Yamaha 125 tdr?

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
Yamaha_125
Tsikkel: Kawasaki ZR-7; Kawasaki KX 125

Yamaha 125 tdr?

Lugemata postitus Postitas Yamaha_125 »

Jah- lugesin küll vanemaid postitusi selle ratta kohta, kuid kas leidub foorumis inimest kellel selline isend reaalselt olemas on!? Huvitaksid elementaarsed küsimused pöörete kohta ning kiiruste. Kõik tähtsamad asjad on peale ostu välja vahetatud ning puhastatud. Ootaks siis miskit omanike vastuseid, sest ei hakkaks muidu enne detailidesse laskuma ja seletama.

Viimati muutis Yamaha_125, 14 Juun 2009, 10:04, muudetud 1 kord kokku.

Makz
Tsikkel: VFR 750F

Re: Yamaha 125 tdr?

Lugemata postitus Postitas Makz »

Yamaha dt teemad peaksid ka pädevaid vastuseid andma, kuna tegu on sama mootoriga. Mis mureks?

Teema algataja
Yamaha_125

Esimene sõit siis pärast kokkupanekut (simmerite vahetus esmalt) Kohapeal läheb pöördesse umbes 7500-8000 pöördeni. Sirgel teeb see umbes 100- 110. Kas sellised näitajad kuidagi vähesed ei ole? Vända laagrites nagu mindagi mittelubavat ei olnud. Karbussi peadüüsil oli kirjas 270- aga see oli kindlasti suurem- sai mõõdetud. Panin siis natuke väiksema. Vana düüsiga mis sees oli oli alguses pöörded vabsee 6000umb lagi. Järeldasin, et benssu palju ja õhku vähe. Siis saigi väiksem düüs sisse ja oli märgatav vahe. Aga õige pole asi ikka veel minu arvates. Kompressioon on Ok. Midagi tuunitud ka ei ole- kõik on vabriku poolt. vaevalt et miski piiraja kah kuskil istub!?

Makz
Tsikkel: VFR 750F

Lugemata postitus Postitas Makz »

Piiratud võib olla küll. Kahetaktilise kohta on vähe. Kui 7500-8000 peal hakkab tõrkuma ka, on probleemseks kohaks ilmselt power valve mis vajab reguleerimist. DT piirajate(ilmselt kehtib ka TDR-i kohta) eemaldamise kohta leiab siit piltidega infot: http://www.dtr125.net/tuningf.htm
Nagu öeldud - korralikult reguleeritud power valvega hakkab masin alles 6500 pöörde pealt elama, mis on ka normaalne 2-taktilise kohta.

Teema algataja
Yamaha_125

Tänud gw, et juhtisid tähelepanu power valvele- hakkasin siis uurima ning üks tross ülevalt ajami juurest vabsee katki. No pole mingi ime, et tuuri ei lähe kui põlemiskambri klapp kogu aeg ühe koha peal seisis :D No nüüd peab tööle hakkama!

ml1710p

Lugemata postitus Postitas ml1710p »

Yamaha_125 kirjutas:

Tänud gw, et juhtisid tähelepanu power valvele- hakkasin siis uurima ning üks tross ülevalt ajami juurest vabsee katki. No pole mingi ime, et tuuri ei lähe kui põlemiskambri klapp kogu aeg ühe koha peal seisis :D No nüüd peab tööle hakkama!

Sa ole selle powervalve seadistamisega ettevaatlik. Selle tõttu on küll ja küll neid mootoreid kokku jooksnud.

hents92

Lugemata postitus Postitas hents92 »

Mul TDR-iga sama asi, et ei taha yle 8000 pöörde minna. Ka täiesti stokk, arvatavasti on ikka mingi piiraja.

Kasutaja avatar

tempo

Lugemata postitus Postitas tempo »

hents92 kirjutas:

Mul TDR-iga sama asi, et ei taha yle 8000 pöörde minna. Ka täiesti stokk, arvatavasti on ikka mingi piiraja.

Vaata, kas su tsikli klapp teeb nii -> http://www.youtube.com/watch?v=-4Xhmw5zIi4

Teema algataja
Yamaha_125

Lisaks veel mõõtsin kompressiooni ära ning 6 atti on ikka vähevõitu ju. Tellisin uued rõngad ära ja kolvi kah. Teab keegi palju see kompressioon peaks olema üldse korralikul mootoril?

Ja klapp teeb niimoodi ka!

Kasutaja avatar

tempo

Lugemata postitus Postitas tempo »

Yamaha_125 kirjutas:

Lisaks veel mõõtsin kompressiooni ära ning 6 atti on ikka vähevõitu ju. Tellisin uued rõngad ära ja kolvi kah. Teab keegi palju see kompressioon peaks olema üldse korralikul mootoril?

Ja klapp teeb niimoodi ka!

See ikka väga vähe. Mu tzr'il oli esimene kolvi vahetus 25tuh km järel ja siis oli 8 at. Pärast remonti oli natuke alla 11 at'i.

