'02 ZX6R loobib teist käiku välja
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
attrs
Teema algataja - Postitusi: 179
- Tsikkel: 790 adv
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
'02 ZX6R loobib teist käiku välja
Tervist,
Mure siis talvel ostetud zx636-ga millel tuli nüüd ilmsiks üks tüütu viga. Nimelt kiirendades viskab ratas teist käiku välja. Mingit kolinat ega jõnksatust läbi ei käi, lihtsalt üks hetk pöörded laes ja neutrali tuluke põleb. Ülejäänud käigud toimivad aga tõrgeteta.
Mida peaks kartma ja kus oleks lihtsam (loe: odavam) koht ratta parandamiseks peale depoo?
-
villy
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
Re: '02 ZX6R loobib teist käiku välja
Võib olla, et need hambad millega käikude hammakad omavahel külgepidi koos käivad on kulunud. Ingliskeeles nimetatakse neid vist gear dog'deks.
sellisel juhul
kõige odavam variant vast oleks see kui ise võtad käigukasti lahti ja lased uurida nt dragbike või mõnel teisel asjaga kursis oleval seltskonnal kas 2-se käigu neid nö gear dog'e saab üle viilida et enam ei viskaks välja. Arvatavasti ka kahvliga mis käiku peaks sisse lükkama/hoidma midagi ette võtma.
Ilmselt on teise käigu hammikad kannatada saanud, kindel lahendus on asendada need uutega, see ka ilmselt kallim lahendus. Mingid asjatundjad-teadjad suudavad ka neid taastada mingil määral, aga kui palju odavam ja mõistlikum see on ei tea. Käigukasti lammutamine on kidlalt ees. ![]()
mul ntx juhtub ka vahel et lööb teise välja, aga ainult siis, kui olen siduriga käigu üles vahetanud.
normaalselt käiku vahetades seda ei juhtu kunagi ![]()
-
attrs
Teema algataja - Postitusi: 179
- Tsikkel: 790 adv
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Üldiselt jah olnud senini komme käike lahutatud siduriga vahetada.
Lisaks märkasin, et ratas vasakule küljele kukkunud ja hoob mis ühendab käiguvalitsat ja kasti on kõver (äkki peabki olema?)
Ühtlasi ei lase kohal seistes teist käiku sisse panna. Ratas peab selleks liikuma.
tnacc kirjutas:mul ntx juhtub ka vahel et lööb teise välja, aga ainult siis, kui olen siduriga käigu üles vahetanud.
normaalselt käiku vahetades seda ei juhtu kunagi
mis see normaalne käigu vahetamine siis on? laksti ilma siduritta üle N-i teisele? ![]()
aga sellel zx6r-il võib käiguvahetus võll olla viga saanud...
-
mart211
-
pacaan
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
attrs kirjutas:Ühtlasi ei lase kohal seistes teist käiku sisse panna. Ratas peab selleks liikuma.
see on nende kawade "tehaselisa" st see pole viga vaid nii ongi, juba tehasest.
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
Ei tea kuidas sul on, aga minul lööb ka teise käigu vahest lampi välja, kui kiirendada. Kuid minul on selle põhjuseks lohakas käiguvahetus, st ma ei ole käigu täiesti sisse tõmmanud. Äkki on nii, et kiirendades "unustad" käigu 100% sisse tõmmata. Selles pole küll midagi imelikku, sest tihtipeale võib nii juhtuda, et õrnalt puudutades tundus, nagu läks käik sisse, kuid kui kiirendada, lööb välja.
Eelmise hooaja lõpus hakkas mu ratast vaevama sama mure. Kiirendades lööb teise käigu välja aegajalt. Tihemalt siis kui kurvis kallutada ja samal ajal kiirendada. Rattaks siis zx9r 96a. Praegu on kast veel laiali. Võin niipalju siis öelda et kulunud oli hoopis 3 ja 4 käigu hammakas. Ei tea kuidas see küll seotud 2 käiguga aga see oli ainus mis kulunud oli. Just see käigukahvli soon hammakate vahel. Käigukahvlid samas oli täiesti mõõdus alles.
Vahetusse läks 5 käigu kahvel kuna see tundus et on kõver ja oli valest kohast kulunud.
Ilmselt tuleks sul siiski kasti sisu üle vaadata et mis ja kuidas. Oletada ju võib siin mida iganes.
xero kirjutas:Ei tea kuidas sul on, aga minul lööb ka teise käigu vahest lampi välja, kui kiirendada. Kuid minul on selle põhjuseks lohakas käiguvahetus, st ma ei ole käigu täiesti sisse tõmmanud. Äkki on nii, et kiirendades "unustad" käigu 100% sisse tõmmata. Selles pole küll midagi imelikku, sest tihtipeale võib nii juhtuda, et õrnalt puudutades tundus, nagu läks käik sisse, kuid kui kiirendada, lööb välja.
Olles probleemse rattaga sõitnud, siis madalatel pööretel on teine käik olemas ja laseb vabalt toimetada. Samas kui tugevamalt gaasi anda ja pöörded üle 3500 tõusevad siis lööb neutrali tule põlema ja pöörded tühjalt üles.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.