Bike'i suuremaks muutmine.

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
hardo1990

Bike'i suuremaks muutmine.

Lugemata postitus Postitas hardo1990 »

Samuti väga tõsine teema, mida tuleks eraldi arutada. On ju väga kurvastav, kui oled leidnud endale selle õige masina, mida oled kaua aega otsinud, kuid oled sunnitud sellest loobuma vaid sellepärast, et masin pole sinu mõõtu.

Olen kuulnud, et "kontidega saab ratast kõrgemaks ja madalamaks teha." Kindlasti pole see ainuke viis. Neid nippe võib veel olla. Sooviks põhjalikku arutelu erinevatest võimalustest bike'i suuremaks muutmiseks. (Antud probleem on siis minu pikkuses 199cm)

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Mis on konkreetne tsikkel?

Tagaotsa tõstmine ei ole ainus variant tsikli kasvukohasemaks muutmiseks. Olulised on ka näiteks muudetud jalatugede ja rutskade asend jms. Eks tuleb vaadata ka seda, millises mõõtes sulle tsikkel väikseks jääb.

Teema algataja
hardo1990

Unustasin, Yamaha YZF-R6 2008.

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

kas ei langeks see teema mitte hästi kokku R6-e teema all olevaga? samavaldkond siiski - ehk siis R6e suurus.

born under a bad sign

Teema algataja
hardo1990

Oleneb, mida sina siin rääkima hakkad. Eesmärk on mul teada saada see üldine pilt, mis on need nipid, millega saaks bike kõrgemaks teha.

Ideaalne vastus mulle oleks see, kui sa loetleks mulle ükshaaval kõik võimalused ja siis lisana need võimalused, mis oleks minu otsitaval versioonil. Vb pole R6-l piisavalt mahtu suureks teha ja pean valima siiski mingi teise pilli...

Kasutaja avatar

eintz
Tsikkel: DR650 "Sinine Kits"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas eintz »

minul see nipp teada, võin kõigiga jagada.

Kui tsikkel väikseseks jääb (loe: ei tundu enam mehemõõtu) siis ära sõida sellega, lihtne :)

eintz@garaazis seisva gessu omanik :D

Suuu Zuuu Kiiiiiiii - aga kui ma suureks saan, siis kiman teist kõigist mööda :d <- nüüd ka mudas :)
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Sport bike on sport bike.. seda kõrgemaks teha on samahea nagu F1-le offroad kiti paigaldamine.

Kui sport rattaga sõita ei kannata oma pikkuse pärast siis pead vist kahjuks valima mõne touring bike ning probleem lahendatud!

Mingi põhjusega on kõik rattad just sellised nagu nad tehasest välja tulevad ning nende kohandamine mugavamaks sõitmiseks mõistetav kui see piirdub ehk nipet näpet lenksu torude tõstmis kitiga/rooliamordi paigaldamisega kuid mingi kiige nurga, amortide jpm. muutmine on liiast ja võib lõppeda juhitamatu rattaga!

Võistluse jaoks muudetakse aparaate muidugi meeletult kuid ka seal ei tehta neid kunagi kõrgemaks ning seal juba tegutsevad nedne kallal teadjamad mhed.

Kui sa vähekenegi mõttega ja mõistusega süvened R6-e ehitusse siis saad vast ise kah aru, et seal ei saa praktiliselt mitte kellagi muuta.

Tagatipuks su nimest võib järeldada, et oled 90 sündinud? Kas sul on üldse mingit siklisõidu kogemust peale rolleri/mopeedi? Kui on siis ok aga vastasel juhul proovi mitte kohe nii raju pilli vaadata.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

tegelikult mingi custom made istmega saab natuke mugavamaks teha küll... et isteasend jääks tiba tahapoole ja üles vms. aga mitte siiski oluliselt. ise soovitan ka midagi muud vaadata.

harimal
Tänatud: 2 korda

Re: Bike'i suuremaks muutmine.

Lugemata postitus Postitas harimal »

hardo1990 kirjutas:

Antud probleem on siis minu pikkuses 199cm

Küsiks teise nurga alt - miks sa teda kõrgemaks tahad teha? Mis sul kuhu ära ei mahu?

Kui sul põlved lõua all, siis annab jalaraudade kinnitused ümber teha - allapoole ning tahapoole viia.

Kui lenks süles, siis annab rutskakinnitused törts ümber teha - ettepoole ja tiba laiemaks.

Ehk räägi probleemist täpsemalt ning ehk leiab ka lahenduse?

Ise 185 pikk ning R6 tundub eriti pisikese putukana.. aga eks ratas ole maitse asi. Täismehed peavad võistlusi ka 250 cc ratastel.

