Trosside õlitamine
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 1768
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Trosside õlitamine
Tere.
Arvan, et kõik on oma tsikli siduri või gaasi trosse õlitanud. See on suht tüütu toiming, aga kuidas ja mis ainetega trosse pesete - määrite?
Oma tsiklil sisistasin WD-40-ga ja lupsisin trossi edasi tagasi ja pärast lasin sama meetodiga veoautode haakeseadme määrimiseks ettenähtud õli
takka.WD-40 oli siis nagu pesemiseks, sest minuarust pole selle määrimis omadused trossile just kõige paremad.
Õlitasin siis ainega MEK OLJA, mida valmistab soomes KRAAZ OY. Õli kaitseb rooste eest , talub suuri koormusi ja ei hangu.
Või kuidas te toimite?
-
Sarnase väikse abivahendiga on päris lõbus trosse pesta(WD40) ja õlitada (mingi vedelam määre aerosoolis).
http://www.motorcycletoolchest.com/Moti ... 8-0182.htm
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
0,5L plastpudelisse bensiini sisse, trossiots pudelisse ja siis "tihendad" pudelisuu ilusti kaltsutropiga. Keerad pudeli tagurpidi ja hakkad siis trossi edasi-tagasi liigutama... Eeliseks see, et puhas bensiin valgub pidevalt peale ja vana tilgub ilusti alt maha. Pärast määrid mingi silikoonõliga.... Lihtne.
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Minu esivanemal oli tehtud selline lõhega kork (korgist), kust said trossi läbi pista ja surusid selle koos trossiga pudelisse, pudeli põhi püsti ja nii see õli sinna ise jooksis.
šampuse pudeli korgist kulub sellise tegemiseks oma 5 minutit
koi kirjutas:Ma sain aru, et krutitakse trossi otsa ümber ja sellesse väiksesse auku susatakse aerosoolpudeli kõrs ja antakse spritsi, kuni trossi teisest otsast saft tulema hakkab.
Nii ongi, aga võimalik, et saab ka jalgrattamüüjate (kes ka remondivad) käest osta, olen neil sarnast jubinat näinud. Bikefan-i meetod toimib ka, lihtsalt kõiki asju ju ei pea ise leiutama. Kui üheks suveks tsikkel osta, siis pole mingeid tööriistu üldse vaja, aga kui pikemaks ajaks ja veel mudavurr, siis õigustab ennast igal juhul.
EDIT: Ma kunagi tellisin Hollandist muu kaubaga koos samasuguse DRC oma ja läks maksma koos saatmisega 118 EEK-i, no mida ma leiutan
Ainult seda jubinat ja veel Usast muidugi pole mõtet tellida, selle lingi panin lihtsalt suure pildi pärast.
WR400F
koi kirjutas:Rääkige siis pisut ainetest ka, millega peale pesu õlitate?
WD-40 tundub mulle liiga vedel ja vähe määriv.
Tegelt on selline teema olemas http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... 1956452fbc
WR400F
saqu kirjutas:Sarnase väikse abivahendiga on päris lõbus trosse pesta(WD40) ja õlitada (mingi vedelam määre aerosoolis).
http://www.motorcycletoolchest.com/Moti ... 8-0182.htm
Soomes müüb sellist vidinat Biltema. Hind 3.50 EUR. Uues paberkataloogis on sees, netiväljandes ma ei näinud. Muidugi sinna lisandub ka saatekas, kui just Biltema poodi ei lähe. BTW offroad-tsikli tostuk ainult 27 euri.
-
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
Oma ratta remondimanuaalist leidsin ja proovisin järgi järgmise võimaluse: trossi ülemine ots lahti, väike kilekott lehtriks trossi kõri ümber ning isoleerpaelaga kinni, silikoonõli sinna kotti niikauaks, kuni trossi alumisest otsas välja hakkab jooksma.
Suure hurraaga õlitasin ka tooreklapi trossi ära, nüüd olen hädas sellega - toorest peab näpuga peal hoidma, muidu jookseb lahti Ehk siis ärge seda trossi õlitage..
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
romulus kirjutas:Oma ratta remondimanuaalist leidsin ja proovisin järgi järgmise võimaluse: trossi ülemine ots lahti, väike kilekott lehtriks trossi kõri ümber ning isoleerpaelaga kinni, silikoonõli sinna kotti niikauaks, kuni trossi alumisest otsas välja hakkab jooksma.
