A1 lubade autokool

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Varz

A1 lubade autokool

Lugemata postitus Postitas Varz »

jutt siis selline et tegin endale ära piiratud juhtimisõigusega juhiloa, kuna autokoolist öeldi et enne ei saa teha A1 lubasid kui on need olemas...nüüd kui sain load kätte, läksin autokooli et ennast kirja panna A1 koolitusele, aga öeldi et ma ei saa täiendõppena õppida seda, kuna mingi uus seadus oli tulnud et ei tunnistata piiratut juhtimisõigusega juhiluba juhiloaks...ja nüüd kui tahan endale teha A1 kategooriat pean läbima selle jalle esmaõppes ja käima kõigis 40 teoorias ja 41 sõidus...(täiendõppena oleks saanud hakkama 10 teooria ja 20 sõiduga) kas ma tõesti oleks saanud siis teha A1 kategooriat ilma et oleks pidanud enne neid piiratut tegema???äkki keegi oskab kommenteerida seda et kuidas nüüd saada A1 kategoorait...

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Re: A1 lubade autokool

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Varz kirjutas:

jutt siis selline et tegin endale ära piiratud juhtimisõigusega juhiloa, kuna autokoolist öeldi et enne ei saa teha A1 lubasid kui on need olemas...nüüd kui sain load kätte, läksin autokooli et ennast kirja panna A1 koolitusele, aga öeldi et ma ei saa täiendõppena õppida seda, kuna mingi uus seadus oli tulnud et ei tunnistata piiratut juhtimisõigusega juhiluba juhiloaks...ja nüüd kui tahan endale teha A1 kategooriat pean läbima selle jalle esmaõppes ja käima kõigis 40 teoorias ja 41 sõidus...(täiendõppena oleks saanud hakkama 10 teooria ja 20 sõiduga) kas ma tõesti oleks saanud siis teha A1 kategooriat ilma et oleks pidanud enne neid piiratut tegema???äkki keegi oskab kommenteerida seda et kuidas nüüd saada A1 kategoorait...

no fakt on seee, et ise endale kategooriat välja kirjutada ei saa. Ehk kui autokoolist öeldi, et uus seadus ja nii ja naa, siis shit happends..

NewCustomer
Tsikkel: Oli Aprilia RS 125

Lugemata postitus Postitas NewCustomer »

Eelmine kevad sain ma küll täiendõppena tehtud A1. 2006 aastal tegin piiratud B kategooria load, 2007 aastal A1 (10 teooriatundi/20 sõidutundi).
Aga nagu sa väitsid, et uus asi on peale tulnud, võib-olla, ei tea :P

Teema algataja
-mart91-

Lugemata postitus Postitas -mart91- »

Varz kirjutas:

jutt siis selline et tegin endale ära piiratud juhtimisõigusega juhiloa, kuna autokoolist öeldi et enne ei saa teha A1 lubasid kui on need olemas.

Vot see tundub küll täis jama.
Ise sain küll ilusti piiratud B ja A1 kategooriat paraleelselt teha. Praegu on vaid A1 kat lubadel, B kategoorial pole ARK eksameid teinud veel, ega tee ka enne kui järgmine aasta, siis kui 18 täis.

Teema algataja
Varz

suur jama jah...nüüd pean jälle istuma kõik 40 teooriat seal ja läbima 40 sõitu...suht nutune asi...

Teema algataja
Varz

aga nüüd tekis selline küsimus et kui ma käin nüüd autokoolis ja ma läbin ära A1 kursuse...kuidas siis on selle asjaga kui saan 18...ega siis ei pea uuesti autokooli minema.?

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Eip, ARKi eksamile.

Kasutaja avatar

alopex
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas alopex »

Varz kirjutas:

Sa käisid kindlasti mõnes sellises autokoolis, kus ei tööta pädevad inimesed. Kahju.
Loomulikult saab teha B piiratud ja A1 koos ja kuna sul on nüüd B piiratud käes, siis tõesti A1 täiendõppena teha ei saa. Täiendõppena saab teha siis, kui omad esmast juhiluba või juhiluba.
Nüüd paraku ei jää sul tõesti muud üle kui pead kursuse uuesti läbima ja kohustuslikud on sul 20 sõidukorda (1 sõidukord=25 minutit)
Kui oled saanud A1 load kätte saanud, ja kui kunagi hakkad võimsama ratta lubasid taotlema, siis autokooli enam asja pole- lähed ARK-i ja sõidueksam (ainult linnasõit)

Teema algataja
Existence

Lugemata postitus Postitas Existence »

alopex kirjutas:
Varz kirjutas:

