lisatuled
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 157
- Tsikkel: EuroPannoonia
Re: Tartu Tsiklimehed/naised
Oh mõtsin minagi, et paneks ära talvekorterisse. Aga ei raatsi. Seega käisin hoopis täna tegin ligi paarisaja kilsase tiiru. Suvel jah sellise ilmaga hirmsasti ei tiku teele, aga tegelikult - +8 ja ainult tilgakene vihma, mis seal's ikka. Ning eks üks põhjus tiiru jaoks oli ka asjaolu, et sain oma põdrapimestamise projekti valmis. Nüüd on ikka pimedas kohe lust sõita - näed kuidas põdral võrkkest suitsema hakkab ja ta pimedana vastu kilomeetriposti jookseb. Kui lumi oleks teel, siis ilmselt sulaks see kah hetkega ära. Ning mis peamine - ilmselt asi isegi peaaegu seadusega kooskõlas (vs xenoonindus).
Täistuled
http://static1.nagi.ee/i/p/533/35/13333 ... 96_l.jpg/1
Pooltuled
http://static1.nagi.ee/i/p/533/35/13333 ... be_l.jpg/1
Tänud Saimonile kronade sepistamise ja Raikile tulede eest.
Ning vabandan, kui suured pildid peaks häirima - aga eks sellisel pimedal ajal ole valgust vaja
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
Tere.
Tule taevas appi
www.facebook.com/realbikerid
Kui mõnel õhtusel üritusel prožektoreid vaja, siis telli karutapja kohale, valgustab õhtuti kasvõi su krossirada
-
- Tänatud: 1 kord
Karutapja kirjutas:Oh mõtsin minagi, et paneks ära talvekorterisse. Aga ei raatsi. Seega käisin hoopis täna tegin ligi paarisaja kilsase tiiru. Suvel jah sellise ilmaga hirmsasti ei tiku teele, aga tegelikult - +8 ja ainult tilgakene vihma, mis seal's ikka. Ning eks üks põhjus tiiru jaoks oli ka asjaolu, et sain oma põdrapimestamise projekti valmis. Nüüd on ikka pimedas kohe lust sõita - näed kuidas põdral võrkkest suitsema hakkab ja ta pimedana vastu kilomeetriposti jookseb. Kui lumi oleks teel, siis ilmselt sulaks see kah hetkega ära. Ning mis peamine - ilmselt asi isegi peaaegu seadusega kooskõlas (vs xenoonindus).
Täistuled
[/img]
Pooltuled
[img]Tänud Saimonile kronade sepistamise ja Raikile tulede eest.
Ning vabandan, kui suured pildid peaks häirima - aga eks sellisel pimedal ajal ole valgust vaja
Tule tõesi taevas appi. See ei ole normaalne.
Ja mis sul siin seaduslikku on?
Löö numbrid kokku. Ja olgem ausad- mingit effekti need väiksesed junnid peale aku ja geneka koormamise ka ei anna.
Samasugused tegelased panevad ka oma Voyageridele ja Passatitele lisatulesid ja muud jama külge mis teisi häirib. Kui ei näe, osta prillid ja tee tuled korda.
Sa peaks sinna veel paar korralikku stuudiovälku peale monteerima mida vajalikul hetkel vilgutada. Siis jääks põdrast ainult vari selle koha peale, kus ta seisis.
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Pole nüüd viimaseid uudiseid studeerinud, kuid mõned aastad tagasi, kui oma rattale panin lisa kaugeid, siis oli küll selline seadus, et tsiklil võis olla 1 lisa kauge ja 1 lisa udukas. ega pol ilma asjata külge ei tule, aga kui sul on midagi vift-vifti, mida ei saa tõestada, siis võetakse konkreetne asi ja tehakse silma pilgutades selle eest. Olen kindel, et see apteekide-kustutite kampaania võis ka olla midagi sellist, et ei saadud näiteks kihutaja kiirust peale, peeti ta kinni ja leiti asi, millega ära teha, lisavarustuse näol. Ongi ring täis.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Sebar kirjutas:Ja olgem ausad- mingit effekti need väiksesed junnid peale aku ja geneka koormamise ka ei anna.
Enne kui sellist soga ja lolli juttu hakkad suust välja ajama võiks tiba ennast harida
See kui sina ostad turult mingeid jumateabkusjakellepoolt tehtud lisatulesid mis midagi ei näita ... ei tähenda veel seda , et kõiks eda teeks .
Karutapjal on mõlemad paarid korralikud Hella tuled ja valgus on mõnusalt valge Hea pimedas kohe sõita. Enne tark mees mõõdab geneka võimsuse ära ja vaatab, et lisatuled genekat koormama ei hakkaks.
