parkimisest veel

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Bladyhell
Tsikkel: K1200S

parkimisest veel

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

See uudis lubab oodata ka tsiklitele trahve http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=23231245 Mingis teemas kaua aega tagasi seda lahati, et kas kõniteele võib parkida või ei (sest soolotsikkel tavaliselt kedagi ei sega), kuid ei leidnud seda üles. Seaduse kohaselt ei või.

K1200S

santon
Tsikkel: Suzuki GR650

Re: parkimisest veel

Lugemata postitus Postitas santon »

Jap, sain minagi eelmine nädal Tartus vastavatelt asjameestelt hoiatuse. Väga asjalikult luges ette vastavad LE punktid ja rääkis, miks ei ole ilus - et kui käruga emme kaebab, peavad nemad trahvima. Kogu eelmine suvi samas kohas see probleem polnud...

Suzuki GR650
Kasutaja avatar

borx
Tsikkel: Midnight Star 1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borx »

//Tallinna munitsipaalpolitsei ameti otsusega karistati sõiduki juhti liiklusseaduse § 7437 lg 1 järgi rahatrahviga, kuna mootorsõiduk oli pargitud nelja rattaga kõnniteel, kus puudus kõnniteel parkimist lubav ja parkimiskorda täpsustav liikluskorraldusvahend.//

Tsiklit ei saa nelja rattaga kõnniteele parkida, seega ei saaks nagu ka trahvi teha.... :roll:

Alar

K-125 1951; IŽ-350 1949; IŽ-350 1950; IŽ-56 1957; IŽ-56K 1957; IŽ-56 1958; IŽ-56 1959
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

vanasti võis kõnniteele parkida, aga jalakäiatele pidi 1,5 meetrit ruumi jääma. Äkki on nüüd midagi muutunud.

väinz

Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

§143. Asulas tohib alla 6 m pikkust A- ja haagiseta B-kategooria ning haagiseta D1-alakategooria sõidukit parkida ka:
1) sõiduteel selle ääre suhtes nurgi – seal, kus seda näitab liikluskorraldusvahend või on olemas sõiduteelaiend;
2) kõnniteeäärses parklas korra kohaselt, mida näitab liikluskorraldusvahend;
3) osaliselt või täielikult kõnniteel, kus seda näitab vastav liikluskorraldusvahend, jättes jalakäijale seal vabaks vähemalt 1,5 meetri laiuse käiguriba.

Si**agi pole muutunud. Tavaliselt unustatakse mugavuse mõttes see "vastav liikluskorraldusvahend" ära. Rataste arv pole seejuures absoluutselt oluline. Ilmselt on tegemist ajakirjandusliku leiutisega nagu ka LS §7437.

PS. Kui kõnniteed pole, siis peab teepeenrale jätma jalakäiatele 0,75 m ruumi.

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

Motopaks kirjutas:

vanasti võis kõnniteele parkida, aga jalakäiatele pidi 1,5 meetrit ruumi jääma. Äkki on nüüd midagi muutunud.

väinz

loogika ütleb, et 1,5m vaba ruumi peab jääma, võib ju mitme tsikliga terve kõnnitee kinni parkida :?

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

speedvana kirjutas:
Motopaks kirjutas:

väinz

loogika ütleb, et 1,5m vaba ruumi peab jääma, võib ju mitme tsikliga terve kõnnitee kinni parkida :?

minu loogika praegu hommikul vara sinu oamle järgi ei jõudnud .... :roll: et siis mis moodi ?

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Bladyhell

Võtmesõna on siis "liikluskorraldusvahend" :evil: Mina ei ole veel näinud ühtegi, mootorratta kõniteel parkimist lubavat liikluskorraldusvahendit, mis erineks B-kati parkimiskorraldusest. Peaks vist hakkama seadusemuudatuse ettepanekuid tegema.

