Kalevi Suursõit
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 356
- Tsikkel: BMW S1000 RR
- Tänatud: 2 korda
Kalevi Suursõit
Olen isekeskis mõelnud, et miks see legendaarne motoüritus on lastud hääbuda eestis. Arusaadav, et see oli ja oleks ka edaspidi ohtlik, kuid see ei ole õige argument. Sest sõitjatele oleks sellel sõidul osalemine omamoodi auasi. Ka Iirimaal peetakse TT sõite ja veel ohtlikumatel radadel, keegi ei kurda. Samuti tuleb ette surmaga lõppevaid õnnetusi, kuid siiski sõidetakse edasi...
Kui Pirita rajal mõned kurvid uue asfaldiga katta, oleks rada vägagi sõidetav. Isiklikult ootaks väga, et see sõit taastatakse. Mis muud motoinimesed sellest arvavad? Oli see ju siiski eesti rinka tippsündmus...miks sel lasti nii kergelt hääbuda???
väike näide iirimaalt-
kas see on turvalisem kui pirita???
ei ole. ja iirimaal peetakse tervet TT sõitude sarja. kas eesti bikerid on arad???
Kalevi sõit oli TRADITSIOON. Ei mõista miks meie tänased otsustajad seda traditsiooni asusid rikkuma. Minu arust oli see sõit, mis hoidis eesti rinkat natukenegi veepeal, ON VAJA SEE SÕIT TAASTADA JA PIRITA RAJAL!!!
-
- Tsikkel: Jawa638; Kawasaki KLE 500
Re: Kalevi Suursõit
Täiesti õige mõte. Juba poisikesena sai käidud Kalevi suursõidul ja unistades vaadatud rajal kihutavaid kuulsusi. Siis oli ka Viljandis veel rada, kus sõite kül vähem oli ja kui õieti mäletan, lõpetati seal sõidud peale üht õnnetust vormeliga. Oma rada muugale ehitada ei lastud, seega Pirital ainuvõimalik koht traditsiooni jätkata.
eestis niivähe motomehi et ei saa riskida et iga aastaga mõni kalevi sõidul veel vähemaks jääks!
-
eestis niivähe motomehi et ei saa riskida et iga aastaga mõni kalevi sõidul veel vähemaks jääks!
nõrk jutt!!! kas iiris on rohkem? arg leiab alati vabanduse. Iiri rajad on kordades hullemad kui Pirta ja krt, sõidetakse ja kaifitakse.
Pealegi, kõige esinduslikum välissõitjate seltskond rinkas on eestis käinud just Kalevi sõidu pärast. Seda krdi pärnut tulevad ainult soomlastest fanatid nühkima.
Kalevi sõit on legend ja sellepärast peaks seda ka jätkama.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
kalevi suursõit võiks loomulikult edasi toimuda. aga TT's iirimaal on nii ,et iga üks ei saagi minna sinna võistlema kuna vaja klafitseeruda selle jaoks. Meil võiks sama asi olla. Aga latt võiks nii madalal olla ,et mina saaksin ka võistelda ikka
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
korke küll sind juba starti lastakse
puht show pärast, lase seal mõni tsikkel põlema kuskil sirgel ja siis võid oma teise rattaga starti minna
ei aga tegelt kah, see sõit oli ja ilmselt jääb kauaks Eesti kõige legendaarsemaks rinka ürituseks.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
korke kirjutas:kalevi suursõit võiks loomulikult edasi toimuda. aga TT's iirimaal on nii ,et iga üks ei saagi minna sinna võistlema kuna vaja klafitseeruda selle jaoks. Meil võiks sama asi olla. Aga latt võiks nii madalal olla ,et mina saaksin ka võistelda ikka
Daaah
ega Kalevi suursõidule ei saanud ka osalema suvaline kes eile ostis litsentsi ja täna teeks seal oma esimese võistluse!
