600 sed tänava enduurod?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
600 sed tänava enduurod?
Missugust uut endurot eelistada? Plaanis sõita igalpool ,nii metsas,mülkas,asfaldil.
Kawasaki versys kle650 (plussid)+ hea hind
Honda transalp xl 700v + igavesti kestev
Yamaha xtz 660 tenere + uudne välimus
Suzuki v-storm 650 + ei tule meelde
Aprilia SXV550 + kuiv karter,kerge
Aprilia Pegaso 650 +hea hind
-
Teema algataja
Re: 600 sed tänava enduurod?
Paistab ,et eestis pole endale keegi uut tänava enduurot ostnud.Noh ma ise käristan ka veel vana kawa kle-ga. Et missugune nendest , siis võiks see optimaalne valik olla või tuleb mõelda mõne 1000 enduuro peale? Meeldib ikka rohkem ikka kõrvalteid avastada.
kawa500 kirjutas:Paistab ,et eestis pole endale keegi uut tänava enduurot ostnud.Noh ma ise käristan ka veel vana kawa kle-ga. Et missugune nendest , siis võiks see optimaalne valik olla või tuleb mõelda mõne 1000 enduuro peale? Meeldib ikka rohkem ikka kõrvalteid avastada.
Nendest peaks Transalpe kõige rohkem ringi liikuma. Hea iste ja püstine asend, mahutab ilusti ka pikema sõitja ja võimsust küllaga. XL700-t pole tänaval veel kohanud, küll aga küllaga nõks vanemaid XL600 ja XL650. Lisana pead juurde otsima keskhargi ja kaitserauad.
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
krt., mees ma ütlen, et see kõik on nii oma persetundeküsimus. selge on see, et kõik nad on oma iseloomuga. kui sa kle ga praegu rahul oled, siis mina soovitaksin tenered. kui sa uut tahad, siis peaks ju esindustes pealeistumise ja proovisõidu võimalus olema?
Nohh, kes see ikka kehval ajal uut ratast poest ostab
Kui liisida, siis vast oleks Honda hea valik.
Aga su küsimus on vähe valesti püstitatud ..pigem räägi mis sa teha tahad, kuhu sõita, kuidas sõita.
Kui matkamiseks , siis jääb SXV550 kohe välja. 7,8 liitriga eriti kaugele ei põrista. Aga kui sa tahad metsavahel fun'ida, siis on see sobiv riist.
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Uue Transalpi miinus on 19 tolline esiratas(vanal 21"). Muidu tore ratas, aga kukkumisrauad osta kohe peale!
Eks iga mees kiidab muidugi oma t.lli!
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Kahtlen, kas SXV kuskil mujal kui asfaldil funnimiseks eriti mõistlik valik on. Metsa vahele ikka RXV.
randel kirjutas:Kahtlen, kas SXV kuskil mujal kui asfaldil funnimiseks eriti mõistlik valik on. Metsa vahele ikka RXV.
Ja jah.. just seda ma mõtlesin , ei lugenud lihtsalt korralikult.
-
- Tänatud: 1 kord
sinu pakutud ratastega ma ei julgeks ühegagi mülkasse ronida.
-
Teema algataja
Yamaha paistab siuke norm olevat aga hing ihkab ikka transalpi ,et siuke suht pommikindel aparaat.Kawa paneb hinnaga aga see r2 mootor jälle kahtlane.Muidu kle r2 toimib siia maani kui ikka õlid sees, väike mootori kolin käib asja juurde.ET vahelduseks oleks V2 või ühe pütane päris huvitav.
-
Teema algataja
Aga kle 500 olen mülkas käinud küll aga kaua sa seal ei hulla 200 kg. rauda.Liivast tueb ka täie pasaga läbi panna ,muidu jäädki vänderdama.
