piiraja paigaldamine, palju maksab?
Moderaator: Moded
piiraja paigaldamine, palju maksab?
niisiis hakkan tegema a kat'i ja kuna vanust veel niipalju pole, et võiks ükskõik mis masinaga sõita, siis küsimus järgmine, palju võib maksta piiraja paigaldamine, masin mida osta tahaks on suzuki gr 650
huvitaks enamvähem suurusjärk, täpset numbrit on nagunii raske õelda
aitäh!
Tar kirjutas:Letihind 2k piiraja, 1k paigaldus & paber
Või sebid ise: http://tinyurl.com/yq6pmf - alpha Technik
Minul ka see piiraja vaja paigaldada nüüd.
Ühesõnaga, kui sebin ise siis saab 1000.- hakkama.
Samas ei ole raske lasta cnc pingil need teha(tavaline metall plaat silindrite ja karpa torude vahele). Kas neid aksepteeritakse huvitav?
s3rza kirjutas:Tar kirjutas:Letihind 2k piiraja, 1k paigaldus & paber
Või sebid ise: http://tinyurl.com/yq6pmf - alpha Technik
Minul ka see piiraja vaja paigaldada nüüd.
Ühesõnaga, kui sebin ise siis saab 1000.- hakkama.
Samas ei ole raske lasta cnc pingil need teha(tavaline metall plaat silindrite ja karpa torude vahele). Kas neid aksepteeritakse huvitav?
EI
Selle tee käisin ise just läbi. Et saada passi vähem kw kui tegelt on, siis vaja piiraja paigaldus. Vaja tellida vin. koodi järgi piiraja (depoo, esindused, ramo) kaudu saad tellida. Maksab umbes 2 tuhat. Ja siis vaja paigaldada ja arki anda taotlus ümberehituse kohta ja kui läbi läeb siis maksta pärast 200 paberite vormistamine. Ise netist suvalisi seibe tellida pole mõtet kuna ark ei tunnista neid. Ise paigaldada ka eriti ei soovita kuna ark võib ka seda mitte tunnistada, kuigi vist kui on tehasest tellitud vin koodi järgi piiraja siis ark peaks tunnistama kui ise peale krutid kuna tehas garanteerib ju et kui need seibid vahel siis ta on täpselt nii võimas nagu piiraja passis kirjas. Seega soovitan depood või ramot. nende käest saad papra ka et piirajad paigaldatud. Minul isiklikult läks asi maksma 3200 kokku ja tellimise sisse andmisest kuni uue tehn. passini 1 kuu.
Igal juhul edu.
project kirjutas:Motodepoos piiraja,paigaldus,paberid. 3000.-
Sama asi ramos 3300.-
pluss siis vist veel see 200 krooni arki raha, mida eelkõneleja mainis.
Kas mitte uue passi välja laskmine 760 ei maksnud? (mitte 200)
Ramo ütles just, et pole vajagi vormistada. Võib sõita selle paberiga ringi, mis lisaks antakse.
Aga kui ise piirajad peale panna, kas siis ei saa arkis ümberehituse alla seda kanda? Sellisel juhul vist saadetakse ekspert või tehnik üle vaatama siklit?
Kallis lõbu see piiraja, kuigi samas arvestades meie trahvi suurusi....
s3rza kirjutas:project kirjutas:Motodepoos piiraja,paigaldus,paberid. 3000.-
Sama asi ramos 3300.-
pluss siis vist veel see 200 krooni arki raha, mida eelkõneleja mainis.
Kas mitte uue passi välja laskmine 760 ei maksnud? (mitte 200)Ramo ütles just, et pole vajagi vormistada. Võib sõita selle paberiga ringi, mis lisaks antakse.
Aga kui ise piirajad peale panna, kas siis ei saa arkis ümberehituse alla seda kanda? Sellisel juhul vist saadetakse ekspert või tehnik üle vaatama siklit?Kallis lõbu see piiraja, kuigi samas arvestades meie trahvi suurusi....
Palju jama jääks tegemata tõesti, kui politsei aksepteeriks ainult töökoja paberit, et rattale on piiraja paigaldatud. Ja samas seadus ütleb, et mootori võimsus ei tohi ületada 25kw. Et siis räägitakse tõesti mootorist endast, mitte mootorratta tehnilisest passist aga kurat neid teab:D ma kaldun arvama, et kui natuke vingema sõidustiiliga silma paista ja politseil kuskilt mujalt kinni võtta pole, teevad esialgu ikka vastava kat. puudumise eest trahvi ära:D eks siis pärast õienda ja kaeba edasi
Rumal küsimus küll, aga huvitav, miks tonniseid ei piirata eriti? Ise mõtlen küll ühe tuhandekuubise piiramist 25kw peale, kuid kas ARK peab ära registreerima selle 25kw peale, kui reaalselt on ära piiratud ja paber vastavast asutusest hangitud? Või võidakse ka öelda, et "rumal poiss, nalja tuled meile siin tegema ja ligi 100kw siin maha võtma?"
Muidugi alati on mul seda sama võimalik küsida motodepoost või ramost, aga kui siin teema juba olemas on
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
tünn kirjutas:Piirasime 1000-ist banditit ja ark onu hakkas naerma, ütles, et ega politsei teid niikuinii ei usu
Tuhandese Banditiga ringi sõites ei usu politsei teid ilmselt nii või naa ning piiraja oleks viimane probleem selles loos aga see selleks.Kui piiraja on korrektselt paigaldatud volitatud paigaldaja poolt, siis ARK väljastab sertifikaadi piiramise kohta.
