yamaha virago 1100 küünlad põlevad läbi
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
yamaha virago 1100 küünlad põlevad läbi
tere kui keegi teadjam mees oskab aidata oleksin väga tänulik. nii probleem järgmine, et minu virago tõõtab umbes 200km või vähem ja siis lakkab üks küünal tõõtamast ja natukese ajapärast teine, pimedas vaadates hakavad sissepoole üle peksma.
küünla kontakt on ilus puhas aga küünla seest veits tahmane kusjuures küünal ei lakka tõõtamast sõiduajal vaid siis kui ratas on seisnud, ise eioska probleemile lahendust leida äkki keegi oskab varjante pakkuda
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: yamaha virago 1100 küünlad põlevad läbi
Ma nüüd ei tea, kas ma seletusest ikkagi õigesti aru sain, aga pimedas näed, kuidas piibust tulistab sädet mööda küünla välispinda silindrisse?
Ma süüdistaks sel juhul piipe. Vanad piibud lähevad mikropragusid täis, sinna läheb niiskus (peamiselt kondents) sisse, mis sealt hea meelega välja ei tule. ERITI, kui seal on peal need kummikatted - need ei takista kondensi tekkimist piibu materjalisse, samas aga ei lase seda niiskust välja aurata ning keedab sama vett edasi tagasi. Mina viskasin need kummikatted juba aastate eest minema ja rohkem minul pole nende igivanade piipudega probleeme olnud. Proovi.
ma pole vist kõige parem seletaja, aga üritan täpsustada. nimelt säde ei tule kontakti vahele vaid hakkab lööma elektroodi küliepealt, aga piibu kummid võtan nüüd ara.
-
Sebar
- Tänatud: 1 kord
Probleem on ilmselt kulunud klapisääretihendites.
Võib ka tegu olla liiga rikka kütteseguga või valede küünaldega.
-
rudio
Mul sama masin ja enamvähem sama probleem. Algul hakkas pikka aega linnas sõites vähehaaval streikima ja paukuma aga lõpuks töötas üldse justkui üks pott ei lööks, säde aga mõlemal küünlal olemas. katsetamisel selgus aga, et üks süütepool on tutu. Sain ka teada, et persses süütepool rikub küünla koheselt ära. Nii, et katseta süütepoolisid. Lihtsalt võta üks tagant ära ja vaata kas ratas jääb ühe pütaga tööle või ei. Siinkohal palun teilt soovitusi...kust leida üks selle tsikli süütekas. Mu nummer on 5115433
-
Tsikkelröövel
Rudio, kaldun arvama, et olukord on täpselt vastupidine. Mitte streikiv süütepool ei riku küünalt vaid hoopis pidevad ülelöögid rikuvad ära süütepooli! Kui "pauk" jookseb mööda küünla välispinda, on sädevahe ju hoopis pikem. Samas säde võib silindris isegi olla, aga ta on siis nõrgem. Ja su süütepool kõrbeb lõpuks lihtsalt maha.
Vähemalt minu ratta manuaalis on kirjas, et kui kontrollid sädet selle isetehtud testriga, siis sädevahet ei tohi ajada pikemaks kui 7 mm ja särtsutada üle 30 sekundi, vastasel korral võid rikkuda süütepoolid või süütemooduli.
Igal juhul on minu kindel soovitus alustada otsast ja likvideerida sädeme "ülehüppamiste" põhjused mööda isolaatori välispinda.
Klapisääretihendite probleem, nagu ka rikas segu kajastuksid eelkõige selles, mis summutist välja tuleks ja oleks silmaga näha. Korras isolatsiooni korral sädeme jooksu kusagilt mujalt, kui ettenähtud kohast, see küll esile ei kutsu.
tunnen ennast väga viletsa sõnasepana kuna ei oska asja hästi lahtiseletada. säde ei teki mite küünla välispinnale vaid küünlasisse igalepoole mujale aga mitte kontaktivahele, aga kas see kui küünla kontaktivahe on puhas aga ümber kontakti küünal tahmane viitab liiga rikkale küttesegule või pigem kulunud klapisääretihenditele ja kuidas küttesegu muuta saab
Tunnen end küllaltki rumalalt aga ehk teie teiselpool harite mind natuke
Tänan
Nagu ma aru saan on probleem selles, et säde ei teki küünla elektroodide vahel, vaid elektroodi ja küünla kere vahel. Selline väike peaaegu olematu säde. Tasuks küünlajuhtmed ära vahetada või üle lasta kontrollida. Kui takistusega piibud siis võib ka seal see jama pesitseda, samuti välistada ei saa ka süütepooli mis suure jamamisega juba ära lõppema hakkamas. Lisaks võib küünal ka väga vale olla, või on kasutusel mingi eriline saast mis suht ruttu ära lõppeb. Sarnane jama vana Dnepri ja Jawa mootoriga olnud kus NGK küünlad lõpetasid oma töölepingu suht kiirelt ära kuna need mootorid kipuvad õli põletama palju. Aga samas päevinäinud vana hea vene küünal töötab seni ajani laitmatult. Uued vene küünlad ka suht jamad tihti.
-
Tsikkelröövel
Nüüd jõudis pärale. Ja kui paned uued küünlad, on 200 km pärast jälle asi pees?