PS! Mahtumisest veel nii palju, et aukudest läbi sõites teeb R6 paak mehisusega tavaliselt omleti-trikki. Kui see valu paar korda läbi elatud, siis eelistad teist tüüpi istme ja paagiga rattaid või sõidad tervema asfaldiga teedel :P

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897

Teema algataja
B.i.G

Lugemata postitus Postitas B.i.G »

Mõnda tesit ratast sa nüüd vaevalt vaima pead(on siis üldse näiteks gixxeril ja r1 nii märgatav/tuntav suuruse vahe?). Näiteks Mikk Kirsimaa, kes on sust ca 10 cm pikem mahub ilusti oma ratta lenksu :roll:

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

kuti probleem algas siin teemast:
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=287041#287041

Mul on tunne, ära nüüd pahaks pane, et sa üritad asjale kuidagi kaootiliselt läheneda. Alguses räägid 125-sest, et tahad osta, siis 2008 a R6, kuid paar posti enne räägid, et 100k on piir. Samas tahad sa osta esimeseks rattaks tutika R6 (kuna paar aastat vana ratas on ehk viimne ront), et seda ümber ehitada. Ja sinu senine kogemus piirdub sõbra rattaga.

Proovi üldpilti vaadata. Soovitusi on siin foorumis küllalt. Nii tõstmise, langetamise, kubatuuri, hinna, kestvuse kui muu osas.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas MrR »

mees, mine poodi! 8)

Teema algataja
userman

Lugemata postitus Postitas userman »

Ärge naerge midagi, see on osadele inimestele täidsa oluline teema, näed ma olen ka 197 cm pikk ja tahaks soetada endale nüüd ühte bike tüüpi ratast. Aga võta näpust, enamike peal tunnen end kas väikesena või tekib põhiprobleem sellest, et jalad jäävad mugavalt paagisüvenditesse ja jalaraudadele istumiseks tibake pikaks, liidan, et seda probleemi saab siiski reguleeritavate raudadega ehk parandada.

Aga jah, r6 tundus mulle ka liiga tilluke mingil põhjusel, lenks jäi kuidagi eriti nina alla jne. Honda cbr ja Suzuki Gsxr olid tiba paremad, gsxr sobis isegi üsna hästi aga tal oli see paagi jalasüvend erit järsk ja selle soetamies korral oleksid reguleeritavad jalarauad kohe must have asi :)

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

tegelikult ei naera keegi. Aga häid nõuandeid on siin juba palju läbi käinud. Ja üpris keeruline on konkreetset nõu anda inimesele, kelle eelistused muutuvad päevadega. Aga soovitus poodi minna on väga asjakohane.

Ka mina käituksin seda moodi. Foorum on tore koht, kust nõu küsid, aga siis pead sa üpris täpselt ka teadma, mida sul tarvis on. Keegi teine sinu eest seda ei tea.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

Teema algataja
hardo1990

OK. Aga enne poodiminekut öelge ära, mis masinad on pikka kasvu sõitjale ja millised normaalse suurusega. Ärge hakkake jahuma, et kõik on ühesuurustele mõeldud

Kasutaja avatar

Janar55

Lugemata postitus Postitas Janar55 »

kle maitea tõesti. Miks sa otsid siit seda ainumat tõde ok saan aru sul on konkreetne küsimus konkreetse ratta kohta aga miks sa siis ei lähe proovima seda kuskile esindusse seal saad täpse aimu. veel on olemas motodepoo, motoait jne jne mis müüvad mootorrattad seal sa saan neid kaeda selga istuda ja proovida ja saad täpselt teada mis just sulle sobib, käi ära ja ehk on sul paremat aimu sellest mida sa tahad ja kui sa niii põhjalikult süvened sellesse teemasse siis sind arvatavasti ei huvitagi mis teised sulle räägivad :D igaljuhul kui see on su unistus siis go for it. Tean mida sa tunned olen ka otsinud lugenud, kainud vaatamas ja leidnud selle mida tahan. aga see kui sa siin jutu põhjal ratast ostad see pole ju see. Kunagi lugesin siin paar aastat tagasi et keegi ostis busa suurusehulluses ja kojusõites kirus et oi kui jama on linnas jne jne a kui tuli tallinnast võrru sõita siis mehe arusaam muutus kardinaalselt. käi ära tule tagasi ja kirjuta mis nägid ja mis silma jäi :)
edu!

xj600´89->cbr600´94->r1´02->gsxr1000 "weisse wölf"´03

Teema algataja
hardo1990

oi janar1, sa ei saa ikka üldse aru. Mina teen vahet foorumit soovitustel ja enda tahtmisel. Seda mida, ma ise tahan, seda ma sinukäest küsima ei peagi :lol: nagu nii loogiline ju. See, et ma siin küsin, on ainult sellejaosk, et kui sul on midagi konkreetset R6 vastu, siis ma selle ostmisega eriti kiirustama ei hakka. nagu näiteks see, et öeldakse, et see on liiga väike.

Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke

Lugemata postitus Postitas MrR »

Ja siis öelge ühtlasi, millised tsiklid on tehtud rasedatele naistele ja millised lilliputtidele. :lol:

Pigem on kõik tsiklid tehtud reeglina ühe keskmise europiidse mehemõõdu järgi, ehk siis 180+cm ja kõik, kes on +/-10cm sellest peavad tegema endale ise parima asendi, kas siis tagaotsa kontidega kergitades/langetades või jalaraudu sättides või lenksa kõrgust sättides jne.

