Kiivri ostmise sõiduproov
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 382
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
- Tänatud: 1 kord
AllRight kirjutas:Huvitav kui teistes kaubandusvõrkude on allahindlused, kas siis saavad samuti poepidajad nii palju kurjasid märkusi!
PS! endiselt kehtib vist vanasõna: ükski heategu ei jää karistusett!
Parimat
All Right!
Kusjuures saavad küll, lihtsalt need märkused ei jõua kirjalikult ega suuliselt müüjateni. Inimesed lihtsalt vihastuvad ja pettuvad kui näevad väljas silti, et paljud kaubad oluliselt allahinnatud ja sisse astudes näevad, et tegelikult on allahinnatud ainult mingid mõttetused ja nendele vajalik kaup on ikka vana hinnaga.
Kui nüüd juttu teha meie hinnapoliitikast , siis ei saa me hinad ajada üle kataloogis toodud hinna, kuna märgitud hinnad kehtivad soomes ja eestis!
Hetkel on jah järele jäänud veel mõned "mõttetud asjad" (nt Shoei kiivrid) mis on veel allahinnatud, kuna kiiremad kes siit infi saanud on parema kauba koju ära viimud!
Endiselt siis kõik poodi oodatud ja kohtume messil!
Läheb küll natuke teemast välja, aga mind huvitab, millal meie motopoed kiivirostja ka proovisõidule lasevad? Kui 10a tagasi piisas sellest, et kiiver pähe mahuks, siis nüüd on ajad edasi läinud ja tarbija ajab rohkem taga kvaliteeti, "ma ei viitsi sitikaid puhastada" ei ole minu jaoks argument. Kaalusin eelmise hooaja lõpul ühe Shoei kirjaga "mõttetu vidina" ostmist..
Olen korra kiivriga alt läinud ja järgmise ostan motokaupmehelt kes mu sõitma ka laseb, kui vaja siis lähen selleks kasvõi soome.
Loomulikult olen ma nõus sõiduproovi ajaks ka vastava koguse raha panti jätma.
edit:kuna ma ise selle sae käima tõmbasin, siis tundsin kohustust teema pooleks teha.
CB500 kirjutas:Läheb küll natuke teemast välja, aga mind huvitab, millal meie motopoed kiivirostja ka proovisõidule lasevad? Kui 10a tagasi piisas sellest, et kiiver pähe mahuks, siis nüüd on ajad edasi läinud ja tarbija ajab rohkem taga kvaliteeti, "ma ei viitsi sitikaid puhastada" ei ole minu jaoks argument. Kaalusin eelmise hooaja lõpul ühe Shoei kirjaga "mõttetu vidina" ostmist..
Olen korra kiivriga alt läinud ja järgmise ostan motokaupmehelt kes mu sõitma ka laseb, kui vaja siis lähen selleks kasvõi soome.
Loomulikult olen ma nõus sõiduproovi ajaks ka vastava koguse raha panti jätma.
weird. siiamaani olen kõigis küsitud kohtades (ca. 4-5 kohta) kiivrit proovida saanud. nigelam on lugu muidugi kesklinnas (nt. depoo) asuvate poodidega - peab pika maa maha sõitma, enne kui saad kiivrit maanteekiirusel testida.
siiani pole ka keegi tagatist tahtnud, piisanud on vanast kiivrist, mis kaupmehe juurde hoiule jäi.
Mitte et me sooviksime kellegiga raksu minna, aga meiepoolne argumenteeritud vastus viimasele paarile postile!
-Lugesin viimaseid poste ja tekkis tõsine huvi, et kas tõesti antakse kiivreid sõita proovida ja meie elame endiselt kiviajas....seega haarasin telefoni ja helistasin läbi Tallinna suurimad ratta ja varustusemüüad!
Vastus kõigilt kui ühisest suust ja päris kindel....EI anna kiivreid sõiduks proovida!
-
- Kaupmees
- Tänatud: 42 korda
- Kontakt:
AllRight kirjutas:Mitte et me sooviksime kellegiga raksu minna, aga meiepoolne argumenteeritud vastus viimasele paarile postile!
-Lugesin viimaseid poste ja tekkis tõsine huvi, et kas tõesti antakse kiivreid sõita proovida ja meie elame endiselt kiviajas....seega haarasin telefoni ja helistasin läbi Tallinna suurimad ratta ja varustusemüüad!
