Pikkus

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
anandeil

Pikkus

Lugemata postitus Postitas anandeil »

Kas oskab keegi soovitada mõnda head ratast mis sobiks ka pikemat kasvu motohuvilisele? Et lausa 2m pikkusele. Pisikese ratta seljas nigu imelik oma koibi sõlme siduda et põlved maas ei lohiseks. Igasugu soovitused on teretulnud.

Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Re: Pikkus

Lugemata postitus Postitas Säga »

kõik suured cruisereid sobivad ju... ja kui väheks jääb, siis saab ju jalatugesid nihutada...

SYLB

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Aga teema pealkiri paneb fantaasia tööle :mrgreen:

Kasutaja avatar

mufista
Tsikkel: Honda CBR

Lugemata postitus Postitas mufista »

kõrtsmikumolu kirjutas:

Aga teema pealkiri paneb fantaasia tööle :mrgreen:

Sa ei ole ainus...

Koduperenaine. Bitchsläpin moosilusikaga.
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

näljased mõtlevad leivast ;)

Kasutaja avatar

Brunn

Lugemata postitus Postitas Brunn »

korvpalli peale pole mõelnud...? :D

sips

Lugemata postitus Postitas sips »

Minu meelest on ka pikkus...hmm :wack: õigemini kasv probleemiks...
Kas 189 cm pikkune naisterahvas leiab endale kergelt varustuse kui ka sõiduki? :roll:

Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Mina olen 186 pikk ja sõidan 600 CBR-iga. Ütleme nii et väga mugav 800km päevas sõita ei ole aga harju keskmise kasutaja jaosk kes käib rattaga tööle või nii sama linnas kõvatamas on üks kõik mis ratas sobilik. Valige kõige ägedam välja mis meeldib ja sõitke. Kui tahate kümneid tuhandeid km suvel matkata siis on teine teema.
Ilusat neljapäeva kõigile.

PS! Rimis on Rock hea hinnaga.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

kui pikale mehele korvpalli pakuti,siis 189cm naisele soovitaks kiirelt modelliks minna,teenid hulga pappi kokku ja lased endale eritellimusel sellise varustuse teha nagu tahad :P

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

igasugu soovitused oleksid lihtsamad, kui sa ütleksid, mis teema sulle kõige rohkem meeldib.
baigid, kroomid, enduurokad?

sips

Mulle lähevad eriti peale baigid nt :)
Ja vaevalt et ma esimesl aastal võtaksin ette mingi mitmete km pikkusega matka :) et piirduks esialgu tartumaa kandiga :) :)

Ja modelliks ma eriti ei sobi, ma arvan :) :oops: aga tänud soovitajale..enesehinnang tõusis mitu pügalat :bsmile:

Kasutaja avatar

Hurt

sips kirjutas:

Ja vaevalt et ma esimesl aastal võtaksin ette mingi mitmete km pikkusega matka :) et piirduks esialgu tartumaa kandiga :) :)

Ja modelliks ma eriti ei sobi, ma arvan :) :oops: aga tänud soovitajale..enesehinnang tõusis mitu pügalat :bsmile:

Osta täiesti suvaline bike mis meeldib ja millele hammas peale hakkab. Sõida üks hooaeg ära. siis tead juba mida uuelt rattalt tahta ja teed ka ostul vastava otsuse. Esimese ratta puhul mingit ülimat tõde taga ajada on idiootsus. Iga kasutaja kiidab oma ratast või marki vastavalt oma kogemusele. Aga sina ei ole ju nemad...igal inimesel oma perssetunne. Osta ära mis meeldib sõida, maha jõuad alati müa ja uue osta.

Ja alles 4 rock.

oldstone
Tsikkel: Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas oldstone »

Tervitus.
Seda nüüd väita et kasv ei ole oluline on küll vale, ja osta milline ratas tahes linnavahel kärutamiseks ei pea ka paika.Enda kasvuks 1.93. Kuna alles suht algaja siis on mul juba teine ratas et leida see õige. Kuna soov ikkagi liikuda nii asfaldil kui ka vahest metsa kiigata siis valikus ikkagi enduro rattad. Esimene oli Kawa KLE500 mis kohe üldse ei istunud, esimeste paarikümne km`iga olid jalad kanged ja istmik valus, kuigi on suht kõrge.
Nüüd on Yamaha TDM850. Selle rattaga sõites pole küll veel mingeid kangestumise märke täheldanud ja kannatab ka paarsada km jutti läbida et ei saa arugi.
Sellest ka järeldus et tuleb ikka valida mis ratta valid.

