Märja varustuse kuivatamine

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Märja varustuse kuivatamine

Lugemata postitus Postitas bitter »

Võtsin juba lahti teema "algaja krossiharrastaja küsib nõu" ... aga äkki krossi- ja endurtsitajad polegi ainukesed, kel sõiduvarustus aegajalt seest või väljast märjaks saab? :)

Asjade kuivatamine kindlasti sujub, kui käepärast on kuivatuskapp, soe leiliruum, ahi või köetud põrand. Aga kui parasjagu pole seda teist ega neljandat või on saapad liiga mudased, et neid eluruumidesse lasta? Riided ikka tahenevad aga jalanõusid peaks ehk pisut järele aitama? Mu Sidi Crossfire-d külmal kivipõrandal küll kuivada ei taha, eriti veel kui nad voolikupesu on saanud. Olen neid vahel lauale pikali sättinud ja soojapuhuri neile ette puhuma aga see on kaunis tüütu.

Juhtusin nüüd lugema, et mikidemaal on motomeestele spetsiaalne komplekt vidinaid välja mõeldud: http://www.shockdoctor.com/product/powe ... hment.aspx
See pani mõtte liikuma, et võiks ju proovida nikerdada mõne olemasoleva soojapuhuri ette ülemineku, mille külge saaks kinnitada gofreeritud vollad ja siis saaks pista näiteks 2 vollat saabastesse, kolmas kiivrisse ja olemas :).

Aga millest teha see üleminek "puhur -> vollad" ? 15-20 cm läbimõõduga plastist lehter kergendaks vaeva oluliselt. Kui sellist ei leia, võiks näiteks salvokelgust mõned trapetsikujulised tükid välja lõigata ja jootekolviga kokku keevitada. Väikesed kinnituskõrvad külge ja kruvidega puhuri korpuse külge. Või tuleb kellelgi parem mõte? Või on keegi midagi sarnast valmis teinud või on kaubandusvõrgus miskit olemas? Paar puhurit on olemas, gofreeritud vollasid peaks kah paari meetri kaupa osta saama.

Edit: plastik on olemas vana salvoka näol, thnx. Teenust pakkuda ei kavatse, ise ka ei viitsiks oma märgi asju kusagile viima hakata. Riiete kuivatuskappidega olen tuttav, radikaid seal pole, soe õhk puhutakse alt sisse, niiske ülalt välja ja asi töötab.

Viimati muutis bitter, 21 Nov 2009, 20:39, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Re: Märja varustuse kuivatamine

Lugemata postitus Postitas makuke »

Mul on 6mm lehtplastikut, mida saab kuumafööniga vajadusel painutada. Mingi sümboolse hinnaga õin seda erinevates mõõtudes pakkuda..

HAA
Tsikkel: Bmw K 1200 RS ,Bmw F 800 S
Tänanud: 53 korda

Lugemata postitus Postitas HAA »

Sarnaselt puidu kuivatusele võiks võtta suure külmkappi mis on ühes osas,instaleerida prae ahju ette,kasuks tuleks kui ahjus oleks veel puhur.Ahi annaks siis sooja mis aitaks eraldad riidelt/nahalt niiskust ja külmkapis olevad radikad eraldaks selle niiskuse.Nii võiks kappi siputada terve kombe,saapad või mida iganes ja võiks hakkata lasusa teenust pakkuma.Ei garanteeri,et töötan,lihtsalt üks idee kui on soovi asja edasi arendada (w) :D

We are motorcyclist, masters of measured risk.

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Jessas mis teema :D

Saapad radika juurde ja kokku kägardatud ajalehed sisse ( kui liiga märjaks lähevad, asendad uutega).

That`s it !

Viimati muutis mofomofo, 26 Nov 2009, 19:01, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Olen näinud ka sarnaselt veekeeduspiraalile jalatsitele mõeldud kuivatus-spiraale. Kasutavad peamiselt sportlased, kes iga ilmaga trenni teevad ning hiljem vaja jalatsid kuivatada. Muidu kui keegi mõtleb, kas soetada elamisse spetsiaalne kuivatuskapp (nt. Electrolux pakub), siis soovitan soojalt.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kuivatuse temperatuur ei tohiks ületada 40 kraadi.
Tähtsam on õhu liikumine ja et õhk kuiv oleks.
Voolikutega jalanõude kuivatit olen isegi Eestis müügil näinud ja pidasin ka plaani seda osta.
Ajaleht on ka tõhus aga kriitpaber ei kõlba.