Et kalevil osaleda,siis selleks pidi olema Sul võistluskogemus olemas juba.
kahe käega suursõidu poolt.
see oli tõeline motolaulupidu.
natuke teksti mida oli päris huvitav lugeda.
http://www.epl.ee/laupaev/373653
Ei mina usu, et asi sõitjates on. Ei ole meie sõitjad ühti argpüksid. Pigem on asi bürokraatias. Tundub,et korraldamine on nii keeruliseks aetud, et suuremadki aktivistid on loobunud vastu seina jooksmast. Nüüd ravivad haavu, koguvad jõudu ja mingi aeg hakkavad uuesti asjaga pihta. Mina olen poolt, et traditsioon jätkuks. Kui abi on vaja siis aitan korraldamisel hea meelega.
P.S Vist oli see Teesalu( võin ka eksida isikuga) kes ütles, et vahet pole kas sõidad vastu puud 150 km-d tunnis või 250 km-d tunnis. Tulemus on üks.
-
kaua olen otsinud netist videopilti suursõidust ja täna sai leitud yks mida jagan lahkelt.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 0406567154
-
allan777 kirjutas:nõrk jutt!!! kas iiris on rohkem? arg leiab alati vabanduse. Iiri rajad on kordades hullemad kui Pirta ja krt, sõidetakse ja kaifitakse. Pealegi, kõige esinduslikum välissõitjate seltskond rinkas on eestis käinud just Kalevi sõidu pärast. Seda krdi pärnut tulevad ainult soomlastest fanatid nühkima. Kalevi sõit on legend ja sellepärast peaks seda ka jätkama.
Kui Kacergine on väga haige rada siis kuidas Piritat nimetada? Meil ju puid ja poste raja ääres kõvasti rohkem. Kacergine 't boikoteeritakse pärast baltikate esimest etappi 08. aprillis just puuduliku ohutuse pärast. Tõenäosus, et Pirita mändide vahel midagi sarnast juhtuda võib, on väga suur. Minuarust on targem jätta ilus legend määrimata ja rajada kuhugi normaalne ja elementaarsetele ohutusnõuetele vastav rada, kus natuke lohiseda ka saaks, kui lappama läheb. Olen märganud, et ka sulle meeldib vahel rajal aeleda ja salatisse lennata
KX250F '14
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
[quote
Daaah
ega Kalevi suursõidule ei saanud ka osalema suvaline kes eile ostis litsentsi ja täna teeks seal oma esimese võistluse!
Et kalevil osaleda,siis selleks pidi olema Sul võistluskogemus olemas juba.[quote]
KUidas ei lastud,kas mitte sealt ei saanud algust harrastajate klass ja hilisem B.Mingil 96-l aastal ,mäletan, sõitsid harrastajad ühes klassis,kaasaarvatud Andres Raid Harrikaga piirajas.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
franz125 kirjutas:[quote
Daaah![]()
Et kalevil osaleda,siis selleks pidi olema Sul võistluskogemus olemas juba.KUidas ei lastud,kas mitte sealt ei saanud algust harrastajate klass ja hilisem B.Mingil 96-l aastal ,mäletan, sõitsid harrastajad ühes klassis,kaasaarvatud Andres Raid Harrikaga piirajas.
ei suuda praegu seda leida netist,aga tean,et olen lugenud neid reegleid ja seal oli kirjas u nii,et pidi olema sõitnud lõpuni vähemalt kaks ametliku võistlust.
vb need tingimused olid erinevatel aastatel erinevad. Mäletan ise ka seda,et seal on olnud nn tänavaklass.
tõsiselt nagu .... parimat asja ei olegi olemas kui võistlus otse linnatänavatel..... pealtvaatajateni tuuakse see võistlus seal otse nina alla.....minuarust tuleks seda traditsiooni jätkata , juba respectist kunagi sõitnud ratturite suhtes
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
sepp kirjutas:franz125 kirjutas:[quote
Daaah![]()
Et kalevil osaleda,siis selleks pidi olema Sul võistluskogemus olemas juba.KUidas ei lastud,kas mitte sealt ei saanud algust harrastajate klass ja hilisem B.Mingil 96-l aastal ,mäletan, sõitsid harrastajad ühes klassis,kaasaarvatud Andres Raid Harrikaga piirajas.
ei suuda praegu seda leida netist,aga tean,et olen lugenud neid reegleid ja seal oli kirjas u nii,et pidi olema sõitnud lõpuni vähemalt kaks ametliku võistlust.
vb need tingimused olid erinevatel aastatel erinevad. Mäletan ise ka seda,et seal on olnud nn tänavaklass.
