mõned kysimused yamaha dt 125 kohta......

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
zteven

mõned kysimused yamaha dt 125 kohta......

Lugemata postitus Postitas zteven »

tervist masinaks on siis yamaha dt 125, vahetasin hiljuti kolbi ja rõngad ära, silinder käis puurimisel, nüüd sisse sõit enamvähem tehtud aga kiiruse poolest liigub 75 umbes välja ainult, mida oleks kasulik veel vahetada ja teha talle et kiiremaks saada?? Proovisin siukesi teemasi otsida aga ei leidnud.....

krew
Tsikkel: yamaha dt 125 RN

Re: mõned kysimused yamaha dt 125 kohta......

Lugemata postitus Postitas krew »

piiraja peal ju, piirajaga lähebki mingi 70 vms.

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Kardan et sul väljalaskeklapp ei funksi. Kes teab, ehk peale YPVS-i mingi julmem piiraja ka veel peal.

Yamaha_125
Tsikkel: Kawasaki ZR-7; Kawasaki KX 125

Lugemata postitus Postitas Yamaha_125 »

Otsi teemasid ka tdr, sama mootor peaks olema! Minu kysimus siis, palju ta enne kolvi vahetamist sul jooksis, ning kas ylss sees siis, et puurisid?

Teema algataja
zteven

ennem ta läks umbes 60 või nii, kolb oli nii läbi kui olla sai.......tähendab silinder hooniti mitte ei puuritud :lol: minu viga, pärast panen pildid sellest klapist, vaatasin et seal peaks olema trossid aga mul on seal üldse see plastik, no millega torumehed juhtmeid kinni tõmbavad, sry mõte ei jookse praegu, bussi peale minek jooksuga :/

kurikristjan

Vanemate 2T 125 Yamude silindreid saab puurida küll, kuna ongi malmhülss alumiiniumsilindris, tehase poolt. Mingist aastast kadus ära vähemalt TZR-i puhul, DT ega TDR-i kohta ei tea.
Kui olekski nikasiilsilinder, siis pannakse niisama uus kolb, tavaliselt ei hooni teda keegi. Kui on vigane, siis saadetakse katmisele või hülssimisele ja korras.
60-70 km/h on ikka ääretult vähe, Saksamaa variandid olid 80 peale piiratud aga üks korralik DT teeb 120 ära kindlasti, olenevalt ülekandest saab ka rohkem.

Kujutan ette - sumps seest must ja piirajaga, YPVS ei tööta, karbuss paigast ära... Siis vast on tõesti ainult 60 maksimum.

Teema algataja
zteven

sumps võib must küll olla jah, kus kohas tal sumpas piirajad on? Mis mõttes karbuss paigast ära? :roll:

Yamaha_125

Tuletorus on miski r6ngas ees, aga sul paistab seal olevat muid asju paigast 2ra, kuna see kiirus ikka liig v2ike. Kui yldse tahad elulooma saada, siis pead nullist vast alustama ning k6ik systeemi yksipulki l2bik2ima. Alustades kompresioonist jne. Kas ikka 6ige suurusega kolb sisse sai jne. Palju ta sul yldse koha peal tuure ylesse v6tab? See r6ngas j2ta esialgu rahule, sellest see asi ei ole! L6ppkiirusel on taga tossupilv kah v?

Teema algataja
zteven

kolb sai õige suurusega, lõppkiirusel pole tossupilve taga märganud, kuna tahhomeetri trossi pole praegu siis ei oska pöördeid õelda täpselt

Teema algataja
zteven

nii nüüd leidsin ühest foorumist kus see klapp pidi nii tegema - , annad gaasi siis klapp peaks liikuma, mul see seisab kohapeal koguaeg, ainult käsitsi liikuda saab toda, sai proovitud siis ühel pool oli klapp siis pöörded olid väiksemad, teisel pool suuremad natuke, peab power valve korda seadma

Yamaha_125

No kui syyte sisse keerad, kas siis paagialune ajam suriseb paar sekundit? Kui suriseb ja klapp all ei liigu, siis pead paagi maha v6tma ja vaatama kas kaks trossi l2hvad korrektselt ajami kylge. Kui ajam ei liigu syydet sisse keerates, proovi k2ega aidata teda, ehk on kinni j22nud mingisse asendisse.

Teema algataja
zteven

midagi suriseb küll, klapp ei saa liikuda ilmselt sellepärast et mul ei lähe sealt 2 trossi ülessegi, seal polegi mul trosse :lol: kui ostsin eelmiselt omanikult siis ei osanud seda vaadata seal, niiet ma peaks selle trossi muretsema? :D

Yamaha_125

mnjah, kaks uut trossis seega- seal see seadistamisega kah teadmisi vaja! klapp peab olema korrektselt seadistatud, et asi valepidi toimima ei hakkaks jne.