Kasutaja avatar

Brunn

Lugemata postitus Postitas Brunn »

sips kirjutas:

no lase meil otsustada, kas sobid või mitte, lisades endast 1 tore pilt siia :)

sips

Ja noh blondiin ei oska siia oma pilti laadida :D :ner:

Kasutaja avatar

Hurt

Siin foorumis on rohkem kui üks teema kus palutakse abi ratta valikul. Huvitav paljud ka nende soovituste põhjal miskit ostnud on? Kui neid soovitusi lugeda siis põhimõtteliselt on üles loetud kõik margid mis turul saada on. Ühele ema teisele tütar ja kolmandale meeldib oopis naabrikoer muki. Minu jutu iva on et esimeseks rattaks kõlbab ükskõik milline, nii kui nii on esimene ratas vale mis ostate ja teise ratta puhul teed valiku juba oma kogemustele tuginedes ja tõenäoliselt jääd ka ostuga rahule. Mitte ei osta ratast mida keegi Diima kuskil foorumis soovitas ja mis talle meeldis aga sulle pärast mõningast kasutust ikka ei meeldigi.

sips

Täiesti arusaadav ju, et ma ei oska ratast kellegi soovituse järgi..ma ikka uurin ka mida see ratas endast kujutab ja kas ta võiks minu soovidele vastata :) Mul ei ole mõtet osta ka ratast mida ma üldse ei tea ja keegi seda marki ka ei soovita...

Seega kui keegi midagi soovitab, siis aitäh :D

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

(Endal pikkust 1.96)

Pmst mahub pikk inimene igasuguse tsikli selga ära, küsimus on pigem selles, millise tsikliga sa tahaksid sõita, kus sa tahaksid sõita ja kui kaua korraga sa tahaksid sõita. Kui sulle ikka väga meeldib näiteks baigiga sõita, siis roni selga ja sõida, üldjuhul ei ole pikkus probleemiks.

Enda kogemustest. Linnas meeldib mulle sõita näiteks CB500ga, mis on paras ka naisterahvastele õppesõiduks. Aga lühikeste otste laskmiseks on mu jaoks see väga mugav. Pikemaid otsi olen sõitnud põhiliselt BMW 11GS-iga, mis on vaatamata oma näilisele kõrgusele paras umbes nii 1.80 kasvu inimesele, vajadusel on abiks nii lenksu kõrgendused, jalaraudade pikendused kui ka lambanahk sadulal.

Füüsiliselt liiga väikseks on osutunud üks 125cc värgens, kus lenks oli liiga madalal ja lähedaö, nii et pööramise käigus pidin põlve kõigepealt välja keerama, et lenks liikuma mahuks. Täitsa baigisõidu tunne tuli peale parklakiirusel :). Ja ka ühe vanema-raskema enduuro puhul kippus lenks põlvega kokku puutuma, aga see võis olla ka liiga madalale keeratud lenksu süü.

Igatahes, olenemata tsiklistiilist leiad sa kindlasti mingi lahenduse, kuidas tsiklile ära mahtuda, kas siis korrigeerides sõiduasendit või kasutades tehnilisi abivahendeid lenksu, jalatugede, sadula jms asendi kohendamiseks.

Mu arust on nii pikkade inimeste puhul hoopis olulisemaks küsimuseks see, kust saaks paraja pikkusega sõiduvarustust, mis ei oleks mõeldud 150+kg isenditele?

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

anandeil kirjutas:

Kas oskab keegi soovitada mõnda head ratast mis sobiks ka pikemat kasvu motohuvilisele? Et lausa 2m pikkusele. Pisikese ratta seljas nigu imelik oma koibi sõlme siduda et põlved maas ei lohiseks. Igasugu soovitused on teretulnud.

Alati on võimalus asju enda jaoks mugavamaks teha nagu siin mainiti custom rataste puhul jalatugede ettepoole viimist.

Bike tüüpi ratastel annab lenksu muuta, ratast kõrgemaks-madalamaks lasta, jalatugede asendit muuta nii üles-alla kui ka ettepoole-tahapoole.
Enamlevinud ratastele leiab vastavad komplektid internetist, aga võid ka ise teha, kui tahad kopika kokku hoida.

