Õlide segamine 10/50 ja 10/60

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
netram
Tsikkel: BMW F800GS ,Honda CX500(82)

Õlide segamine 10/50 ja 10/60

Lugemata postitus Postitas netram »

tere

Sikliks on husaberg 650 ja passis soovitatud õli 10/50

siiani olen kasutanud motorexi cross power 4T õli mis oligi 10/50 ,
2 päeva tagasi sooritasin jälle kord õli ostu vahetasin õli ära ja hakkan vaatama juhuslikult purgilt et sama õli on nüüd 10/60 !! Aga õli juba sees ja lisaks valasin peale 200g riiulis olnud pudelist kus oli sees 10/50.

Kas sellest võib olla mingit probleemi või ei juhtu segamisest ega ka passis olevast soovitatud õlist kõrvale kaldumisest midagi?

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Re: Õlide segamine 10/50 ja 10/60

Lugemata postitus Postitas Piipz »

kui mõlemad on täissündid, siis ei juhtu midagi... soovitatav pole poolsünti ja täissünti segada, kuid et midagi õhku lendaks või katki läheks, on ka siis vähetõenäoline.

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Olen nagu kuulnud, et täisünti ei kannata mineraaliga segada. Poolsünt peaks segunema nii mineraali kui täisündiga. Auto mootorites ei juhtu nii segades igatahes midagi halba, vaevalt rataski siis õhku lendab, nagu Piipz ütles :bsmile:

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

t2g
Tsikkel: zx6r suure R-iga

Lugemata postitus Postitas t2g »

ma olen jälle nagu kuulnud ,et täis ja poolsünti võib segada aga mineraaliga ei tohi kumbagi kokku lasta...

meier
Tsikkel: V-Strom AL4
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas meier »

Kui need on mõlemad motorexi õlid, siis see husabergi mootor seda viskoossuse vahet et tunnegi.
Sündi segamisel mineraalõliga olen näinud õhumullide tekke "efekti"...
Võistlusmootorite puhul tehakse väha tihti nn. "õli-kemüssesid"

Dt 6 ...--CZ425/sidecar...-- V-Strom LA5
RRRC
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”