BMW F800GS
Moderaator: Moded
Saab hea ratas olema, oleks ainult seda "enduuro pisikut" sees...
Rootsi keeles vähe täpsemad andmed siis ka, vajalikest numbritest saab ikka aru.
Motor: Vattenkyld tvåcylindrig DOHC fyrtaktsmotor, med fyrventilsteknik, torrsumpssmöjning
Volym: 798 cc
Max effekt: 63 kW (85 hk) vid 7.500 v/min
Max vridmoment: 83 Nm vid 5.750 v/min
Däck, fram / bak: 90/90 - 21 54V / 150/70 - 17 69V
Axelavstånd: 1.578 mm
Broms, fram: dubbla skivbromsar,diameter 300 mm med dubbla flytande ok
Broms, bak: enkelskiva, diameter 265 mm, flytande bromsok
ABS: BMW Motorrad ABS (urkopplingsbar)
Sitthöjd: 880 mm (låg sits: 850 mm)
Inre benkurva: 1.940 mm (låg sits: 1,900 mm)
Tomvikt: 178 kg
Tomvikt, körklar fulltankad: 207 kg
Effektiv tankvolym: 16,0 l
-
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
-
Teema algataja - Postitusi: 382
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
- Tänatud: 1 kord
Engine: Water-cooled, 2-cylinder, 4-stroke, four valves per cylinder, two overhead camshafts, dry sump lubrication
Capacity: 798 cc
Rated output: 63 kW (85 hp) at 7,500 rpm (optional 91 RON version: 61 kW (83 hp) at 7,500 rpm)
Max. torque: 83 Nm at 5,750 rpm (optional 91 RON version: 81 Nm at 5,750 rpm)
Emission control: Closed-loop 3-way catalytic converter, emission standard EU-3
Tyre, front / rear: 90/90 - 21 54V / 150/70 - 17 69V
Wheelbase: 1,578 mm
Brake, front: Twin disc, floating brake discs, diameter 300 mm, double-piston floating calipers
Brake, rear: Single disc, diameter 265 mm, single-piston floating caliper
ABS: Optional extra: BMW Motorrad ABS (can be switched off)
Seat height: 880 mm (low seat: 850 mm)
Inner leg curve: 1,940 mm (low seat: 1,900 mm)
Dry weight 1): 178 kg
Unladen weight, road ready, fully fuelled 2): 207 kg
Usable tank volume : 16,0 l
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
Regula kirjutas:Ei saa aru miks nad ketiga tegid
Sest kett on siiamaani kõige vastupidavam ning selle juures ka kõige väiksema jõukaotusega ülekanne.Kardaan on küll tugevam, kuid neelab palju jõudu ja rihm on nõrk, samas neelates vähe ülekandejõudu.Kuldne kesktee ja minuarust väga õige
No nii suurel ja niigi võimsal rattal ei tohiks ju see paar kw? väga suurt kahju maastikus tekitada? Sest kui ikka tõsisem reisimine ees oleks, siis ketti peab ju seal ka hooldama koguaeg, ja võib katki minna või midagi veel sellelaadset, aga kardaan on ja jääb lihtsalt, ja ei pea absoluutselt hooldama.
GS 1200-l igatahes valiti ju kardaan.
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
Regula kirjutas:...ei saa aru miks nad ei teinud seda 2 tuslaga, oleks palju ilusam ja proportsionaalsem ja tasakaalum ka.
Ja raskem. Tegelikult on see tsikkel juba niigi raskepoolne. Minu (ja tegelikult mitte ainult minu) meelest on 200kg see maagiline piir, millest üle ei tohiks seda klassi ratas kaaluda. Seda siis tangitud olekus.
Ma saan aru, et HP2 tehes hoiti "hambad risti" sellest kaalust kinni. Huvitav, mis nüüd takistas seda tegemast?
Mitmes saksakeelses foorumis on jutuks olnud, et BMW venitas meelega 800GS-i turuletoomisega, et mitte iseendale konkurentsi pakkuma hakata. Aga tundub, et oli siiski aja küsimus, kuna nad sellele kaheksasajase reaskahese ümber enduroka ehitavad.
Minu, ja ma usun, et ka paljude teiste meelest, on mitmed tootjad sügavale ämbrisse astunud, et sellele tsikliklassile enam erilist tähelepanu ei pööra. Yamu oma uue Tenerega on väga märki tabanud ja GS-id on väga naelapea pihta toodang. Samas uus Transalp on kergelt kaugenenud oma algsest kontseptsioonist ja loodetud AT järglast pole Honda suutnudki turule tuua. Ma ei saa aru, millega nende turuanalüütikud tegelevad, GS müüb ikka megakogustes...
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
hannes kirjutas:Minu, ja ma usun, et ka paljude teiste meelest, on mitmed tootjad sügavale ämbrisse astunud, et sellele tsikliklassile enam erilist tähelepanu ei pööra.
Ma arvan, et ükskõik mida me ei taha endale ette kujutada, tootjad teavad, et nende rataste müük teistega võrreldes on minimaalne ja ei tasu tootmist. Vastasel korral oleks valik suurem.
-
Teema algataja - Postitusi: 382
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
Rebaseonu kirjutas:Ma arvan, et ükskõik mida me ei taha endale ette kujutada, tootjad teavad, et nende rataste müük teistega võrreldes on minimaalne ja ei tasu tootmist. Vastasel korral oleks valik suurem.
Advrider foorum on täis hala, et miks küll paljusid selle klassi rattaid USA-s ei müüda. Pidavat olema nii, et ühendriiklased eelistavad ca 50% kruisereid, ülejäänud on supersportklassi biked, vaid paar protsenti muid rattaid.
-
dubweiser kirjutas:hannes kirjutas:Minu (ja tegelikult mitte ainult minu) meelest on 200kg see maagiline piir, millest üle ei tohiks seda klassi ratas kaaluda. Seda siis tangitud olekus.
isiklikult ei tea küll ühtegi alla 200 kg "matkakõlbulikku" dual sport ratast
Nu, BMW enda HP2 näiteks.
Aga muidu paljuski sõltub ka "matkakõlbuliku" definitsioonist. Nagu sellesama foorumi kasutajate kogemusest teada, saab pea iga rattaga matkata. Mõni arvab näiteks, et ainuke tsikkel, millega matkata saab, on 1800 GW. Mõned jälle käisid 125ccm tsiklitega maailma katusel ära.
Ducati Multistrada 1200S
-
Rebaseonu kirjutas:hannes kirjutas:Minu, ja ma usun, et ka paljude teiste meelest, on mitmed tootjad sügavale ämbrisse astunud, et sellele tsikliklassile enam erilist tähelepanu ei pööra.
Ma arvan, et ükskõik mida me ei taha endale ette kujutada, tootjad teavad, et nende rataste müük teistega võrreldes on minimaalne ja ei tasu tootmist. Vastasel korral oleks valik suurem.
No see ei pruugi alati nii olla. Teadupärast on jaapanlased üpris painumatud oma arusaamades. Ja kui kellegile peakorteris ei meeldi suured endurokad, no siis neid ei arendatagi. Näiteid pole vaja kaugelt otsida.
Jääb üle oodata, millal Aprilia oma uue 750ccm V2 mootori baasil, millega praegu Shiver´it varustatakse, enduro ehitab. Sellest peaks ka midagi sellist tulema, mida kassid ostaks
Ducati Multistrada 1200S
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.