Rohkem austust teedel!
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Rohkem austust teedel!
Tere, olen tähele pannud, et paljud autojuhid ei salli rolleriga liiklevaid inimesi. Küll lastakse signaali, umbes nii, et mis kurat siin oma künaga tolkned ja näidatakse keskmist sõrme. Ma ei saa aru, miks on selline käitumine vajalik. Mul on roller vähe käes olnud ja juba on korduvalt nii juhtunud. Saage aru, liiklus on kõikide jaoks ja roller ongi mõeldud aeglaseks sõiduks ning autod pole ainsad masinad teel. Ma ei saa aru, miks peab nii käituma. Need, kes nii teevad on vist mingi puudega. Olge tolerantsemad. Pidage meeles. Liiklus pole ainult teile, vaid kõigi jaoks.
-
- Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
Siis kui õppite kõik kui üks lliiklus reeglid pähe siis vast midagi muutub.Aga seni kuni igaüks rollerivend sõidab nii kuidas tal pähe tuleb nii ka jääb.
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
andryy kirjutas:Siis kui õppite kõik kui üks lliiklus reeglid pähe siis vast midagi muutub.Aga seni kuni igaüks rollerivend sõidab nii kuidas tal pähe tuleb nii ka jääb.
Nagu nähe on eelarvamustega ****** piisvalt ka mootorratturite hulgas - kohe automaatselt on suhtumine, et rolluvennad on kõik idioodid, kes liikluseeskirjadest midagi ei tea ja on ise kõiges süüdi. Lohuta ennast sellega, et superbikedega sõitjad võibolla mõned põhimõtteliselt isegi teavad midagi eeskirjadest, nad lihtsalt ignoreerivad, kuna 100+hp'ga saavutatud pikendus tuleb ju kuidagi ka püksist välja paistma panna.
Teemaalgatajale soovitus, et lihtsalt ignoreeri külma kõhuga neid signaalitavaid ja vehkivaid idioote - see rohkem nende traagika. Olenemata, kuidas sa liikluses käitud, mõnele mehele oled sa ikkagi vastuvõetamatu. Põhjuse leiab alati - kas koperdad liiga aeglaselt tal teepeal jalus või sõidad liiga kiiresti tast mööda, kui ta ummikus passib.
-
Kahjuks niipalju kui mina liikun linnas,tööl autoga ja vabaajal motikaga siin näen ainult jobusid rolleritega,ju siis minu saatus selline,ei ole mina näinud kedagi teist niipalju rikkumas kõikvõimalikke liiklus ja muid reegleid.
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
vilosius kirjutas:Ilmselt Tartus siis asjad teistmoodi..
Paraku nii see on. Kasvõi Tartus paraadi ajal laupäeval (26.04) sõitsin praktiliselt lõpus.
Keskid noored rollerikutid võtsid kampa kuskil u. alates Riia ringist, no okei, las võtsid. Aga kuidas nad kolonnis sõitsid, see oli vastuvõetamatu. Mingi sõelumine ja kohati 3 reas sõitmine käis, samas kui mina kulgesin paremas reas ja nemad tekitasid vasakusse 3 ja vahetasid pidevalt kohti, kiirendasid jne. Kõhedaks võttis ausaltöeldes.
Ja täna kui kulgesin autoga u. 16 paiku mööda ringteed suunaga Võru tn poole, tuli enne Tähe tn risti paremalt rajalt üks roller miskise valge pusaga kutt sadulas(ise vasakus olin, nägin peeglist kaugelt) ja haakis end täpselt minu ette üsna äkiliselt. Okei, märkasin varakult, reageerisin. Aga seejärel ronis tüüp eessõitvale autole konkreetselt tagumikku. Ma lasin heaga suurema pikivahe sisse kuni Tarbus'i maja ette pöörasin.
Tehke omad järeldused. Kas nii peaks sõitma. Ma pole ka ise mingi mustermootorrattur, sest veidi roheline alles. Aga vähemalt ei huligaanitse ja püüan teistega ka arvestada.
-
- Tsikkel: Yamaha R1 track only
andryy kirjutas:Kahjuks niipalju kui mina liikun linnas,tööl autoga ja vabaajal motikaga siin näen ainult jobusid rolleritega,ju siis minu saatus selline,ei ole mina näinud kedagi teist niipalju rikkumas kõikvõimalikke liiklus ja muid reegleid.
kahjuks pean sinuga nõustuma, kuigi olen kohanud siiski paari rolleri sõitjat kes tõesti sõitsid viisakalt ja vastavalt nõuetele, kuid nende puhul oli ka tegu vanema poolsete meestega.
