Rolleri mootori kohta

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
raido333

Rolleri mootori kohta

Lugemata postitus Postitas raido333 »

Küsimus siis juba kogenenud rolleriputitajatele et on äkki keegi enda rolleril mootori ümber ehitanud ehk siis täis laks mootori vahetus pmst aga mitte orginaal vaid suvakatest juppidest kokku pandud enamvähem
Endal plaan siis hakata ise ühte rollerit kokku panema ja väga paljude rollerite mootori juppe on olemas ja tahaksgi teada et mis millega kokku sobib jne
Seega siis plaanis raam ise keevitada, gondleid [Motobot: õige on "gondleid"] eriti ei panegi, aind katan tule ümbrised ja vajalikud kohad ära benoga,sinna plastik peale ja värvimisse jne .Raamile teen nii et kõik saab ära kinnitada
et endal jupid enamus olemas nt karpasi,velgi, variaatori pean kah kokku panema erinevatest , süütemäng on ühe aeroxi oma täis laks, lenksud värgid jne
Aga kui keegi on sarnast asja teinud siis andge teada just nimelt mootori poole pealt.
Modedele: teemat pole mõtet lukku panna sest kasutasin juba otsingut ja ei leidnud vastuseid mu küsimustele jne ja see naq minu teema :lol:

Tean küll et rahalises mõttes ja töövaeva tõttu kindlasti ära ei tsau kuid kui ikka sellest masinast midagi korralikku tuleb siis kindlasti see müügiks ei lähe vaid jääb endale imetlemiseks

Nb: olen kahe tuttavaga juba ühe bagi kokku pannud väga erinevatest juppidest ja tollest tuli ikka siuke masin et annaminna. Kasutasime pmst ühe siguli juppe, ühe pooliku opeli ja ka poolsassis orioni juppe ja pmst raamid värgid keevitasime ise ja tuli suht korralik aind ark ütles ära et toda nad auto all arvele ei võta seega saime traktori all ta registrisse kanda ja saame ikka teedel sõita aind see jama et kindlustussumma on ikka tunduvalt kõrgem kui mõnel 200 kw-sel autol:D
Aga piiranguid on sellega ka rohkem peal kuid pole hullu väljaspool eesti teid saab sellega ikka niimoodi litsutud et ise kaa ei usu

Seega plaan siis roller teha (w)

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Re: Rolleri mootori kohta

Lugemata postitus Postitas tazavi »

no aga tee siis, milles probleem? võta jupid, vaata kas sobivad kokku, kui ei, otsid uue jupi. Kuigi noh, see ehitus niiviisi sarnaneb päraku kaudu hammaste ravile, aga eks igaüks ise teab ;)

raitonrait2

Lugemata postitus Postitas raitonrait2 »

rolleri mootoriel on erinevad tyybid, morini, piaggio minarelli jne, arvatavasti nt piaggio vario systeemi minarellile ei pane, aga nt karpad on enamalt universaalsed, siis veel suured erinevused on silindritega, sidur on pm universaalne, sumpa saab ka aretada ilusti

KOndimootor

Teema algataja
muhahaaa

Lugemata postitus Postitas muhahaaa »

Sidurid on ka erinevad.
Samuti ka karburaatorid.
Aga muidu osaliselt ühilduvad jupid on nt Honda ja Peugeoti mootoritel ja tean juhust kui Honda variaator läks 4t hiinakale ja töötas väga hästi. Siis Minarelli ja MInarelli koopia ühilduvad mõneti.

raitonrait2

piaggo kapa sobib vabalt minarellile, minarelli sidur sobib ilusti piaggiole ja morinile

KOndimootor

Teema algataja
raido333

nimelt siis olen niikaugele edasi jõudnud et vaatasin garaazi üle ja sain morini mootori peaaegu kokku, aind kolvi pean ostma sest see oligi läbi tollel.
morinijuures meeldib mulle see et rämedalt hea kiirendus ja jõud on taga

reedel saan ka morinile variaatori ja siis edasi vaatab mis saab

aga mis karpad lähevad morinile, oskab äkki keegi öelda`? täielikult orginaali ei taha kaa naq et mis veel peale sobivad

Teema algataja
muhahaaa

Lugemata postitus Postitas muhahaaa »

Ainuke juhus mil tuleb karpa sobivust uurida on siis kui kollektorilt on näha, et peab karpa sinna külge kruvima, seda peab tegema nt mõnedel kiinakatel, Hondadel ja Pesoodel. Enamikel mootoritel on kollektorid sellise ehitusega, et karpa lükatakse kummist "toru" otsa ja kinnitatakse toruklambriga.

Muidu kõike kindlam valik suuruse poolest on 17,5mm karpa, sõidab ära 70cc silindreid ja väga hea 50cc silindritele.

raitonrait2

morini kyllaltki hea moootrot ainult stockis on piiraja karpa, nagu eelenavlt mainitud, 17.5 oleks minugi soovitus soovitaks karpa +malosssi e5 kooonus, annab v2ga hea v'imsuse suhte

KOndimootor

Teema algataja
raido333

raitonrait2 kirjutas:

morini kyllaltki hea moootrot ainult stockis on piiraja karpa, nagu eelenavlt mainitud, 17.5 oleks minugi soovitus soovitaks karpa +malosssi e5 kooonus, annab v2ga hea v'imsuse suhte

ok

Kämbu

Lugemata postitus Postitas Kämbu »

raido333 kirjutas:

Küsimus siis juba kogenenud rolleriputitajatele et on äkki keegi enda rolleril mootori ümber ehitanud ehk siis täis laks mootori vahetus pmst aga mitte orginaal vaid suvakatest juppidest kokku pandud enamvähem

Mul on igast suvakaid asju üle kui vaja on, sealjuures üks vana mikser ja röster, nad on mõlemad originaal tooted, ses suhtes ma ei oska õelda kas sulle sobivad või ei.

raitonrait2 kirjutas:

Kellega sellel võimsusel suhe on?

Aprilia RS250 , CB600F HORNET

Desmoquattro
Tsikkel: -

Lugemata postitus Postitas Desmoquattro »

lol

Teema algataja
raido333

Kämbu kirjutas:
raido333 kirjutas:

Mul on igast suvakaid asju üle kui vaja on, sealjuures üks vana mikser ja röster, nad on mõlemad originaal tooted, ses suhtes ma ei oska õelda kas sulle sobivad või ei.

raitonrait2 kirjutas:

Kellega sellel võimsusel suhe on?

Sry aga mul natuke mõistust peas ja ei pane omastarust lahedat siin ja ei tee "head" nalja

Teema algataja
raido333

Minu masin siis niikaugel et sai liikuma :D

Kiirendusega selline jama praegu et annan natuke gaasi siis läheb rämeda kiirendusega mingi 20-30-neni ja sealt edasi läheb hästi tasaksesi kiirus edasi kuid mitte palju, mingi 70 või nii aga aega kulub mitu minutit et sellisele kiirusele jõuda

Oskab äkki keegi öelda milles viga võib olla

Välimuselt ei saa midagi öelda sest gondleid [Motobot: õige on "gondleid"] ega tulesid ega enamusi elektroonikaasju sees pole. Niipalju ütlen et all on 13 tollised peaaegu tutikad aerox-i valud all :D

Aga uurin asja ja kolmapäeval saan vb kottis sr-i ja tollelt siis varustus peale, kuid too pole kindel.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”