekolvilised sadulad, mida on selle ratta kohta vähevõitu (esipiduriklotsi läheb nagu leiba). Minu Maxil oli esihark koos piduritega välja vehetatud (gixxeri pööratud hark ja topelt 6kolviga sadulad), olin rahul. Ja nagu Yamudel ikka, mõne aja möödudes tükib teine käik nässu minema (hüppab välja). Välimus muidugi on super. Euroopa jaoks toodeti alla 80kw mootoreid (72-74kw), USA jaoks miski 120 ja 140 kw-seid. Saksas näiteks ametlikult enne 1995 aastat (kui ma ei eksi) V-Maxe ei müüdud, liiga jõhker püss tundus fritsudele vist.
Marauder- iseenesest äge pill, pööratud hark ning valuveljed ja puha.... Aga mulle meeldiks rohkem kui oleks gardaan (õige on kardaan*) {Motobot tegi}!
Magna- sama lugu, ketiga ülekanne! Aga teistega võrreldes KW natuke rohkem ja seega kubatuuri kohta ka rohkem minekut. Nukvõlli õlitusega olid probleemid küll, aga eelmise põvkonna Magnadel. Selle töökindlus ikka rohkem VFR-iga ühte auku- loe hea. (Supermagna oli muide samuti eelmise põlvkonna mootoriga ja miskil hetkel ta "situb end täis")
Virago- lollikindla õhkjahutusega mootoriga, mida üldjuhul tuksi polegi võimalik keerata. Nõrgaks kohaks on starteri pendiks, mis nendel tihtipeale parandamist/vahetamist tahab (üsna lihtne operatsioon). Välimus välimuseks, ilu ju ikka olnud vaataja silmades (ise lööks kah ilmselt asjale sae sisse ja kohendaks asja natuke paremaks, sumpsisid puuriks kah ).
Vulcan- mittemidagiütlev keti ülekandega raudratas. Kui meeldib, siis võib osta. Šnitti raami ehitusel on võetud softaililt.
Ketiülekande kasuks räägib ehk vaid see, et mootori võimsusest läheb vähem kaotsi ning rohkem jõuab tagarattasse.
Kui oled oma 6 sajasega tsiklisõidu põhitõed selgeks saanud, siis arvan et pole vaja muretseda, et liiga võimsa otsa satud. Võta nüüd juba nii võimas kui endale meeldib! Said ehk mõtteainet?
Kristjan
Minul küll ülejäänud ratastega kogemused puuduvad, aga olen omanud nelja 94+ Magnat ja ei ole küll ühtegi paha sõna öelda. Mingeid õlituse probleeme pole neil ammu, need oli esimese põlvkonna Magnadel. Ei ole sellel ketil ka korraliku õlitamise korral häda midagist. Kevadel käivitusid alati hetkega! Minekut on kindlasti teiste samaväärsetega võrreldes peajagu üle. Magnaga võib vabalt 600se bikega rinda pista Hääl on ainuke asi, mis võiks mehisem olla, võib juhtuda et autojuhid ei kuulegi sind
Aga muidu soovitan julgelt!
H.
-
- Tsikkel: 650cc V2
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Hei! Sa vana suure Intruderi peale ei ole mõelnud (1400)? Ränga väändega, kardaan, töökindel, ilus (minu meelst) pealekauba. Ainus miinus ehk väike paak. Aga teadjamate sõnutsi suht lihtsa nipiga suuremaks muudetav. No ja megakaunid hääled (kui veits summe modida ka ). Sa mõtle...

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Minu hääl Magnale.Kuulikindel võimas ja lihtne.Aga muidu parim otsi endale Warrior.Vulcanil on mudel Mean Streak-vaata läbi.ja siis sellel kategoorial on veel V-Rod.aga,kahjuks ,ta ei ole jaapanlane ja siis ta ei ole hea.Marauder-õlitus süsteem puudub ültse.Virago-koolirattas.