Teemaalgatajale: Oled Sa kindel, et käitusid ise seaduspäraselt? Sõidsid Sa siiski täpselt nii nagu LE ette näeb?
Miks ma küsin? Just eile oli mul näiteks juhus Tallinna kesklinnas, kus üks mopeed kippus mul ratta kõrval sõitma. Olen küll liikluses tolerantne taburet rideritega aga pean tunnistama, et kui mul ei oleks olnud võimalust rida vahetada, siis üsna varsti ma oleks selle piniseja oma enese jalaga teelt minema lükanud. Ja mitte pinina pärast, vaid selle pärast, et ta seadis ohtu nii ennast kui ka mind.
Kui Sa aga käitud täpselt nii nagu peab, siis ühinen Oldmopedi nõuandega ja leian, et see on ainuõige - ignoreeri lambaid. Ja lisan, et kui mõni juhtidest hakkab Sind tahtlikult ohustama (rammima, välja suruma, liig väikese distantsiga sabas sõitma jne. jne), siis ei ole miskit mõistlikumat kui korraks teelt ära keerata, lasta sel lambal liiklusvooga ära minna ja sõitu jätkata või kui Sa võidelda tahad, siis paned sõiduki numbri kirja ja mõne sellise sõiduki numbri lisaks, kes sündmust pealt nägi ning teed avalduse politseile. Oma kogemusest väidan, et näiteks liig väikese distantsiga sabassõitja peletab eemale ka see, kui näituseks peatudes on distantsitu sõiduk oma põrkerauaga praktiliselt tagaratta küljes kinni, siis vajud tsipake tagasi, et ratas ja põrkeraud kokku puutuvad, paned ratta jalale, ronid maha, võtad telefoni ja justkui helistad kuhugile ning teatad sõiduki numbri. Minu senine kogemus näitab, et kuuest juhist üks laskis tumeda vilina saatel sündmuskohalt jalga, ülejäänud viis aga tulid autost välja ja vabandasid. Nende seas üks liinibussi juht. Aga veelkord - Sa pead ise käituma liikluses seaduspäraselt.
Minul autoga sõites on tekkind tihti see probleem, et rollerivennad sõidavad kas paari meetrise vahega, teevad ohtlike mõõdasõite, ka paremaltpoolt on tehtud, võtavad ennast mingi karjaga autodele sappa jne..
Pole siis imestada, et siis mõni autojuht keskmist näppu näitab. ootan juba millal kehtestatakse rollerile juhiloa nõue ka peale 16. eluaastat.
Kui aus olla siis ise ka ei suhtu rolleripoisikestesse hästi, kui näha milliseid sõiduvõtteid nad kasutavad, siis see muudab meie ohtliku liikluse veelgi ohtlikumaks ja vahest tahaks isegi keskmist sõrme mõnele näidata.
samas muidugi ei leia ma ka et igale rollerimehele tuleks keskmist näppu näidata, sest on ka neid(kas rohkem või vähem, otsustage ise) kes tõesti oskavad liigelda.
siinkohal paluks rollerimeestelt rohkem austust teistele liiklejatele siis austatakse ka teid rohkem!
-
Mina olen üldse selle poolt,et igaüks rolleri juht peab saama kasvõi rolleri juhiloa,ja igale rollerile number külge,et saaks teavitada politseid või üles leida omaniku kui too saab mingi jamaga hakkama.
Täna jälle ilus näide: Umbes kell 20:00 Tartu pearistmikul sõitis üks rollerivend täitsa punasega ristmikule sama ajal kui vastaspool olevad sõidukid hakkasid talle vastu liikuma,hea ,et teda märgati ja lasti autode vahelt läbi.
-
Teema algataja
Ma sõidan rolleriga , aga see ei tähenda et mulle peab keskmist sõrme näitama, sest mina ei esinda ega vastuta teiste eest. Mina esindan ainult ennast ja sõidan korralikult ning ei saa muuta teiste sõiduvõtteid, seega on väga nõme, kui mulle just sõrme näidatakse. Eks näidake neile, keda olete valesti sõitmas näinud, mitte suvalisele rolleriga ettejuhtuvale inimesele.
-
Igaüks vastutab vaid enda eest ja ükskõik kui eeskujulik ja muu oled muljet jattab ikka kogu kamp kokku.