K1200S

Erci
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas Erci »

No kui märki pole, mis lubaks, siis ei võigi kõnniteel parkida, ammusest ajast asi nii olnud ju, kus on uudis?

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

Bladyhell kirjutas:

Mina ei ole veel näinud ühtegi, mootorratta kõniteel parkimist lubavat liikluskorraldusvahendit, mis erineks B-kati parkimiskorraldusest. Peaks vist hakkama seadusemuudatuse ettepanekuid tegema.

Seadusandlus on täiesti korras. Kõike ei saa puust ja punaselt ka teha, seetõttu kehtib see auto kujutisega parkimiskorda näitav märk A ning haagiseta B ja D1 kategooriate kohta, kuhu kuuluvad ka mootorrattad.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Bladyhell

Minu kommentaar oli pigem eelnevatele kommentaaridele suunatud, liikluseeskirjade jmt olen üsna hästi kursis. Eelmine aasta sai sageli pargitud Tallinnas kõnniteedel, nüüd pööratakse sellele tõenäoliselt rohkem tähelepanu ka tsiklite puhul. Siiski ei ole minu arvates iseäranis efektiivne okupeerida oma paarimeetrise "kiluga" auto koht ning tsikli puhul võiks ideaalis asi pisut liberaalsem olla. Huvitav, kuidas mujal riikides see reguleeritud on.

K1200S
Kasutaja avatar

jet
Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas jet »

Bladyhell kirjutas:

Siiski ei ole minu arvates iseäranis efektiivne okupeerida oma paarimeetrise "kiluga" auto koht

Samasuguse loogikaga toimetasin Tallinnas Merimetsa Selveri ees ja parkisin Seewaldi kohviku ette invaliidikohtade kõrvale (seal on mingi suurem ala poe esise ja parkla vahel). Asi lõppes sellega, et politseinik otsis mu kohvikust üles (tehnikasajand!) ja tahtis trahvi teha valesti parkimise eest. Saime siiski kokkuleppele, et lähen ajan ratta parklasse ilusti joonte vahele.

Kasutaja avatar

jup
Tsikkel: XL600V Transalp

Lugemata postitus Postitas jup »

See muutus on toimunud juba väga ammu. Kui ma millalgi 90ndate lõpus esimest korda autokooli sain, siis oli see teema just parasjagu aktuaalne?! :roll:

Aga see kui korteriühistu ees keegi tarhvi saab, kohas kus on aastaid ilma igasuguste probleemideta pargitud, pidavat olema korteriühitu oma viga. Nimelt juhtusin mingit saadet kuulama, kus räägiti sellist asja, et kui ühitu edastab info mupo-sse, et nende ühistu lubam oma territooriumil parkid nii kõnniteel kui haljasalal, siis pole ka mupol õigust trahvi välja kirjutada!

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Kõik on ilus, tore ja keelatud, aga kuidas ma selle trahvikviitungi kätte saan? Kõrval parkiva auto kojamehe alt või? :roll:
Või teisaldavad? Sel juhul palju õnne mu plastikute ja muu vigastada saanu kinnimaksmisel, sest minu lukus lenksuga ratast pole kuigi kerge kuhugi peale sikutada.

Romeo

Lugemata postitus Postitas Romeo »

Bladyhell kirjutas:

Minu kommentaar oli pigem eelnevatele kommentaaridele suunatud, liikluseeskirjade jmt olen üsna hästi kursis. Eelmine aasta sai sageli pargitud Tallinnas kõnniteedel, nüüd pööratakse sellele tõenäoliselt rohkem tähelepanu ka tsiklite puhul. Siiski ei ole minu arvates iseäranis efektiivne okupeerida oma paarimeetrise "kiluga" auto koht ning tsikli puhul võiks ideaalis asi pisut liberaalsem olla. Huvitav, kuidas mujal riikides see reguleeritud on.

Nt olen näinud eraldi parklaid kahetattaliste jaoks :) Rollerid ja tsiklid kõik kenasti reas....

