Pulsimõõtja
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Pulsimõõtja
Soov siis endale soetada pulsimõõtja. Kasutusala kestvuskross ning treening selle tarvis. Kuna ei ole varem pulsimõõtjat omanud, oskab ehk keegi soovitada, mida sellise seadeldise soetamisel peaks jälgima? Kas on veel mõni funktsioon, mida peate pulsimõõtjal oluliseks kestvustrenni tegemisel? Palju on neil ilmselt ka selliseid funktsioone, millest tsikliga sõitmisel suurt abi pole. Et kui on kellegil kogemust ja teadmist mida jagada - oleksin vägagi tänulik!
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Re: Pulsimõõtja
Partu kirjutas:Soov siis endale soetada pulsimõõtja. Kasutusala kestvuskross ning treening selle tarvis. Kuna ei ole varem pulsimõõtjat omanud, oskab ehk keegi soovitada, mida sellise seadeldise soetamisel peaks jälgima? Kas on veel mõni funktsioon, mida peate pulsimõõtjal oluliseks kestvustrenni tegemisel? Palju on neil ilmselt ka selliseid funktsioone, millest tsikliga sõitmisel suurt abi pole. Et kui on kellegil kogemust ja teadmist mida jagada - oleksin vägagi tänulik!
Soovitan pöörduda mõne asjaliku müüja poole kuigi sellise leidmine võib paras pähkel olla. Head nõu võib anda mõni tegev kestvussportlane või spordiarst.
Kõige populaarsemad on Polar või Suunto. Garminil on ka üks uus käele kinnitatav ja päris kõva asi koos GPS-iga minu teada. Suuntol on üks kaks mudelit GPS liidesega mis arvutavad maastikul vahemaad ja keskmist kiirust näiteks. Polari omad on rohkem jooksja, jalgratturi, suusataja või aeroobika eripäradega. Samas on pulsomeetrina Polari omad kõige täiuslikumad. Eriti kõvaks läheb asi siis kui käid enne koormustestil ära ja oma alumised ülemised pulsipiirid paika paned. Parimad relvad on PC liidesega ja saad päris põhjaliku analüüsi ja statistika oma arvutis kokku panna. selline inf nagu oleks kaheksa spordiarsti sul pidevalt kannul...
Kindlasti ei tasu osta midagi odavat. Niiskuskindlus ja rindkere pulsivöö on esmatähtsad. Randmelt mõõtev seade ei ole tõsiseltvõetav.
mida kallim seda uhkem. rohkem vilesid ja tulesid. iseasi kas seda kõike vaja läheb ja kas üldse kasutada suudad.
põhimõtteliselt on tippmudelitega võimalik oma kestvusnäitajaid suurendada kui riistapuu käsitlemise ära õpid ja sellest kogu infi kätte saad.
Polari kell on kindel valik ka minu arvates, sest probleemide korral saab Eesti vabariigis garantiiabi. Omale tellisin ameerikast Timex -i ja rinnavöö läks katki ja uue saab ainult ameerikast. Kui sa pole just väga proff sportlane ,siis tõenäoliselt piisab Polari hinnaskaalalt 2-3 mudelist. Kõige odavamad liiga väheste funktsioonidega ja kallimad mõttetute(loe tavatarbija jaoks kasutute) lisafunktsioonidega. Krossisõitmise ajal pulsi mõõtmine on suht mõttetu tegevus. Jõusaalis tempoka ringtreeningu puhul ja jooksude,rattasõitude ja suusatamise ,ujumise puhul hea abimees. Aitab vältida just ületreeningut.
Terv
Krister
-
Funduro kirjutas:Krossisõitmise ajal pulsi mõõtmine on suht mõttetu tegevus.