Vastus kõigilt kui ühisest suust ja päris kindel....EI anna kiivreid sõiduks proovida!
Oleme erandkorras Schuberth-i kiivreid raha tagatisel kahtlejatele proovida andnud küll. Siiani pole keegi raha tagasi enam õnneks soovinud Aga väga ei praktiseeri sellist proovimist. Tegelikult on kiivriteste ja muud infot kasutajate poolt üsna piisavalt netis liikvel...
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
ostjana tahaks proovida küll, kuid müüjana ei tahaks ise anda uut asja proovida, kuna proovimiseks peaks eemaldama kaitsekile ning peale proovimist pole enam tegu uue asjaga.
p.s. pole müüja:)
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
triplekix kirjutas:ostjana tahaks proovida küll, kuid müüjana ei tahaks ise anda uut asja proovida, kuna proovimiseks peaks eemaldama kaitsekile ning peale proovimist pole enam tegu uue asjaga.
p.s. pole müüja:)
Eks see toote proovimine on üks paras pähkel mõlemale poolele. Üks tahab müüa teine osta. Mina ei osta nt kõrvaklappe poest kui ei saa neid proovida. Ja on jäänud palju häid klappe proovimata kuna pakendid on kinni keevitatud ja lahti neid ei raatsita teha(suisa keelatakse avada).
tore et kingapoes saab kingi siiani proovida!
Saia tahaks ka ostes enne katsuda. Nupukad kaupmehed on tänaseks saia seetõttu kilesse pakkinud ja müüvad seetõttu väga hästi. Samas teevad ka degusteerimisi jne. Ega seda kauppa väga hästi ei müü kui ei saa teha kasutusotstarbe kohast testi. Autoga saab ikka proovisõitu teha.
Kunagi töötasin rattapoes ja see oli loomulik, et andsime rattaid inimestele proovida. Ja väga hästi toimis see siis kui ratas proovimiseks oluliselt vingem anda kui ostja rahakott algselt oleks soovinud. Üldjuhul ostiski klient siis selle kallima ja parema.... ja mõlemal osapoolel oli asjast hea meel.
Kiivrimüügi effektiivsuse tõstmiseks soovitan küll anda kiivreid sõitmisel proovida.
Need ajad on jäädavalt möödas kui kaupa pidi üle leti vaatama silmad punnis peas!
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
ausalt öeldes kuidagi jaburad soovid inimestel.kiivriga sõiduproovi enne ostmist???? krt siis kui ei osta peab ju kiivri minema viskama sest kes hakkab ostma mingit putukaid täis kiivrit? ja poes võid ju kiivrit proovida palju jaksad e pea üle leti vaatama.küsiks siis,et kas äkki krossisaabastega ei saaks enne ostu paar trenni teha et vaadata kas sobivad. ja kaubamajast aluspesu üheks ööks enne ostu?!
-
2stroketaliban kirjutas:ausalt öeldes kuidagi jaburad soovid inimestel.kiivriga sõiduproovi enne ostmist???? krt siis kui ei osta peab ju kiivri minema viskama sest kes hakkab ostma mingit putukaid täis kiivrit? ja poes võid ju kiivrit proovida palju jaksad e pea üle leti vaatama.küsiks siis,et kas äkki krossisaabastega ei saaks enne ostu paar trenni teha et vaadata kas sobivad.
ja kaubamajast aluspesu üheks ööks enne ostu?!
see on kaupmehe mure kas ta tahab oma asju müüa või mitte. kui on valida kahe müüja vahel kellest üks annab proovida teine mitte siis pakun välja et esimene müüb aastaga rohkem kiivreid...
kõige odavam ja turvalisem on müüa kataloogikaupa. ei ole vaja toote näidiseid ja ladu. müüja ei pruugi ka riigikeelt osata. lehekülge keerab klient ise. kataloogi kaanel on suur telefoni nr...klient ise tellib kauba ja maksab pangaülekandega. selline kauplus sellise müüjaga oleks vist iga kaupmehe unistus!?
CB500 kirjutas:Läheb küll natuke teemast välja, aga mind huvitab, millal meie motopoed kiivirostja ka proovisõidule lasevad?
Väga hea küsimus! Endal sama lugu, et kiivriostuga läks nihu ja müüja pärast teates, et "mida sa siis ootasid, see ongi ju odav kiiver", justkui oleks ta mind müümise ajal hoiatanud, et tegemist on kehva kiivriga, kus klaasi vahelt tuul näkku puhub. Enam ei julge ilma sõiduta kiivrit osta.
