Trahvi saamine/maksmine välismaal
Moderaator: Moded
Trahvi saamine/maksmine välismaal
Tervist.Mind vaevab üks säärane küsimus või mitu...
Hiljuti rikkusin Läti Vabariigi seadusi, sõites asulas 83 km/h. Policja pidas kinni ja ütles, et kirjutab mulle paberi selle kohta ja siis pean minema see paber näpus tema natšalniku juurde ning siis tubastes tingimustes targemad mehed otsustavad missuguse karistuse ma saan 80-100 kohaliku rahaühiku vääringus. Kuna seda soovitati teha jooksva nädala jooksul, siis ma ütlesin, et mina ei tule kuhugi. Siis inspektor mõtles natukene ja ütles, et tule siis selle aasta jooksul. Ma ütlesin, et ega vist ei tule siis ka. No ja siis härra inspektor/konstaabel ütles, et noooooo, siis mulle kirjutatkse trahv!!!Load ja asjad jäeti alles, koos koopiaga sellest lätikeelsest paberist, millega ma peaks suurte ülemuste ette ilmuma.
Siit ka küsimused. Mis saab siis
- kui ma ei anna ennast näole?
- kui nad saadavad mulle eestisse trahvi ja ma seda ära ei maksa?
- kui nad mulle trahvi ei saada?
- kui ma peaksin uuesti otsustama liikluseeskirju lätis rikkuda?
ehk on kellelgi säärase asjaga kogemusi?Tahaks selgust saada-näen muudkui öösel unes, et mehed tulevad ja viivad mu läti kinnimajja ja panevad ühte puuri suure ja koleda Andersiga.
-
Šulik
Ei ole see Anders nii kole mees ühti. Aga suur on ta küll...
Šulik- kummaliseks teeb selle loo see, et see sama 20 euri isegi ei ahvatlenud teda kauplema, et 20 järgneks teine 20. Selles suhtes oli mees resoluutne. Loomulikult ma pakkusin, et maksan kohe kohapeal seal trahvi või noh nii ja just see sama 20 euri oli mul välja pakkuda. Selle peale härrane ütles kohe-njet, njet, S dengami nitševoo nii buudet.
Novat...
-
speedvana
- Tsikkel: FZR
- Tänatud: 1 kord
pakun,et kui keegi läti polizia ametnik, on määratud haldama neid trahve, mis tehtud kodanikele väljaspoolt Lätit, siis arvan,et pannakse su isikuandmed registrisse ja ennem sa Lätimaale ei saa kui trahv makstud või registrist kustutatud (aja möödudes)
ja solgutatakse sind piiriületus kordonis, puupinkidel ka lisaks.
-
M.K.
-
triplekix
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Mulle 10 latti parkimistrahv tehti.
Tahtsin pangas maksta, aa kuna ootasin pool tundi kunas üks teenindaja kedagi teenindas ning järjekorras oli enne mind veel kolm inimest, siis loobusin ja lahkusin trahvi maksmata.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Nujahh...põderite/mägerite maal on sihuke jama, et see tuleb ilmsiks piirikontrollis (ei saa maale/maalt minema). Olen korduvalt näinud sadamates, kuidas auto kõrvale aetakse ja laevalt maksmata trahvi pärast maha jäetakse või saadetakse kodumaale oma kulu ja kirjadega tagasi. Millal see trahvinõude teatis sinna piirile/andmebaasidesse jõuab on selgusetu, kuid oma tuttavat nöögiti mingi poolteist aastat vana kiiruseületamise trahvi pärast.
Vahepeal siiberdas Soomes korduvalt ja ei mingit jama...ja ühel kaunil päeval...
Jäi tal seekord Neste Rallil käimata...
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
speedvana kirjutas:pakun,et kui keegi läti polizia ametnik, on määratud haldama neid trahve, mis tehtud kodanikele väljaspoolt Lätit, siis arvan,et pannakse su isikuandmed registrisse ja ennem sa Lätimaale ei saa kui trahv makstud või registrist kustutatud (aja möödudes)
ja solgutatakse sind piiriületus kordonis, puupinkidel ka lisaks.
Ei viitsi seal piiril keegi sinu andmeid kusagile arvutisse toksima hakata..., selleks pead ikka erilise "narkodiileri" grimassi ette vedama... ![]()
mul üks vastupidine lugu.
mu hea tuttav (lätlane), käis eelmisel aastal Eestis ning sai trahvi kiiruse ületamise eest (küll aga maanteel). kirjutati trahvi politsei poolt. siiani pole ta jõudnud ära maksta. liigub motikaga euroopas ja baltimaade vahel suht palju ja pole kusagil mingeid probleeme maksmata trahviga olnud (nt. piiri ületamisel). ![]()
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
...aga võivad ka meie seaduse jälgijaid teavitada, näide http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=231657&q=Grossl
aga põhjanaabrid toksivad vist alati piiril andmed sisse, noh - aega on, huvi on, miks mitte... ![]()
piloot kirjutas:speedvana kirjutas:pakun,et kui keegi läti polizia ametnik, on määratud haldama neid trahve, mis tehtud kodanikele väljaspoolt Lätit, siis arvan,et pannakse su isikuandmed registrisse ja ennem sa Lätimaale ei saa kui trahv makstud või registrist kustutatud (aja möödudes)
ja solgutatakse sind piiriületus kordonis, puupinkidel ka lisaks.Ei viitsi seal piiril keegi sinu andmeid kusagile arvutisse toksima hakata..., selleks pead ikka erilise "narkodiileri" grimassi ette vedama...
