mitme tsikli pidamine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 865
- Tsikkel: FZR
- Tänatud: 1 kord
mitme tsikli pidamine
kas Teie, võimalused, rahakott, usk, või maailmavaade lubab pidada mitut tsiklit?
ma piidlen üht off/road ratast, müügimees (bossi-moodi rohkem) kiidab takka jah õigel tsikli armastajal, peab igaks juhtumiks ratas olema
a`la
lõbusõidu
kalalkäimise
tööasjad
teatri
kõrtsi, nimekiri liiga pikk
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
Re: mitme tsikli pidamine
speedvana kirjutas:kas Teie, võimalused, rahakott, usk, või maailmavaade lubab pidada mitut tsiklit?
ma piidlen üht off/road ratast, müügimees (bossi-moodi rohkem) kiidab takka jah õigel tsikli armastajal, peab igaks juhtumiks ratas olemaa`la
lõbusõidu
kalalkäimise
tööasjad
teatri
kõrtsi, nimekiri liiga pikk![]()
See on peaaeg nagu sumbutitega: parem üks korralik, kui mitu kehva
Aga minu arust on põhiküsimus, kas on vaja mitut või ei?
Let the good times roll.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Mopeediusku olemine ei sega.
Päris pikka aega paralleelselt peetud ja vastavalt tujule kasutatud classik, kroom, enduuro, roller, mopeed ja mõni uunikum. Momendil seoses aja ja finantsipuudulikusega vaid peotäis (50tk) mopeede, roller ja krossikas garaazis aga luban ennast lähiajal parandada ning HD ja scrambleri sinna neile seltsiks juurde veeretada.
Kui juba, siis olgu äärmused ja iga päev ei ole ju sama tuju ja samad riided.
Teema muutub paljudele aktuaalseks ka siis kui lapsed 16a vanaks saavad. Minu puhul toimus küll asi niipidi, et ostsin pojale ratta ja proovisin kas ikka töötab korralikult. Njah... paar nädalat hiljem sõitsin Tallinna omale kah ratast tooma, poisike hinges ärkas üles ja enam magama ei läinud.... Reguleerijaks on rahakott - kallimaid hobisõidukeid ei saa lubada kui see on võimalik ilma et pere igapäevaelu sellest vaesemaks muutub. Kimp spinninguid ja mõned paadid on ka veel, nii et eks see vaba aeg nii ehk naa üks kallis asi ole....
Minu jaoks on teema aktuaalne ka ilma laste 16-aastaseks saamise mureta.
Üritasin oma rinkapilliga matkata ja 600 km sõitu tegi vanainimesega 1:0. Sõita on hea, aga kui tahaks jalad maha toetada, siis kahe tunni pärast enam jalgu sirgu ei saa, kuku või külili.
Ostan reisimiseks teise tsikli veel (või õigemini kolmanda), kaks juba on.
Eks ma tõmban muid kulusid kokku, kuni bensiini müüakse. Kui bensiin otsa saab, müün rattad maha.
Sverre
Minul motokihu rahuldamiseks naked bike 4silindriga sujuva käiguga tänavale ja race krossiratas mudamülkasse. Kahe uuena soetatud ratta pidamisekulud polegi teab-mis suured ja kuna aastased läbisõidud suht väikesed, siis sellise kasutuse juures jätkub neid päris kauaks. Kui kõvatamisele rõhuda ja rattaid pidevalt mudeli uuenedes vahetada kaob raha ikka päris arutult. Minu jaoks on 2 sellist ratast ideaalilähedane kooslus.
Krister
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Re: mitme tsikli pidamine
speedvana kirjutas:kas Teie, võimalused, rahakott, usk, või maailmavaade lubab pidada mitut tsiklit?
ma
Minu usk ja maailmavaade lubavad lausa hulgi tsikleid pidada, kuda aga rahakott ja naabrid selle peale vaatavad... aga mis see minu asi on
RE
Mitu parem kui üks. Hetkel kavandan banditi kõrvale endurot. Kroomi peaks ka uuesti tõsisemalt vaatama, siis võiks 3 rattaga rahus elada. Üritasin üksvahe välja mõelda ideaalset ja universaalset tsiklit enda jaoks, kuid jõudsin sinna kuhu paljud teisedki - mitte kuhugi. See kulude pool on osalt müüt, sest mõlemaga üksikult sõidad vähem.
