Numbrimärgi kaotajatele
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Numbrimärgi kaotajatele
Olles kunagi ise numbrimärgi kaotanud ning näinud vähemalt üle nädala, kus keegi jälle kirjutab, et numbrimärk kadunud, pidasin vajalikuks teha siia selle uue teema. Iseasi kui kaua see teema üleval püsib, kuid sellegipoolest: kui su numbrimärk on veel korralikult kinnitamata numbrialusele, siis talita järgnevalt:
1) Puuri numbrimärgist ja numbrimärgialusest auk läbi (kuskilt servast või sellisest kohast, kus see numbrimärgil toodut ei moonuta)
2) Paigalda polt (või poldid) ja selle otsa kaks mutrit (pingutamismutter ja stoppermutter)
3) Sõida muretult
Muretuid kilomeetreid!
Re: Numbrimärgi kaotajatele
Täpselt nii tegin eelmisel suvel, kui olin numbri kaotanud ja heade inimeste abiga uuesti leidnud!
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Üks hea nipp on veel veekindla markeriga numbrimärgi taha oma tel. number kirjutada
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Tegelikult ei tohi numbrist auke läbi puurida ja polte paigaldada.
Endal silikooniga kinni ja nii oma 70 000 km veerenud ka väga halbu teid.
-
- Tsikkel: V-Strom
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 1 kord
Cado kirjutas:Tegelikult ei tohi numbrist auke läbi puurida ja polte paigaldada.
...
tohib ikka, aga garantiita jääd - õige mul seda garantiid vaja, kui ära kaob
Sai kah üks eksemplar Sigulda kanti jäetud Nüüd suisa kahe RV polt-mutriga kinni.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Mina lasin numbri ja aluse vahele törtsu Makroflexi, peaks ka suht kinni olema.
http://www.krracing.ee/
-
Teema algataja
madjs kirjutas:Mina lasin numbri ja aluse vahele törtsu Makroflexi, peaks ka suht kinni olema.
Ilmselgelt ei taotle, et nüüd mõni tsiklimees/naine, kel hirm hinges, et järgmisel sõidul numbrimärk kinnituselt leebet teeb võsa poole, võtab K-Rautast purgi MakroFlexi ja seda usinasti pleki ja plasti vahele pressib. See surub selle numbrimärgi ainult pingesse ning ühel hetkel ongi see sealt läinud, kui MakroFlexi liimaine seda kinni hoida ei jõua.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
on ikka mured inimestel
uus numbrimärk on 100eeki,palju see makro pudel maksab ahh?
-
- Kontakt:
zx12r kirjutas:madjs kirjutas:Mina lasin numbri ja aluse vahele törtsu Makroflexi, peaks ka suht kinni olema.
Ilmselgelt ei taotle, et nüüd mõni tsiklimees/naine, kel hirm hinges, et järgmisel sõidul numbrimärk kinnituselt leebet teeb võsa poole, võtab K-Rautast purgi MakroFlexi ja seda usinasti pleki ja plasti vahele pressib. See surub selle numbrimärgi ainult pingesse ning ühel hetkel ongi see sealt läinud, kui MakroFlexi liimaine seda kinni hoida ei jõua.
Paigaldus Makro ei paisu eriti, ja seda ei pea sinna tervet tünni laskma Puurimine ka suht kahtlane tegevus, võib miilitsa urinat tekitada jne. Kõige vingem kraam oleks vast klaasi silikon, aga selle küljest ei saa pärast enam numbrit normaalselt kätte, kui vaja peaks olema
-
Teema algataja
sepp kirjutas:on ikka mured inimestel
Sul vist numbrimärk kraabib vastu asfalti? See on hoopis teine mure, kahju... pead julgema eraldi teema teha.
-
zx12r kirjutas:sepp kirjutas:on ikka mured inimestel
uus numbrimärk on 100eeki,palju see makro pudel maksab ahh?Sul vist numbrimärk kraabib vastu asfalti? See on hoopis teine mure, kahju... pead julgema eraldi teema teha.
-
Teema algataja
madjs kirjutas:zx12r kirjutas:madjs kirjutas:Mina lasin numbri ja aluse vahele törtsu Makroflexi, peaks ka suht kinni olema.
Paigaldus Makro ei paisu eriti, ja seda ei pea sinna tervet tünni laskma
Puurimine ka suht kahtlane tegevus, võib miilitsa urinat tekitada jne. Kõige vingem kraam oleks vast klaasi silikon, aga selle küljest ei saa pärast enam numbrit normaalselt kätte, kui vaja peaks olema
A miks nende silikoonidega mässata? Alati võib valget värvi poldipeaga poldi sealt numbrimärgi nurgast läbi pista ja teiselt poolt paar mutrit vastu keerata. Pole mingit Makroga raiskamist. Makro on hea aga mitte kõige jaoks. Umbes nagu et Duck Tape'ga ei saa kõike siin ilmas kvaliteetselt parandada.