Eks see oleneb autojuhist mida ta teeb.Kui on jobu siis võib ka teelt välja pressida.
-
- Kontakt:
andryy kirjutas:ükskõik kui eeskujulik ja muu oled muljet jattab ikka kogu kamp kokku.
Sama loogika järgi - Täna keerasid mulle kaks korda vastastutulevad madallennul lähenevad biked möödasõitu tehes tuimalt minu suunavööndisse ette. Järelikult on kõik mootorratturid m***id kes sõita ei oska. Nägin linnas päevajooksul mõndakümmend mind mittehäirivat veel, aga need ei jäänud meelde.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
see on eriti kõva. miski vana 7. seeria bemm vahtralehega lendab kõrvale. siis mingi kari nolke kruvivad akna alla ja akkavad lõugama midagi ( arvata võib et mu 5 kW ei suuda nende 200kW-le vastu panna. aga no mõistus pole oma teha. suht savi neist juba. (juhul kui ise olen midagi valesti teinud kogemata ja näen rusikaviibutusi jne. siis häbenen ja saan aru et tegin valesti) aga lihtsalt niisama akata lõugama ja mõnitama-see on nõme minu arust.
-
andryy kirjutas:Igaüks vastutab vaid enda eest ja ükskõik kui eeskujulik ja muu oled muljet jattab ikka kogu kamp kokku.
Eks see oleneb autojuhist mida ta teeb.Kui on jobu siis võib ka teelt välja pressida.
Ega ma ei pane kedagi eeskujuks ega õigusta kedagi,lihtsalt püüan omamoodi seletada,et miks ja kuidas see paraku on,jobusid leidub igal pool ja meie eluajaks nad otsa ei saa.
Siin foorumis võib kurta ja nutta palju tahad aga see ei muuda mitte midagi.
-
Teema algataja
Tere
Tere kõigile !!
mõtlesin et võtan kah sõna sekka
Ise sõidan kah rolleriga ja austust võik ikka meie vastu kah olla
üks kord oli niimodi et mingid rullnokad sõitsid minu taga ja hakkasid signaalitama et ma teelt kaoksin (siis oli freedo mis üle 55ei läin) lasin neil mööduda nad surusid mu teelt välja ja tulid minuga sõimlema ning panid paar latakat vastu kiivrit !!!
Kas selline peabki olema käitumine ????
Täna oli selline lugu et paar venda mootoratastel sõitsid minu ees ning jäid punase tule all sesma nii kui roheline süttis olid läinud tagarattapeal kui mootor on 1000 ccm siis on kõik lubatud !!!??
Kas see on normaalne ?? Ning see pole esimene kord olen juba päris palju neid ..eputajaid`` näinud ja on koguaeg erinevad !!
Nng enne kui meid tulete õpetama tehke enda liikluskultuuris muudatusi!
on sellised kohad nagu raadi kus saab kõike teha ja ei sega kedagi liikluses.
Peace
-
Teema algataja
Olen ise ka rollerdaja, vanust juba 18....kuigi hea ikkagi rolleriga sõita, liiklust tunnen piisavalt kuna autolubade tegemine suht poolik veel pole aega sellega tegeleda aga see selleks...