Ning häirivad valesti reguleeritud tuled.... ahh rohkem ei viitsi
Kevadeks plaan ka enda venturele lisakauged külge panna
-
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Raiki kle, ega sa enda omale neid väikseid ei pane? Need näitavad nendest suurematest FF idest ikka kehvemalt tegelikult.
-
Rein kirjutas:Raiki kle, ega sa enda omale neid väikseid ei pane? Need näitavad nendest suurematest FF idest ikka kehvemalt tegelikult.
Vüimalik, et midagi FF seeriast tulebki nagu ka karutapjal mõlemad paarid on või siis midagi Comet seeriast
-
Raiki kirjutas:Sebar kirjutas:Ja olgem ausad- mingit effekti need väiksesed junnid peale aku ja geneka koormamise ka ei anna.
Enne kui sellist soga ja lolli juttu hakkad suust välja ajama võiks tiba ennast harida
![]()
See kui sina ostad turult mingeid jumateabkusjakellepoolt tehtud lisatulesid mis midagi ei näita ... ei tähenda veel seda , et kõiks eda teeks .Karutapjal on mõlemad paarid korralikud Hella tuled ja valgus on mõnusalt valge
Hea pimedas kohe sõita. Enne tark mees mõõdab geneka võimsuse ära ja vaatab, et lisatuled genekat koormama ei hakkaks.
Ning häirivad valesti reguleeritud tuled.... ahh rohkem ei viitsi
Kevadeks plaan ka enda venturele lisakauged külge panna
Hea on ikka igasugustele tegelastele igasugust jura müüa....
Lisasignaal ja põdraviled siis ka, kui juba äri tegemiseks läks. Lisa piduriuled, lisapeeglid,....jne
Ega originaal tuli (kui see korras on) pole halvem mingitest väikestest lisatuledest. Ikka parem. Ja igasugust jama pole vaja ratale külge toppida, mis ratast ainult raskemaks teeb. Siis kaob ju ratta mõte ära ja põhimõtteliselt võib ka omale mootoriga diivani osta (mõnel juba on ).
See lisatulede ja muu jama külge aretamine on pärit nõuka ajast, kus selline "tuuning" oli moes.
Tänapäeval mõeldakse reeglina ikka natuke, kui midagi tootmisse paisatakse.
-
Sebar kirjutas:Hea on ikka igasugustele tegelastele igasugust jura müüa....
Lisasignaal ja põdraviled siis ka, kui juba äri tegemiseks läks. Lisa piduriuled, lisapeeglid,....jneEga originaal tuli (kui see korras on) pole halvem mingitest väikestest lisatuledest. Ikka parem. Ja igasugust jama pole vaja ratale külge toppida, mis ratast ainult raskemaks teeb. Siis kaob ju ratta mõte ära ja põhimõtteliselt võib ka omale mootoriga diivani osta (mõnel juba on
).
See lisatulede ja muu jama külge aretamine on pärit nõuka ajast, kus selline "tuuning" oli moes.
Tänapäeval mõeldakse reeglina ikka natuke, kui midagi tootmisse paisatakse.
Las sulle jääb siis sinu arvamus ... Muide kas sa üldse tead miks tuli tootmisse H4 pirn ? Tegelikult parem oleks isegi küsida, et miks enam ei taheta kasutada H4 pirne? Ja kui ei tea siis võid selle küsimuse postitada näiteks rumalate küsimuste alla
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Uups unustasin. Ma enda rattale panin lisa signaalid. Flösseri toodang signaalid(fanfaarid). Originaal signaal sadula ja paagi nurgas ja suunaga kõrvale, kui seda vajutasin, siis samal hetkel tekkis küsimus, et kes mulle sõnumi saatis.
-
Rein kirjutas:Mis see hundiralli on? Seda. et ma tegin oma ratta väga hirmsaks, tänu lisatuledele. Yamaha FJ. Aga klaas on korras, reflektor ilus. Milles siis asi on, et tuli ei näita? Kohe kui ratta ostsin, mõtlesin, et vahetan pirni ära, kuna järsku see mingi 5 aastat vana ja tuhmunud juba. selgus, et 90/100 juba sees. Panin ikkagi SVS i 55/60 või mis iganes ta on. Tuli ikka sama kehv, kui enne. Märja teega ei näe kohe mitte midagi. Lisakatega saan pimedas ka sõita. Honda Valkyriel sama jama. Pool jama õnneks. pooltuli ok, kaug olematu. Jälle läksid lisakaad külge. Jälle saab sõita. KHmmm Karutapjaga muidugi karukakkuda veel sellel teemal
Ta tegi sellise mõnusa avalduse, et selline ratas on paras ainult parklas tiirutamiseks, tahaks näha, kuidas 500+ kg rattaga parklas tiirutatakse, aga see selleks. Mina igatahes pooldan lisatulesid. Naisele sai ostetud Subaru, no läksid jälle lisa kauged külge. On küll uus auto, aga ei näinud jälle sõita originaal tuledega. Mine vaata, kuidas põhjamaades elu on. Igal autol on kolm lisakauget ees, millest keskmine on punkt valgustus. Ega need seal poosetamise pärast ei pane. Sõidavad ringi seal isegi Volvo Amazonid igapäevaselt, aga korralikud lisakauged on küljes. Loomulikult on ka p***, ehk siis igatpidi jooksvaid piduritulesid, neid ma ka ei poolda. Aga kui on ikkagi lisapidurituli pandud normaalsesse kohta, mis selles siis halba on.