Terv
Krister
Pakun välja et kestvuskross on vägagi seotud pulsi ja selle taluvusnäitajatega. Endal ei ole au tunda, aga olen lugenud legendistaatuses olevast Nikopensiusest kes suudab oma ühtlase mitte ülikiire tempoga kõige kiiremadki mehed alla suruda. Ehk on siin peidus just tema oskus oma sisemisi reserve pikemas ajas ühtlaselt jaotada. Loomulikult peab oskama ka sõidutehnikat aga põhimõtteliselt ei ole hea tehnikaga midagi peale hakata kui jõud on otsas ja vähegi tugevam randmevääne su võssa kupatab...
Oled õigel teel kui pulssi oma treeningutel jälgid ja kindlasti alusta koormustestist kui see sul veel tegemata.
Jõudu!
p.s. pulsomeeter on kestvusaladel umbes sama nagu tsiklil spido või odomeeter. kujutad sa ette kui neid ei oleks? sa ei teaks kui kiiresti sõidad ja kui palju oled suvega maha kärutanud?? isegi seda ei tea millal õli vahetada....
Sama ka kestvusaladega. sul ju sama mootor sees. kui tahad et süda terve oleks ja jääks siis on ülioluline teada mis "mootor" teeb parasjagu...kas pöörded on punases või võib hoopis gaasi anda. enamus inimesi ei tea et see nö "sisetunne" on sigapetlik ja panevad täiega "punases"
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Mul on Polar ja lisaks kodeeritud vööga. Ratta peal pole proovinud, aga ükskord peale trenni unustasin järgi, ja autoga sõites näitas üle 200. Jätsin auto seisma, st, et jätsin mootori seisma, ja siis hakkas õiget näitu näitama. Siis sain aru, et miks maantee ääres trenni tehes vahepeal lollinäitas. Mingi asi tehnika puhul tekitab häire.
-
Rein kirjutas:Mul on Polar ja lisaks kodeeritud vööga. Ratta peal pole proovinud, aga ükskord peale trenni unustasin järgi, ja autoga sõites näitas üle 200. Jätsin auto seisma, st, et jätsin mootori seisma, ja siis hakkas õiget näitu näitama. Siis sain aru, et miks maantee ääres trenni tehes vahepeal lollinäitas. Mingi asi tehnika puhul tekitab häire.
hea tähelepanek!
mäletan sama asja seoses autoga. mootorist tingitud häired. võimalik et sisepõlemismootri läheduses pulsomeeter ei toimigi õieti...
mnjahh...olen kasutanud päris mitu aega Polari F11 nimelist mudelit, nujahh kõik eelpool loetletud funktsioonid ja vidinad (niiskuskindel vöö jne) kah olemas. Kommentaariks niipalju, et tõepoolest on tegemist rohkem rahvaspordi asjapuuga, vöö peab üsna täpselt paigas olema, kohe kui nihkub (higine nahk on libe krt ja päris pirnikujuline kah pole, rinnalihas ja puha...ehk vähe pekkigi) natukene - pulssi enam ei loe ja siit tulenevalt on statistika väärtus suur ümmargune 0. Isegi sörkjooksu tehes peab pidevalt jälgima, et asi toimiks
samas on positiivne see, et kui paned peale koormustestil pulsivahe paikka ja paar kuud näiteks sörgid ja jälgid enesetunnet, oskad enesetunde ja hingamise järgi üsna täpselt koormust hoida (küll mitte alati - tervis, pohmell,tuju jne) .Kokkuvõtteks - minu arust krossi sõiduks ei sobi sellisel kujul, juhul kui teibid (rihmale lisaks) rinna külge selle anduri, peaks ta isegi toimima
ainult karvade olemasolul (vanust vist on
)tuleks õige koht libedaks rasseerida
.Kui see sobib - kannab ülaltoodud mudel iga esmaspäeval ette, millise koormusega ja põletatud kalorite hulgaga eelmine nädal möödus
Mootoritega põle asja tõepoolest proovinud
-
Teema algataja
Olen ka juba mitu aastat Polar F11 omanik ja olen rahul.