-
2stroketaliban kirjutas:ausalt öeldes kuidagi jaburad soovid inimestel.kiivriga sõiduproovi enne ostmist???? krt siis kui ei osta peab ju kiivri minema viskama sest kes hakkab ostma mingit putukaid täis kiivrit? ja poes võid ju kiivrit proovida palju jaksad e pea üle leti vaatama.küsiks siis,et kas äkki krossisaabastega ei saaks enne ostu paar trenni teha et vaadata kas sobivad.
Selline liialdatud lahmimine pole küll kuidaigi kohane vastukaja tõstatatud probleemile, kus kaupmees müüb ilma proovivõimaluseta kehva kauba ja siis keeldub seda tagasi võtmast või välja vahetamast.
creativ kirjutas:see on kaupmehe mure kas ta tahab oma asju müüa või mitte. kui on valida kahe müüja vahel kellest üks annab proovida teine mitte siis pakun välja et esimene müüb aastaga rohkem kiivreid...
kõige odavam ja turvalisem on müüa kataloogikaupa. ei ole vaja toote näidiseid ja ladu. müüja ei pruugi ka riigikeelt osata. lehekülge keerab klient ise. kataloogi kaanel on suur telefoni nr...klient ise tellib kauba ja maksab pangaülekandega. selline kauplus sellise müüjaga oleks vist iga kaupmehe unistus!?
Päris tark ja asjaliku jutuga vend oled
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
äkki poest kingi ostes ka enne ühe disko nendega teha võib, muidu teinekord äkki hõõruma kipuvad.
Mõelge ikka enne peaga mida ajate ja proovige sõbra tuttava kiivrit.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
ulmo kirjutas:2stroketaliban kirjutas:ausalt öeldes kuidagi jaburad soovid inimestel.kiivriga sõiduproovi enne ostmist???? krt siis kui ei osta peab ju kiivri minema viskama sest kes hakkab ostma mingit putukaid täis kiivrit? ja poes võid ju kiivrit proovida palju jaksad e pea üle leti vaatama.küsiks siis,et kas äkki krossisaabastega ei saaks enne ostu paar trenni teha et vaadata kas sobivad.
Selline liialdatud lahmimine pole küll kuidaigi kohane vastukaja tõstatatud probleemile, kus kaupmees müüb ilma proovivõimaluseta kehva kauba ja siis keeldub seda tagasi võtmast või välja vahetamast.
Minu arust on küll kohane vastukaja. Kuidas sa seda proovimist ette kujutaksid? Kui oled oma tiiru maanteel ära teinud, siis mille??? sa müüjale tagasi tood??? Ja kui tuleb järgmine klient, siis müüja annab naerataval näol talle läbi higistatud ja putukaid täis "tutika" kiivri v? Naljamees...
Reegel on ikka selline, et kui ostad 1000.- kiivri, siis laias laastus saadki 1000.- kiivri.
Kui ostad 10 000.- saadki 10 000.- Lihtne! Pole mõtet oodata tonniselt kiivrilt 10 tonnise häid omadusi...
Iseasi kuidas üks või teine su peakujuga sobib. Aga sellele selgusele jõuab poes kah...
-
triplekix kirjutas:äkki poest kingi ostes ka enne ühe disko nendega teha võib, muidu teinekord äkki hõõruma kipuvad.
Mõelge ikka enne peaga mida ajate ja proovige sõbra tuttava kiivrit.
Ma mõtlen, et see väide ATV ja IQ seosest on ikka õige. Loomulikult on kõik tuttavad meil tsiklimehed ja loomulikult on nad kõik ühe peakujuga, mainida ei tasu sedagi, et kindlasti on neil kõigil sellised mudelid kiivrit, mida parasjagu proovida sooviks.
Proovimise häda on muudegi asjadega. Näiteks tahaks tuuleklaasi. Netis info väga vastuoluline - ühed ütlevad, et väga hea hakkab peale selle klaasi installi, teised, et mitte midagi ei muutunud - sama, mis originaalklaasiga. Kui ma ta pimesi ära ostan ja asi ei tööta, siis on ju raha lihtsalt maha visatud.
Mis kiivri läbihigistamisse puutub, siis tuleb loomulikult kasutada vastavat proovimissukka. Ehk olete kingapoes isegi näinud selliseid asju!?