Kui endale kohe "sobivat" ratast ei leia, siis vali selline, mis lihtsalt meeldib ja tee ta enda jaoks natukese ümber :bsmile:

Mõned näited nännist:
http://www.premiercycleaccessories.com/ ... b01025.htm
http://www.streetfighterstore.co.uk/top ... risers/212
http://www.soupysperformance.com/catalo ... 653711.htm

Üks levinud võrdlemisi odav trikk on Buelli jalaraudade kasutamine, mis viib jalaraua asendi madalamaks:
http://gravelrash.com/assets/2006-ZX14/ ... 02.1ak.jpg
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:Rrjh ... 02.JPG&t=1
http://forum.svrider.com/showthread.php ... buell+pegs

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897

sips

sang kirjutas:

(Endal pikkust 1.96)

Pmst mahub pikk inimene igasuguse tsikli selga ära, küsimus on pigem selles, millise tsikliga sa tahaksid sõita, kus sa tahaksid sõita ja kui kaua korraga sa tahaksid sõita. Kui sulle ikka väga meeldib näiteks baigiga sõita, siis roni selga ja sõida, üldjuhul ei ole pikkus probleemiks.

Enda kogemustest. Linnas meeldib mulle sõita näiteks CB500ga, mis on paras ka naisterahvastele õppesõiduks. Aga lühikeste otste laskmiseks on mu jaoks see väga mugav. Pikemaid otsi olen sõitnud põhiliselt BMW 11GS-iga, mis on vaatamata oma näilisele kõrgusele paras umbes nii 1.80 kasvu inimesele, vajadusel on abiks nii lenksu kõrgendused, jalaraudade pikendused kui ka lambanahk sadulal.

Füüsiliselt liiga väikseks on osutunud üks 125cc värgens, kus lenks oli liiga madalal ja lähedaö, nii et pööramise käigus pidin põlve kõigepealt välja keerama, et lenks liikuma mahuks. Täitsa baigisõidu tunne tuli peale parklakiirusel :). Ja ka ühe vanema-raskema enduuro puhul kippus lenks põlvega kokku puutuma, aga see võis olla ka liiga madalale keeratud lenksu süü.

Igatahes, olenemata tsiklistiilist leiad sa kindlasti mingi lahenduse, kuidas tsiklile ära mahtuda, kas siis korrigeerides sõiduasendit või kasutades tehnilisi abivahendeid lenksu, jalatugede, sadula jms asendi kohendamiseks.

Mu arust on nii pikkade inimeste puhul hoopis olulisemaks küsimuseks see, kust saaks paraja pikkusega sõiduvarustust, mis ei oleks mõeldud 150+kg isenditele?

Justament, see varustuse osa on ka oma ette küsimus :) Aga keegi soovitas juba mõnda lehte, kust võiksin vaadata :D loodame, et näkkab kuskilt :D

harimal

sips kirjutas:

Justament, see varustuse osa on ka oma ette küsimus :) Aga keegi soovitas juba mõnda lehte, kust võiksin vaadata :D loodame, et näkkab kuskilt :D

Motodepoo pakkus mõõtude järgi varustuse tellimise võimalust.
Video näitest siin:
http://tv.motodepoo.ee/?video=Gimoto.f4v&kat=10

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Mõned meist tahaksid hoopis tekstiili ja kaheosalist, mitte racing üheosalist nahka....

sips

harimal kirjutas:
sips kirjutas:

Video näitest siin:
http://tv.motodepoo.ee/?video=Gimoto.f4v&kat=10

Tsekkasin üle, ja .... ma ei tea, ma siiani pooldasin nagu varianti, et jope+püksid jne st ikka kaheosaline. Aga kumb variant parem on?

harimal

Üheosaline nahk on nõutud vaid kõrgema otsa võistlejatel.
Nahk sobib minu arvates enamjaolt rajale. Inimene, kes iga ilmaga pikemaid otsi sõidab, võiks kasutada ikka tekstiili. Aga see on vaid minu arvamus.

Jama on aga see, et kiire otsingu järel leiab hunniku tootjaid, kes teevad nahka mõõtude järgi, aga ühtegi konkreetset tekstiilitootjat ei leidnud.
Äkki keegi teine on tiba osavam..

Viimati muutis harimal, 05 Nov 2010, 14:46, muudetud 1 kord kokku.

sips

:) Ma ka oleksin..ja ilmselt panustangi tekstiili ja kaheosalise peale. Mugavam on ka kindlasti.

