Kolb Õigetpidi Silindris
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kolb Õigetpidi Silindris
Selline probleem, kolb saab olla silindris kahtepidi (et ta kepsu külge saaks kinnitada). Ratas on 2-taktiline 125cc. Ülemine rõngas on peenem kui alumine. Kuid ükskõik kumba pidi kolb silindris on, siis on kas alumine või ülemine rõngas on sisse- või väljalaske aknast näha. Kumba pidi olema peaks, et ära lõhkumise variant oleks väiksem?
Re: Kolb Õigetpidi Silindris
Teist variant pole, igatahes vanal kolvil oli ka ülemine rõngas puru, oli aknasse käinud. Väga kummaline. Kus kohas see nool olema peaks? Ta mul silindris, ei taha ilmaasjata välja võtta.
Kolbil on nool peal, mis peab õiges asendis näitama väljalaske poole (näitab siis suunda , mis pidi segu silkust läbi käib). Kui valepidi kolb peale toppida siis arvatavasti kolvirõngastel varsti tükid taga, kuna sisselaske (jm.) aknad jäävad lihtsalt teele ette (endal kogemus sellega , kuna aastake tagasi sõber pani rattale kolvi valesti sisse, ning ülemise rõnga tõmbas juppideks).
P.S Nool on kolvi ülemises osas nö.plahvatusruumi peale märgitud, kui vanem kolb siis peab tahma ja muu sellise pealt maha kraapima, et sissevajutatud noolt oleks üldse võimalik näha näha.
Edu
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure
- Tänanud: 1 kord
Kas rõngas või rõnga lukukoht on aknasst näha?
Sellist võimalust vist ei saagi olla, et rõngad väljalaskest näha poleks,
muidu ei saaks ju gaasid kolvi pealt väljalaskekanalisse.
Lukukohti kyll kuskilt aknast näha ei tohiks olla.
Priit
Igaljuhul mul on lukukohad aknast näha. Kui kolb on ühtepidi, on näha ühest aknast mõlemat rõnga lukukohta, kui kolb teistpidi on näha teisest aknast mõlemat lulukohta. Kahjuks muud varianti pole, äkki peaks siis lukukohad väljalaske poole panema?
Pilt kolvist
Nagu ma juba ütlesin: lukukohad ei tohi aknasse sattuda. Sa vaata kui pikk on kolbi käik. Arvatavasti kolb ei jõuagi oma rõngastega sisselaske aknani.
Siis ei saaks ju gaasid liikuda? Igatahes muud varianti pole, panen ta nii kokku, et lukukohad jäävad väljalaske poole. Käigu nad aknasse või mitte, aga kuna muud varianti pole. Siis see on kahest valikust parim.
margus014 loomulikult on.
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
võta kolb silkust välja, märgi kolbi pea peale markeriga kohad kus hetkel diftid asuvad, nüüd lase kolb siluksse ja hakka vaatama kohta kuhu uue diftid sobiksid (pane tähele, et diftid oleksid võimalusel üksteisest võimalkult kaugel), märgi peale uued kohad, võta kolb välja. Eemalda vanad tiftid, puuri uutesse diftikohtadesse augud, paigalda uued diftid. Edasi peaks lihtne olema
ma arvan, et lukud pigem sisselaske poole, kuna sisselaskekanal on allpool ning seda juhib kolvi alumine serv ja rõngaste osa sisselaskekanali ette ei satugi.
Väljalaskekanali eest käivad rõngad läbi. Ahjaa, on ka olemas ülevoolukanal, mis on veidi madalamal väljalaskest, kuid kõrgemal sisselaskest. Seda juhib ka kolvi ülemine pool ning ka sinna ei tohiks rõngalukk sattuda.
Ja õppige palun eesti keel selgeks, mitmed härrad siin keeravad kolb, kolbi, kolbi. Õige on kolb, kolvi, kolbi.
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
raamatu järgi asetub kolb nii et sõrme splindi väljavõtmisavad jäävad sisselaseke poole ja seoses sellega ka diftid.
teinekord hea lk spioneerimiseks http://www.alpha-sports.com/suzuki_part ... 3god9EWIdQ
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Huh, ja ongi kõigil kolmel krossimehel vist õigus, ka kasutajal võll kellele ma ennem vastu vaidlesin. Ma ei teadnud, et sisselaska ava juhib kolvi alumine pool.
mella kirjutas:Ja õppige palun eesti keel selgeks, mitmed härrad siin keeravad kolb, kolbi, kolbi. Õige on kolb, kolvi, kolbi.
