Sõiduõpetaja

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk
Tsikkel: Kawa

Sõiduõpetaja

Lugemata postitus Postitas mototydruk »

Tean et B-kat. juht, kel on 5 aastat staazi saab olla juhendajaks B-katile kui on läbinud vastavad arki nõuded. Küsimus? Kas see sama B-kati juhendaja saab olla ka A-katile juhendajaks, kui tal omal pole A-katti...liiklus ju teoorias kõik sama? Teab keegi, kuidas täpselt on.ma ei viitsi seadust lugema hakata :?

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

kuna A kat pole B kat, siis ei saa. Liiklusteste võite muidugi koos õhtuti lahendada ;)

Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

lahendamegi, aga jumala jama, sest mu A-kat sõidud saavad läbi ja ikka ma platsil veel....

Kasutaja avatar

Sturm
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sturm »

Yamaha YZF 750 R ´94
http://www.hunta.ee
Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

tänan-sain niipalju targemaks et pappi on veel räigelt vaja välja käia :lol:

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Minu arust on veel üks võimalus . TÄis suuruses 50 kuupine mootorratas. On jahh kergem ning käitumine erinev kuid väga palju saab õppida ikka küll ja edasi lähevad nad ka täismehe all linnas illegaalsete kiirustega.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

tahad öelda et roller annab sama tunnetuse, et õpin nn. omal käel ja siis kui valmis olen-lähen arki eksamile..sry, mai usu eriti :cry:

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Mõtlesin midagi sellist . Ei ütle ,et ostma hakad aga lihtsalt mõtteaineks nii mõnegile. Äkki on kelegilt laenata.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

kas selle jaoks pole lube vaja??? mmm- läheb vist ostuks :) ma PEAN JU KUIDAGI NEED TSIKLILOAD SAAMA...ja mai tea enam ise ka kuidas-juhe nii koos...miljonär ka just pole veel :)

Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

mototydruk kirjutas:

kas selle jaoks pole lube vaja??? mmm- läheb vist ostuks :) ma PEAN JU KUIDAGI NEED TSIKLILOAD SAAMA...ja mai tea enam ise ka kuidas-juhe nii koos...miljonär ka just pole veel :)

sry, tüdruk, ma ei taha terav nüüd näida... AGA kui sulle pole veel koolis selgeks saanud millisel puhul on lube vaja ja millisel mitte, siis on sul veel tõesti vaja natuke aega tarkuste omandamiseks, enne kui load saad.

50cc ei vaja lube, kui oled üle 16a vana.

Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

tänan vastuste eest. tüdruk ma enam pole-kaugeltki mitte aga rumal ehk küll veel nende asjade pealt.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

täpsustan, et veel ei jaga matsu välja kuubikud ja HJ ja KW-d...tõesõna ei saa veel aru--palun kergemat karistust et tehnika poolt õppinud pole.

Kasutaja avatar

necromany
Tsikkel: Honda vfr 800 vtec

Lugemata postitus Postitas necromany »

Ma soovitan sul kuskil harjutada 50 cc rolleri või mopeediga. Ma olen sõitnud rolleriga 1 aasta ja load olen ka ära teinud(mopeediload) nüüd peaegu A1 load käes ja mitte mingisuguseid raskuseid polnud autokoolis alguses platsil harjutusi teha, tasakaalutunnetus oli käes.

Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

jah cado jutt õige saad kergema tsikliga õige tunnetuse kätte ja õpid pidureid kasutama just esimest.Kõik tsiklimehed ei ole kohe hüppanud 500 või 1000 kuubise selga.On rollu ja mopeedid(mini,delta)mis on toonud inimesele teadmisi kaherattalise olemusest ja ohtudest.Õpetanud kukkuma ja parandama.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

tänan.

Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Ma soovitaks Zid`i . See kõige tsiklilikum (leiutasin ise omadussõna). 3-käiku jala all ja linnas saab kiirust isegi ületada. Kui sellega käppa saad siis on aint kaalu küsimus edasi astuda samm.

Just enjoy ... nothing less, nothing more
Kasutaja avatar

pärnakas

Lugemata postitus Postitas pärnakas »

oot mis mure sul selle sõiduõpetajaga on??? Mul juhendaja tunnistus nii A kui ka B kategooria. Ratas on olemas millega õppida???