Olen ka mitmeid ja mitmeid kordi puutund selle probleemiga kokku kuidas meisse rollerivendadesse jne suhtutatakse... sõidan rahulikult 50-nega linnas siis mingi rullnokkast audi vend signaalitab taga kes alles load saanud ja ostnud mingi rondi millel kuskilt saksamaalt pressi alt päästnud ja eestisse toonud...tüüp lihtsalt signaalitas mu taga kogu aeg...siis valgusfoori juures sõitis mu kõrvale, läks roheliseks tuli hakkan siis sõitma kiirendan nata, et rida vahetada kuna oli vaja ära keerata..audi vend vaatab mulle kõrval otsa ja litsub gaasi....mul viskas ka üle kuna vaja oli mööda saada sellest rullnokast, tüüp lõpuks lasi mingi 100km/h linnas.....mõned autojuhid on jällegi mõistvad ja sõbralikud kes ei ole nii jopskid kui mingid rullnoka vennikesed...bikeri vennad kes vinguvad meie kallal näitavad näppu või midagi taolist, võiksid ka meiega ikkagi arvestada, kuna meie oleme ka ikkagi kaherattalised....mina olen isiklikult näinud mitmeid bikeri vendasid koos sõitmas foori alt taga rattal minema, foori all rehvi suitsema ajades, tuuritades lampi ja tuhat erinevat asja veel...rääkimata näpu näitamisest või hästi lähedalt mööda sõites minust nii et mõni cm on vahe....mõnel kohe näha, et mingi vimm kanda...endal masinaks Malaguti F15 Firefox mis liigub ka kenast, linnas jalgu ei jää kellegil, ning ei ole vaja kõiki rollerivendasid kohe liigitada rullnokkadeks, ajudeta jobudeks ja palju muud... kuna meie oleme ka liiklejad ja naqu ennem eespool mainiti, et mina esindan ennast liikluses vaid ennast ja pole vaja kõiki üheks liigitada kes ntx sõita ei mõista ja lubadeta ringi lasevad....tean olen ise ka näind sellised poisikesi kes ei julatu istmelt jalgadega foori all seistes mahagi või kes istme peal istuvad ja jalgu rolleri peale ei julatu panna...nii, et lihtsalt mõistke meid kah....ja kui on bike istme all, siis ei ole vaja linnas kõvatada, teha samuti ohtlike möödasõite jne...linnas ei ole vaja ülbitseda ja pomotseda selleks on lennuväljad ja spetsiaalsed rajad kus võid sõita tagarattal ning oskusi lihvida linn ei ole selleks õige koht...samuti võiksid autojuhid meie kaherattaliste vastu viisakamad olla ja vähem näppu või rusikat näidata....
Peace..
-
Teema algataja
--
RaXBoY jutt igati õige.
Räägin veidi omaltpoolt. Väga nõme suurte inimeste suust sellist möla lugeda, mida igalpool kirjutatud on... Ise neist vist keegi ei julge tunnistada, et on ka kunagi omanud võrri vms ja alles vanemaks saades tsikli selga saanud
Selline suhtumine... no mõnikord mu isa käib rolliga linnas ja siis arvatakse algul, et mingi poisike ja võib ülbama hakata, aga kui isa näitab käega, et jääme nüüd teeäärde seisma ja ajame asjad mehemoodi korda, siis tüüp saab aru et tegu suure mehega ja annab gaasi ning sõidab millegipärast hirmkiirelt minema
Endal on ikka väga väga palju mölisemist linnas autojuhtidega olnud... kallale isegi läinud, kusjuures siklimehed on siis need vennad kes nagu ma ei tea... hakkavad veel pugema autojuhtide poolel, kes oma käitumisega sarnanevad alaväärsuskompleksidega inimestele.
Iga kord lihtsalt ei viitsi muidugi teeäärde tõmmata ja autojuhtidega 15minutit sõimata, aga no enda õiguste eest peab seisma(bussijuhid ka väga aktiivsed vennad... neist saan ma aru, elu tõsiselt igav, enesetapumõtted jne)
-
Teema algataja
Kui keegi peale minu kah eile juhtus Seitsmeseid uudised vaatama...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=18809381
No joptvoimat küll - kustkohast sellised tulevad üldse? Pärast selle klipi nägemist hakkas ikka väga häbi hunt olla.. Senikaua kuni sellised vaimuvaesed rolleritega söidavad ei saa meie, hundid, ikka päris kaua kaua aega veel mitte mingisugust austust teistelt liiklejatelt.
-
- Kontakt:
Kui on vaja kampaaniat ja negatiivset PR'i spetsiaalselt teha, et kavandatavate aktsioonide vajadust põhjendada, leiab idioote absoluutselt iga rühma hulgast - nii jalakäiate, jalgratturite, rulluisutajate, rollerijuhtide, mootorratturite, autojuhtide või kasvõi lapsevankrilükkajate hulgast. Tuleb lihtsalt nad üles otsida ja piisavalt avalikuse ette tõsta, et ühiskondlik arvamus sobivas suunas kalduks.
-
Teema algataja
Väga põnev lugeda siin kommentaare. Ja natuke üllatav ka. Olen praeguseks poolteist aastat rolleriga Tallinnas liigelnud, alguses 50cc, nüüd võimsamaga ja pole kordagi (0, null, zero) ühegi autojuhiga tekkinud olukorda, kus keegi signaalitaks, näpuga näitaks, karjuks, rajalt välja suruks, kinni peaks vms. Ehk on paar korda, kus vahele ei lastud ümber reastumisel, aga sellega asi ka piirdunud.