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

tundub õige teema olevat:
kas siinlugejatest on keegi saanud viimasel ajal leppetrahvi eramaal parklas valesti parkimise eest?
kus trahvi menetlejaks on erafirma AS Ühisteenused. tegemist siis kaubandukeskuse parklas väljakirjutatud leppetravi kviitungiga kus nõutakse trahvi 500.- valesti parkimise eest. kas sellisel leppetrahvil on üleüldse seaduslik alus ja on see kooskõlas põhiseaduse või mõne muu liiklusseaduse või teab mis seadusega?
nad ähvardavad mittemaksmisel inkassofirmaga jne. mis siis juhtub kui ma saadan nad kukele, sest mul ei ole aega ja viitsimist nendega hakata kohut käima? kuigi võin ka seda lõpuks teha, sest see valesti parkmine on nii ja naa....et kas kollaseks värvitud betoonblokid on kinnises parklas ametlikud teetähised või mitte?
tänud asjaliku infi eest. oletuslikku juttu siia ei ole vaja...
Liiklusjuristi Sirk ja Suureväli numbrid olemas aga teadagi neid kasutaks viimases hädas... :roll:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Haakub ka teemasse, minul isiklikult raskelt riivab silma kui tsiklid ja/või rollerid on pargitud poe ukse kõrvale. Mul on nats piinlik poes varustuses ringi liikuda samal ajal kui mõni geenius on peast vigasem kui invaliid ja ratta kuskile ukse lähedusse jalgu jätab. Mainekujundaja seegi, olgem viisakad ja parkigem ikkagi parklasse.

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

oja

Lugemata postitus Postitas oja »

elan rootsis.
parkisin tsikli parklasse, auto kohale, et minna poodi, siis mingi vend poe ukse juures vehib ja karjub mulle midagi...
astusin lähemale ja mees ütles et too oma tsikkel kohe siia uske juurde, sest parklas autode vahel on suur oht keegi sõidab hooga parkimis kohale ja avastab tsikli alles siis kui on juba hilja.(sõidab tsiklile otsa)
mitte muidugi risti ukse ette, aga viisakalt uske kõrvale, nii et ruumi kõigile.

Kasutaja avatar

sverchik
Tsikkel: FZS 600

Lugemata postitus Postitas sverchik »

CB500 kirjutas:

Haakub ka teemasse, minul isiklikult raskelt riivab silma kui tsiklid ja/või rollerid on pargitud poe ukse kõrvale. Mul on nats piinlik poes varustuses ringi liikuda samal ajal kui mõni geenius on peast vigasem kui invaliid ja ratta kuskile ukse lähedusse jalgu jätab. Mainekujundaja seegi, olgem viisakad ja parkigem ikkagi parklasse.

Aga tead kuidas piinlikustundest lahti saad, müü tsikkel maha. Mind pigem häirivad kusagil parklas teiste autode vahel peidus olevad tsiklid. Vaatad kaugelt parkimiskoht, sõidad lähemale, tsiklirajakas ees. Ja ilusad asjad peavadki kõigile näha olema, ega küünalt saa vaka all hoida.

per asfalt ad astra
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Nädal tagasi, Haabersti Rimi, punane X11 risti uksele suunduva vöötraja ees. :wack:

Kui tsiklirajakas(oled ikka õiges foorumis!?) ees on siis tsikliga olles paned kõrvale ja autoga võtad aga suurema kaare ja paned kaugemale. Lihtne! Öeldakse, et ilu on vaataja silmades, see kellele ei meeldi võib seda paraja ülbusena võtta. Tsiklimees on jalutu kes käia ei saa??
Btw, mida kaugemale pargid, seda vähem autot mõlgitakse.

olgu veel öeldud, et X11 mulle väga meeldib.