Süsimust Bläcku- Kas vana HONDA roostetab.... ei ta roosteta:)
Tark ei torma!!!

hyppavlind

Lugemata postitus Postitas hyppavlind »

Mul ka sama mure, mis mototydrukul, selle vahega et mul ratas olemas, lihtsalt vaja juhendajat, kes ka seletaks ja jagaks nõuandeid. Aga Sa Tartust kaugel???

Kasutaja avatar

pärnakas

Tallinn!

Tark ei torma!!!
Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

jah, aga meie kahekesi Tartust..

Kasutaja avatar

pärnakas

No krt! Tartus polegi siis mehi/naisi kes säärast tunnistust omavad???
Selle sebimine lihtne, võin ES ga rääkida. Samas annab adekvaatse info ka ARK, kui küsite- "Millised on tegevused, et omandada MOOTORSÕIDUKIJUHI JUHENDAJA TUNNISTUS?"

Edu Teile!

Tark ei torma!!!
Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk

olen seda uurinud, peab olema 5 aastat vastava kategooria juht ja pole jamasi pollaga..kust ma sellise võtan :) oma mees oli nõus kohe aga tal pole A-kat, kõike muud aga on :)

Intruder

Lugemata postitus Postitas Intruder »

[quote=" ma PEAN JU KUIDAGI NEED TSIKLILOAD SAAMA...ja mai tea enam ise ka kuidas[/quote]

Palju sa õppesõidus käinud oled - kohustuslikud 20h ? ja platsilt kaugemale pääsenud siiani pole ?
Aga äkki sul lihtsalt pole vaja mootorrattaga sõita, lihtsalt - kui kohe kuidagi välja ei tule, erinevalt autost on rattaga oluliselt vähem eksimis ruumi.
Paljudel inimestel ei tule lihtsalt paljud asjad välja - ja selle pärast tuleb just tegeleda nende asjadega mis väljatulevad.

Mimikri

Lugemata postitus Postitas Mimikri »

Intruder kirjutas:

[quote=" ma PEAN JU KUIDAGI NEED TSIKLILOAD SAAMA...ja mai tea enam ise ka kuidas

Palju sa õppesõidus käinud oled - kohustuslikud 20h ? ja platsilt kaugemale pääsenud siiani pole ?
Aga äkki sul lihtsalt pole vaja mootorrattaga sõita, lihtsalt - kui kohe kuidagi välja ei tule, erinevalt autost on rattaga oluliselt vähem eksimis ruumi.
Paljudel inimestel ei tule lihtsalt paljud asjad välja - ja selle pärast tuleb just tegeleda nende asjadega mis väljatulevad.

Ä'ä kuula hülge juttu - kui tahad, siis tuleb teha. Mõni asi lihtsalt võtab mõnel aega rohkem kui teisel.

Osad minu tuttavad rääkisid ka, et ehk mul polegi mõtet tsikli selga ronida, kui asjaolud pidevalt lubade tegemist edasi lükkavad.

Minul võttis lubade saamine alates esimesest teooriatunnist kuni eksami sooritamiseni aega 1 aasta, 2 kuud ja 1 päev. Ja hulk lisatunde, kuigi linnas olin ma juba kolmanda õppesõidutunni ajal. Mul olid lihtsalt muud jamad - koolitsikkel kukuti katki 2 päeva enne esimest määratud sõidueksamiaega, siis aegus ületalve oodates teooriaeksam, siis olid juba taas pikad järjekorrad sõidueksami sooritamiseks ... kahjuks õnnestus mul kaks korda ka platsisõitu mitteläbida ... Krooniks oli see, kui ARK ja õpetaja mu sõidueksami erinevale ajale märkisid.

Iga asi tuleb omal ajal või veidi hiljem :P

See-eest on edukast lõpptulemusest selle võrra parem tunne :)

Damaged

Lugemata postitus Postitas Damaged »

:roll: Kui ma ei eksi siis järgmisest hooajast peavad olema kõigil load nii ka 50cc. omanikel

Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Damaged kirjutas:

:roll: Kui ma ei eksi siis järgmisest hooajast peavad olema kõigil load nii ka 50cc. omanikel

Kas sul on andmed, et uus liiklusseadus võetakse vastu? Seal palju teisigi muudatusi aga probleem selles, et kuidagi ei jõuta selle vastuvõtmiseni. Seniks aga kehtib vana LE ja liiklusseadus. Ärme tekitame paanikat!

Damaged

Lugemata postitus Postitas Damaged »

:lol: Jah,sul on õigus :D
Eks püüdke siis uuel hooajal vähem crashe teha !
Sellepärast hakati seda teemat jahuma et oli rolleriõnnetusi...

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”