olemas wr450f
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
olemas wr450f
tervist.
kavatsen osta endale yamaha wr 450f 2006a. siin ka link: http://www.auto24.ee/used/727673
helistsin sellele vennale küsisin et kuidas hooldatud ja hoitud on tema ütles et hooldus välba kohta ta ei oska yamudel midagi öelda ja et mingi aeg ta selle hollandist tõi ja vahepeal oli see tal rendis. hakkasin mõtlema et kas tasub osta et äkki tuleb kohe kap remonti hakkata teostama. samas pildi peal näeb jube hea välja. mida ma peaks jälgima kui ma seda vaatama lähen kas on kuidagi aru saada (näiteks hääle järgi) et pidagi on perses.kui ma selle ära peaks ostma kas on mõni hea mehhanik kes sellele ülevaatuse teeks hea hinnaga. tahaks just seda kerge kaalu pärast kuna saaks ka krossi rajal käia ja el starter sobiks hästi. samas olen lugend et yamul pidi halb vedrustus olema. ise kaalun 87kg ja pikkus 190 kas see ültse mulle sobiks.
olen ka vaadand husqvarna te610-t pidi hästi edasi käima ja hooldusvälp on hea pikk aga samas on raske et ei pidand krossirajale ja mutta asja olema siin ka link: http://www.auto24.ee/used/768134. kas huskyle on võimalik ise el starter peale panna ja mis selle maksumus võiks olla.
aidake otsustada milline valik oleks mõistlikum kas natuke odavam husky et jääks raha ka mingisuguste ootamatuste jaoks või yamu kogu raha eest mille hooldustes pole aimugi.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Re: kas yamu wr450f. 06. või husky te610. 00.
te610 on küll vist nii karm pill, et väga metsavahel hullamiseks vähe palju ehk?
Ja muuseas, mida tähendab sinu arvates halb vedrustus?
-
Teema algataja
Ära selle hooldusvälba ja amortide pärast nii väga muretse. Nagu saan aru, oled alles alustaja. Siis pole eriti vahet.
Antud valiku juures on oluline küsimus, et mida sa teha tahad üleüldse. Kui metsavahel, puude ümber nõkitseda, natuke kraavi-muda-raielanki, vahest mõnel endurol või kestvuskrossil osaleda oma lõbuks, siis kerge ratas. Kui plaanid rahulikumalt võtta ja rohkem trippida (sh kruusakaid), siis raske ratas. Kerge rattaga saad mõlemaid teha, raske rattaga on lihtsalt kohati üsna piin keerulisamid lõike sõita.
Kui tänaval tahad sõita, siis kindlasti kuuesajane
-
Teema algataja
mx77 kirjutas:te610 on küll vist nii karm pill, et väga metsavahel hullamiseks vähe palju ehk?
Ja muuseas, mida tähendab sinu arvates halb vedrustus?
aga ma ei teagi ma pole kunagi sellega kokku puutunud et mis on halb või mis on hea vedrustus.
aga siin foorumis mitmed on krjutand et üle 85 kg sõitjale on yamu vedrustus liiga pehme.
-
Teema algataja
Jacobo kirjutas:Ära selle hooldusvälba ja amortide pärast nii väga muretse. Nagu saan aru, oled alles alustaja. Siis pole eriti vahet.
Antud valiku juures on oluline küsimus, et mida sa teha tahad üleüldse. Kui metsavahel, puude ümber nõkitseda, natuke kraavi-muda-raielanki, vahest mõnel endurol või kestvuskrossil osaleda oma lõbuks, siis kerge ratas. Kui plaanid rahulikumalt võtta ja rohkem trippida (sh kruusakaid), siis raske ratas. Kerge rattaga saad mõlemaid teha, raske rattaga on lihtsalt kohati üsna piin keerulisamid lõike sõita.
Kui tänaval tahad sõita, siis kindlasti kuuesajane
ilmselt läheb mulle rohkem peale see kerge rata varjant. maantee matkad jättaks vanuritele
kõige rohkem häirib tihe hooldusvälp ja nagu osad mehed siin rääkind on et 20k aastas pead ära kulutama et ratas oleks normis siis ajab veits hirmu nahka
no maantee matkaks ei sobi kumbki ja tühja sa seda väikest kaaluvahet ka tunned. Vaata pigem seisukorda.
-
Teema algataja
rolller kirjutas:no maantee matkaks ei sobi kumbki ja tühja sa seda väikest kaaluvahet ka tunned. Vaata pigem seisukorda.
no mis moodi ma seda seisukorda vaatan välimus võib petlik olla ja mootori sisse ju ei näe
neid teemasid on siin küll ja küll, et mida vaadata ratta ostul. kasuta otsingut.
