gsx r-i kõlisev mootor?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja
gsx r-i kõlisev mootor?
Tegemist gsx r 750 1997a rattaga. Muret teeb 4500-5500 pöörete vahemikus kostuv "kõlin". Nii madalamatel kui kõrgematel pööretel "kõlin" kaob?
Ei hakka uut teemat postitama, aga üks küsimus veel. Nimelt kuuenda käiguga sõites ratas undab nagu vanasti ikarussid, muude käikudega probleeme pole ning see ei sõltu ka kiirusest (pööretest).
Jagage julgelt oma arvamusi, ka pädevate remondimeeste osas
Re: gsx r-i kõlisev mootor?
Endal täpselt sama isend. Kõlinat pole endal täheldanud, kuid kuuenda käiguga sõites undab minulgi.
Endal aga selline viga küljes, et pöörete vahemikus 2800-3200 kostub mootorist kerged klobinat. Arvan, et seda häält teeb nukakett. Aga selle kerge klobinaga olen sõitnud viimased 20000km. Kui hullemaks läheb, võtan midagi ette.
-
Teema algataja
westel kirjutas:Endal täpselt sama isend. Kõlinat pole endal täheldanud, kuid kuuenda käiguga sõites undab minulgi.
Endal aga selline viga küljes, et pöörete vahemikus 2800-3200 kostub mootorist kerged klobinat. Arvan, et seda häält teeb nukakett. Aga selle kerge klobinaga olen sõitnud viimased 20000km. Kui hullemaks läheb, võtan midagi ette.
Tänud vastamast Aga mis käiku sa pikal otsal kastad? Sõidad kuuendaga koos "undamisega" või kasutad viiendat? Ise olen sõitnud viiendaga, pöörded küll veits kõrgemal, aga selle-eest kuuleb ka vähe linnulaulu.
Vabanda nüüd mind kui ma vähe puusse panen, aga kas nukakett kogu aeg häält ei peaks tegema, või et miks ta just mingis pöörete vahemikus sulle märku annab?
Minu on 2005 aast GSX-R 600 ja see koliseb tühikäigul õrnalt (võibolla ka koguaeg aga sump mõirgab üle)!
Käisin siis Ramos ja veel paaris kohas: õeldi, et Gixxer käibki nii ja pole hullu midagi!!!!????
Ennem oli mul Honda CBR 600 see küll käis nagu vaiksemalt aga kui Gixxeril on selline omapära siis las olla!!!???
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
westel kirjutas:kuuenda käiguga sõites undab minulgi.
Pole nagu sõitnud sellise 750-ga millel 6käik ei undaks.
Soovituslik oleks vaiksem kiiver osta
-
Teema algataja
Heiko97 kirjutas:Minu on 2005 aast GSX-R 600 ja see koliseb tühikäigul õrnalt (võibolla ka koguaeg aga sump mõirgab üle)!
Käisin siis Ramos ja veel paaris kohas: õeldi, et Gixxer käibki nii ja pole hullu midagi!!!!????
Ennem oli mul Honda CBR 600 see küll käis nagu vaiksemalt aga kui Gixxeril on selline omapära siis las olla!!!???
Usun, et see pidev kolisemine, kõliseine tühikäigul on üks asi ja mine tea vb ongi see Gixxerilt eripära, aga teine asi on, kui see tekib teatud pööretel. Miks tekib just teatud pöörete vahemikus? Miks ei ole seda kõlinat kuulda kogu aeg? Vahet ei ole, kas sõites või tühikäigul tuuritades, heli on sama.
-
Teema algataja
Pole nagu sõitnud sellise 750-ga millel 6käik ei undaks.
Soovituslik oleks vaiksem kiiver osta [/quote]
Kas kuuenda käigu undamine on siis 750 patoloogia? Kui see nii on siis mõni teadjam tegelane võiks asja lahti seletada... vb ei tausugi seda karta
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Hel5 kirjutas:Heiko97 kirjutas:Minu on 2005 aast GSX-R 600 ja see koliseb tühikäigul õrnalt (võibolla ka koguaeg aga sump mõirgab üle)!
Ennem oli mul Honda CBR 600 see küll käis nagu vaiksemalt aga kui Gixxeril on selline omapära siis las olla!!!???Usun, et see pidev kolisemine, kõliseine tühikäigul on üks asi ja mine tea vb ongi see Gixxerilt eripära, aga teine asi on, kui see tekib teatud pööretel. Miks tekib just teatud pöörete vahemikus? Miks ei ole seda kõlinat kuulda kogu aeg? Vahet ei ole, kas sõites või tühikäigul tuuritades, heli on sama.