IMHO.
Edu!
-
- Kontakt:
Aitäh teile kõigile.
Panin praegu Magna lukku. Raha on olemas, ainult vaja ratas Saksast ära tuua. See on kah juba orgunnimisel. Aga kui peaks juhtuma nukker lugu ja keegi jõuab sellele enne mind käpa peale panna, siis...eks ma siis vaatan siin loetletud/pakutud rataste hulgast midagi.
-
- Tsikkel: 650cc V2
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Vaata näiteks seda ka: http://www.auto24.ee/used/868255
Või siis seda... http://www.auto24.ee/used/849016

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
-
- Kontakt:
Uhh....need 1400sed Intruderid on jah tõesti kenad.
Aga ma juba olen sama hästi kui Magna ära bronninud. Kohe hakkan vahendajale raha üle kandma. Öelge nüüd keegi palun mu lohutuseks, et ega valuvelgedega, oranziks võõbatud, vahetatud esitule ja edeva sirge lenkusga Magna vähem vinge pole kui Intruder.
Kui sa seda ostma hakkad siis minu arust väga hea valik.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
-
- Kontakt:
Just. Täpselt seda.
Varjasin seda linki siiamaani kiivalt, et muidu keegi äkki jõuab ette
A nüüd ma sain siis veelkord kinnitust, et hea valik. Jooksen kohe panka.
Magnaga,nagu see,härra Sinus Vladivostokist tegi maakera paar korda.Hea valik!
-
- Kontakt:
Nööök.....minu väljavaltu on juba kellelegi teisele läinud.
Vaatasin praegu, et Poolas on kah üks Magna pakkumisel aga see on aastast 1995 ja läbisõit on 82 000. See juba veits kahtlane ost?
EI väsi kordamast, et ega see läbisõit suurt midagi ei näita. Mul oli 92 aasta Yamaha XJ600S ja nägi välja nagu uus. Lõbisõit oli üle 70000 ja kuna odomeeter 5-kohaline, siis ei välista et tegelikult võis olla 170000. Välimus ja sisemus olid aga tip-top korras ja nägi välja nagu oleks 10 aastat uuem. Kui ma ei eksi, siis Magnal peaks odomeeter samuti 5-kohaline olema ning see läheb 100000 juures lihtsalt nulli.
Küll ja küll on müügis paarikümnetuhandese läbisõiduga 20 aastat vanu tsikleid. No ei usu, et nendega vaid 500km aastas sõidetud või 10 aastat konserveeritult garaazis seisnud on. Välimuse järgi juba näeb sageli, et odomeeter ei ole sugugi mitte esimesel ringil. Samuti hea vaadata piduriketaste kulumise järgi, sest näiteks 50000 sõitnud rattal on nende kulumine veel üldjuhul vaevu märgatav.
-
- Kontakt:
Mnjah
Nüüd kus Magna käest libises...nüüd liigub mõte tegelikult juba tõesti pealt tonniste rataste poole. Sest 600 kuubiku pealt 750 peale ümber istumine ei anna vist erilist efekti. Välja arvatud muidugi selle Magana puhul, millel oli KW korralikult.
Ja näib nii, et suure cruiseri saab Eestist odavamalt kätte kui saksast. Mida te, head kaasfoorumlased näiteks arvate 1.4 sest Intruderist. Nii üldises mõttes kui siis miks mitte ka konkreetselt sellest, Tali lingitud, 93 aasta mudelist.
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Nozzu kirjutas:Nüüd kus Magna käest libises...
Kusjuures - mul siin üks tuttav pakkus sellist magnaatorit müügiks ja leidis isegi järelmaksuga ostja, aga minuteada on see nüüd jälle tema käes tagasi... Kui huvi võin uurida.
Kui suur sa ise oled - 1400truuder on suur kubatuurilt muidu paras naistekas nagu üks omanik kommenteeris, 1500 on juba igatpidi suur ratas.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.