Teema algataja
Yamaha_125

Kolb ja rõngad siis vahetatud ja surve on 11 at. Aga päris õige ikka asi ei ole- kuigi on märgatav vahe. Nüüd vist oleks vaja summuti läbi põletada või siis karpa uuesti üle vaadata. Suits on taga kõrgetel pööretel ja jokk. Õnneks on õues veel külm :lol:

Minu mõistus hakkab siinkohal otsa saama. Kõik loogiline on juba tehtud aga pill ikka ei käi. On tunda juba märgatav vahe ning ratas tahab juba isegi otsa tõstma hakata, kuid siis jõuavad pöörded lõpuni ja booooo. On kellelgi veel ideid mida võiks proovida. Ise hakkan mõtlema, et äkki peadüüs liiga suureks lihvitud et saab liiga palju benssu peale?

On kellelgi midagi soovitada? :roll:

hents92

oot mis moodi sa summuti läbipõletad?

Teema algataja
Yamaha_125

hents92 kirjutas:

oot mis moodi sa summuti läbipõletad?

Leeklambiga tegin mina.

hents92

mis lasid leeklambiga otsast sisse? ja mis see juurde annab?

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Äge vaadata kuis leegid sumpast välja käivad :mrgreen:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

hents92

selge :D hääl ka parem? :P

Teema algataja
Yamaha_125

hents92 kirjutas:

selge :D hääl ka parem? :P

Iga liigutus annab nagu midagi juurde, asun karpa kallale uuesti.

Muide hents92, ega Sa repair manuali ei oma sellele tdr, dt le?

hents92

Yamaha TDR 125 cm3 owner´s manual on mul olemas arvutis.

Teema algataja
Yamaha_125

hents92 kirjutas:

Yamaha TDR 125 cm3 owner´s manual on mul olemas arvutis.

Oleks just huvitatud sellest service manualist. Kellelgi leidub ehk?

mihkelpoiss

Lugemata postitus Postitas mihkelpoiss »

Juhtusin kah teie arutelule peale.
Mul on samuti tdr 125. Pole kunagi julgenud talle suurt sisemusse nokkima minna. Pisimured mul on, aga need midagi suurt pole. näiteks kõrgetel pööretel tossab mis hirmus, külmastpeast rääkimata. Olen ikka maanteesõitudeks vähem õli sisse pannud ja nii, aga ikka tossab, võib seal mingi muu abinõu olla karburaatori regullimisel?

Minul 6. käiguga pöörded võivad ka punaseni joosta kui ma seda tahtma peaks ja siis läheb millimeeter üle 120kmh. üldine maanteekiirus kõrgete pöörete tõttu püüan nii 90-100 hoida, siis pöörded 8000. Mootorile see vast mingi meelakkumine pole vahel tundaega niimoodi rügada.

Enamjaolt on 125 tsikkel ikkagi üleminek suurematele kubatuuridele vaid paariks aastaks nooruses ja seega ma pole ka väga püüdnud enda ratast mingil moel tuunima hakata. Maanteel vähe madalamatel pööretel optimaalse kiiruse hoidmisest olen mõelnud eelkõige kõige lihtsama hammakate numbrite muutmisest aga siis kannatab pöördemoment, mida linnas ja metsaradadel vaja. On keegi veohammakaid muutnud ja mis sellekohta ütlete?

Isend hetkel ka müügis. :wink:

Teema algataja
Yamaha_125

Mnjah- owners manualis on kirjas, et saksa mudelitel piiraja 80km/h ´Ju mul see mudel siis ongi. Oskab keegi öelda mis moodi kahe taktist piiratakse? Tuletorust see piip väljas ning power valve kas seadistatud. Kiirus on isegi suurest mäest alla tulles ikka täpselt 80 km/h :D

kont
Tsikkel: Must Bläku

Lugemata postitus Postitas kont »

see isend on piiratud cdi kaudu otsi vanemast foorumist kuskil oli kirjas kudas seda on vöimalik modida

kunagi K-750, gsx600f nüüd cbr1100xx
Pilt

Teema algataja
Yamaha_125

Jube imelik, et isegi yamaha keskus ei oska selle piiraja kohta midagi kosta. Kui oman A kategooria luba, miks peaksin siis 80ga soitma.

Teema algataja
Yamaha_125

kont kirjutas:

see isend on piiratud cdi kaudu otsi vanemast foorumist kuskil oli kirjas kudas seda on vöimalik modida

Leidsin need teemad ulesse, aga mul on teist tooni juhtmed seal kahjuks :( On ikka inimesed, rikuvad lihtsalt mootori 2ra. Samas piiraku siis 1000 sed kah 80km h peale ja saavad k6ik s6ita ! Tean muidugi jah , et saksas vist see a1 teema sellep2rast.

hents92

kus kohast sa leidsin selle teema?

Teema algataja
Yamaha_125

hents92 kirjutas:

kus kohast sa leidsin selle teema?

Otsi kasutaja Taku teemadest. Probleem: piiraja vms. Sul muidu sama probleem, mis minul? :x

hents92

Täpselt sama jama jh. :shock:

Teema algataja
Yamaha_125

hents92 kirjutas:

Täpselt sama jama jh. :shock:

Huvitav, kas yamahast uut aju ei saa osta ilma selle piirajata v?

hents92

ma arvan et ikka saab aga huvitab, mis selle hind v6ib-olla? :roll:

hents92

kas oled targemkas ka saanud?
lugesin Taku teemat selle kohta kuid kahjuks sealt osad pildid ja lingid kadunud.
eile sai k2idud yhel pikemal s6idul ja nii koppa visks see piirja et vähe polnud, peab ikka midagi ette v6tma.

Suletud

Mine “Mootorratastest üldiselt”