ARK eksam oma tsikliga
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 45
- Tsikkel: BMW 1150GS Adventure
ARK eksam oma tsikliga
Küsimus selline, et kui teha ARK sõidueksamit oma tsikliga, kas siis küsitakse ka tsikli dokumente näha? Asi lihtsalt selles, et õnnestus endalegi ootamatult saada eksamiaeg päris ruttu aga enda rattal on dokumentides märgitud 25kw piiraja (vaja oleks siis täis A-d) ning tänu sellele, et ARK-is ei ole keegi kuigi kindel kuidas seda piirangut dokumentidest eemaldada, kardan, et ei saa selleks ajaks dok-e korda. Tegelikult pole seda piirajat sellel tsiklil minu käes olles olnudki, selle eemaldas juba eelmine omanik ja margiks on Suzuki GSX 600F
-
- Tänatud: 1 kord
kontrollivad kohe kindlasti, esimene asi enne s6idueksamile minekut dokumentide kontroll - ise just l2bisin sama etapi, sain s6bra tsikliga tehtud eelnevalt kontrollisin riititeataja.ee /st alates 35kw.
eksamineerija ytles, et p6hiviga on see et tullakse tsikliga mis on alla 35kw
minu puhul oli tegu siis p2rnu ark-ga
-
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 36 korda
Tartus küsitakse kohe väga ja andmed lähevad kirja ka. Mulle tundus, et tsikli andmete eksamiprotole kandmine on standard, kuidas siis Paides ei küsitud?
romulus kirjutas:Tartus küsitakse kohe väga ja andmed lähevad kirja ka. Mulle tundus, et tsikli andmete eksamiprotole kandmine on standard, kuidas siis Paides ei küsitud?
Ei mina ka tea. Kaua aega otsisin endale ratast ja lõpuks sain sellise mis sobis ideaalselt, kuid eksaminaatorit ei paistnud see üldse huvitavat.
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Eelmine aasta Tartus ei tuntud ka huvi ratta dokumentide vastu. Eks oleneb ka, mis rattaga minna.
-
- Tsikkel: Aprilia SXV550;AP MX125;Virago
.
Tere. Ma just täna sooritasin ARK teooria eksami A kategoorias. Mul on sõit 11 juuli.kes sellel tsikklil millega ark-is eksamit teha, ei pea olema õppesõidu ülevaatust, nagu autokooli tsikklilgi? Et võib oma tsikliga minna, kui see vastab A1 kategooriale?
Re: .
lehhluur kirjutas:Tere. Ma just täna sooritasin ARK teooria eksami A kategoorias. Mul on sõit 11 juuli.kes sellel tsikklil millega ark-is eksamit teha, ei pea olema õppesõidu ülevaatust, nagu autokooli tsikklilgi? Et võib oma tsikliga minna, kui see vastab A1 kategooriale?
jah
reinz kirjutas:Hexor kirjutas:Kui passis 29kw siis vast A2 ei ole mõtet üritada ?
Vaata sinna, keri natuke üle poole, seal täpselt kirjas, mis võimsus ja mis kubatuur peab olema eksamisõidukil.
Tänud, kui ma nüüd õieti välja loen siis
A2 kat. ehk A kat. järkjärgulise loa nõuded sõidukile :
Mootori töömaht on suurem kui 120cc
maksimaalne kiirus rohkem kui 100 km/h.
Kliovattide kohta pole midagi öeldud.
Tänud, kui ma nüüd õieti välja loen siis
A2 kat. ehk A kat. järkjärgulise loa nõuded sõidukile :Mootori töömaht on suurem kui 120cc
maksimaalne kiirus rohkem kui 100 km/h.Kliovattide kohta pole midagi öeldud.
A2 kat ei ole sama mis A kat!
A2 kat lubab sõita mootorrattaga mille võimsus on kuni 25kw või erivõimsus 0,16kw/kg kohta.
A kat-il piirangut pole.
Loe täpsemalt ARKK-i kodulehelt.
Hehee vaatasin kehtivuse kaotanud seaduslõiku ja selle järgi tõesti ei olnud KW piiratud.
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=874538 vale
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12848029 kehtiv
Hexor kirjutas:Ma olen teadlik A2 kat. nõuetest, aga räägin sõidueksami sooritamisest rattaga mis on 29kw. Äki on tegemist kirjutamata seadusega, aga riigiteataja ütleb teistmoodi.
Alustuseks jaga need 29kw oma ratta kaaluga, kuid alla 0.16 saad, siis on kõik korras ja võid rahulikult minna eksamile.
mart211 kirjutas:Hexor kirjutas:Ma olen teadlik A2 kat. nõuetest, aga räägin sõidueksami sooritamisest rattaga mis on 29kw. Äki on tegemist kirjutamata seadusega, aga riigiteataja ütleb teistmoodi.
Alustuseks jaga need 29kw oma ratta kaaluga, kuid alla 0.16 saad, siis on kõik korras ja võid rahulikult minna eksamile.
650 Dragstariga on võimalik sõita A2 lubadega näiteks.
mart211 kirjutas:Hexor kirjutas:Ma olen teadlik A2 kat. nõuetest, aga räägin sõidueksami sooritamisest rattaga mis on 29kw. Äki on tegemist kirjutamata seadusega, aga riigiteataja ütleb teistmoodi. :roll:
Eksamineerimise määrus ütleb konkreetselt, et A2 eksamisõiduk on >125 cm3 , >11–≤25 kW ja suurim lubatud kiirus üle 100 km/h. Mitte poolt sõna erivõimsusest.
29 kW ratas ei mahu eksamisõiduki nõuete alla. kui dokumente kontrollitakse, palutakse järgmisel korral tulla nõuetele vastava rattaga.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.