Kas meie seas krossisõitjaid ka on?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Kas meie seas krossisõitjaid ka on?

Lugemata postitus Postitas Rennes »

Kuulaks hea meelega nippe ja õpetusi krossi sõitvate/sõitnud inimeste käest. Kuidas ja mida ja kus jne. Usun et see mis krossirajal kasuks on ka metsas endurotades kasuks.

/me tahab targaks saada
Rennes aka Pröksuga Mülka
Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Lugemata postitus Postitas Karupoeg puhh »

Üks põhilistest asjadest on see, et ära anna hüppel liiga palju gaasi. Teine põhiline asi on, et ära laena sõbrale oma tsiklit:P

http://www.zone.ee/puhhimaa/Mis%20juhtu ... 0gaasi.AVI
Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Kontakt:

Päris valus laks :P Põhjendad ehk miks sõbrale ei tohi anda? Ma annan hea meelega, seda rohkem sõidukaaslasi enduro peale tuleb ... pole veel kedagi näind kellele ei meeldiks ja kes peale seda ei tahaks ka endale endurot... Nuh aga tegelikult pidasin ma silmas rohkem siukseid väikseid detaile... Kuidas näiteks sõita sellist maastikku nagu krossirajal tihti on: hästi palju laineid järjest ... Ilma et seal mitte täieliku juhitamatu objektina tunda .... :P
Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Ma tegelikult mingi hull krossisõitja ei ole nii, et väga asjalikku nõu sulle anda ei oska. Aga kui sõbrale anda siis on tihtipeale see, et sõber keerab midagi metsa, konkreetse matsu puhul õnneks tsiklil midagi ei juhtunud, tagapiduri hoob läks pooleks ja karbuss tuli veiz lahti. Pidurihoova tegi sõber ise korda...selles suhtes pole hullu. Aga näiteks kui sul midagi katki läheb see veiz rohkem maksma kui mu CZ-il ja kui sõber midagi katki sõidab tekitab see tihti päris palju ebameeldivusi, et sõbral pole palju raha jne. Noh kui sõber sõidab rahulikult ja sa tead, et ta oskab sõita siis võib ju anda.

BTW: mu tsikli number su tsiklil omast eelmine täpselt ehk siis 63 HL (lihtsalt tähelepanek)
Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Kontakt:

hehe selle numbri kohta ... ma muide tükk aega valisin seda numbrit ... see oli ainus mis viitas mu rattale (640 - 64)
Mis sõita andmisse puutub... ktm on selles suhtes hea ratas et küljeli olemine on temal üks loomulikest asenditest. Katki pole ma siiani peale ühe suunatule ise midagi saanud. See oli ka õnntu juhus sest paiknesin parasjagu mingis tobedas kraavis ja jõud oli otsas, ei suutnud enam ratas püsti hoida. Aga nagu elu on näidanud on kõik proovijad siiani mõistusega asja võtnud ja katki pole midagi ... Isegi KTM tehasemanual soovitab: anna sõbrale ka sõita!
Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Isegi KTM tehasemanual soovitab: anna sõbrale ka sõita!
Mu Aprilia manualis on täpselt vastupidi kirjas:D Ma valisin ka numbrit, 63 oli kunagi isa kardi number see oli nagu ainuke mis millegagi kokku läks.
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Rennes, tunnista kas mingi osa sinust ka asfaldiraketti (eelmist ratast) taga igatseb?

Kui ütled et ei, siis ma ei usu sind.. :wink:
Ma ei ürita vihjata et KTM kehva ratas oleks, lihtsalt tahan saada kinnitust ühele kahtlusele.
Kasutaja avatar

ural
Tsikkel: Bläku

Lugemata postitus Postitas ural »

CB500 kirjutas:
Rennes, tunnista kas mingi osa sinust ka asfaldiraketti (eelmist ratast) taga igatseb?
Usu mind, mitte s...i ta ei igatse. Vastupidi iga jummala võimalusel üritab ka teistele enduro pisikut külge määrida :wink:
Kuidas see lause oligi, et iga mees jõuab kunagi enduroni, mõnel võtab see lihtsalt kauem aega :P
Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Kontakt:

Ei Ural, seda ei saa öelda, et ei igatse. Sõidaks küll kui oleks. Küll aga saab seda öelda, et ma EI KAHETSE, et enduro peale läksin. Bike'ga süstimine on omaette lõbu, seda teeks veel alati ... Aga see eeldab enamasti alati seaduserikkumist ... metsas pollarid kiirust ei mõõda :P

pocket1

Lugemata postitus Postitas pocket1 »

olen tegelenud enda huviks krossiga (honda 125 96a.) hetkel tsiklit enam ei ole kuid suveks loodaks jälle kuuri alla midagi lükata ja rõõmsalt eluga edasi riskida :lol: -siiski eeldan, et 125 ccm on algajale huvilisele parim, kõige lihtsam kontrollida

mingeid nippe on küll väga raske anda -kogemused ja vilumused tulevad sõidutundide käigus, areng tundub loogiline