Sealjuures oli 50cc masin korralikult piirajatega e. jäin küll tavaliiklusele oma kiirusega jalga :)
Jätkuvalt veendunud, et korralikult liigeldes võetakse sind normaalse kaasliiklejana. Ja lollusi tegevad rollerijuhid ajavad mõnikord harja punaseks küll. Nii seepärast, et kogu rollerisõitjate maine alla toovad, kui ka enda elu ohtu panemise eest (kiivrita sõit on ikka eriti masendav, jalgrattakiivriga sõit peaaegu sama masendav).
teller kirjutas:Väga põnev lugeda siin kommentaare. Ja natuke üllatav ka. Olen praeguseks poolteist aastat rolleriga Tallinnas liigelnud, alguses 50cc, nüüd võimsamaga ja pole kordagi (0, null, zero) ühegi autojuhiga tekkinud olukorda, kus keegi signaalitaks, näpuga näitaks, karjuks, rajalt välja suruks, kinni peaks vms. Ehk on paar korda, kus vahele ei lastud ümber reastumisel, aga sellega asi ka piirdunud.
Eks oma osa on ka su sõiduriista tüübil. Negatiivsed emotsioonid/eelarvamused on ikka rohkem seotud nende tüüpiliste moodsate nolgirolleritega ja vähem võrride, deltade, nö retro rollerite jms huvitavate mopeedidega. Mulle tekitab viimaste nägemine tänavapildis lausa headmeelt.
Ja eks juhi vanusel on ka oma roll, kui veel eelarvamustest rääkida. Niiet eriti ei imesta, miks sul probleeme pole tekkinud.
-
Teema algataja
ei noh kui ikka korralikult sõita siis ma ei näe põhjust selliseks ülbitsemiseks mis autojuhid korraldavad. No alles üleeile sõitsin kruusateelt maantee poole võin öelda et 40-45 km/h sest ei ole eriline kihutaja ja järsku lendas mingi tüüp umbes 100km/h autoga vastu olin paremal pool tee ääres ja läksin no nii võimalikult tee äärele lähemale kui võimalik et too vend sisse ei paneks aga tema licalt keeras just sinnapoole kuhu mina üritasin varjuda...suht oleks kraavi sõit peaaegu... ja need tüübid kes rollerdajate mainet alla vedivad oma nn "ässamisega" võiks üldse areneda natuke... kui kuskil vaja midagi tõestada siis tehku seda kuskil kus teisi liiklejaid pole siis vähemalt tekitavad teistele ka vähem probleeme... peab veel siukeste pärast minema rolleri jaoks lube tegema...
Sõidan igapäevaselt nii talvel kui suvel rolleriga(hiina)!
Suveti tegelt olen rohkem motika seljas ja kui aega on siis põristan(harjutan) nüüd ka pocketiga mõnel platsil.
Perega liigun ikka neljal rattal,nii et olen kokkupuutes enamuste siin esinevate liiklemis viisidega.
Teema algatajale ja teistele kes arvavad,et neile on liiga tehtud!
Kõik oleneb kuidas ise käitud ja vahel võid lihtsalt mõnele soodale jalgu jääda.
Kuid ära heida meelt ja sõida korrekselt(vastavalt LE'le) edasi,oma elu ja tõekspidamised on tähtsamad.
Eile sõitsin Van'ga mustamäelt linna suunas,teises reas sõitis mingi vennike rolleriga(aprilia) autodest kiiremini,no silmitsesin teda mõnda aega ja siis läks hari punaseks.Järgnesin vennikesele ja üritasin kuidagi kõrvale saada aga tema jõudis ikka edasi tesite varju.Kohati oli meil kiirus 70km/h ja kui lõpuks kõrvale sain küsisin kui kiiresti võib mopeediga sõita,vennike arvas et sama kiiresti kui autoga.
Ajakirjandus ikkagi levitab fakte ja tõesti mõni rollerivennike ei tea kus ja kui kiiresti võib ta mopeediga liigelda.
Täna Ülemiste parkale kogunesid rollerivennad(igasuguseid rollereid) ja hetk hiljem hakkasid nad parkivate autode ja jalutavate inimeste vahel tagarattal(2apriliat) sõitma ja lihtsalt kihutama platsi servast teise serva.
Selliset näidete põhjal pole rolleristidele küll midagi meeldivat öelda,nii kaua kui selline rumalus on tänaval näha ei muutu ka teiste arvamus teisse.
Olen päri tulevase nõudega,et peavad olema kõigil rolleristidel load ja mopeed registreeritud.