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

creativ

upitan korraks veel teemat. et kas on kellelgi sarnase asjaga kogemust kus eramaal erafirma parkimistrahvi välja kirjutab...

creativ kirjutas:

tundub õige teema olevat:
kas siinlugejatest on keegi saanud viimasel ajal leppetrahvi eramaal parklas valesti parkimise eest?
kus trahvi menetlejaks on erafirma AS Ühisteenused. tegemist siis kaubandukeskuse parklas väljakirjutatud leppetravi kviitungiga kus nõutakse trahvi 500.- valesti parkimise eest. kas sellisel leppetrahvil on üleüldse seaduslik alus ja on see kooskõlas põhiseaduse või mõne muu liiklusseaduse või teab mis seadusega?
nad ähvardavad mittemaksmisel inkassofirmaga jne. mis siis juhtub kui ma saadan nad kukele, sest mul ei ole aega ja viitsimist nendega hakata kohut käima? kuigi võin ka seda lõpuks teha, sest see valesti parkmine on nii ja naa....et kas kollaseks värvitud betoonblokid on kinnises parklas ametlikud teetähised või mitte?
tänud asjaliku infi eest. oletuslikku juttu siia ei ole vaja...
Liiklusjuristi Sirk ja Suureväli numbrid olemas aga teadagi neid kasutaks viimases hädas... :roll:

Kasutaja avatar

M2
Tsikkel: CB1000R
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas M2 »

Sain hoiatusteate kaubanduskeskuse parklas joone peale parkimise eest. Halenaljakas olukord, kus kahe auto vahele parkides ei olnud mul teist võimalustki, kuid kui poest tagasi jõudsin olid mõlemad autod kõrvalt läinud ja minu oma uhkes üksindusest keset joont :P . Igatahes kehtib kaubanduskeskuste parklates samasugune avalik liiklus, nagu bensiinijaamaski ning samamoodi ka liikluseeskiri. Vastasel juhul võiks ju küsida, et kas need kiirusepiirangud, mis parklates üleval, on ikka kehtivad... :mrgreen:

Ülimalt meeldiv on kuulda, et kontrolli kaubanduskeskuste parkimisplatsidel siiski teostatakse. Neis toimuv korralagedus läks juba liiale (pean silmas eelkõige autosid).

ELUST TULEB LÄBI MURDA, MITTE PUGEDA!
http://www.animalistika.ee
Kasutaja avatar

creativ

M2 kirjutas:

Sain hoiatusteate kaubanduskeskuse parklas joone peale parkimise eest. Halenaljakas olukord, kus kahe auto vahele parkides ei olnud mul teist võimalustki, kuid kui poest tagasi jõudsin olid mõlemad autod kõrvalt läinud ja minu oma uhkes üksindusest keset joont :P . Igatahes kehtib kaubanduskeskuste parklates samasugune avalik liiklus, nagu bensiinijaamaski ning samamoodi ka liikluseeskiri. Vastasel juhul võiks ju küsida, et kas need kiirusepiirangud, mis parklates üleval, on ikka kehtivad... :mrgreen:

Ülimalt meeldiv on kuulda, et kontrolli kaubanduskeskuste parkimisplatsidel siiski teostatakse. Neis toimuv korralagedus läks juba liiale (pean silmas eelkõige autosid).

täitsa nõus et liikluseeskiri kehtib aga kas as ühisteenusel on juriidiliselt õigus minult trahvi nõuda?? selle ühisteenusega oli siin juba jama kus nad tegutsesid põhiseadusega vastuolus, korjates terve linna pealt trahvirahasid. see pidu sai neil otsa kui keegi juristidest asja kohtuni viis.
kui igalühel on õigus trahve kirjutama hakata siis võin seda tegema hakata ka mina. et kui näen kedagi kusagil valesti parkimas, punasega foori alt läbi laskmas vms siis panen oma konto numbri ja summa kojamehe vahele.... :wack: ja lõppude lõpuks võiks ju mõne seaduserikkuja maha ka lasta, sest mis ta siis rikub seadust

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”