Teema algataja
zteven

kas tartus broueris müüakse neid trosse?? kas need trossid on eri pikkusega, mille järgi ma ostan ta?:D

Yamaha_125

uuriksin sinu asemel esmalt orig. trosside hinda, kui see kallis, siis uuriks teisi trosse edasi!Seal need otsatykid peavad suht v2ikesed olema, et 2ra mahuks aukudesse jne.

krew
Tsikkel: yamaha dt 125 RN

Lugemata postitus Postitas krew »

neid trosse pead kindlalt kuskilt tellima ja seda YPVS pole üldse raske seadistada :mrgreen: 5-aastane saaks ka hakkama ;) aga äkki paned oma süsteemist pilti vms saab parema ülevaate ;)

Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

Krt igaüks peaks saama endale sobiva trossi valmistamisega hakkama :D . Mina teen ise endale trosse koguaeg. Olen elus aint ühe trossi ostnud.

kurikristjan

Kui trosse pole, siis veendu kas servo on.

Teema algataja
zteven

nii homme vaatan järgi kas leian yamahalt servo, homme panen pildid ka ülesse siis näete ka ise mis seal täpsemalt toimub :)

Kasutaja avatar

teitur

Lugemata postitus Postitas teitur »

jegesmesh kirjutas:

Krt igaüks peaks saama endale sobiva trossi valmistamisega hakkama :D . Mina teen ise endale trosse koguaeg. Olen elus aint ühe trossi ostnud.

See pole siiski suvaline vene võrr millele ise valid trossi pikkuse ja lööd suvalise mutri laiaks otsa.

kurikristjan

Kui korralikud ja tugevad otsad jäävad mitte mingid laiakslöödud mutrid, siis pole mingi asi need YPVS trossid ise teha. Muide sinna ei mahugi mutter üldse ära.
Minu arust pole tsikli päritolumaa üldse määrav kui jutt on remonttööde kvaliteedist. Olgu ta vene, itaalia, jaapani või ameerika ratas, remontida tuleb korralikult või siis ei hakka asi tööle/ei kesta/läheb veel hullemaks. Kui viisakalt teha ei oska, siis vii teenindusse. :roll:

Teema algataja
zteven

Ma proovisin käsitsi seda klappi paigutada, enda arust sai midagi paika natukenegi ja mai oleks uskunud et see masin niimoodi võib edasi liikuda :twisted: tõmme, kiirus kõik on hoopis teine asi, nyyd vaja siis servo ja tross muretseda :D

Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

extinction kirjutas:

Kui korralikud ja tugevad otsad jäävad mitte mingid laiakslöödud mutrid, siis pole mingi asi need YPVS trossid ise teha. Muide sinna ei mahugi mutter üldse ära.
Minu arust pole tsikli päritolumaa üldse määrav kui jutt on remonttööde kvaliteedist. Olgu ta vene, itaalia, jaapani või ameerika ratas, remontida tuleb korralikult või siis ei hakka asi tööle/ei kesta/läheb veel hullemaks. Kui viisakalt teha ei oska, siis vii teenindusse. :roll:

Õige :D :bsmile:

Kasutaja avatar

uziman
Tsikkel: KTM EXE 125, Yamaha DT 125,

Lugemata postitus Postitas uziman »

Oman ka yamaha dt 125 r tahtsin ka minekut juurde ning sain kaa :D võta need mõtetud paisupaagid vahelt ära ja pane sinna mingid punnid asemele. Need paisupaagid on hõrenduseks pandud. Karpasse paigaldasin 200 düüsi ja karpa nõela tõstsin täiesti ülesse. Super tõmme!!! :D

kurikristjan

Mis paisupaakidest sa räägid? Kui mõtled sisselaskekollektori peal olevat kambrit, siis sellel on seal oma eesmärk ja ei ole ta sinna üldse piiramiseks pandud. (togi)

Kasutaja avatar

EnErGi
Tsikkel: KTM 640 & K-750m

Lugemata postitus Postitas EnErGi »

Tere!

Ei hakanud uut teemat tegeme. Tsikkliks oleks yamaha dt125 r , kui keerata gaas põhja lähevad pöörded kuskil 9000- 10000 rpm need pöörded püsivad sekund kaks ning siis kukuvad pöörded iseendast 6500 ning jäävad sinna püsima, kui lasta pöörded uuesti 1000 rpm peale ning oodata veidi siis saab protsessi korrata.
Selline jama kaob vahepeal ära kuid ma ise kahtlustan et seda mõjutas minu hüpped krossirajal. :wack:

Egas krossisõitmine pole viinavõtmine mida saab päeva pealt maha jätta!
Kasutaja avatar

henri
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas henri »

Äkki põrutas mingi sodi karburaatoris lahti ja nüüd see ujub seal ringi ja ummistab düüsi.

Honda CBR 1000 -90

dawg313

Lugemata postitus Postitas dawg313 »

Henri vastus oleks veel loogilisem kui masinal on kiirendus pump ning düüs ongi enamus ajast kinni ummistunud.

Kasutaja avatar

EnErGi
Tsikkel: KTM 640 & K-750m

Lugemata postitus Postitas EnErGi »

Aga kas düüsi puhastamiseks peab karpa lahti võtma :?:

Egas krossisõitmine pole viinavõtmine mida saab päeva pealt maha jätta!

Kri$tjan

Lugemata postitus Postitas Kri$tjan »

EnErGi kirjutas:

Aga kas düüsi puhastamiseks peab karpa lahti võtma :?:

Tavaliselt on nii tehtud jah. Kui autosse sisse tahad saada siis peab ka ukse lahti tegema et sisse saada , sama on düüsiga ,et kui tahad düüsi puhastada siis pead ikka karpa lahti võtma. :bsmile: :D :D

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”