Hea touring ratas?
Moderaator: Moded
Hea touring ratas?
Tere lugupeetud foorumlased, soov oleks soetada soojade ilmade tulekuga omale hea touring ratas. Pikalt olen vaadanud Yamaha TDM-e nii 850 kui ka 900,millega hea kulgeda mööda maanteed ja kruusalgi. Siinkohal vajaksingi Teie nõuandeid konkreetse tüübi osas, kes omab see oskab ka lähemalt rääkida ja nõu anda. Kui keegi leiab,et tahab enda TDM-i müüki panna öelge aga.
Soovitada võib ka muid touring rattaid,mis on mugavad trippimiseks ja suutelised kahte inimest transportima.
Terv Andres
Re: Hea touring ratas?
TDM-i kohta uuri ka seda teemat:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=29023
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Sa ei ole kirjutanud küll ratta hinnaklassi, aga näiteks Honda Varadero on väga hea touring ratas.
Võtan meeldevaldse võrdluse enda elust. Kaalu 100 kilo ringis, pikkust 180 sentimeetrit ja paar pealegi.
Yamaha TDM 850ga sai sõidetud pea kaks aastat. Ammu juba küll, so siis aastat 4 tagasi. Touringuks seda on minu meelest natukene palju nimetada küll. Pigem selline hea omaette vuramise ja linnas autode vahel sipsimise moto siiski. Ja kruusateel ka päris hea vurada, ning võpsikus, kui mõned kärnamad Heidenau rehvid all. K60 vist, kui ma ei eksi.
Aga kahekesi pole just suurem asi ratas matkamiseks.
Siis läks natukene aega ja üks tsikkel mööda ning kolisingi touring ratta peale üle. Mis oli minu jaoks tõesti ka touring. BMW K1200RS. Matkamise osas oli tõesti pea kõigist vaatenurkadest TDMist üle. Suurem, raskem, maanteel stabiilsem ( ei seganud teda ei külgtuul, torm ega muud koledad loodusnähtused ). Ruumi laialt rohkem, jõudu rohkem. Tagaistujagi ei vaju selga nagu TDMi peal tihti juhtus olema.
Nii et, kui tõsisemat touringut otsid, siis soovitaks TDMi otsa mitte väga vaadata.
Minu kogemus-arvamus.
Kui pikemad tripid plaanis siis kardaan iveoga masin mugavam, hooldusvabam reisil.
Näiteks Yamaha XJ900 Diversion.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 42 korda
- Kontakt:
Yamaha FJR 1300 A. Ideaalne ratas pikemateks reisideks. Meil just üks testitud isend parasjagu müügis http://www.motomarket.ee/index.php?lang ... 9&p_id=418
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
Minu poolt lähevad ka 10 points 900 diversionile.
Aga eks ta läheb juba sinnapoole, et iga lits kiidab oma sedasamust.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Motomarket kirjutas:Yamaha FJR 1300 A. Ideaalne ratas pikemateks reisideks. Meil just üks testitud isend parasjagu müügis http://www.motomarket.ee/index.php?lang ... 9&p_id=418
aga mida arvata Yamaha FJ 1200-st - see tundub kah nagu pikema otsa masin olevat
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
aga mida arvata Yamaha FJ 1200-st - see tundub kah nagu pikema otsa masin olevat
Minu arvamus põhineb puhtalt enda emotsioonidel ja kogemustel .
Oleks FJ 1200 kardaaniga, oleks ta normull ratas.
Ei viitsi reisul olles pöörata tähelepanu mingile keti pesule ja määrimisele. Nii et ainult kepivedu.
Seepärast ka 900 Diversion. Hea keskpära. Olen proovinud ka XJR 1300. Aga igapäeva sõitudeks linnas jääb vähe suureks ja kohmakaks. Kui jõuaks 2 ratast pidada siis võiks kaaluda reisudeks XJR 1300 või Pan- Europa ja linnas miski 600 endurokas. Aga rahakott seab omad piirid. Seepärast ikka ja ainult Diversion.
Aga kui raha jällegi väga vähe kohe, siis katsu leida vanakooli XJ 900. Kui korras masin, siis järgmise 100000 km. kogumine kella peale muretu.
Olen pidanud sellist isendit paar aastat kunagi ja minu poolt ainult kiidusõnad sellele.
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Gsx 750 f ... eiriti just enne '98 aasta mudelid
Villem aka Villu aka Madis

Soovitaks veel honda VFR 750, 800 ja muidugi 1200 . Legendaarne touring ratas. Üks lemmikuid...
http://www.motard.ee/
petz61 kirjutas:aga mida arvata Yamaha FJ 1200-st - see tundub kah nagu pikema otsa masin olevat
Mul on selline olnud vist 5 aastat juba või nii.. sõidan suht vähe ja tsikkel on mul ilusa ilma või matkatuuri jaoks, mitte igapäevane liiklusvahend, ei ole tekkinud piisavat motivatsiooni vahetamiseks.
Olen 194 pikk ja 8x kg pikakoivaline, mina mahun sinna peale väga mõnusalt ära (paljudel ratastel jäävad põlved vastu gondlit näiteks), naine ütleb et taga on ka suht OK (oma Hornet 600 tagaistmel ta eriti istuda ei taha, see on FJ kõrval väga pisike ja ebamugav). Üle 250-300 km järjest sõita ei saa kahjuks, aga mitte selle tõttu, et ebamugav on, vaid paak saab tühjaks Päevas olen teinud 600-800 km ringe probleemideta. Võrdlusmomendiks ei ole küll palju muud, kui eelpoolmainitud Hornet 600, selles võrdluses võtaks linnavahele Horneti ja pikaks otsaks raudselt FJ.