Veelkord, mine poodi 8)

nisuunn
Tsikkel: zx-6r
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas nisuunn »

"See, et ma siin küsin, on ainult sellejaosk, et kui sul on midagi konkreetset R6 vastu, siis ma selle ostmisega eriti kiirustama ei hakka."

Oletame, et mul on midagi Ninja, Gsxr-i, CBR-i ja kurat teab veel mille vastu, siis ma eeldan, et sa kõnnid jala oma elu lõpuni. Mõtle ennem läbi, mida sa teada tahad.

Ja tõesti mine poodi ja proovi.

Teema algataja
mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

MrR kirjutas:

Ja siis öelge ühtlasi, millised tsiklid on tehtud rasedatele naistele ja millised lilliputtidele. :lol:

Lilliputtidele on need Pitbiked ja kääbusbaigid :D

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

hardo1990 kirjutas:

oi janar1, sa ei saa ikka üldse aru. Seda mida, ma ise tahan, seda ma sinukäest küsima ei peagi :lol: nagu nii loogiline ju.

Mina seevastu olen arvamusel, et ega sa ikka ei tea küll, mida sa tahad.Ja selle kolme teema peale kokku ei tea ka kõik teised persetki, mida sa tahad.
Kaasaarvatud mina.No ei saa ma lihtsalt aru, mida sa tahad??????????

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

capten

Lugemata postitus Postitas capten »

hardo1990 kirjutas:

oi janar1, sa ei saa ikka üldse aru. Mina teen vahet foorumit soovitustel ja enda tahtmisel. Seda mida, ma ise tahan, seda ma sinukäest küsima ei peagi :lol: nagu nii loogiline ju. See, et ma siin küsin, on ainult sellejaosk, et kui sul on midagi konkreetset R6 vastu, siis ma selle ostmisega eriti kiirustama ei hakka. nagu näiteks see, et öeldakse, et see on liiga väike.

:shock: ja pruuti valid ka foorumi soovituste järgi? Et kuidas asja paremaks saab? :lol: , et proovin ise...aga lasen ka naabril oma arvamuse öelda???

IRW... tead tsikiliga on on asi teisiti naistega võrreldes - kui munadega mõtled - on vale tsikkel :twisted: Käi ja ratsuta ikka ise kandidaadid läbi :lol:

Ma sama pikk aga vahest kui proovitud, on tundunud ka R6 liiga suur ratas :lol:

Üksik on nõrk...
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

oi janar1, sa ei saa ikka üldse aru. Mina teen vahet foorumit soovitustel ja enda tahtmisel. Seda mida, ma ise tahan, seda ma sinukäest küsima ei peagi

Osta see fucking R6 siis ära, kui see su tahtmine nii väga on ja ära piina teisi oma suutmatusega otsustada ja samas nii kindla ostusooviga.

Teema algataja
hardo1990

ma ei olnud teadlik, et kõik bike'id on ehitatud 180+-10cm.

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

tahad nii väga SUURT bike-i, mine osta Busa :lol:

born under a bad sign
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Aru tea siis ei saa, et siin on tegemist otsustusvõimetu ja kogenematu inimese "kas saan ruttu kasti või katki" projektiga. Poodi minekust pole kasu, -kui just keegi kogenum kaasa ei lähe ja kõike läbi ei nämmuta. Vaja on, et keegi nämmutaks ja noogutaks "see ongi see!!!" R6-tibimagnet, seda on vaja, see juba teada.. aga oh häda, tänapäeva sportratas on väike, kuidas saab suuremaks.. no tule taevas appi ausõna!

Suur ratas on Yamaha YZF1000R Thunderace, aga see ei ole soovitus, sest selle esimeseks rattaks valinuna on vist 2 meest viimastel aastatel ennast kasti sõitnud juba.

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

suur_renx
Tsikkel: Aprilia Tuono Arancio

Lugemata postitus Postitas suur_renx »

ma ka ca 2 m ning sõidan Tuonoga. Loodan, et väga tsirkust ei tee linnarahvale. :lol:

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

suur_renx kirjutas:

ma ka ca 2 m ning sõidan Tuonoga. Loodan, et väga tsirkust ei tee linnarahvale. :lol:

krt nii suurtel meestel ei tohiks ometi komplekse olla.. :)

sõitke millega endale meeldib, mitte kuidas linnarahvale meeldib.

ja sina hardo lõpeta see nutt ja hala ning tee proovisõite erinevate ratastega.

Teema algataja
hardo1990

jajah

Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Pihelgas, ükski terve mõistusega tsiklimüüja ei anna talle sõita ju, mõni põhjus näiteks:

1.17a & pole mingeid lubasid

1. eelnev kogemus- kui ma sõbra RS125 sõitsin..
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Suletud

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”