Eeldatavalt pole sul midagi karta,kui midagi tekib kindlatel pööretel siis tegu arvatavasti mingiti tükkide omavahelise resonantsiga.P....s on asjad igasuguste pööretega.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Kõlisemise kohta arvaks, et nukaketipinguti tahab vahetust, tüüpviga.
Kui undab nagu vana Ikarus, siis on hambumisega midagi valesti. Enda eelmisel 750'l seda ei täheldanud.
-Kristo- kirjutas:Kõlisemise kohta arvaks, et nukaketipinguti tahab vahetust, tüüpviga.
Kui undab nagu vana Ikarus, siis on hambumisega midagi valesti. Enda eelmisel 750'l seda ei täheldanud.
Kas siis GSX-R-il on ka nukaketipinguti kolin tüüpviga nagu CBR-ilgi???
Kas kellegil siin kirjutajatest on GSX-R 600 k5 või mõnel tuttaval - huvi pärast võiks kuulata kas on sama hääl või ei!!!
Vähemalt k1 600 gixxeri mootor küll eelpool mainitud hääli ei tee, tühikäik on ehk pisut ebaühtlasem kui teistel japsidel aga muidu käib ilusti. Sõidan 6-ndaga vahepeal ka aeglastel kiirustel ja mingit undamist küll pole täheldand. Samas olen ühe k6 600 peal täheldand suhteliselt suurt kolinat tühikäigul.
-
Teema algataja
-Kristo- kirjutas:Kõlisemise kohta arvaks, et nukaketipinguti tahab vahetust, tüüpviga.
Äkki on Kristol mõni tuttav kes asja üle vaataks, kuulaks ning oma poolesed soovitused remondi osas annaks. Või oled Sa ise nii pädev? Mulle igatahes tundub, et see ei ole õige ja tänu sellele pikemaid sõite ei taha ette võtta
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Võtke sumps küljest ära ning ei pea enam pead vaevama igasuguste klõbinate ja kolinatega
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
Teema algataja
korke kirjutas:Võtke sumps küljest ära ning ei pea enam pead vaevama igasuguste klõbinate ja kolinatega
Hea mõte, aaa sul 13 võtit on?
-
- Tänatud: 1 kord
Tühikäigul kolin = sidur või nukakett (helid on erinevad, lase kellegil kuulata kes teab)
6a käiguga undab = 6a käigu hammasratas ära kulunud.
Kolin 4500-5500 pöörde peal on kahtlane, see võib olla midagi tühist, et mingi vidin läheb resonantsi (näiteks sumpa lahtiroostetanud sisu) aga võib ka midagi tõsist olla. Pane pika kruvikeeraja pea omale kõrva ja teine ots vastu erinevaid mootori osi ning keera 4500 pööret peale. Nii võid teada saada millisest mootori osast klõbin tuleb.
Suzuki nukaketi pingutajad on väga head, kõikidest japsi brändidest paremad. Mingit tüüpviga ei ole.
BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750
He...
Ei ei... minu gixxeril see undamine nüüd nii üle ka ei käi, et peaksin pikemaid otsi viiendaga sõitma. Kuuendaga sõites undab väga vähesel määral, aga ikkagist undab.
Kuidas ma teile seletan Igal juhul midagi viga sellel kuuendal käigul nüüd küll ei ole, aga seda undamist on vaikselt ikka kuulda.
Näiteks tänu sellele saan aru millal viimane käik sees on ja vahest ei saa ka, sest undamist väga õrnalt kuulda. Vb olen lihtsalt liiga terava kuulmisega vms.
See umbes taoline heli nagu rallikate sportkast. Kes rallikate sõidu videosid vaadanud, see teab millest juttu. Et kui viimase käigu sisse paned, siis tekib selline "äge" käigukasti heli. Üks näide ka:
Endal küll viimane käik nii hullu undamist/häält ei tekita, aga näide vast hea
Kiiver mul kahjuks või õnneks kõige püssim pole, et kõik müra ära summutaks. Aga isiklikult mulle just nii meeldibki, siis kuulen igasugused nõksud ja naksud kohe ära, mis tegelikult ei peaks olema.
Ja selle nukaketiga on ka nii, et millegi pärast teatud pööretel teeb häält, aga samuti minimaalselt.
See siis praegune pisiviga, mis natuke kõrva segab. Aga nii vanal masinal ei saagi vist kõik ideaalne olla.
Suzuki muutis nukaketipinguti ehitust gixxeritel al. 99'st aastast, tõsisem muutus tuli K1 ratastel. Väga paljudel selle generatsiooni (96-00) ratastel olen täheldanud mootoris imelikku häält, mõnel tugevam, mõnel nõrgem. Jänkid vahetavad orig. pinguti enamasti manuaalse pinguti vastu. Palju inglisekeelset infi leiab siit: http://www.gixxer.com/forums/forumdisplay.php?f=17
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.