See võis olla äkki pärast seda kui Audru tekkis,kus sa muidu mõnda võistlust sõita oleks saanud.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
Vaatan, et paljudele on see võistlus nii hingelähedane, et annaks kasvõi ühe muna ära kui Pirital sõita saaks. Pange mingi punt kokku ja organiseerige-korraldage ära see võistlus siis. Kättevõtmise asi ju. Sidemeid ju on teil, pange nõud-jõud ja rahad kokku ja hankige vajalikud sponsorid, kooskõlastused, personal, turva ja meediapartnerid.. ja meeleolu tekitamiseks saepurukotid, shaslõkimüüjad jms. Rada pole vaja vist lappida kuna see ei paista siin julgeid mehi väga segavat. Võibolla kui äkki selle ohutussaarekese jm kola Selveri kurvist korraks ära koristada saaks.. Enne muidugi kannataks tõsiselt uurida, kas keegi sinna TEGELIKULT ka starti tuleks.
Muidu põristatakse siin foorumis veel väga mitu aastat lonti teemal miks-keegi-ei-tee ja miks-lõpetati-ära ja iirimaal-küll-sõidetakse jne. Kui senistel korraldajatel oli tuua mõjuv põhjus kalevi Suursõitu senisel kujul mitte enam korraldada, siis keegi ei keela ju teil seda kodanikualgatuse korras teha.
KX250F '14
-
Ise arvan et sellist rada teist eestis enam ei saa olema nii pea. Et võiks selle kalevi suursõidu traditsiooni taastada pirital küll seda et velt seal sõita enam ei taha on tema probleem .Teisi sõitjaid on ikka olemas kes seal tahaks sõita.vägisi sinna sõitma ei aetud ju kedagi kõik olid seal omast vabast tahtest ja enamusele se rada meeldis. Mina käisin igal aastal kalevi suursõitu vaatamas.
Mina sõidaks, see oligi põhjus miks motika ostsin. Õige ta on, et ohutu rajaga ei ole tegemist.
-
Mina ei ole kindlasti poolt selle sõidu taastamise poolt. See, et kuskil iirimaal samamoodi sõidetakse pole mingi argument minujaoks. Rada on ikkagi üliohtlik. Sõita võib seal äge olla, selles suhtes olen 100% nõus. Aga kui sul 200km/h kett pooleks läheb, või mootor kinni jookseb ja selletõttu surma saad või eluks ajaks vigaseks jääd, siis mõtled, et kurat oli seda ikka vaja mingi legendaarse võidusõidu nimel.
Karupoeg puhh kirjutas:Aga kui sul 200km/h kett pooleks läheb, või mootor kinni jookseb ja selletõttu surma saad või eluks ajaks vigaseks jääd, siis mõtled, et kurat oli seda ikka vaja mingi legendaarse võidusõidu nimel.
See võib juhtuda ju ükskõik mis rajal ja lõppeda väga õnnetult kohast/rajast sõltumata?
Mis see Kalevi suursõit selles süüdi nüüd on? Kõlab nagu oleks Ansip ka keti purunemises süüdi ..
-
seda küll, et võib igal pool juhtuda. Kui sul oleks valida kummal rajal sul kett puruneb, ja sa kukud kas see oleks a) Pirita b)Pärnu.
Kumma valid?
Jutu mõte on selles, et võib ükskõik mida juhtuda, kukkumine ei peagi olema põhjustatud sinust endast, õnnetusi juhtub ja kui juhtub siis võiks see juhtuda ikkagi võimalikult turvalisel rajal. Peale seda, kui minu taga kacergine rajal üks kutt kukkudes peast altpoolt halvatuks jäi hakkasin ka mõtlema, et kas sellistel ohtlikel radadel ikka on väga mõtekas sõita.
-
reimps kirjutas:See võib juhtuda ju ükskõik mis rajal ja lõppeda väga õnnetult kohast/rajast sõltumata?
![]()
Mis see Kalevi suursõit selles süüdi nüüd on? Kõlab nagu oleks Ansip ka keti purunemises süüdi ..
tundub, et osa seltskonda lihtsalt ei taha asjast aru saada ja legendaarne suursõit on kinnisidee.
asi nimelt selles ongi, et kui mõnel mõistlikul rajal mingi tehnilise vea või oma lolluse tõttu kukud, siis suure tõenäosusega saad natuke haiget, murrad ehk mõne luu ka või katkud lihtsalt kannika vahelt muru, pirital oleks aga tagajärjed fataalsemad.