Rein aga suvel PÕhja-Soomes sõites polnud ju tõesti lisatulesid vaja
kell 01.00 oli ka päike taevas ju
-
- Kontakt:
Veel unustasin, TO Sebar: Miks sa müümise suhtes kuri oled, kas sa tahad ise midagi müüa, või oled sa midagi kehva ostnud heauskselt? Ma müün ka Hella tulesid, aga pole üldse sellepeale kuri, et Raiki need müüs. Kindlasti on siin veel palju inimesi, kes midagi müüvad ja kurjad ei ole
-
- Kontakt:
raiki kle, kuidas sa unustasid. Väga tihti oli ju vaja. Mäletad, sa isegi jäid seisma ükskord sellepärast, et ma neid kasutasin.
Aga nüüd, kui septembris käisime, Subaru Outbacki ga, siis oli ikka nutune küll. No ikka mitte midagi ei näinud. Sättisime ennast sellele sappa, kellel lisakad ees olid ja siis sai ikka päris edukalt edasi.
-
Rein kirjutas:raiki kle, kuidas sa unustasid. Väga tihti oli ju vaja.
Mäletad, sa isegi jäid seisma ükskord sellepärast, et ma neid kasutasin.
Aga nüüd, kui septembris käisime, Subaru Outbacki ga, siis oli ikka nutune küll. No ikka mitte midagi ei näinud. Sättisime ennast sellele sappa, kellel lisakad ees olid ja siis sai ikka päris edukalt edasi.
Mäletan mäletan
misk ma ei mäleta
-
Kui elu kallis on, tuleb selisel aastaajal +200kg rattaga pimedaga kodus püsida. Lisatuled siin ei aita. Ilmselt pole see tulede lisamise asi ka seadusega kooskõlas. Kui sa paned oma rattale näiteks 2 lisa lähituld (milline iganes see LISALÄHITULI? siis pole???) peab olema lülitus selline, et orignaal lähituli peab olema välja lülitatud. Muidu on valgusarv ületatud (Ilmselt) ja kui ei ole ületatud, ei ole nendest tuledest ka kasu. Nendel piltidel on ilmselt valgusarv ületatud. Sama asi on kaugtuledega. Ja sügisese märja asfaldiga ei aita mitte ükski hõõglambil baseeruv tuli.
Pimedal ajal tuleb autoga/bussiga liikuda. Päevasel ajal võib rattaga sõita, kui kondid arvel on.
Tsiklil on lisa pidurituli üldse mõttetu. Kui ei nähta, siis ei nähta nii kui nii.
Ja tegelikult tuleb kola ikka vähemaks korjata, mitte juurde riputada (näiteks tähis "aeglane sõiduk" või "traktor teel"), siis ei teki ka seda hirmu, et kellelegi jalgu jääd.
TO Rein.
Ma ei taha midagi müüa, täna. Ja pe...st pole ma ammu ostudega saanud. Küsimus on selles, et kui müüa, pead ka kliendile ütlema mis tuledega on tegu, milleks need head on, mis pirnid sisse käivad ja kuidas lülitamine peab toimuma. Viimane siis kõige tähtsam.
Et mis asi on hundiralli? Sa võid seda ju rumalate küsimuste rubriigis küsida
-
- Kontakt:
Tulede tugevuse arvu lüüakse kokku kaugtulede puhul. Hella kataloog täis lisaks udukatele ka erinevaid lähitulesid, ka elementidena, mida saad panna sinna kuhu tahad? Loomulikult näeb Karutapja ratas kummaline välja nende tuledega ja tule taevas appi on tõesti esimene väljend seda nähes.
-
Rein rahu
Tegelikult tuli Karutapja minu juurde ja teadis täpselt ise mida tahab
Ja mõni mees võiks teadmiseks võtta et mida rohkem tulesid seda nähtavam on objekt. Ja mida nähtavam seda ohutum. Punkt.
Ja rääkida et lisatuledest pole kasu on ka totrus
Huvitav miks siis isegi Goldwingi kamgemale varustusastmele juba tehas välja lisatulesid pakub ?