Näiteks ennem kui krossiga polnud veel kokku puutunud tundus minu jaoks müstiline Tihemetsa(kes teab saab aru mida mõtlen) krossiraja mägede kõrgus ja järskus. Nüüd aga treeningpäeva lõpuks tundusid hüpped juba lahjadena ja tekkis nakkus proovida järjest kiiremalt ja kõrgemale

see adrenaliin mida sa krossi sõites saad ei ole võrreldav lihtsalt kiirele sõidule maanteel :wink:
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Sain vastuse. ühest rattast (ainult endurost/bike`st) ei piisa.. :wink:
Kasutaja avatar

slinki
Tsikkel: Yamaha
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas slinki »

ma sõitsin ka ennem krossi..... olin baltimaade ja euroopa meister :twisted: :D A see on õige küll..... sõbrale ära oma ratast laena.... mul just pandi niimoodi rolleriga lax..... :cry:
slinki / Krossikad / Yamaha Neo`s 70ccm / Pocket Bike / Yamaha R6 / MT-03 / GSX-R 600 / Yamaha YZ250F / Yamaha Fjr 1300 / Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Aff ju krossisõitja meil :idea: Slinki, mis masinaklassis sa Euroopa meistriks tulid? Ja kuidas praegu läheb?
Kasutaja avatar

b3ar

Lugemata postitus Postitas b3ar »

no ma ka natuke harrastan s6ita , talvel nyyd n6ksa libe ilma naeldeta , aga jah. aga see mis s6pradesse puutub , siis mul yx s6ber on mu cz iga s6itnud 3 korda ja neist 2 korda l2ks metsa , yhe korra oli kerge ,aint gaasi tross l2ks , aga teine kord l2ks k2igukast ja veel paar suuremat jama... nii et ma ka ei soovita eriti anda teistele kui aint endale s6ita.
Kasutaja avatar

slinki
Tsikkel: Yamaha
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas slinki »

No Limits kirjutas:
Aff ju krossisõitja meil :idea: Slinki, mis masinaklassis sa Euroopa meistriks tulid? Ja kuidas praegu läheb?
Ma olin baltimaade ja euroopameister 50ccm. Siis liikusin 60ccm. a millegipärast ei meeldinud endale enam sõita...! Liiga palju trenni...! Nüüd kahetsen...! :cry: Suvel ostan 125 enduuroka ja hakkan sellega kündma..! Väike lohutus..! :wink: A kui praegu vaatan, et kuidas teised sõidavad, siis endal on kül hirm ja mõtlen ,et kas on tõesti võimalik ,et ma sõitsin ka niimoodi.... :shock: :? ...! Praegugi veel tuntaxe boxides ära mind..! Uhke tunne...! :D 8) :twisted: :wink:
slinki / Krossikad / Yamaha Neo`s 70ccm / Pocket Bike / Yamaha R6 / MT-03 / GSX-R 600 / Yamaha YZ250F / Yamaha Fjr 1300 / Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kasutaja avatar

andriano

Lugemata postitus Postitas andriano »

@Rennes: Krossi õppevideod on peris head,100 % tõtt.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Kontakt:

Kust neid videosid saab?
Kasutaja avatar

andriano

Lugemata postitus Postitas andriano »

Üks variant on kuskilt netikataloogist tellida läbi ussim***i,keegi kunagi sai selle usast.Nendest on kindlasti palju koopiaid liikvel.Isiklikult sulle veel ei luba.
Kasutaja avatar

morris

Lugemata postitus Postitas morris »

Nooh näiteks siit saaks ühe DVD. Maksta saab kõikide populaarsemate krediitkaartidega. Siin on aga üks koht kus on suurem valik, aga see koht eeldab seda et sul on sealpool suurt lompi mõningased tutvused. Nimelt nad väljapoole USAt ei müü. Lollid :D
Lenksuga kartauto
Nutcase .. Cracked Craniums MC

octavio

Lugemata postitus Postitas octavio »

lihtsalt vääna gaas põhja ja enne kurvi pidurda küll siis oskused tulevad.Mul on selline video olemas :P õppevideo päris palju tarkust saab sealt ainult et mõnda asja järgi tehes oled rohkem kõhuli :D

Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

pane punn põhja, tsikkel teeb siis kõik sinu eest ära:P, aa enne hüpet lase maha, muidu ei maandu tervelt:)-proovitud värk
Kasutaja avatar

raudpats
Tsikkel: CB450N, tonnine Virago

USAst tellimine

Lugemata postitus Postitas raudpats »

Nu nende kohtadega, mis väljaspoole USAd müüma ei kipu, suhtlemisel on abiks äkki selline koht nagu <a href="http://www.netikuller.ee">Netikuller</a>...
Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Kontakt:

Peab vist teema lukku panema, asjalik jutt hakkab otsa saama... Need mehed kes punni põhja soovitavad keerata, tänan! Kuidas te tänaseni elus olete, jumal teab ... äkki ikka ei keera punni ise põhja kogu aeg?
Ühesõnaga ma sain oma küsimusele vastuse, ei ole kedagi kes adekvaatset ja asjalikku juttu räägiks krossisõidu tehnikast ja sinna juurde kuuluvast. Videolinkide eest tänan. Uurin edasi.

cl

Lugemata postitus Postitas cl »

Rennes, kohe kui lumi ära sulab lähme võssa, mul on nüüd mudakummid kah olemas :P - elu õpetab kõige paremini

cl
Suletud

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”