KX250F '14
-
-
ma arvan, et need kes siin maha teevad Kalevit, ei anna endale aru mis asi üldse TT sõit on- SEE ONGI TÄNAVARADA. ja selles ka kogu asja ilu peitub, iga vend ei peagi seal osalema, osalevad need kes tahavad. kui kellegile ei meeldi, siis ainult sellepärast asi ära jätta, no see nagu kah ei lähe...
Kalevi suursõit jääb vaieldamatult legendaarseks ürituseks. Ka ise käisin seda pidevalt vaatamas, läbi paduvihma kihutasin ka viimast etappi aravetelt koos kadunud Stonefreega vaatama. Lahe oli tõesti.
Paraku on sellel võidukihutamisel alati nii pooldajad kui ka vastased. Ise omaltpoolt olen samuti endale selgeks teinud, et sellel võistlusel ma mitte kunagi ei osaleks. Paar aastat tagasi Korkel linna vahel sabas püsida üritades sai mulle ruttu selgeks, et sellist hulljulgust mul sees ei ole, mida oleks vaja seda tüüpi rajal võistlemiseks. Instinktid nõuavad, et teaksin, mis ootab järgmise kurvi taga. Eluisu on ikka liiga suur. Samas on õige - osalejatel on ju sõitmine vabatahtlik ja kui keegi ennast ka vigaseks või kasti sõidab, siis on ta selle tee ise valinud ja mis siin ikka kobiseda. Respect kõikidele hukka saanutele. TT võidusõitudega käivad fataalsed crashid asja juurde ja kõik osalejad teavad seda.
Ühe asja on aga senised sõnavõtjad ilmselt kahe silma vahele jätnud. Korraldamine. Sõita on ju lahe ja kui hukka saan olen ise süüdi jne... Kes aga tahab sellist üritust korraldada, mis suure tõenäosusega fataalse või siis muidu väga raskete tagajärgedega õnnetusega lõppeb? Ilmselt sellest ka korralduse raskus või võimatus. Nii linnavalitsuse (kelle luba ju vaja on) Sponsorite kui ka otseste korraldajate poolt vaadatuna ei ole sellise ürituse taaskäivitamine just meeldivaim väljavaade.
Ju siis jäi paljude lemmik ajale jalgu ja traditsioon lõppes. Kõigil kel tänavarajal sõitmise vastu nii väga tung on - võtke kätte ja minge suvel Isle of Man sõiduleja tehke ära. Pärast hea siin heietada, kui lahe oli.
-
allan777 kirjutas:ma arvan, et need kes siin maha teevad Kalevit, ei anna endale aru mis asi üldse TT sõit on- SEE ONGI TÄNAVARADA. ja selles ka kogu asja ilu peitub, iga vend ei peagi seal osalema, osalevad need kes tahavad. kui kellegile ei meeldi, siis ainult sellepärast asi ära jätta, no see nagu kah ei lähe...
Võibolla olen asjast valesti aru saanud. Mulle on siiani tundunud, et EMF korraldab meistrivõistlusi ringrajasõidus (road racing) ja Kalevi Suursõit oli üks meistrikate etapp. Leiti, et Pirita ringrada ei vasta tänapäevastele ohutusnõuetele ja seal enam võistlusi ei korraldata. TT (Tourist Trophy) sõite pole minuteada Eestis ametlikult korraldatud. Allan, võta asi käsile. Toetaks kindlasti mingi summaga, ostaks pileti ja tuleks kogu perega Pirita TT vaatama
KX250F '14
-
manager2 kirjutas:Kõigil kel tänavarajal sõitmise vastu nii väga tung on - võtke kätte ja minge suvel Isle of Man sõiduleja tehke ära. Pärast hea siin heietada, kui lahe oli.
Kaunasesse võite ka minna, natuke odavam. Närvikõdi peaks suht-sama olema. Kusjuures Kacergiene on tegelikult päris lahe rada ainult robustseid poste ja piirdeid on natuke liiga palju ja liiga lähedal.