Uurin siin erinevaid tootjaid - hetkel keegi ei paista tellimuse peale tegevat aga vähemalt viin end varustuse erinevate elementidega (mida pakutakse ) kurssi. :bsmile:
tänan rahvas, et te algajat lollide küsimuste eest asfaldile ei tagu :)

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Ma olen kindel, et ka pikkadele inimestele on varustust saada, kuid mitte nii palju kui "keskmistele".

Enamik tootjaid rihib oma suurused sobivaks "keskmine kasv pluss-miinus siia sinna", ekstreemsemaid mõõte tasub otsida aga kallima otsa tootjatelt. Sõbral (19xcm) on REVITi toodang seljas ja ta on asjaga väga rahul. Samuti saab minu meelest Jofama hakkama põhjamaade mõõtu inimestele varustuse tootmisega. Soovitan siis uurida veidi kallimaid brände. Talv pikk ees ja jõuad tellida kevadeks riided selga.

PS. Ära seda viga tee, et süsimustad riided ostad. Varsti hakkad kahetsema, võta midagi veidi värvilisemat.

Alati on võimalik ka teha šoppingu tuur kuskile motomessile, kui reisida armastad. Sealt võib leida asju uskumatute hindadega. Näiteks üks tuttav inglane ostis endale tutika kombe 40 naelaga. Iseasi muidugi mis firma ja kui kvaliteetne.

Planeerid reisi pikalt ette, broneerid lennukipiletid ära, saad mingi 1k edasi-tagasi. Lõppkokkuvõttes võib odavam tulla kui Eestist kohapealt osta, lisaks muidugi väike reis.

Edu teile tsiklimaailmas.

sips

Ei olegi plaanis süsimusta. Olen mõelnud 3 värvi kombinatsiooni peale must-valge ja punane :)
Eks peab vist jah silmad lahti hoidma ja vaatama ka veidi kallimaid riideid :D

Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

harimal kirjutas:

Üheosaline nahk on nõutud vaid kõrgema otsa võistlejatel. Nahk sobib minu arvates enamjaolt rajale...

Paraku on üheosaline nahk nõutud juba kohe peale tänavaklassi. Seda väga lihtsal põhjusel - suurel kiirusel kukkudes ei püsi kaheosaline kuidagi oma lukkude-krõpsude-ja-õmblustega koos. Kõik vaid turvalisuse pärast.

sips kirjutas:

...ja ilmselt panustangi tekstiili ja kaheosalise peale. Mugavam on ka kindlasti.

Mugavam milleks? Jalgsi matkamiseks, ratta käekõrval lükkamiseks või seismiseks ja kummi toksimiseks on tekstiil kahtlemata parim lahendus. Samas ei tea mina korralikust üheosalisest nahast midagi mugavamat asfaldil sõitmiseks. Püsti seista mina enda üheosalise nahaga väga ei taha/ei saa ja ei ole vajagi, aga minu ratta peal istumiseks pole loomulikumat/vabamat/turvalisemat asendit. Korra proovisin pulli pärast oma vana varustust ja sellega sõita - ma pidin suure hirmuga end täis tegema, et kas nii sõidetaksegi? Et nagu täiesti alasti ilma ühegi kaitsmeta võrreldes korraliku kombega.

Anyway kogu see jutt on ajendatud vihjest, mille Sips tegi, kui ta rääkis rattavalikust. Peaasi, et narmaid ei unustaks, kui jutt chopperite peale läheb. :)

sips

Mis mõttes nagu??? (Blondiinil on hämming.... :shock: )

Hmm..otsides seda vihjet, kus ma oleksin midagi chopperite kohta maininud.... taipas Sips äkki :oops: :evil: et kallis kasutaja oldmaniac ainult tögab...ja õnneks suutis Sips sellest enne aru saanud kui oleks oma iselooma ja suuvärgi oldmaniaci kallale lahti lasta. (togi)
Ja teegelikult Sips mõtles, ka chopperi peale, kuid nendib rahuliku südamega, et pole tema maitse ja on endale esialgu leidnud masina, mis röövis südame 100% lt :D Ja õnneks ei ole siinkohal ka narmaid vaja. Aga kui teinekord oldmaniac narmaid vajab, siis võib rahumeeli Sipsu poole pöörduda :bsmile: (w)

Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

sips kirjutas:

Mis mõttes nagu???

Oma kommentaari täpsustuseks ja edaspidise segaduse tekkimise vältimise huvides suutsin ma kusagilt välja lugeda, et Sips rääkis bike-sorti asjast. :)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”