Suure hurraaga õlitasin ka tooreklapi trossi ära, nüüd olen hädas sellega - toorest peab näpuga peal hoidma, muidu jookseb lahti
Ehk siis ärge seda trossi õlitage..
Tõesti, liigne agarus ei pidanud alati kasuks tulema
Trossi õlitamiseks või pesemiseks on vaja:
- voolikut, mis läheks üle trossiotste ning ulatuks kõri peale
- voolikuklambrit
- teipi
- pumpa või kompressorit
Kokku paned puzzle nii, et lükkad vooliku trossile peale ning tõmbad voolikuklambriga kinni. Kui voolik on suurema diameetriga (n. trossiotste tõttu), siis keerad teibist sobiva diameetriga rõnga ümber trossi kõri.
Peale seda pole muud, kui õli/pesuaine voolikusse ning kütad pumbaga surve takka. Kogu operatsioon võtab aega ühe trossi puhul paar minutit ning on väga lihtsalt koduste vahenditega teostatav.
Ise kasutan trosside määrimiseks 2T seguõli.
KO kirjutas:Soomes müüb sellist vidinat Biltema. Hind 3.50 EUR. Uues paberkataloogis on sees, netiväljandes ma ei näinud. Muidugi sinna lisandub ka saatekas, kui just Biltema poodi ei lähe. BTW offroad-tsikli tostuk ainult 27 euri.
Kuramus, küll on seal valikut juurde tekkinud, võrreldes mõne aasta taguse ajaga
Minu rattale esimesed kui ka tagumised klotsid mõlemad 172kr/komplekt
Fatbar lenks (28,6mm) + üleminekud 22,2mm kinnituselt + lenksu pehmendus kokku 885kr (koodid 82102, 82262, 82263 Tallinast ei saa selle raha eest vist lenksugi). Kui mõni tuttav sealkandis liigub, siis ju lihtne lasta korra läbiastuda (ega ta sealt muidugi niipea välja ei saa, võtab silmad kirjuks ) Ja Biltema asjade kvaliteet pole sugugi hull, ilmselt on ka need tuntud firmade tooted, millele on Biltema kiri tehasest peal. (Vanasti müüdi Koni amorte autodele Biltema kirjadega kaks korda odavamalt originaalist
)
WR400F
-
Teema algataja - Postitusi: 1768
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
To romulus - ei usu, et trossi hõõrdetegur on ühtlasi tooreklapi fiksaatoriks. Mul hondal on käepidemes mingisugune fiksaator(pole lahti võtnud).Igatahes kui trossi käepidemest lahti võtsin, liikus käepide väikeste kliksudega (vist mingi kuuliga fiksaator).Võib olla sul see sodi täis ja ei fikseeri seepärast?
Uus tross ju reeglina liigub ka väga libedalt-lobedalt! Või on ehk karpa juures mingi vidinas, mis vaja üle vaadata?
Rebaseonu kirjutas:saqu kirjutas:Vanasti müüdi Koni amorte autodele Biltema kirjadega kaks korda odavamalt originaalist
)
Mõni firma toodab ka odavaid Säästupelmeene, mis ei tähenda, et nendel sama koostis on, mis tootja enda kallimatel pelmeenidel.
Läheb OT-ks, aga pelmeeni tootearenduse kulud ei ole ilmselt samas suurusjärgus amortide omaga, lihtsalt siis oleks need Biltema amordid pea sama kallid, kui Konid, kui Koni peaks eraldi Biltema jaoks mingi säästutoote väljatöötama. Sama asi ju paljude A ja B varuosadega, ainus erinevus on kirjad karbil ja hind
WR400F
Re: Trosside õlitamine
Kui kellegi on jätkuvalt huvi selle trossiõlitus vidina vastu siis Rootsis on hinnaga 29.90 (*1,7= 50,83 EEK). Võin tuua. Olen Eestis tagasi augusti alguses siis saaks kätte. Kui kellelgi huvi antke ES teada ja jätke kontakt kuidas teiel asi pärast kätte toimetada.
Link kah: http://www.biltema.se/products/product. ... mId=136440
telf: 5123153
Siin üks vana arutlus samal teemal: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... ilit=tross
Hans
vanast ajast kodus grafiitõli.. see on trossidele hea.
kui ei eksi, siis olen seda trossiõlitusvidina paart eksemplari Streetmotos näinud, hind oli vist mingi 100- eek
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.