Sa käisid kindlasti mõnes sellises autokoolis, kus ei tööta pädevad inimesed. Kahju.
Loomulikult saab teha B piiratud ja A1 koos ja kuna sul on nüüd B piiratud käes, siis tõesti A1 täiendõppena teha ei saa. Täiendõppena saab teha siis, kui omad esmast juhiluba või juhiluba.
Nüüd paraku ei jää sul tõesti muud üle kui pead kursuse uuesti läbima ja kohustuslikud on sul 20 sõidukorda (1 sõidukord=25 minutit)
Kui oled saanud A1 load kätte saanud, ja kui kunagi hakkad võimsama ratta lubasid taotlema, siis autokooli enam asja pole- lähed ARK-i ja sõidueksam (ainult linnasõit)

Endal oli sama jama , tegin talvel B1 kategooria lube ja siis ei saa ju A1 kategooriat koos teha ilmastiku tõttu. Kevadel siis läksin A1 kategooriat tegema ja vot selgus, et ei saa kah mingit täiendõpet . Jälle kõik see sama autokool tuli läbida nagu varem ja maksta sama palju .
Aga kui võtta asja helgemas küljest , liiklus sai veel paremini selgeks :lol:

Teema algataja
Varz

ega jah tuleb endal kh siis kõik tunnid läbida kuna tahtmine tsikliga sõita on ikka suur suur...aga kas siis kui saan 18 peab ainult linnasõidu w? teooria eksamit enam ei pea tegema w???

Kasutaja avatar

rzz
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas rzz »

Varz kirjutas:

jutt siis selline et tegin endale ära piiratud juhtimisõigusega juhiloa, kuna autokoolist öeldi et enne ei saa teha A1 lubasid kui on need olemas..

Eks rumalatelt tulebki raha käest ära võtta. A1 ja A2 kategooria tegemise eelduseks ei ole juhtimisõiguse eelnev omamine. Antud tingimus on A-kategoorial (2 aastat juhtimiskogemust + vanust vähemalt 21 aastat). Praegusel juhul müüdi sulle lihtsalt 2 kursust maha selle väeti A1 nimel.

I had a life once. Then I bought my first bike.
Kasutaja avatar

jtz

Lugemata postitus Postitas jtz »

rzz kirjutas:
Varz kirjutas:

jutt siis selline et tegin endale ära piiratud juhtimisõigusega juhiloa, kuna autokoolist öeldi et enne ei saa teha A1 lubasid kui on need olemas..

Eks rumalatelt tulebki raha käest ära võtta. A1 ja A2 kategooria tegemise eelduseks ei ole juhtimisõiguse eelnev omamine. Antud tingimus on A-kategoorial (2 aastat juhtimiskogemust + vanust vähemalt 21 aastat). Praegusel juhul müüdi sulle lihtsalt 2 kursust maha selle väeti A1 nimel.

täpselt nii ongi nagu rzz ütleb. A1 ja A2 (või A4 kuida keegi armastab ehk siis kuni 25kW) kategooria juhilubade tegemiseks ei ole vaja B kategooriat. B kategooriat on vaja täis A (piiranguta) tegemisel. nõutakse B kategooria lube mis ei ole enam vahtralehega! (võimalik on ka 4 aastat sõidukogemust vahtralehega kui rohelisi koguaeg pikendada) ning vanust isikul vähemalt 21 eluaastat. alates 18 eluaastast tohib teha A2 lube. endal oli sama asi. poole õpingu pealt avastati et vahtralehega ei ole võimalik täis A kat teha kuigi 2 aastat B kat olnud. saigi enne arki minekut natuke kummi venitatud et vahtralehest ennem vabaneda. sinu kooli käitumine kuidagi hämar jah, natuke ebapädevad seal.
minu teadmisi mööda peaks alam kategooriast ülemisse saama puhtalt eksamiga. a2'st täis a'sse siis sõidueksamiga. ning samuti a1st ülesse poole
(togi)

(crash)

Viimati muutis jtz, 13 Aug 2008, 13:05, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Käisin just ARKis sõidueksamit tegemas. Piiratud (kuni 25 Kw) A kati sain kätte. Nii, et reedel või järgmise nädala alguses saan loa kätte.
Kahjuks märgitakse lubadele ainult A täht. B kati eksam kestis umbes 5 sekundit ja pool meetrit. Täiesti võõras auto minu jaoks, ei teadnud kui äkiline on sidur, ega midagi. Tagurdasin ARKi parkimisplatsil kohalt võttes sellesama platsi äärekivi peale ja oligi kõik... :evil: Ei mingit teist võimalust, ei mingit platsi ega linnasõitu, selgitamaks kas ma tegelikult oskan sõita või mitte. IMHO natu ebaõiglane.

Aga nohh, hää et tsikli loadki käes. Homme ratast oma nimele registreerima :bsmile:

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Märgitakse küll ainult "A", kuid hoolikamal vaatlemisel leiad tagaküljel piirangut tähistava koodi.
Kas ARKis ei anta enne eksamit autoga tutvumiseks miskine 10 min?