Sellel põhifunktsioonid olemas, ja see "Oma tsoon" ka, noh et mingi muu pulss sisse ei jookseks. Saab teha personaalset testi, oma andmed sisestada ja siis paneb kell ise raskusastmed paika. Treeningkava tuleb siiski ise välja töötada
Olen pidanud ka paar korda restart-i tegema aga peale seda on toiminud jälle nii kuis peab.
Meestega on see värk et kukutakse kõvatama ja siis tehakse trenni liiga pikalt kriitilise piiri peal (liiga kõrge pulsiga). See jälle sööb südant. Lihastes võib küll jõudu olla aga aeroobne mehhanism (süda, kopsud) ei tarvitse korras olla või põletatakse läbi. Siis lisa veel väike stress ja jäädki haigeks.
Soovitan soojalt Polarit. Kui muud abi pole siis saad vähemalt teada kui pikalt ülekoormuse või alakoormuse all tegutsesid. Ja seda võiks ju teada
Jõudu
Ise kasutan Sigma Onyx Pro mudelit. Jooksmisel küll, rattaga pole proovinud veel. Hea odav, samas funktsionaalsus on hea. Polarit ei jaksanud osta, aga minu vajadused katab Sigma küll kuhjaga ära. Sigma veebist rohkem infot. Hind eestis 1179 eeku http://www2.et-bike.ee/product_info.php ... cts_id=972
Tootja poolelt soovitan ka mina Polarit kuna see on pulsokate maailma vaieldamatu nr 1 ja seda mitte hea turunduse vaid just vastupidavuse, funktsioonide ja näiteks minu jaoks lihtsuse poolest.
Funktsioonide poolest piiluksin mina sinu asemel pigem RS seeria poole (nn. jooksukellad)...selle seeria odavaim mudel meie kaubandusvõrgus kuskil 1700.- kandis ja kalleim 8700.- kandis...usun, et sealt leiad endale midagi sobivad küll...RS seeriat kiidan F seeria ees, sest nendel kelladel on olemas ka ringiaegade funktsioon (mine sa tea äkki läheb vaja)...samas kui F seerial on pandud rõhku fitness trennidele ja kellad on suunitlusega naistele (mehed kes F seeria kella kasutavad...ei midagi isiklikku, ega mudu ei oleks ka F seeria meeste kellasid) kestvuskrossiks ja trenniks sobivad ju enamus mudeleid, kuna sõidu ajal sa pulssi jälgida ei saa anyway ja hiljem trenni kokkuvõtet näitavad enamus mudeleid...mudugi oleks pluss kui kell salvestaks ka eelnevaid trenne (saad hiljem andmeid võrrelda) ja mudugi eriti hea kui saaks ühendada arvutiga ja seal nn. päevikut pidada, aga sel juhul pead vaatama kellasid hinnaga alates 2500.-
Endal Polar S725X ja olen väga rahul
PS! capten...selle vöö probleemiga aitab ainult pingutamine ja et ühendus oleks ok tee vöö enne kasutamist niiskeks...juhul kui sa seda teinud ei ole
parim on kindlasti polar..kiidetakse veel ka suuntot...nende polari f-seeria mudelitega pole veidi tõsisemal harrastajal midagi peale hakata..polar rs100 peaks kätte saama 1500 eegiga. enamus vajalikku infi saad sellega kätte. kui raha rohkem siis tasuks kindlasti mõelda rs 200 või rs400 peale. laadides infrapunaga infi arvutisse saad polari programmis sealt pärast treeningut lugeda välja päris palju infi..5-sek intervallidega näitab su pulsisageduse ja näed sedagi, kas koormusel tekib südames ekstrasüstoleid või mitte..rs400 peaks tutvusi omades saama kätte 3300-ga. rs200 on võimalik kaasa osta jooksuandur, mis küll mõõdab vaid jooksuvahemaad. kevadest tuleb rs400-le lisavarustusena kaasa ka analoogsüsteemil põhinev gps, millega saad siis täpselt teada oma läbitud tee pikkuse...selle hind peaks infi kohaselt jääma samasse hinnaklassi, kui pragu rs400 sd-l kaasasolev jooksuandur. ehk siis umbes 1600 EEK-i hetkel seda veel pole. mis puutub autosõitu, siis ise kasutan polar rs 400-t pole mul autoga sõites lolliks läinud. linnas pole jooksnud, kuid maanteel pole ka mingit kala sisse tulnud.