-
Teema algataja
cohiba kirjutas:ilmselt läheb mulle rohkem peale see kerge rata varjant. maantee matkad jättaks vanuritele
![]()
kõige rohkem häirib tihe hooldusvälp ja nagu osad mehed siin rääkind on et 20k aastas pead ära kulutama et ratas oleks normis siis ajab veits hirmu nahka
Ära selle välba pärast tõesti nii palju muretse. See on oleneb sõidustiilist ja ratta seisukorrast. Tänapäeva rattad on nii head, et kui rahulikult sõidad, siis tõesti üsna harva vahetad midagi. Aga kui on vaja mingi kappremont teha, siis on muidugi kallis. Muidu teed klapiregulli vahest, vahetad õli ja kuluosi (ketid-hammakad, klotsid, jne.). Kõige suurem kulu on katkikukutud osad
Mul on üks sõber, kes on sõitnud 2005 KTM 400 EXC-ga 400 tundi ja pole peale küünla midagi vahetanud. Vanem päss ja ratas käib täiesti ok. Tippsõitjana on muidugi numbrid hoopis teised, siis tambid kõva papi sisse kui iga 8h tagant kõik uueks vahetad
Pigem on register tähtis! Siis saad tänaval sõita, võtta osa enduro võistlustest nii Eestis kui välkas (kui kunagi peaksid tahtma).
-
Teema algataja
tervtus
sai siis lõpuks soetatud hr lärmi käest endale yamaha wr450f.
esma mulje on hea üritasin ka koju jõudes proovisõitu teha aga sellise paksu lume lörtsiga tahtis esi rattas kuhugi kogu aeg ära minna.
muidu tundus et töötas ilust vähemalt hääled olid samad mis youtube videodes
oleks vaja õli vahetus teha äkki keegi oskab öelda mis on hea õli kust ma seda saaks filtrit ka ja kui palju wr-i õli sisse läheb.
kas piikideg sõidetakse ainult jääl või saab nendega ka sellise pasa peal sõita nagu meil täna teede peal on (vähemalt osade külavahe teede peal) enamus vist praegu paljas asfalt.
Re: olemas wr450f
Õlifiltrit saab pea igast motopoest. Õli kohapealt niipalju, et pane täissünt 10w40. Läheb kuskil 1,1-1,2liitrit. Piigiga asfaldit künda ei soovita, külmunud maapinnal anna minna.
overboost kirjutas:Piigiga asfaldit künda ei soovita, külmunud maapinnal anna minna.
Valejutt.
Krossinaelaga asfalti ei tohiks sõita, külmunud kruus jms maastik on ok.
PIIGIGA tohib sõita AINULT jääl. Kruus murrab piigid.
-
Teema algataja
cohiba kirjutas:tervtus
esma mulje on hea üritasin ka koju jõudes proovisõitu teha aga sellise paksu lume lörtsiga tahtis esi rattas kuhugi kogu aeg ära minna.
muidu tundus et töötas ilust vähemalt hääled olid samad mis youtube videodes![]()
oleks vaja õli vahetus teha äkki keegi oskab öelda mis on hea õli kust ma seda saaks filtrit ka ja kui palju wr-i õli sisse läheb.
kas piikideg sõidetakse ainult jääl või saab nendega ka sellise pasa peal sõita nagu meil täna teede peal on (vähemalt osade külavahe teede peal) enamus vist praegu paljas asfalt.
Kus kandis sa pesitsed?
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
Cohiba - paljud kutsuvad krossinaela piigiks (sest see ulatub rehvist välja). Tegelikult on kaks täiesti eri asja ja erinevate tehnoloogiatega toodetud kuigi sama pikalt rehvist väljas. Jääpiik on tervenisti peenike ülikarastatud ja murdub kohe, kui jääst kõvema pinnase peale minna. Krossinael on tehtud selliselt, et ka üle kivide sõites see ära ei murduks - varreosa rehvi läheduses on jämedam ja sitkem, ning selle otsas on teravam osa mis rabedam.
Asfaldist võid üle sõita, aga mööda asfalti sõita ei ole mõtet - see krossinaela pea kulub/murdub ära ja siis rehv enam ei pea. Otsi ikka jää, külmunud maa või kinnitambitud lumi, mille peal sõita.
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
sellise paksu lume lörtsiga tahtis esi rattas kuhugi kogu aeg ära minna
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
-
Teema algataja
Jacobo kirjutas:cohiba kirjutas:tervtus
muidu tundus et töötas ilust vähemalt hääled olid samad mis youtube videodes![]()
kas piikideg sõidetakse ainult jääl või saab nendega ka sellise pasa peal sõita nagu meil täna teede peal on (vähemalt osade külavahe teede peal) enamus vist praegu paljas asfalt.Kus kandis sa pesitsed?
asun siin maardu järve kandi.
-
Teema algataja
Jacobo kirjutas:cohiba kirjutas:tervtus
kas piikideg sõidetakse ainult jääl või saab nendega ka sellise pasa peal sõita nagu meil täna teede peal on (vähemalt osade külavahe teede peal) enamus vist praegu paljas asfalt.Kus kandis sa pesitsed?
tänks ma ei oska eriti inglise keelt aga peaks laskma selle ära tõlkida
-
Teema algataja
2stroketaliban kirjutas:sellise paksu lume lörtsiga tahtis esi rattas kuhugi kogu aeg ära minna
sto
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.