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Sõitsin päris pikalt Pegaso Trailiga. Mulle meeldis, sobis ka minu pikkusega (lenksule võiks muidugi 190 mees juba raiserid muretseda). Heidenau K60 käis kohe alla ja sai sellist kergemat endurot ka sõita. Kergete rataste mehed muidugi hakkavad nüüd mölisema, aga mulle meeldis. Lisaks oli ka maanteevõimekus täiesti olemas. Tippkiirus reaalselt sinna 175 kanti, aga no see oli ikka hull kangutamine, reaalselt selline mõnus kulgemine 100 - 130 km/h, rohkem nagu ei tahtnud. Paagikott oli ka küljes, ning kukkumisrauad ja käekaitsmed panin ka. Gianelli sportsummutitega oli hääl ka super. Kuna mu tagumik ei suuda dynopingi tööd teha siis jään vastuse võlgu kas sumpadega powerit juurde ka tuli. Tundus endale ainult niipalju, et mootor hakkas nende sumpadega paremini pöördesse käima, aga selle eest ma pead andma ei hakka. Mootor on sama mis XT peal (minarelli) ja käib mõnusalt. Võrreldes XTga on pegaso natu madalam, aga väristab vähem ja sadul on mugavam. (Vist on sama mootor ka uue tenere peal, kuid kontrollinud seda ei ole). Krossirajale selle rattaga asja pole - amordid panevad kohe kolks ja kolks põhja, aga muud sõidud sain kõik tehtud.
SXV unusta parem ära - see on puhas supermoto ja hooldusvälp tavakasutajale ilmselt liialt lühike (õlivahetus 15H või 1500 km). Sama kehtib ka RXV kohta.
Pegaso on mul AP Motos kohapeal olema, tule ja proovi. On nii Trail kui ka tavaline (Strada).
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
Teema algataja
Jaa , eks ta vist ole kõige targem oma perse kondiga ära tunnetada.Huvitav käisin kunagi saaremaa uues Honda motokeskuses ja küsisin, et kas proovi ka kunagi mõne rattaga teha saab? Hakkati kohe mingit ümbernurga juttu ajama ,et ei tea kes selle kõik kinni maksab jne. Nii siis jäädakse oma pot.klientidest ilma.
kawa500 kirjutas:Yamaha paistab siuke norm olevat aga hing ihkab ikka transalpi ,et siuke suht pommikindel aparaat.
Uus Tenere tundub nendest kõige universaalsem ja maastikuvõimeline. Hea kitsas profiil, suur paak ja sale sümmeetriline tagaosa (hea pagasit kinnitada, ei jää kerest kaugele). Tahaks ise ka seda proovida, aprillis pidavat proovisõidupäev tulema Yamaha Keskuses.
Aprilia rxv loomulikult parem ja enam "enduurolik"
-
Teema algataja
kawa500 kirjutas:Missugust uut endurot eelistada? Plaanis sõita igalpool, nii metsas, mülkas, asfaldil.
Kawasaki versys kle650
Honda transalp xl 700v
Yamaha xtz 660 tenere
Suzuki v-storm 650
Aprilia SXV550
Aprilia Pegaso 650
Hei, ühe arvestatava ja oma eesmärkidele vastava pilli oled ju täitsa ära unustanud:
KTM 690 Enduro
-
- Tsikkel: Honda Transalp
zzrider kirjutas:kawa500 kirjutas:Missugust uut endurot eelistada? Plaanis sõita igalpool, nii metsas, mülkas, asfaldil.
Kawasaki versys kle650
Honda transalp xl 700v
Yamaha xtz 660 tenere
Suzuki v-storm 650
Aprilia SXV550
Aprilia Pegaso 650Hei, ühe arvestatava ja oma eesmärkidele vastava pilli oled ju täitsa ära unustanud:
KTM 690 Enduro
Olles ise seda ratast proovinud, võin küll julgelt öelda, et antud kriteeriumitele vastab KTM 690 Enduro kõige paremini.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Re: KTM 690 Enduro
Rebaseonu kirjutas:Huvitav, kas selle 12-liitrise paagiga Tallinnast Tartusse veab välja?