sellel on signaal kodeerimata jah...isegi rahvaspordiüritustel hakkab see kell villa panema, nii et eriti usaldusväärne pole. vanematel s-seeria mudelitel mu meelest kas 610 või 625x tuli kodeeritud signaal..pead ei anna selle koha pealt. neid vanemaid mudeleid on võimalik päris soodsalt osta kasvõi e-bayst...ka uuemaid võib sealt päris hea hinnaga saada. eelmisel aastal ostsin ühele sõbrale sealt mõned korrad kasutatud polar s720i (vist oli) 2,5 tonni odavamalt tuli kätte kui eestist oleks poest saanud
Osta tasub neid kellasid just USA ebayst, kuna seal on need hinnad ikka väga head...leiad kellegi semu kellega koos kaks tk tellida saate postitasu kaa veel pooleks maksta ja saadki oluliselt odavamalt kätte kui siit ostes...ma enda kella tellisin ja olenemata transpordi kõige kiiremast varjandist maksin ikkagi miski 1000.- vähem kui oleks kohapeal maksnud...muidugi sel juhul pead arvestama, et karbis olev garantiikaart mis tagab kellale 2 aastase garantii on enamus juhtudel täitmata ja sellel eestis heameelega garantii remonti teha ei taheta kuna Polar näeb ette et kella esmane müüa peab täitma garantiikaardi aga kuna see tegemata siis garantiid justkui ei ole...mudugi on võimalus ehk lasta nendel enne teele panemist see ära täita või eestist kohapealt tuttav või sõber leida kes kaardi oma poolselt koos poe templiga ära täidab
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Pm piisab, kui stopper ja pulsinäit peal on. Rohkem nagu pole vaja. Need aeroobsed ja anaeroobsed vahemikud on suht ebavajalikud minuarust. Vähemalt mina pole oma 4 aastase pulsoka kasutamise aja jooksul neid funktsioone kasutanud (püsivalt ma mõtlen, korra ikka ära proovisin). Need lihtsalt ajavad treeningu keerulisemaks (teed oma lõigutrenni ära ja siis mina küll ei viitsi mingieid setinguid vahetada, et teist vahemikku peale sättida) Joostes ajavad need piiksumised (kui tsoonist väljas oled) närvi ka. Peaasi, et näed ära, kuna pulss kõrgeks läheb ja siis sellejärgi võtad tempot vähemaks et pulss alla läheks. Noh, kui kestvusaladel võistlemiseks läheb (toon näite rattaspordist) siis on hea küll pärast võistlust vaadata nt tõusumeetrite ja pulsi erinevusi või korrapärasust, taastumist jne. Aga täiesti saab ilma nendeta ka läbi.
Mina ise viimasel ajal olen pulsivaatamiseks üldse loobunud ja jooksen jälle enesetunde järgi, seda siis põhja alla ladumisel. Lõigutrennides jms kasutan ikka pulsokat. Aga tavaline pühapäeva sportlane eriti neid vist ei tee ja minu soovitus on lihtsalt enesetundejärgi joosta. Pigem võtta asja rahulikumalt ja teha pikemaid otsi (kas siis rattaga, suusatades või joostes) kui kiirelt ja "seier punases" hoides.
Pidasin mõned aastad sigma pulsokat ja mõned aastad polarit. Sigma oli lihtsama otsa mudel, polar tulede ja viledega. Kui väga tõsist analüüsimist plaanis ei ole, siis piisab pulsoka puhul mudelist, mis muuhulgas keskmist pulssi näitab. Arvutiga ühenduvus on tore asi, aga see on rohkem tõsisele, plaaniga treenijale. Igasugused kõrguste mõõtmised ja temperatuurid on algul lahedad, mõne aja möödudes suhteliselt tarbetud lisavidinad. Sigma polari võrdluses tundub sigmal sama raha eest rohkem kaupa olevat.