KX250F '14
-
jajah, eks põhjuseid head asja laita leiab alati. tüüpiline eesti suhtumine.
-
- Kontakt:
Minust tõenäoliselt ka Pirital sõitjat ei oleks, kuigi ma varem arvasin ehk pisut teisiti. Vanadus vist
Aga põhimõtteliselt olen linnas/linna lähedal sõitmise poolt. Kui korraldustöö õigesti teha ning asi huvitav saab, siis peaks sõitjaid ligi tõmbama küll, samuti üldsuse hulgas motospordi olemasolust positiivses mõttes märku andma.
Mõned aastad tagasi oli ju Linnaring, mis sõideti Smuuli teel. Puid ei ole, paar posti ainult, kurvi taha näeb kenasti. Asfalt ei ole kogu osas praegu küll parimate killast (aga enamuses siiski vist parem kui Pärnus). Mille taha selle võistluse korraldamine jäi? Nüüd, kus Kuressaare sõitu pole enam, tasuks ehk asi arutamist. Ei pea silmas seda kanalis tehtud asja, tsiklitega sinna vist eriti asja ei ole.
Samuti on linna ümber tööstusparke, nagu kirjuid koeri. Igal pool siledad asfaltteed ning suured manöövri- ja laoplatsid. Mitmed suured laod on praegu tühjad, kindlasti kannataks kuskil sellises kohas tänavarada kokku kombineerida, peaks ka ohutum saama kui Pirita. Konkreetse koha suhtes on maastikuluure veel tegemata, aga plaan kolama-kaardistama minna on, kui asfalt kuivaks saab. Seda saab ka seltsis teha, võin kuskil maha hõigata, kui aeg paigas.
http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
-
allan777 kirjutas:jajah, eks põhjuseid head asja laita leiab alati. tüüpiline eesti suhtumine.
Ilma igasuguse irooniata, ringrada ja TT on erinevad asjad. Samas ei näe ma hetkel küll olulisi takistusi, kui mõni organisatsioon sooviks Pirita rajal mingit võistlust korraldada, nimetagu seda siis kuidas tahab (Kalevi Suursõit võib olla kaitstud). Siia võibki olla koer maetud - nii mastaapse võistluse korraldamine on maru-kulukas ettevõtmine ja keegi peab selleks vahendid eraldama. Me võime seda üritust siin kiita või laita aga see "keegi" peab olema väga konkreetne nimekiri ettevõtetest ja eraisikutest, kes selle traditsiooni kinni maksavad. Praegu on korraldaja isik ja rahastajate/toetajate isikud abstraktsed. Võiks natuke norida, et tüüpiline eesti suhtumine - las keegi teeb ära, me tuleks sõidaks või me tuleks vaataks! Sellest piletitulust ja stardimaksust saadav summa ei küündiks tõenäoliselt isegi mitte eelarvega samasse suurusjärku.
PS. Steelrider on õigel teel.
KX250F '14
-
Seda saab ka seltsis teha, võin kuskil maha hõigata, kui aeg paigas.
aga anna teada siin bikeris, tuleks isegi.
minu mõte oleks, et see Pirta sõit oleks iseseisev üritus- st ei kuulukski üldse meistrikate alla. sõidu kontseptsiooni saaks maha kopida mujalt- minu teada peaks soomes Imatra sõit olema midagi taolist aga ei ole täpsemalt uurinud. ja tõesti- TT ja ringrada on erinevad- erinevus seisnebki sellest, et TT on ja jääb ohtlikumaks kui tavarinka aga ehk peitub selles ka oma võlu. isle of manil sõidetakse samuti ennast aegajalt risuks, kuid ei ole veel kuulnud, et keegi sellepärast seda ära tahab lõpetada seal. pigem saavad kõik sündmused sel rajal osaks legendist ja ma ei usu mõni sõitja kunagi vastu oma tahtmist sellises kohas sõidab.
need kellele see sõit ei meeldi ja peavad mõttetuks riskiks, need võiksid lihtsalt aktsepteerida seda, et mõni teine tahab seal väga sõita. kas siis peaks nii olema, et ise ei taha ja teistel kah ei lase...? see oleks muidugi jälle väga eestilik...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.