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Tegelikult on ju veel variante lisaks sellele, et VÕTAN KARBIST UUE KIIVRI JA LÄHEN SELLE SAMAGA MAANTEELE SÄÄSKI PÜÜDMA! Tavaliselt käib see asi ikka nii, et ongi kohe n.ö. DEMO tooted, mis ongi proovimiseks ja millega saab ka reaaltingimustes proovimas käia. Ja kui siis soovid osta, siis loomulikult saad karbi sees uue ja proovimata asja.
Ennetades nüüd juba juttu a la "ega need parfuumid ei ole, millel tester peab olema", võin tuua paralleeli golfivarustusega, mille puhul saad võtta DEMO asja, minna rajale, mängida või mitu päeva ja siis otsustada. Ja need ei ole sugugi odavamad asjad kui kiivrid. Ja samuti on neidki üsna mitmes variatsioonis, nagu kiivreid mitmes numbris.
Korralikule kaupmehele peaks ka tootja olema selliste asjade eraldamisest huvitatud...
Ja kui nüüd jutt kuludele viia, siis kulukas on see, kuidas Louis'i Megastoris asi lahendatud on. Nimelt on seal tuuletunnel. Lao aga kombe selga, pane kiiver pähe ja mine istu tulletunnelis oleva tsikli maketi selga... Vot see on kulukas.
Ja ma arvan, et kui need DEMO tooted siis hooaja lõpus poole hinnaga maha müüa, siis lähevad nad ära ka sääsemusta ja ehk mõne kriimugagi...
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
Üldiselt Creative ja Julge võtsid selle proovimise teema kokku.
Jah, tõesti, ka pesupoodides antakse naistele pesu proovide, seda küll enda pesu peale.Ma saan küll aru, et ei taha eriti kasutatud asja uue pähe osta, kuid nagu Julge mainis - on olemas DEMO tooted.Täpselt samamoodi on olemas kingakaupluses proovikingad ning kui see on viimane selle numbri paar, siis müüja ka mainib seda.Ja täpselt samamoodi on olemas parfümeeria poodides testrid ( mõni parfüüm maksab rohkem, kui kiiver ).
Ning lõppude-lõpuks - kujutage ette, on olemas PROOVISÕIDU AUTOSID KAAAA.Kust küll siuke imeasi on välja karanud????
EDIT: Takkaotsa veel üks küsimus - mis vahet on poes kiivri pähetõmbamises-mahavõtmises ja kiivri pähetõmbamises-tiirutegemises-mahavõtmises?
-
just!
kaupmees on ju leidlik et panna igal juhul ostja just tema käest ostma. tuuletunnel on väga hea näide!
nt võiks veel testida samas ka riiete vettpidavust kus on siis korraga tuul ja dushist vett täiega tulemas (sarnast testi nägin saksa TV kanalil tarbijaajakirja poolt teostatuna kus testiti mäesuusariiete tuule ja vettpidavust ja seal tuli siis reaalselt välja hinna ja kvaliteedi suhe ja toote etikettidel oleva tehnilise info "vettpidavus")
oma kõrvaklappide juurde tagasi tulles ootaks ka suurtelt Euronics ja sarnaste kaubakettide vastutulekut kliendile et teeks siis igast klapipaarist ühe karbi lahti mida kasutataksegi testmiseks.
saksamaal on testklapid olemas. meil on selline kliendisoov ajuhälve.
väike turunduslik näide televiisorite müügist. kui ladu on täis teatud mudelit ja seda on vaja eelkõige müüa siis pannakse kõik müügisaali erinevad näidised tööle ja häälestatkse pildi parameetrid kehvemaks kui sellel mudelil mida vaja kõige rohkem müüa. arvake ära siis mis mudel kõige paremini müüma hakkab?
turunduses on musttuhat nippi kuidas panna ostja ostma. aga see juba OT
Eesti motopoodide läbimüügi numbrid on nii väiksed võrreldes näiteks Saksamaaga.Sellepärast arvatavasti selline suhtumine,et mine oma juustuse peaga kuskile mujale.Neil pole lihtsalt võimalus endale demo versioone soetada.
Kui sa ikka müüd päevas vähemalt 100 kiivrit pole tootjal mingit probleemi saata sulle igat suurust demo kiivreid tasuta.