-
Teema algataja
sepp kirjutas:zx12r kirjutas:sepp kirjutas:on ikka mured inimestel
uus numbrimärk on 100eeki,palju see makro pudel maksab ahh?Sul vist numbrimärk kraabib vastu asfalti? See on hoopis teine mure, kahju... pead julgema eraldi teema teha.
Ma lihtsalt kade, pole üldse nii palju fänne...
-
- Kontakt:
sepp kirjutas:on ikka mured inimestel
Paljud inimesed ei ela ARK-i lähedal ja uue numbri sebimiseks läheb aega ja ka lisakulutusi tuleb juurde. Peale selle kui võmm enne sind numbri kadumise avastab võib ka kopsaka trahvi kaela saada. Liimi, polte, silikoni, kruve, makrot vms ikka vast kodust või sõbra käest leiab, ei pea ekstra mööda poode jooksma.
-
Teema algataja
Aukude puurimise kohta nii palju, et kui ma ei eksi siis oli numbrimärgi pakendil vms. kirjas, et ei tohi tahtlikult rikkuda va. paigalus aukude puurimine. Ei anna pead. Aga ehk keegi kes hiljuti saanud numbri oskab kommenteerida või ehk kellegil pakend alles.
-
dawg313 kirjutas:Aukude puurimise kohta nii palju, et kui ma ei eksi siis oli numbrimärgi pakendil vms. kirjas, et ei tohi tahtlikult rikkuda va. paigalus aukude puurimine. Ei anna pead. Aga ehk keegi kes hiljuti saanud numbri oskab kommenteerida või ehk kellegil pakend alles.
jahh ei tohi kuna siis vigastad toodet ja seoses sellega kaob garantii tootelt.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
See oli nüüd ameeriklase loogika ?
Kirjas ei ole ,et süüa ei tohi teha seda......pistad nahka nüüd
dawg313 kirjutas:Aukude puurimise kohta nii palju, et kui ma ei eksi siis oli numbrimärgi pakendil vms. kirjas, et ei tohi tahtlikult rikkuda va. paigalus aukude puurimine. Ei anna pead. Aga ehk keegi kes hiljuti saanud numbri oskab kommenteerida või ehk kellegil pakend alles.
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
sepp kirjutas:jahh ei tohi kuna siis vigastad toodet ja seoses sellega kaob garantii tootelt.
ja õudsalt on kasu kadunud numbrimärgi garantiist.
ise puurisin numbrimärgile augud 6mm poltide jaoks. et see korralikult kinnitatud saaks.tänaseks möödas vähemalt 5-6 aastat ja pole küll märgata mingeid numbrimärgi kahjustusi. number kah kenasti alles.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
"Registreerimismärkide kinnitus
Registreerimismärgid peavad olema sõidukile kinnitatud selleks ettenähtud kohas kinnituskruvidega või vaheraami abil.
Registreerimismärgid peavad olema kinnitatud nii, et need ei ulatuks välja sõiduki gabariidist. Kinnitusvahendid ei tohi halvendada registreerimismärkide loetavust. Registreerimismärkide kinnituskruvide/poltide pead peavad olema värvitud sama värvitooni selle pinnaga, millel need asuvad.
Registreerimismärkidel olevad tähed ja numbrid peavad olema loetavad vähemalt 40m kauguselt hajutatud päevavalguse tingimustes."
Mina mäletan et numbrimärgiga kaasas oleval paberil oli kirjas, et garantii kehtib "teatud aastad" kui numbrimärki ei ole vigastatud, välja arvatud kinnitusavade puurimine. Ehk siis ka poldi aukude puurimisel jääb garantii kehtima. Varsti vaja numbrimärk välja vahetada, võin siis sõna sõnalt seal paberil oleva siia kirja panna.
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Ütlen juba eiteamitmendat korda antud teema kohta - vanad indiaanlased ja kogenud enduromehed kinnitavad numbri nelja tõmbeneediga. Need, kelle tsikkel eriti hullu vibrat teeb, kasutavad terasest neete. Need, kes politsei pärast värisevad, kasutavad valget värvi neete. Polti võib muidugi ka kasutada, aga on palju koledam.