Vabalt, kui kiviaegne karburaatoriga ja maanteel suurtel pööretel tuulega võitlev yamaha xt600, 8 liitriga tartu läheb.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Re: KTM 690 Enduro
Rebaseonu kirjutas:Huvitav, kas selle 12-liitrise paagiga Tallinnast Tartusse veab välja?
nibinnabin ehk veab kiire ülekandega väljagi....90km/h. Suurem paak lahendab selle küssa.
Maastikuvõime poolest on RXV oma kuni 120kg-ga kindlasti parim nimetatutest aga maanteel pikal otsal pole sellega midagi teha. (tean omastkäest) Mõttetu ka sest pilli ressurssi pole mõtet niisama töristamiseks ja kulgemiseks raisata (juba mainitud hooldusvälba tiheduse ja hinna tõttu)
Kõige parema disainiga on tenere aga mulle ikka KTM südamelähedane Kui ma oleks lühemat kasvu, kergem ja peaks omama ühte ja ainukest pilli siis ma valiks raudselt LC4
-
- Tsikkel: HondaGoldwing ja HondaCrosstur
Õhtust.
Omal on teine motik Aprilia Pegaso(viimane mudel)Motik ise ok - kuid Aprilia esindus Raudtee tänaval --kuul pähe --
Kaks kuud ootasin esi väiksemat ketiratast.Mõte oli teha tagavara võti,kuna ühe võtme näris koer ära.Tellimuse andsin enne jõule - ootan lõbusalt siiani võtme toorikut,tõsi korra tuli tellimus kuid minu pakis oli vale toorik.Kui midagi peaks lagunema,aitab vist motika põletamie või enda poomine
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
fotograf kirjutas:Õhtust.
Omal on teine motik Aprilia Pegaso(viimane mudel)Motik ise ok - kuid Aprilia esindus Raudtee tänaval --kuul pähe--
Kaks kuud ootasin esi väiksemat ketiratast.Mõte oli teha tagavara võti,kuna ühe võtme näris koer ära.Tellimuse andsin enne jõule - ootan lõbusalt siiani võtme toorikut,tõsi korra tuli tellimus kuid minu pakis oli vale toorik.Kui midagi peaks lagunema,aitab vist motika põletamie või enda poomine
nendega suhtlemisel on vaja alguses nats kannatust ja siis juba kogemuste põhjal ise teatud hetkel meelde tuletada oma asja. nad siiski toimivad! ehk mitte nii nagu loodetud aga siiski.
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
zzrider kirjutas:kawa500 kirjutas:Missugust uut endurot eelistada? Plaanis sõita igalpool, nii metsas, mülkas, asfaldil.
Kawasaki versys kle650
Honda transalp xl 700v
Yamaha xtz 660 tenere
Suzuki v-storm 650
Aprilia SXV550
Aprilia Pegaso 650Hei, ühe arvestatava ja oma eesmärkidele vastava pilli oled ju täitsa ära unustanud:
KTM 690 Enduro
Minu jaoks oli KTM enduronahas jumala mõtetu asi niikua kui....
sai sügisel ülalkirjeldatud ratta proovisõidul käia.
Lihtsalt fantast - kusjuures veel erispesial lisana sõidad tagarattal nagu ise tahad, ülimalt kerge juhtida ja kuulekas fun masin
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kui sinu tingimuseks on, et...
Plaanis sõita igalpool ,nii metsas,mülkas,asfaldil
...ja sa tõesti soovid sõita nii Tartu-Tallinn otsa kui ka mudas askeldada, siis osta kaks tsiklit. Ausõna, ei ole olemas sellist motikat, mis sobiks mõlemasse kohta nii, et sa ei peaks tegema olulisi kompromisse. Väga paljud (k.a. ma ise) on selle tee läbi käinud, ostnud kõigepealt "igale poole sobiva" maantee-enduuroka ja proovinud seda ka mutta uputada, olgu siis mudeliks KLR, XT, XR, LC4 vms. Ja siis on selgunud, et kui ikka tahad korralikult mülkas käia, pead ostma kerge enduuro, millega pole midagi maanteel teha ja kui tahad eelkõige kõvemal pinnal (kruus/asfalt) nühkatada, siis osta selleks otstarbeks sobiv pill. Sinu pakutud loetelus ongi selleks sobilikud tsiklid.