Aga noh, mida mina ka tean
-
Õigus. Number on kaugtulede jaoks.
Lisalähituled? Sellist asja ei tea eksisteerivat. On olemas päevasõidu tuled, tähistusega vist RL. Need võivad sul põleda, aga need ei näita mitte midagi, need on ainult vaataja silma jaoks. Ja need ei tohi ka põleda koos lähitulega.
On veel udutuled. Neid ei tohi kasutada asula sees. Võib kasutada asulavälisel teel halva nähtavuse korral. PRILLIDE PUUDUMINE JA PIMEDUS EI OLE HALB NÄHTAVUS.
Põhimõtteliselt ei ole lähituletele alternatiivi.
Ja ma ei rääkinud reisimisest, külgkorvidest ja kohvritest. Ma rääkisin ikka tsikklitest, millega sõita saab. (piduritulede teema)
Tehke asi selgeks, ennem kui hakkate mingeid tulesid kuskilt ostma.
-
Raiki kirjutas:Huvitav miks siis isegi Goldwingi kamgemale varustusastmele juba tehas välja lisatulesid pakub ?
Ega GoldWing pole ka EL ostjatele orienteeritud ratas.
-
Rein, ole hea, tee sellisest lisalähitulest mulle üks pilt. Ennem ei usu, kui näen et keegi müüb universaalseid lähitulesid. Ma arvan, et need on töötuled. Ütle ka mis markeering seal peal on.
-
- Kontakt:
Mul on kataloog tööjuures. Klaasil on märgistus vist HC, kui nüüd õigesti meeles on. See on ühele pirnile. HC/R peaks olema H4 le, lähi ja kaug koos. Siis on neid veel sellise moodulina, nagu BMW tuled, luubid, neli kõrva küljes. Ehhh, need passatid, millel on pandud kandiliste asemele ümarad, 87- edasi aasta omad, Tartus neid paar tükki liigub, need on ka nendest tuledest osa saanud.
-
"Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja
varustusele esitatavad nõuded".
Kood 202. Lähitule laternad
Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukil peab olema kaks lähitule laternat.
-
Teema algataja - Postitusi: 157
- Tsikkel: EuroPannoonia
Heh, kui mitte muud, siis teema sai vähemalt elavamaks siin külmas õhtus
TO Rein: ilmselt miski vääriti mõistmine. Sest seda ma küll ei usu, et Valkyrie oleks eriti lõbus parklas tiirutamiseks (nagu ka minu pisike). Ilmselt pidasin silmas just risti vastupidist. Seega pole karusid vaja kakkuda.
Lähituledega koos põlevad mul udutuled (mitte mingid "lisapooltuled"). Nendest suurim kasu kindlasti seoses sellega, et muutun ise nähtavamaks ning ehk seetõttu mõni ohtlik ettesõitja jätab ette sõitmata. Loodetavasti. Udusid on lubatud lisada üks või kaks (https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13191853 kood 205)
Kaugetega põlevad lisakauged (Njah, siinkohal võimalik soovijatel nokkida).
Kõiki lisasid võimalik paarikaupa välja lülitada, sisse lülitatuna põlevad alati koos vastava paarilisega.
Keegi mulle mingit sundmüüki ei teinud ning need kes kardavad, et neist miskit täiendavat valgust juurde ei teki võivad lohutada mõttega, et olen liikluses paremini nähtav. Kellele välimus ei meeldi, ei pea pikalt vaatama - maitse asi. Ise eelsitan sageli funktsiooni väljanägemisele nagunii. YMMW.
Aga nüüd lähen hoopis sõitma
-
- Tsikkel: Intruder 1800 / 500 EXC
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 34 korda
Miks peaks üldse kedagi teist torkima see, mida ratta omanik sellega teeb.
Tulede kohta ütleks, et kui vastavat liiki ratas siis mida rohkem seda uhkem/valgem on
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1200 GSA
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 2 korda
Kox kirjutas:Miks peaks üldse kedagi teist torkima see, mida ratta omanik sellega teeb.
Tulede kohta ütleks, et kui vastavat liiki ratas siis mida rohkem seda uhkem/valgem on
õige!
-
Sebar kirjutas:"Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja
varustusele esitatavad nõuded".
Kood 202. Lähitule laternad
Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukil peab olema kaks lähitule laternat.
Ei viitsi isegi eriti süveneda enam aga tekkis küsimus et oled ikka õigel teel ?
Paljudel ratastel on 2 lähituld? (jätame praegu biked asjast välja)
Ja väide et goldwingi ei tehta euroturu jaoks .... no kuule mees
Sebar tunnista lihtsalt lõpuks oma lollust ja eksimust
ei viitsi ausalt enam
Ja lõpetuseks nagu juba öeldi pole see kellegi kuradi teise asi mida mina oma ratta külge riputan
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.