Paraku tähendab minu jaoks mitu ratast seda, et kumbki ei ole uus ja otse poest... Autot läheb ju kah pere liigutamiseks tarvis, kuid selle kilbi all vast ei panda tsiklite lisandumist nii väga tähele
Mootorratta üks põhilisi eeliseid ees pidi ju olema asjaolu, et tsiklitel pole kõige vähematki selle vastu kui sul on garaazhis veel mootorrattaid. Seega - mida rohkem seda uhkem, seda enam, et kõigeks ideaalselt sobivaid asju pole veel (õnneks!) välja mõeldud. Oleks ikka kole igav küll - kõigil ühesugused ideaalsed rattad, mida isegi vahetada pole mõtet...
-
- Tsikkel: Honda Hornet 919
- Kontakt:
Unistan minagi baigi kõrvale krossikat osta! Kindlasti mitte uut, sest on ju muidki asju, mis raha nõuavad.
Miks krossikat? Sest enduurokaga kaasnevad ju kindlustus ja muud ühisteedel liikumist lubavad maksud. Selle arvelt hoiaks vähe kokku ja nagu juba eelnevalt mainitud, ei tuleks kahe ratta läbisõit nii väga suur(LOODETAVASTI) , mõni õhtu ja nädalavahetused. Ei tohiks tappev olla!
Eks ta ole jah... alguses unistad ühest, siis saad selle kätte (bike) siis aga vaatad kuda sõbrad möllavad krossiradadel ja teevad mõnusaid õhulende ja soetad krossika... siis aga on ju veel vaja rollerit poes käimiseks, hästi mugavat chopperit pikkadeks otsadeks ning miskit endurot millega teha pikki kruusaotsi... ja kindlasti leiaks veel asju mida vaja aga kas on mõtet neid kõiki korraga osta või siis omada neid kordamööda - seda ma ei tea
-
-
- Tsikkel: Honda Magna VF 1100
- Kontakt:
sõjahunt kirjutas:Vägilane kirjutas:Kruiser ja endurokas annavad ka päris hea komplekti kokku.
100 % Vägilasega nõus. Kruiser eputamiseks, enduro sõitmiseks
irw...ma küll enduuroga eriti pikki vahemaid läbida ei tahaks ja omi mune vastu paaki nühkida... a eks see on selles muidugi ka kinni kus sõidetakse.
mnjahhh...krt minagi mõtlema jäin...kasutuses Goldwing, Busa ja Arctic Cat-i neljarattaline koos sahaga(hea vabandus ostmiseks ) ja ausalt öeldes - isegi kui iga päev sõidaks(nö mõistlikult), ei jõua neist ühtegi raipeks sõita. Siit ka mõte, mis vanaisalt meelde jäänud - kõike mida teed - tee korralikult...ehk siis kui sõidad, siis sõida ühega ja korralikult (loe pidevalt, muidugi vastavalt ilmale)? Ma mõtlen ilmselt vastupidises suunas - loobuks vähemkasutatud riistapuudest ja tegeleks ühe asjaga, olgu see siis motomatkamine, niisama tsillimine või mudaradadel müttamine ja naudiks seda. Muidu oled nagu kits mitme heinakuhja vahel - ei tea millisest ampsata.
Kõigepealt ostsin pruugitud aga korraliku krossika . Siis mingi aja pärast läks moodi ning hakkasid sõbrad ATV`dega müttama ja kuna krossikaga oli mudastel lõikudel tõeliselt tüütu kaasa sõita, ostsingi neljarattalise
. Siis selgus, et igavesti lahe on küll mudas, liivas ringi rokkida aga midagi jäi puudu ja nüüd sügisel hankisin ka ühe kroomi
. Ja ongi märkamatult 3 massinat garaasiz
? Ise lohutan ennast sellega, et prioriteedid peavad paigas olema, alati võiks ju midagi muud tarvilikumat hankida aga ähh..., kuniks elu
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
oldmoped kirjutas:Mopeediusku olemine ei sega.