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

scryth kirjutas:

Märgitakse küll ainult "A", kuid hoolikamal vaatlemisel leiad tagaküljel piirangut tähistava koodi.
Kas ARKis ei anta enne eksamit autoga tutvumiseks miskine 10 min?

Novot, mina justkui selle tutvuse alguses sõitsingi sinna äärekivile. Eksamineerija ütles, et teeme algul paar tiiru platsil, tutvume autoga. Novot, võta sa nüüd kinni eks, kas tegelikult käis juba eksam või mitte. Igatahes läbikukkunud ma olin, enne kui õieti sõitma hakata sain.

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

Teema algataja
uusmotohuviline

Lugemata postitus Postitas uusmotohuviline »

Võtan teema jälle üles. Ma ei tea kas see küsimus siia sobib, aga tahaks teada kui vanalt saan alustada autokoolis A1 kategooria lubade tegemisega? Hetkel vanust 15 ja siis kui 15 pool täis läheks kohe autokooli aga vaja teada kas see on võimalik. Tahaks teha A1 ja B-kategooria piiratud paralleelselt ehk kas samal ajal või üks teise järele. Ehk oskab keegi aidata. :roll:

kill

Lugemata postitus Postitas kill »

nii A1 kui B kategooriat saab õppima hakata 15,5 aastaselt.
Aga üldiselt on Liiklusseadus abiks läbi lugeda.

Teema algataja
uusmotohuviline

Lugemata postitus Postitas uusmotohuviline »

Aitäh, sain targemaks.

Teema algataja
mihkelpoiss

Lugemata postitus Postitas mihkelpoiss »

Varz kirjutas:

ega jah tuleb endal kh siis kõik tunnid läbida kuna tahtmine tsikliga sõita on ikka suur suur...aga kas siis kui saan 18 peab ainult linnasõidu w? teooria eksamit enam ei pea tegema w???

Samamoodi, nagu igal jõulul õpid uuesti luuletused ja laulud pähe, et neid jõuluvanale lugeda, samamoodi käseb ka ARK igakord sama jama läbida. Mul on isegi 4 pilti arkile tehtud selle pildiaparaadiga, sest igakord need sekretärid sealt eest ei taha mulle ennem järjekorrapiletikest anda, kui pildiautomaadist läbi olen käinud :D

Mul tekkis hoopis selline OT küsimus, millele esialgu otsides vastust pole leidnud. Räägitakse, et kui mul on B kat esmased juhiload(rohelised lehed) ja 25kw piiranguga A kat load, siis ma ei tohi ikkagi sõita 25kw piiranguga vaid 125 ccm rattaga.
Kas see on loll jutt külasaunast või on nii tegelikult kah?

Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

§ 29. Juhi vanuse alammäär

(1) Olenevalt mootorsõiduki kategooriast võib (välja arvatud käesoleva seaduse §-s 23 sätestatud piiratud juhtimisõiguse juhtudel) juhtimisõiguse anda isikule, kes on vähemalt:
1) 16-aastane - A1-alamkategooria mootorratas, B1-alamkategooria auto, R-kategooria mootorsõiduk;
2) 18-aastane - A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus ei ületa 0,16 kW/kg, B-kategooria auto, C1-alamkategooria auto, T-kategooria mootorsõiduk;
3) 21-aastane - A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ületab 25 kW või erivõimsus ületab 0,16 kW/kg; C-, D-kategooria ja D1-alamkategooria auto.
Järelikult loll jutt külasaunast (togi)

Kasutaja avatar

SAUL
Tsikkel: KTM, HD
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas SAUL »

Väheke OT aga siiski kriibib mul hinge see, et mis kuradi pärast on vaja teha 3 korda tsikli eksamit. A1,A2 ja A3 kui ma olen tsikliga sõitma õppinud siis ega eriti vahet pole millise tsikliga sa sõidad. Harjumist vajavad kõik rattad , enne kui sa temaga päris julgelt sõitma hakkad. Põhiline ongi inimestelt raha röövimine. Ma tegin ka kõigepealt 18a vanuselt load ja nüüd siis selle sõidueksami 21a. Kogu selle aja sõitsin mitmeid kordi võimsama tsikliga... ja tõesti peale eksamit ma ei näinud vahet, et ma oleksin palju osavam :D Ja niimoodi pole ainult siklilubadega , vaid ka teiste kategooriatega....täiesti ajuvaba raharöövimine :wack:

Estonian Chopper Forum http://www.estonianchopper.com
Kasutaja avatar

RasmusL
Tsikkel: Z1000 turbo, Custom V-rod
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 299 korda

Lugemata postitus Postitas RasmusL »

Nii see paraku on jah..Aga lihtinimesed, nagu meie, seadusi muuta ei saa :roll:

If you ain't slidin', you ain't ridin'.

Everybody got a plan until they get punched in the face.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”