Garmini forrunner on ka huvitav asi. On küll gps vastuvõtja, aga kaarti ta sinna alla panna ei suuda (pärast teekonda arvutisse tõmmates sai vist kaardi ka, et kuskohal siis käisid jne.). Koju suudab juhatada. Viimase kahe aasta mudelid on olnud juba kella moodi, aga tegelikus elus käe peal ikka veitsa suured. Selle aasta oma ei tea, äkki näeb juba kena välja ka. Garmini kell vett ei kannata. Teiste pulsokatega saab reeglina südamerahus ujumas käia. Garminit omanud ei ole, niisama sain paar korda proovida.
nojahh..oleneb kui tõsiselt asja võetakse...oma tervisest ja eesmärkidest lähtuvalt ja hilisemaks treeningu analüüsiks on ikka need tsoonid väga oluliselt.... amet selline mul ...
-
- Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
- Tänatud: 49 korda
Kindlalt Suunto. Kellele ema ja kellele tütar. Polar on üle hinnatud nagu tihti asjadega juhtub, võta mida tahes (autodest pastakateni). Olen kümme aastat pulsikella kasutanud ja seda sihtotstarbeliselt. Polarit ja Sigmat. Viimased 2,5 aastat Suunto T3. Parim hinna ja kvaliteedi suhe aktiivharrastajale. Ei mingeid vilesid, kogu repertuaar leiab kasutamist. Tegelen nii ratta, rulluisutamise kui suusatamisega.
Mis pulsitsoonidesse puutub, siis neid jälgimatta pole mõtet trenni tehagi kui arengut soovitakse saavutada. Niisama rahmeldamiseks pole pulsikell vajalik.
Ja igaljuhul tasub natuke eeltööd teha, mida see pulsimõõtmine üldse tähendab, sellest on ka eesti spordisaitidel piisavalt materjali. Tean mitut meest, kes kalleimaid mudeleid kannavad aga peale vaadates on selge, et kestvusspordis (spordis üldse)pole neil mingeid võimalusi.
Aga pulssi tasub muidugi ka ülekaalulistel mõõta ja teada, ehk enamgi kui spordimeestel. Lihtsalt tervise huvides.
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
-
SUUNTO on tõesti pulsokate valdkonnas kõvasti arenenud ja teeb Polaril olemise raskemaks.
Suuntol on disaini agressiivsem (maitse asi) ja neid kannatab käe peal kanda kasvõi ööklubis. Polar on siiani pulsomeetri välimusega (paljudel mudelitel suur punane nupp)
paar aastat tagasi oli Suunto pulsokal nt polari pulsivöö...Teevad ehk koostööd?
kasutasin siin Suunto pulsokat mille eeliseks nägin hästi suurt ja selget ekraani ja massiivset korpust mis jättis mulje et tegemist on ekstreemiks mõeldud asjaga. uued suuntod on kahjuks väiksma displeiga.
gps mooduliga suunto on nt suusatamisel/jooksmisel mega hea lisaväärtusega sest näitab vahemaad ja keskmist kiirust
Pulsimõõtja
Tänud igati asjaliku tagasiside eest.
Eelistus tundub kanduma Suunto T3 poole. On/olid ka Sigma tooted vaateväljas aga mis seal salata - eks pisut loeb ka pulsimõõtja väljanägemine.
Nüüd veel ka koormustest, teab ehk keegi miskit/keskit soovitada. Ise vaatasin sellist kohta nagu www.sportmed.ee - ainuke häda, et neil pidavat olema kogu märts juba aegadega reserveeritud ning aprilli pidavat nad hakkama aegasid kinni panema alates märtsi kuust. Eks nad selles mõttes ise tea kuidas end majandavad - ilmselt hästi majandavad kui selline järjekord . Minu küsimus pigem selles, et kas ka kusagil mujal võimalik sarnane test sooritada? Selles mõttes soov, et testi viiks läbi ikkagi juba kogemustega inimene, kes suudaks esmakordselt koormustesti läbijale lahti seletada ka numbrite taga oleva info.