Päris pikka aega paralleelselt peetud ja vastavalt tujule kasutatud classik, kroom, enduuro, roller, mopeed ja mõni uunikum. Momendil seoses aja ja finantsipuudulikusega vaid peotäis (50tk) mopeede, roller ja krossikas garaazis aga luban ennast lähiajal parandada ning HD ja scrambleri sinna neile seltsiks juurde veeretada.
Kui juba, siis olgu äärmused ja iga päev ei ole ju sama tuju ja samad riided.
Räägi, kas sul need 50 moppi üles pildistatud ka on? Mõtlesin, et äkki paneks Sys need biker.ee galeriisse eraldi teemana "Oldmoped'id" näiteks üles. Ma kohe huviga vaataks ja nostalgitseks...
Julge
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
Julge kirjutas:Räägi, kas sul need 50 moppi üles pildistatud ka on? Mõtlesin, et äkki paneks Sys need biker.ee galeriisse eraldi teemana "Oldmoped'id" näiteks
üles. Ma kohe huviga vaataks ja nostalgitseks...
Julge
ma juba varem ütlesin, et võiksime neid mopeede kohapeale vaatama minna. Nii kevade poole
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Pearu1, su nostalgiarattal lausa originaalklaas? Neid liigub ka veel? Mina enda oma kukkusin millalgi puruks, nüüd see Salvo variant.
Mitme rattaga on aga see, et rahakott jääb lahjaks. Naisele tuleb niikuinii osta oma. Plikale läheb minu (varem isa oma) vana Jawa. Ratas peab sõitma.
Häda selles, et päris klassikaliste rataste turg on õhuke. Praegune igivana 550 Kawa GPz on ka selline klassikupoolne kah-baik, kannatab igal pool sõita, kus ikka tee olemas on. Eks püüangi erinevate rataste vajadust ühe klassikalisega lahendada.
Ühel päeval ostan Bonneville. Ühel kaunil päeval.
Hmm, mul Blackbird, SV1000 ja Intruder 1400.
Ikka jääb väheks
SV1000 läheb müüki ning asemele tuleb mõni krossikas.
Tulevikus mõtted enduro peal..
Samuti oleks tore veeskuutrit omada
Mitme ratta pidamisest - jube hea on. Vastavalt tujule ja ilmale saab nagist võtme võetud ning sõidetud just sellise pilliga, mida tagumik parasjagu ihkab. Samuti saab teha väga kena läbisõitu tüüpilist eestlast ehmatavat kilometraazhi ühele rattale tekitamata (lihtsalt ls jaguneb kolme ratta vahel )
Kui osta heas korras kasutatud rattaid, siis ei tohiks asi ka väga rahakotile peale käia. Vajadusel väike liising või laen abiks, kui sõita on isu, aga paar aastat raha kokku ajada ei viitsi.
Hea mõte, krt seda mopopilve uuriks isegi....et siis Väga Lugupeetud ja Austatud Oldmoped - kas ja millal on Teile sobiv aeg nii umbes hiliskevadel, et külastada Teie suurepärast mopeeditalli ja tüüdata Teid mingi päev/nädalavahetus? (saun-võimalusel, õlu, lollid küsimused jne) kuigi jah-saun tuleb välja ilmselt teenida...õlle nagunii omal kaasa ja rohkem, et ikka jaguks peremehelegi
aga noh-küsija suu pihta ju ei pidavat löödama
-
- Kontakt:
Loomulikult on mitme pilli pidamine võimalik ja vajalik.
Bike- vastavalt soovitavale võistlusklassile ringrajaseades
Bike"- kiirendusseades
krossikas- talvel lumes ja mudas müramiseks- sporti on vaja teha ja füüsilist vormi hoida.
supermoto- linnas paugutamiseks, stundiks jms huligaansusteks
lisaks midagi esteetilisteks vajadusteks ja nokitsemiseks- kas fighter, kroom või midagi aastakümnete tagust.
Minul paraku täidetud ainult esimene ja viimane punkt listist.
http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.