Kasutaja avatar

Teema algataja
bitter
Kontakt:

Kui maja ehitamiseks peaks minema, siis majandusruumi kavandan kindlasti midagi. Kuivatuskapp on hea aga veel mõistlikum tundub mulle teha juba tervele ruumile korralik vent! Kogu pesumasina "toodang" tahab ju enivei kuivatamist saada.

-> ping: Kriitpaber on eriti mõttetu paberisort, ainult reklaamiks sobib, tulehakatuseks ka ei kõlba. Nahkdetaile sisaldavate asjade peale üle 25-30° õhku puhuda ei julge .

-> mofomofo: radikavariant ei sobi - krossisaapad ei mahu radikale püsti, aknalaud jääb ette! Radika ette maha panna kah mõttetu sest praeguse "talveilmaga" on radikad vaevu leiged, alumine ots lausa jahe. Maja hästi soojustatud! Ja suvel ... ma eitea, kuidas sul aga minu omad siis üldse külmad 8). Ja mu lähim radikas on kaugel kah, trepid jne! Ajalehti mul ka ei käi, mõttetu mees noh :). Parem nokitsen natuke ja tekitan endale mugavad tingimused.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kunagi ühes Soome suusamajas oligi eraldi kuivatusr/majapidamisruum, kus oli spets niiskusanduriga kuivati seinal, see siis vahetas õhku ja puhus sooja sisse ka.

Kasutaja avatar

mofomofo

Kunagi Soomet külastades kohtasin analoogset device-i http://www.canadiantire.ca/AST/browse/A ... BDryer.jsp

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Töö juures selline, mis imeb riietest niiskuse välja, kuivati all on ämber, kuhu siis kogu see jama hiljem tilgub. Aegajalt lähed viskad ämbri õue tühjaks. Manuaalse taimeriga paned tööle, tsükkel oli vist nelja tunnine. Selline 180cm mehele poolde rinda kõrgust ja nii 80-90 cm laiust, sügavust vast 50cm. Müriseb aint suht lärmakalt. Aga kuivatab ilusti küll.

SERTÃO
Kasutaja avatar

Gringo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Gringo »

Aasta tagasi saabaste jaoks sai ostetud Surfhousist sellised kuivatid. Maksid kui ma ei valeta 500.- Lihtne ja toimiv asi.
http://www.isport.pl/sklep/images/buty/ ... warmer.jpg

Kasutaja avatar

mofomofo

Gringo kirjutas:

Aasta tagasi saabaste jaoks sai ostetud Surfhousist sellised kuivatid. Maksid kui ma ei valeta 500.- Lihtne ja toimiv asi.

http://www.lumelaud.ee/?page=2001&cat=7 ... s&brand=14

Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas riksx »

Gringo kirjutas:

Muidu olen ajalehega siiani hakkama saanud aga see tundub tõesti huvitav vidin olevat ja kui veel toimib ka siis miks mitte.
Huvitav kas sellist vidinat 12V pealt ka on.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

Kasutaja avatar

Teema algataja
bitter
Kontakt:

oh seda laiskust, need on ju 12V:
http://www.lumelaud.ee/?page=2001&cat=7 ... s&brand=14

aga ahvatlevad vidinad tõesti, need saaks lisaks veel talvel suusatama kaasa võtta :idea:. Muidu krt tassi muudkui igal õhtul niiskeid saapakolakaid saunalavale ja tagasi.

Kasutaja avatar

VWman
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

KTM-i mehed saavad osta sellise http://www.ktm.ee/wp-content/uploads/20 ... tion_1.jpg
Jälgimäelt täitsa tellitav.
Ma pole kindel, kas see Yamaha, Honda ja Suzuki meetsele sobib :ner:

KÄIN JALA JA JOON VETT
Kasutaja avatar

Kallev
Tsikkel: Yamaha FZS600 -03

Lugemata postitus Postitas Kallev »

bitter kirjutas:

Kuivatuskapp on hea aga veel mõistlikum tundub mulle teha juba tervele ruumile korralik vent! Kogu pesumasina "toodang" tahab ju enivei kuivatamist saada.

Pesumasina "toodangu" jaoks on mõistlikum soetada pesukuivati - klopib ühtlasi tolmu ka välja. Väga mõnus, ausalt.
Aga saapad ja kindad lasen ise kuivaks Stockmannist mõned aastad tagasi ostetud Wilfa jalatsikuivatajaga, millel samuti 4 toru küljes.
http://www.wilfa.fi/tuote_wilfa?kategor ... id=1749934

Sõidan nagu vana mees. Nagu väga vana mees...
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”