Õigus jah. Endal jooksis käänamisega juhe vahepeal kokku
Vaevalt, et Eesti keel 90% eesti elanikkonnast selge on
Kui Sul kolvirõngaste lukukohad (diftid) satuvad mistahes aknasse, siis pole parajasti kasutuses olev kolb selle ratta oma. Ilmselt on mingi kompott puuritud/hoonitud silindrist ja "sobiva" läbimõõduga juhuslikust kolvist. Asenduskolbi valides tuleb lisaks tema läbimõõdule ja kolvipõhja kõrgusele sõrmest, pöörata tähelepanu just rõngaste lukukohtadele - need EI TOHI mitte mingil juhul sattuda ühegi aknaga kohakuti. Pole vahet, ka see on sisse- või väljalase või ülevoolukanali aken - rõngad käivad neist mööda ikkagi. Kui rõngaste lukukohad satuvad aknasse, siis on purunemine kiire tulema. Halvima õnne korral hävib ka silinder ja kolb, ja kui veel eriti vilets õnn on - siis lööb ka kepsu kõveraks.
Kui kolvil on rõngaste lukukoht või -kohad akendes, sis pead selle või need ise ümber tegema - muud varianti Sul pole.
Tundub, et teema on ammendatud. Luku kohad jäävad täpselt sisselaske ribide koha peale. Spetsiaalselt need kohad on kohe laiemad.
Ma arvan ka, saan kohe vaadata eelmise silindri pealt ka, kus kohas lukk pahandust tegi.
Kui on 2-taktilisel masin (125cc), siis kumma rõnga alla käib veel üks väike rõngas (kolmas). Kas ülemise või alumise? Alumine rõngas on paksem, ülemine peenem.
Lukuga on nüüd selge, lukukoht jookseb ribi peal.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
2-taktilisel peaks ikka igas rõngapilus üks rõngas olema. Vähemalt nendes mootorites mis ma näinud olen.
Ma teadsin ka, tuli mitmele üllatuseks. Üks tehnik ütles, et pole suurt vajadust pannagi. Ma ise arvan, et ma ei panegi seda. Kataloogis seda pole jne.
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Tähendab mul on 3 rõngast, 2 tavalist ja üks hästi peenike. Tekkis küsimus kuhu see peenike läheb, kas ülemise või alumise rõnga alla. (alumine rõngas on paksem)
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Kas need rõngad ja kolb on mõeldud koos töötama (sama marki tsikli omad mõlemad)? Milline rõngas millisesse kolvi soonde istub? Rõngas kolvi soones üles-alla loksuda ei tohi.
-
- Tsikkel: FZR
- Tänatud: 1 kord
Mix kirjutas:Kui Sul kolvirõngaste lukukohad (diftid) satuvad mistahes aknasse, siis pole parajasti kasutuses olev kolb selle ratta oma. Ilmselt on mingi kompott puuritud/hoonitud silindrist ja "sobiva" läbimõõduga juhuslikust kolvist.
Olen Mix`ga samameelt, tundub, et sul on seda kolbi eelnevalt "tuunitud" kuidas veel see kolmas nn. peenike rõngas lukus on kui lukud aknasse jooksevad
arvan, et otsi kõikvõimalikud manuaalid välja ja uuri mis ja kuidas
ma ei pannud tähele aga mis tootjanime su 125`ne kannab
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
TEEMA AMMENDATUD, LUKUKOHAD EI JÄÄ JU AKNASSE. PALUN LUGEGE EELNEVAT! KEEGI EI OLE KA TUUNINUD MITTE MIDAGI!!!
Rõngad ja kolb on KINDLASTI loodud koos töötama. Kui keegi kindlalt midagi öelda ei oska, siis palun ärge kirjutage.
Mul on 2 rõngast, kolmas rõngas käib kummagi rõnga alla lihtsalt. Ma pole lihtsalt kindel kumma rõnga alla käib.
Masin on RG125 88 aasta.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.