Juba ette tänades
-
- Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
- Tänatud: 49 korda
Tark ei torma.
Oled sporti teinud? Milline on hetkel vanus, kaalu ja pikkuse suhe? Mis oleks eesmärk?
Uuri rahulikult asja, koormustest ei ole esialgu tingimatta vajalik. Oma seisundi hindamiseks on lihtsamaid mooduseid ja need puha tasuta. Ja nagu ennist mainisin, internetis infi, mida ja kuidas ka. Algtõed ei ole keerulised.
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
-
mitu aastat tagasi sai käidud Pirita hotelli linnapoolses otsas. Seal oli tase ikka tipus. Minu teada käis seal enamus Eesti tippsportlasi.
Viimati tegin spordiklubis Coral. Nu nats primitiivsem aga mingi ülevaate andis siiski. Võimalik et saab teha ka perearsti soovitusel kusagil kliinikus. Suurtel haiglatel ja kliinikutel võib olla väga korralik apartatuur koos nn hapnikutarbimis maskidega jne.
arvan et kõige parem on teha koormustesti vahetult hooaja alguses mitte enne seda. paar nädalat kerget trenni ja siis. nu see muidugi suht võhiklik ja iskiklik arvamus...ja hooaja jooksul ka kindlasti kord kaks ....siis saad aru mis suunas liigud ja kas peab tegema korrektiive.
Divikas kirjutas:Tark ei torma.
Oled sporti teinud? Milline on hetkel vanus, kaalu ja pikkuse suhe? Mis oleks eesmärk?
Uuri rahulikult asja, koormustest ei ole esialgu tingimatta vajalik. Oma seisundi hindamiseks on lihtsamaid mooduseid ja need puha tasuta. Ja nagu ennist mainisin, internetis infi, mida ja kuidas ka. Algtõed ei ole keerulised.
hea kui teha esimesed testid enda kohta ikka spetsialisti silma all. kui varasem aastatepikkune ülevaade enda seisundist puudub siis ei oska eluski inimene ise endale asja selgeks teha. kes ennast jälginud ja teab asjadest sellel muidugi lihtne. niet sõltub jah varasemast kas ja kui palju sporti teinud oled, kui vana oled ja kui palju ennast varem jälginud.
jõudu!
Divikas kirjutas:Tark ei torma.
Spordiga tegeletud pea kogu elu - seda muidugi igapäeva töö kõrvalt ning ütleme, et keskeltläbi 3-4 korda nädalas. Vanust 30, pikkus 183, kaal 82-83. Et siiani nagu ongi kõik suuresti enesetunde järgi käinud. Kuhu jõuda -see on muidugi hea küsimus. Tippsportlast minust nagunii ei saa aga Eesti meistrikatel kestvuskrossis omasugustega võidu sõitta ju hea. koht nagunii suurt näita midagi, eelkõige see meil siin osalejatest kinni, kes rajal, palju sõitjaid rajal, millisel rajal jne jne & ega seal muud võrdlusmomenti olegi kui võrdled end omasugustega, kellest eelmine kord tagapool ja kellest eespool jne jne jne. Aga ühe võrdlusena mõtlesingi, et koormustest peaks andma mingid näitajad, mida siis tulevikus kasutada nö. verstapostina tulevaste näitajatega võrdlemisel? Parandage kui oma mõttekäiguga väga metsa tüürin?
Vaata sportlandist nike või adidase särki. Särk ise on soojapesu eest ning küljes on anduri kinnitustrukid.
Ise nägin seda Kristiine Sportlandis.
Polarilt vaadata jooksu käekellasid(Rs200).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.