Elektrilises mõttes peaks säde minema sealt, kust tal see lihtsam on. Seega ka kesk-elektroodist peaks ta hüppama sinna, kus on lühim sädevahe. Ta ei tee seda juhul, kui see lähim on millegagi koos, st isoleeritud. Või on varjatult kusagilt veel väiksem sädevahe - näiteks kas see portselanisolatsioon, mis keskelektroodi ümbritseb, on üldse terve? Või on seal mõrad? Tagi?
Kui oleks tuksis süütepool, siis oleks säde kas nõrk või poleks teda üldse, aga seda, et ta valest kohast põrutaks, seda ma ei usu. Elektrisüsteemi võimalik viga minu arvates võib olla vaid küünaldes. Aga kui ta küünlaid järjest tuksi paneb, pole viga ilmselt küünaldes vaid üldse väljaspool elektrisüsteemi (tingimusel muidugi, et on õiged ja head küünlad - seda saad manuaalist kontrollida). Tuleb leida asi, mis küünlad tuksi paneb.
Seega kipub aga vägisi minema tagasi algusesse - kui elektriviga pole, on ainus võimalik mõjur silindris toimuv. St õli pääsemine põlemiskambrisse (hõre või klapisääretihendid) tõepoolest päevakorras. Ja kuivõrd probleem kummitab peale seismist, võib tõesti õigeks osutuda Sebari pakutu - klapisääretihendid. Sest kui need ei pea, siis sõidu ajal silndrisse sattuv põleb ära ja ei kogune sinna. Seistes aga tilgub õli silindrisse palju ja see tekitab probleemi. Iseenesest, kui klapisääretihendid tuksis, peaks peale käivitamist mootor suitsema ja suitsemine veidi aja pärast vähenema või ära kaduma... ega pole tähele pannud?
märgatavat sinist suitsu just tagant välja ei aja aga küünal veits tahmane küll
-
gumduck
- Tsikkel: xvz 1300 ; xv 1100 ; zx9r
mis kyynlaid kasutad (peal on). manuaal soovitab NGK BP7ES ja iga hooaja alguses uued panna ,minul on BPR7ES (R- raadiotakisti ,kuna kasutan raadiosidet ja ei taha et side uriseks)
zeed kirjutas:märgatavat sinist suitsu just tagant välja ei aja aga küünal veits tahmane küll
Olen tähele pannud,et sinise suitsu väljaamine on omane autodele,kui klapisääretihendid läbi, aga tsikklite puhul mõjub ilmselt see poole tunnine (käijamine),mis õli läbi põletab seega suits minimaalne ja hakkamegi süüdistama- küünlad, piibud, pooolid, juhtmed jne... Sai enda arust pikk jutt ja teema algus läkski meelest,aha edu...
-
Kauri
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Minu gixxer põletas ka kunagi küünlaid maha, ja imekombel ainult NGK toodangut. Sai proovitud erinevaid sädevahesid ja teisi juhtmeid, lõpuks lõin käega ja sellest hetkest alates kasutan ainult Densot.
Rohkem pole probleeme olnud .
olen proovinud nii NGK küünlaid kuiga Denso omasid siiani ei mingeid muutuseid
-
Tsikkelröövel
Samas, see klapisääre tihendite vahetus ei tohiks hinge päris välja võtta... Ehk tasub ära teha, koos kompressiooni mõõtmise ja muu sellisega, saad vähemalt raua üldise seisukorra teada. Ega see küünalde vahetaminegi odav lõbu ole...
seljuhul kuskohast ma need tellida saaksin. kompresiooni mõõtmise saan küll kodusaarel teha, aga varuosadega vist jääb hiiumaal jänni
Tsikkelröövel kirjutas:Samas, see klapisääre tihendite vahetus ei tohiks hinge päris välja võtta... Ehk tasub ära teha, koos kompressiooni mõõtmise ja muu sellisega, saad vähemalt raua üldise seisukorra teada. Ega see küünalde vahetaminegi odav lõbu ole...
Ei pruugi see kompressiooni mõõtmine midagi öelda. Mul oli ühel Suzukil see 11+, ei suitsenud üldse ja töötas muidu vägagi normaalselt aga õli võttis min/max normi 500km peale
Aga küünlaid ka ei söönud ![]()
-
Tsikkelröövel
No näitab ikka küll. Üldise kulumise taseme vähemalt.
Õliga on aga see lugu, et see saab mootorist kaduda kahel kombel - kas läbi leki, sel juhul peab masin õline olema. Või läbi mootori põlemiskambri - ja sel juhul peab olema ka suits - iseasi, kas Sa seda märkasid.
-
Ercki
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
gumduck kirjutas:mis kyynlaid kasutad (peal on). manuaal soovitab NGK BP7ES ja iga hooaja alguses uued panna ,minul on BPR7ES (R- raadiotakisti ,kuna kasutan raadiosidet ja ei taha et side uriseks)
No aga sul on ju piibud takistusega seljuhul kui manualis näeb ilma r-ita küünalt.
Tsikkelröövel kirjutas:No näitab ikka küll. Üldise kulumise taseme vähemalt.
Õliga on aga see lugu, et see saab mootorist kaduda kahel kombel - kas läbi leki, sel juhul peab masin õline olema. Või läbi mootori põlemiskambri - ja sel juhul peab olema ka suits - iseasi, kas Sa seda märkasid.
Vot ongi, et suitsemist ei pruugi üldse näha olla, sest õli põleb nii puhtalt ära. PriitIZ lasi täpselt samamoodi oma papa Suzuki kuivale, polnud tal mingit suitsujutti taga aga õli aihtus kiirelt ja koos mootor oligi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.