Siiski! Olen olnud ühe juhuse tunnistajaks, kus mu sõpra EI tahetud üle piiri lasta. Mingit nägu ei teinud, lihtsalt oli mingi selline päev kus kontrolliti. Tal oli küll trahv makstud aga maksekorraldus oli politseisse vms esitamata ja seega paturegistris alles üleval. Liigun Läti vahet üsna tihti, on päevi kus vaadatakse ainult pilti dokumendil, on päevi kus minnakse paberitega putkasse, on päevi kus nõutakse lisaks ka lube ja üks kord on isegi kindlustust näha tahetud. Kunagi ei või ette teada mis korraldused sina piirile on edasi antud...
-
lumelaud
siit ka küsimus, kas keegi on rootsi pätti teinud ja siis piiri ületanud? kas lööb piiril kohe lambi põlema? ei tahaks asjatult riskida, siiani olen üritanud soome kaudu sõita (sealt tulles ei kontrollita midagi). mulle nimelt rootsi kunn ütles, et jäta "kolm käiku" vahele, ehk siis ei tohiks ma legaalselt rootsis 3 kuud sõita.
sain lätis 20 latti trahvi kiiruse eest.. küsisin ka, et kas mingit varianti pole et saaks kohe maksta
saadeti kuu peale ja taheti altkäemaksu pakkumises süüdistada.. sain siis nii kaugele, et kirjutati trahv välja, aga et oli laupäev vastu pühapäeva ja kell oli pool kaks öösel, soovitati esmaspäeva hommikul valtskasesse
) ära maksta..no kes viitsib nii..tulin Eestisse tulema..no ja eestis selgus, et hansapangast läti hansapanka ülekanne valtskasesse( riigikassasse) maksab teist samapalju peale... mine või tagasi lätti
) õnneks on mul lätlasest sõber, kellele helistasin ja kes asja korda ajas...ülekanne eraisikule oli vistb 30 EEK-i..+ muidugi 20 latti...
Primo kirjutas:Eesti hansapangast Läti hansapanka on grupisisene ülekanne ja maksab 30 eeki
no seda küll..aga pidavat kehtima, kui maksad eraisikule...kui maksad trahvi läti hansapanka aga sinna nn valtskase-sse, siis oli see maks peaaegu 400 EEK-i...nii vähemalt tehti mulle tollal hansapanga töötaja poolt selgeks..
-
triplekix
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Re: Trahvi saamine/maksmine välismaal
On kellegil viimaseaja kogemusi Läti trahvidega?
Kas on hakatud "kodus" nõudma või on piiripeal probleeme tekkinud?
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Keegi targem kes asjaga kursis võiks rääkida kuidas üldse EU riigis trahvidega lood. Kas Eesti Politseil ja teistel EU riikidel on mingi ühtne andmebaas? Ehk et kui ma saan kuskil poolas või mujal tseki ja otsustan seda mitte tasuda kas saadetakse tsekk kuidagi Eestisse edasi ja läheb meie süsteemi kaudu sisse nõudmisele?
Või petatakse juhtimisõigus seal riigis (nagu eel pool juttu oli) ja kui teistkorda vahele jääb kas või rutiinse kontrolli käigus, siis juba lisaks lubadeta sõit ja võivad järgneda karmimad sanktsioonid kui 10-20 eurone trahv?
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
Nagu kuulda on olnud pidid trahvid päris kenasti omanikud üles leidma, sealhulgas ka saksa kiiruskaamerate omad.
Krt kahjuks pole sõprusringis ühtegi politseiniku kellega õlle taga seda teemat arutada. Saksa kohta aga olen just kuulnud ("saksa naised saunas rääkisid"), et trahvid ei jõudvat Eestisse. Mis mind väga imestama ei pane, sest Eesti trahvid ei jõua ka mujale. Kiirusekaamerate omad näiteks. Teiste kohta ei julge kaasa rääkida.
-
puna
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Kiiruskaamerate omad ei ole kohale jõudnud.Ei lõumapool, ega ka põhjapoolt.
Soome omadega läheb 1,5a enne kui piiril hakatakse nöökima.
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 703 korda
- Tänatud: 462 korda
Üksikuid trahve ei hakka üldjuhul keegi siia saatma-see ametkondadevaheline suhtlemine jmt võtab VEEL kaua aega. Teine asi on siis kui Sul neid tasumata kviitungei kogeneb hulgi. Siis on iga riigi otsustada, alates millisest üldsummast teavitatakse autovaldaja päritoluriiki.
Variant on, et järjekordsel kinnipidamisel välismaal, ei saa saa enam edasi sõita ennem kui trahvid on tasutud või jama pistelisel piirikontrollil või..(võimalikud variandid olenevalt riigist).
Lubade äravõtmisest välismaal on meedias piisavalt juttu olnud-tullakse koju, ARK'is, et load kadunud ja siis jama kui palju.
edu
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.