Mis ketti ja selle õlitusse puutub, siis selle jaoks on mul Scottoiler.
Mees, sa oled õigel tel - TDM on väga hea ratas. Oleks tal kardaaniga vedu ka veel, siis annaks kindlalt 10 punkti. Mina olen enda TDM-iga sõitnud asfaldil ja mudas, kiirteel ja võpsikus, hätta pole veel kusagil jäänud. Pikemad reisipäevad on olnud 1500 km ja seda koos matkavarustuse ja seljakotiga tagaistmel. Kokku olen mõne aastaga ca 50 000 km läbi sõitnud ja peale korrapärase hoolduse muud remonti pole vaja olnud.
See muidugi ei tähenda, et teisi häid rattaid ilmas olemas ei oleks. Aga TDM-i tasub proovida.
-
- Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
- Tänatud: 49 korda
Milline on hea touring ratas? Seda teemat on kõigis motofoorumites sedavõrd palju lahatud, et lõppu ei paista. Hea touring ratas on see, millega reisil käiakse ja neid on küll seinast seina. Võrrist - mitmeliitriste tankideni. Võta ratas,mis endale meeldib, rahakotiga kokku käib ja teel molekulideks ei lagune ja see ongi kõige sobivam ratas. Aga xj -900 julgeks ka ise soovitada kui eesmärgiks ikka "touring" ratas on.
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 455 korda
TDM on selline "linnamaastur" tüüpi ratas- teeb kõike aga igalt poolt jääb midagi puudu. Samas on ta hea ja kindel valik sellele, kes vahest ka asfaldilt maha keerab.
Kõhna rahakotiga soovitaks vaadata ka suuri sport-touringuid nt GPZ 1100, ZZR1100; GSF1200 F ja ka mainitud FJ 1200.
edu
-
- Tsikkel: Honda 900 CBF
- Tänatud: 4 korda
Omasin Antsu poolt eelnevalt nimetatud Gsf 1200 F Susu.Trassil ja linnas täitsa pro lasta,kannatab s6ita ka kruusa.Samas päris metsa sellega ei litsuks,kuigi sai tehtud sedagi.
-
- Tsikkel: TDM 850
- Tänatud: 1 kord
Minu oma müügis, aga lahti saada temast küll ei tahaks...
http://bike.motors24.ee/vehicles/83383- ... &sort=paid
P.S. Tänaseks esiporikas ka juba paigaldatud.
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere XT1200 ZE
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 20 korda
Motomarket kirjutas:Yamaha FJR 1300 A. Ideaalne ratas pikemateks reisideks. Meil just üks testitud isend parasjagu müügis http://www.motomarket.ee/index.php?lang ... 9&p_id=418
Fjr 1300 on tõesti väga hea matkaratas. Ka kahekesi sõites on ruumi laialt ja jõud ei lõppe kunagi otsa. Kuigi tundub esimesel pilgul suurevõitu, on tegelikult vägagi sõidetav ka linnas ja kitsamates oludes, kergelt juhitav. Seljas olles unustad kohe ära et on suur ratas. Maanteel on jube stabiilne ja tänu korralikule gondlile ei rapsi ka tuul.
suured tänud teile soovituste eest. unustasin postituses mainida et hinnapiir oleks seal 3000 euro kandis, FJR jääb paraku sellest summast ülespoole .
Lugupidamisega Andres
Mul enda Honda Varadero ka müügis. Ei müüks, kuid finantsilised probleemid nõuavad.
Saab ka sellest hinnast rääkida ning ehk saab diilile.
Hea touring ratas nüüd olemas
Nii siis nüüdseks on minu rattasaaga lõppenud. Olen õnnelik TDM 850-e omanik, mis pärineb aastast 2001 ja toodud Itaaliast BikePointi poolt. Valik sai tehtud lähtudes Teie soovitustest ja nõuannetest, tänud Teile.
Siinkohal suur kummardus Leevile ja Tarvole BikePointist, kes tegid väga hea hinna
Tänud ka sulle Piipz, et asjale pilgu peale viskasid ja asjakohast nõu andsid.
Tervitades Andres
-
- Tsikkel: TDM 850
- Tänatud: 1 kord
Mis lukku?!?! Sõitma ei hakka sellega? Mis kandi mees oled? Kui tubli oled, näitame "oma" pundiga, mis TDM teha saab ja mida TDM-st teha saab
ütleme nii et ratas hakkab paiknema ilmselt viljandimaal, kuna suvisel ajal pesitsen peamiselt oma maakohas. Arvan et mul on tarvis ennem kõvasti oma tsiklit tundma õppida kui võiksin teiega ühineda, aga minesa tea kui sattun tallinna kanti eks näis mis saama hakkab
ei jõua üldiselt ära oodata millal saaks suksu tallist välja lükata
kui tahad head ja vähesõitnud ratast, tule vaata seda ratast, ls 100% õige
http://parnumoto.ee/product/2201/Yamaha+TDM+900
terv
ott@parnumoto.ee
Mootorratta kaubad, kuluosad, mootorrattad, atv-d 5665 9044
Mäevarustus Tootjalt K2 (LAUAD/SUUSAD/SIDEMED/SAAPAD)
Jalgrattad ja jalgratta varustus /Müük/ Hooldus/ Remont
THULE Sõiduauto haagised
Sõiduauto akud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.