Kui aga sinu pakutud variantide hulgast valida, siis ma seaks kriteeriumiks esiteks pritsungi olemasolu (kas mõni neist on veel karpaga?) ja teiseks vaataks järelturul liikuva lisavarustuse valiku suurust (suurem tuuleklaas, kohvrid-kotid jm pudi-padi). Ja isikliku maitse-eelistusena vaataks pigem 2-pütalisi mootoreid, kuna nende käik on ühtlasem ja seega on linnas-maanteel sõit kuidagi sujuvam, rahulikum (see on mu enda isiklike kogemuste põhjal tekkinud arvamus, mis ei ole viimase instantsi tõde). Antud valikust kiikaks eelkõige Transalpi ja V-stromi, ehk ka KLE-d. Kui ostad uut või peaaegu uut, siis tasuks uurida ka raha eest saadava lisavarustuse hulka. Näiteks on Eesti kliimas oluline soojendusega rutskad, samuti on hoolduse seisukohalt hea keskhargi olemasolu. Kui soov on tõsine, on ainus õige ostmise meetod on kõigi tsiklite läbiistumine poodides ning arutelu müüjaga teemal kui palju lisavarustust hinna sisse mahub.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
Kawasaki versys kle650
Honda transalp xl 700v
Yamaha xtz 660 tenere
Suzuki v-storm 650
Aprilia SXV550
KTM 690 Enduro
Supper pill!Käisin proovimas ka supermotot aga enduuro oli tunduvalt parem.Mine KTM-i ja proovi ära.
Ahjaa on ka olemas uus 690 enduro R,oli meestel täitsa poes olemas.
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
Teema algataja
KTM690 kohta. Tartusse sõidab ära küll, täiesti lõdvalt ja paaki jääb veel ülegi loksuma, minumeelest võtab nii c.a. 4,5- 5l kanti 100 km (no nii 40% kruusa ja 60% väiksemat asfaltteed), sõltub muidugi "mis teed pidi minna" , võib ka rohkem kütet kulutada. Hooldusvälp on ka parajalt pikk. Rattal 6 käiku ja 100/110 pealt pöörded täitsa rahulikud. Ainult, et maanteel kui kiiremini sõita tahad, siis ei teeks paha mingi väike tuuleklaas. 690 Endurol all originaalis olev Metzeler Sahara rehv on asfaldil ja kruusal super. No, mudasemal metsateel jätab soovida, siis tahaks midagi kärnasemat, aga see siis jälle maanteel veidi sõmeram ja kulub kiiremini. Ja tagarattapeale.... jajaa läheb
..... isegi "soft" süütekõvera valikuga.
-
Teema algataja
sang kirjutas:...ja sa tõesti soovid sõita nii Tartu-Tallinn otsa kui ka mudas askeldada, siis osta kaks tsiklit. Ausõna, ei ole olemas sellist motikat, mis sobiks mõlemasse kohta nii, et sa ei peaks tegema olulisi kompromisse..
Nii see kipub olema jah, olen selle valiku omal nahal läbinud.. Nagu näha..
Muidu sul jääb lihtsalt palju funni mõlemas skaalas saamata. See vastuolu on juba su teemapealkirjaski sees, "..tänava enduuro..". Neil kahel pole suurt midagi ühist, pole isegi mõtet seda otsida. See on siin nii kedratud teema.. Aga praeguseks peaks sul pilt olema juba mõnusalt kirju, niiet võta ikka see, mis kohe alguses endale meeldis
-
Teema algataja
Huvitav ,kuidas selle KTM 640 Adventure '07 LC 4 mootor ka on ,netist vaatan et peaks olema suht pommikindel(robustne) ja on see karbussiga ?. On see 135000eek asja väärt ka. Ratta kaal on ka üllatavalt kerge 150 kg kanti ja paagi mahtuvus 25.50 liitrit see ikka mönus ämber.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.