Re: piiraja paigaldamine, palju maksab?
Mul on Honda Shadow VT 600C 29kw ning kaalu on tehnilise passi järgi tsiklil 214kg. See teeb erivõimsuse tugevalt alla 0,16kw/kg kohta. Kui ma tahan A2 sõidueksamit teha rattaga ning pärast eksamit ka sellega sõita seadusepäraselt. Mida selleks teha tuleb? Tuleb ARK'i mingi palvekiri esitada või saab ka ilma selleta sõita, et eksamilt minema ei aetaks ning politsei trahvi ei teeks.
Motodepoos piirajale ettemaks 700.- juba kahjuks tehtud - ei taha ülejäänud 2300.- ka niisama magama panna asja alla, mida ei lähe vajagi.
ARK'is vajalikud telefoninumbrid ei vasta.
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 31 korda
Sellega võidki liigelda seaduslikult kui see 214 kg on sul tsikli tühimass, erivõimsus on mootori võimsuse ja sõiduki tühimassi suhe
Loogika ütleb sama kuid nii ARK'i eksami osakond kui ka Paide ARK'i büroo ajavad sellist jahu, et 25kw või 0,16kw/kg kohta saab olla, aga kuna mul on juba 29kw, siis ei kehti see (kilowattide arv on juba lõhki). Telefonikõne Paide ARK'iga kestis 9 minutit, öeldi mulle, et ei saa selle 0,16kw/kg kohta - sel juhul ju täiesti mõttetu seadus. Lõpuks öeldi, et ei ta kas ka siis saab kui panen 25kw piiraja - täitsa lõpp õnneks käis ta kellegi targemaga asja arutamas ning lubati uurida asja ja saata vastuse meilile.
Kurat, inimesed sõidavad seda LE'd järgides ringi ja ARK vastab hoopis teist moodi.
Maardu ARK'is ei teatud üldse sellist asja, et piiratakse mootorrattaid - muidu on seal kõige nupukamad ning asjalikumad töötajad.
väga selgelt ju öeldud KAS 25KW VÕI 0,16kw/kg
Üritasin ka neile seda selgeks teha, et miks see "VÕI" seal vahel siis on aga vastati mingit jaburdust. Kui nende loogikat vaadata, siis tundub ju väga mõttetu see 0,16kw klausel.
Loodan, et nad uurivad asja põhjalikult ning ütlevad mulle seda, mida ma tahan, et nad ütleks
Imelik on see, et ARK'i eksamiosakond, Paide ARK'i büroo ega ka ARK'i üldtelefon ei ole pädevad vastama niivõrd lihtsakoelisele küsimusele.
On kellelgi konkreetseid kogemusi politseiga?
tegelikult on oluliselt segasemalt see asi kirja pandud (Pane tähele, et tingimused on kirja pandud "ei" vormis):
§ 29. Juhi vanuse alammäär
(1)
2) 18-aastane - A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus ei ületa 0,16 kW/kg, B-kategooria auto, C1-alamkategooria auto, T-kategooria mootorsõiduk;
3) 21-aastane - A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ületab 25 kW või erivõimsus ületab 0,16 kW/kg; C-, D-kategooria ja D1-alamkategooria auto.
§ 30. Auto ja mootorratta juhtimise õiguse andmise etapid
(1) A-kategooria ja A1-alamkategooria mootorratta, välja arvatud A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ületab 25 kW või erivõimsus ületab 0,16 kW/kg, B-kategooria auto ja B1-alamkategooria auto või üheaegselt B- ja C1-kategooria auto juhtimise õiguse andmine toimub kahes etapis käesoleva seaduse § 28 lõike 4 kohaselt kehtestatud eeskirjade järgi.
Ehk siis § 29 punktide 2) ja 3) vahel on tegelikult vastuolu.
Nii, kõik sai ARK'iga korda
Siin on minu ja Paide ARK'i kirjavahetus:
Tere!
Pärast täpsustamist selgus,et Teie mootorratas vastab A2 kategooria nõuetele.
Päikselist suve lõppu!
Kaja Arula
ARK Paide büroo peaspetsialist
38 490 84
From: Patrik Voolaid [mailto:patrik@biker.ee]
Sent: Thursday, August 07, 2008 12:24 PM
To: Paide büroo
Subject: A2 sõidueksam
Tere,
Mul on mootorratas Honda Shadow VT600 C 29kw ning mootorratta kaal on 214kg tehnilises passis. See teeb erivimsuse tugevalt alla 0,16kw/kg kohta, kas sellise mootorrattaga on vimalik sooritada A2 eksamit ning seadusepraselt liikluses osaleda prast eksami sooritamist?
ARK'i ldnumbrilt anti mulle eksamiosakonna number ning seal ei tunnistatud sellist asja ning soovitati vastava brooga hendust vtta, kus eksami sooritan.
Ette tnades,
Patrik Voolaid
Täpitähed on mingil põhjusel minu kirjutatud mailis kadunud..
Nüüd on vaja veel Motodepooga ühendust võtta ning läbirääkimisi pidada tellitud piiraja suhtes (kas saab anulleerida tellimust, kas makstakse ettemaks tagasi või saan selle raha eest muud kaupa või jääb see üldse neile endile).
EDIT: Motodepoo pole veel tellimust Saksa esitanud ning ettemaksu raha saan ka tagasi
Lasen endal Depoos piiraja paigaldada ja tahaks kohe eksamile minna. Teab keegi kas depoo paberiga saab eksamit sooritada, või peab ARKis Teh passis muudatuse tegema? (Eksamit tahan Haapsalus teha).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.