Ja mis seadusesse puutub, siis nii needi kui poldiga kinnitatud numbreid olen täiesti ametlikust ülevaatusest läbi vedanud mitukümmend ilma mingi probleemita. Politsei pole needitud numbri kohta kunagi midagi ütelnud. Muidugi, neet ega polt ei tohi numbrit mingilgi kujul moonutada ega loetavust halvendada.
... aga inimesed muudkui kaotavad ja kaotavad numbreid...

kadus mulgi hiljaaegu nr ära, ja seda koos kronsteiniga mis sinna kellegi poolt oli paigaldatud. Õnneks leidis selle nr mu tuttav ja sain tagasi. Üks asi on see, et uue nr tegemine maksab jah 100 + ajakulu, aga mul tekkis hoopis see hirm et mõni slaavi kodanik näiteks kinnitab selle nr enda rattale ja läheb õhtul kuhugi tankima... if you know what I mean
Peaaegu igas autopoes müügil numbrimärgi kinnistukleeps. Selline ilus riba ja rulliga võib kõik Eesti tsiklid vist ära kleepida. Hoiab suurepärasel autonumbrit kinni ( Maastur, mis tihtipeale käib omadega vee all). Riba märgi ja numbrilaua vahele ja püsib väga ilusti. See siis neile, kes garantii ja politsei pärast muretsevad.
-
Teema algataja
[quote="Motorized" Üks asi on see, et uue nr tegemine maksab jah 100 + ajakulu[/quote]
Mul naisel numbrimärkide tegemine juba suht käpas Anna tellimus sisse, saad sellise "legaalse" nagu mul.
PS: 1000.- eest võid numbreid ja tähti ka valida
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Kuna eelmeisel rattal kadus nr ära vibratsiooni tõttu (vibreeris keskelt pooleks, sest oli kinni pandud ainult kahe neediga ja needid jooksid mööda mõttelist telge räpselt risti üle nr keskkoha). Dublikaadi panin nelja M5 poldiga - püsis küll. LC4-ja nr panin kahe 6mm RV tõmbeneediga, kummalegi poole seib kah alla. Needid said piki nr kesktelge. paigutus on nii, et selle 40 m pealt ei saa aru, millega kinni on.
.pdf numbrimärgiga kaasas olevast lipikust:
https://docs.google.com/fileview?id=0B2 ... ZWMz&hl=en
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Tsikkel: Honda VTX 1800R, Honda CB500
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
Esimene numbrimärk sai ka lihtsalt selle plastkronsa vahele visatud ja ära unustatud... kuniks siis selle hetkeni, kui plastkronsa oli alles, aga numbrimärki enam seal vahel polnud. Teise numbrimärgi panin kahepoolse teibiga plasti külge ja pole igatahes siiamaani näha, et ta kusagile ära kaduda tahaks.
Käisin just vaatasin enda rattal numbri kinnituse üle - ülaservast 2 tavalise poldiga kinni ja pole keegi veel sellepärast ohkima hakanud, ei ülevaatusel ega politseil pole ütlemist olnud
-
Teema algataja
Võiks vist teema korraks esilehele tõsta. Tsiklimehed ja -naised, kui sõidutuhinas aega üle jääb, võiks veenduda, et numbrimärk on korralikult tsiklile kinnitatud. Eriti just pikemale sõidule minnes - lihtne ülesanne enne sõitu, korralik peavalu trippimise ajal. Originaalkinnitustega numbrialused toimivad oma ülesannete kõrguselt tavaliselt vaid ideaalsetes teeoludes ning hea õnne korral.
Olen ise aastaid tagasi kaotanud numbrimärgi ning selle eest ka trahvi saanud, rohkem ei soovi.
Päikest ja muretuid kilomeetreid!
Kaotasin ka eelmisel sügisel numbrimärgi.
Kui duplikaatnumbri kätte sain, siis puuriga auk läbi ja poldiga numbrialuse külge kinni. Veel parem oleks olnud isegi läbi porilaua ka panna
Mina neid numbrialuseid ei usaldaks väga.
Oleksin võinud ka veidike pikemalt foorumi teemasid lapata, ehk oleks selle teema otsa ka sattunud, oleks saanud ehk teiste vigadest õppida . Ise panin ka oma numbri lihtsalt plastik aluse külge ning täna oli siis tulemus olemas. Läbitud vahemaa oli küll väga lühike ning sai siis üks 10 km jalgsimatk ette võetud, kuid tulemusteta. Peab ka ARK-i minema uut numbrit paluma omale, see tuleb küll siis vist poltidega kinni tõmmata, alust enam küll ei usalda.
Eks ta õigem on jah poltidega number kinni panna- vähemalt võid kindel olla, et ei kao minema. Ise olen iga tsikliga nii teinud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.