Siis äkkist tuleb paljudel mõistus pähe ja anonüümsust ka väheneb.
Samas tunnen kaasa neile kellel on kodus rohkem kui 1-2 mopeedi või sarnast liikurit!
Samas keegi ei kanna rolleril ohutusveste ja samas räägime et märka mootorratturit või keda iganes kahel rattal.
Minul hea pakkumine,osta ohutusvest ja sõida alati sellega ja kohe näed kuidas arvestatakse sinuga,autojuht näeb kohe et ka sina oled oma ohutuse eest väljas ja tahad et sind nähtaks!
Pigem"Tee ennast nähtavaks"!
Jan
jan22 kirjutas:Eile sõitsin Van'ga mustamäelt linna suunas,teises reas sõitis mingi vennike rolleriga(aprilia) autodest kiiremini,no silmitsesin teda mõnda aega ja siis läks hari punaseks.
Osta endale ka hiinaka asemel Aprilia, siis ei aja rollerivennad, kes Mustamäel autodest kiiremini edasi saavad, harja punaseks. Ja sina said oma selle päeva adrekalaksu kätte Van`iga rollerit taga ajades?
+358458693818
vilosius kirjutas:jan22 kirjutas:Eile sõitsin Van'ga mustamäelt linna suunas,teises reas sõitis mingi vennike rolleriga(aprilia) autodest kiiremini,no silmitsesin teda mõnda aega ja siis läks hari punaseks.
Osta endale ka hiinaka asemel Aprilia, siis ei aja rollerivennad, kes Mustamäel autodest kiiremini edasi saavad, harja punaseks. Ja sina said oma selle päeva adrekalaksu kätte Van`iga rollerit taga ajades?
Tead mis, mul pole seda Apriliat(mopeedi) vajagi,et eluohtlikult linnas 60km/h sõeluda.Mul on R1100RT täitsa olemas,tead küll mis see on ja adrelaks on sellega garanteeritud!
Kui teiekord motikaga mõne ülbiku rollerdaja taban siis sõidan ka kõrvale ja esitan mõned küsimused ja teen pilti ka!
Lihtsalt väga paljud rollerdajad ei tea LE'st midagi,seda on tänaval selgelt näha ja kindalsti on veel samapalju ülbikuid kes ei tahagi liigelda viisakalt(eks ise ka vahel,viimat olen üritanud olla korralik)!
Siis pole ka midagi imestada kui järjekordne autojuht ei arvesta rolleriga,vigu on kindlasti meis endis ka, mitte ainult teistes!
Jan
Roller tee ennast nähtavaks!
jan22 kirjutas:Kui teiekord motikaga mõne ülbiku rollerdaja taban siis sõidan ka kõrvale ja esitan mõned küsimused ja teen pilti ka!
Mõistan Su püüdlusi ja pahameelt. Aga tuleme korra reaalsusesse tagasi. Mis see küsimine Sulle annab? Mis see pildi tegemine annab? Tekitab vaid konflikti ning paksu verd ja muud midagi. Lase sellel tegeleda politseil. Igal asjal on oma aeg ja igal oinal oma Mihklipäev.
vilosius kirjutas:Osta endale ka hiinaka asemel Aprilia, siis ei aja rollerivennad, kes Mustamäel autodest kiiremini edasi saavad, harja punaseks. Ja sina said oma selle päeva adrekalaksu kätte Van`iga rollerit taga ajades?!
Polnud vist päeva parim kommentaar, või mis?
-
Teema algataja
Oman isegi rollerit ja ple siiani keegi mulle näppu näidanud. Osalt kindlasti ka seetõttu, et kui kuhugi keerata tahan näitan suunda ja ei sõida autodel p****s. Eelmine suvi vaatasin, kus 2 sõpra rolleritega sõitsid mul ees ja tuli teha vasakpööre, mida tehti vaat, et pea paremast teeservast. Loomulikult sai sõpru kohe haritud, kust vasakpöörde tegemine õige on, et ei pane tervet liiklust seisma jne..
Usun, et kui pooledki rolleriomanikest teaks põhilisi reegleid, et rada vahetatakse suunaga, vasakpööret tehakse vasakust teeäärest (suunda näidates) ja hoitakse vähemalt 3m-st pikivahet, siis neid keskmisi sõrmi nii palju ei tõuseks. Seepärast ootan minagi, et roller, kindlustus ja juhiload oleks omavahel seotud..
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.