-
Eesti motopoodide läbimüügi numbrid on nii väiksed võrreldes näiteks Saksamaaga.Sellepärast arvatavasti selline suhtumine,et mine oma juustuse peaga kuskile mujale.Neil pole lihtsalt võimalus endale demo versioone soetada.
Kui sa ikka müüd päevas vähemalt 100 kiivrit pole tootjal mingit probleemi saata sulle igat suurust demo kiivreid tasuta.[/quote]
aga vaatamata müüjate pahasoovlikusele, kadedusele ja soovile mitte müüa on kõigil kiivrid siiski peas!
nagu siin on varem juba öeldud. sõida ja ära mölise!!!
hea seegi et on mõned julged müügimehed ja kaupmehed kes siin pisikeses eestis vaatamata raskustele seda tsiklibisnisit ajavad ja seega meie lemmikhobi arendavad!
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
Kahjuks Eestis on seis nukker.Paljudes erinevate asjade müügikohtades puudub täielikult mõistus ning äriloogika (kui seda nii saab nimetada)
.Müüja müüb kaupa, klient ostab kaupa.Mina eelistan alati plastmassiga arveldada.Olen juba korduvalt mõnedelt ettevõtjatelt kuulnud kommentaare kontsruktiivset kriitikat jagava kliendi kohta, kes kurdab näiteks makseterminalide puudumise üle - kui ei meeldi, siis ära osta ja kao üldse minema.No ilmselt see klient lähebki minema peale seda.Aga kes siis sellest võidab?Müüja?Klient toob müüjale raha.Müüja peab aga tegema selle rahatoomise võimalikult mugavaks
See post ei viidanud absoluutselt mitte ühelegi ettevõttele.
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
kõrtsmikumolu kirjutas:Kokkuvõtteks tekkis mõni mõte:
- Eesti on väike.
- Eesti on väike.
- Eesti on väike.
- Tahaks olla naiste testpesu
Ei ole ta nii väike midagi! Minu poolt mainitud golfivarustuse pood töötab samuti Eestis ja sealt ostetakse sellist kallist varustust kümnetes kordades vähem kui motopoodidest kiivreid. Saab küll, kui tahta...
-
- Kaupmees
- Tänatud: 42 korda
- Kontakt:
Primo kirjutas:Mina eelistan alati plastmassiga arveldada.
Aga selle plastmassiga arveldamise suureks miinuseks müüja poolt vaadates, on tõsiasi, et pank võtab sellelt vahendustasu kuni 3% (sõltuvalt pangast). Ja seda mitte kasumist, vaid ostusummalt. Ja väikefirmade jaoks, kes üritavad konkurentsis püsimiseks oma kaupa soodsana hoida, on see tõsine argument, miks terminale pole muretsetud!
bikefan kirjutas:Primo kirjutas:Mina eelistan alati plastmassiga arveldada.
Aga selle plastmassiga arveldamise suureks miinuseks müüja poolt vaadates, on tõsiasi, et pank võtab sellelt vahendustasu kuni 3%
Parandan ei võta pank, vaid pankade loodud Pankade Kaardikeskuse AS http://www.estcard.ee/publicweb/html/est/index.html
Aga nende teenused on kirved jah( võrreldes soome ja rootsiga) aga, mis teha monopol.
Aga , kiiviri proovimisest.. kui ma ostan a'1500 maksva kiivri , siis mina küll ei viitsi minna proovisõitu tegema, kuna mul on sadnart peakuju, siis sobivad kõik L suurusega kiivrid väga hästi.( ostsin kataloogist)
Kui ma ikka hakkan juba üle 5000.- maksvat kiivrit tahtma, siis sellisega tahaks küll ennem proovida Pärnu-Tallinna otsa sõita
Küsisin Saksast, poest kes müüb Uvex-i toodangut, nemad annavad proovisõidu tegemiseks ainult juhul, kui nad on saanud tehasest demo mudeli. Üle 200.- euro maksvatel pidid 99% demod olemas olema.
Juhul kui klient ei osta, proovisõidul käidud kiivrit, siis palutakse täita mingi tehase ankeeet, stiilis, mis sulle ei meeldinud jne. Énamus ei pidavat viitsima seda täita.
Aga muideks.. Märts on hea teeninduse kuu. ( targu võtsin ise puhkuse )
Kiida teenindajat http://heateenindus.ee/ ... ja nüüd kõik koos sinna Trammi kiitma eks
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.