Trahvi saamine/maksmine välismaal

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
poroloon

Trahvi saamine/maksmine välismaal

Lugemata postitus Postitas poroloon »

Tervist.Mind vaevab üks säärane küsimus või mitu...

Hiljuti rikkusin Läti Vabariigi seadusi, sõites asulas 83 km/h. Policja pidas kinni ja ütles, et kirjutab mulle paberi selle kohta ja siis pean minema see paber näpus tema natšalniku juurde ning siis tubastes tingimustes targemad mehed otsustavad missuguse karistuse ma saan 80-100 kohaliku rahaühiku vääringus. Kuna seda soovitati teha jooksva nädala jooksul, siis ma ütlesin, et mina ei tule kuhugi. Siis inspektor mõtles natukene ja ütles, et tule siis selle aasta jooksul. Ma ütlesin, et ega vist ei tule siis ka. No ja siis härra inspektor/konstaabel ütles, et noooooo, siis mulle kirjutatkse trahv!!!Load ja asjad jäeti alles, koos koopiaga sellest lätikeelsest paberist, millega ma peaks suurte ülemuste ette ilmuma.

Siit ka küsimused. Mis saab siis

• kui ma ei anna ennast näole?
  • kui nad saadavad mulle eestisse trahvi ja ma seda ära ei maksa?
  • kui nad mulle trahvi ei saada?
  • kui ma peaksin uuesti otsustama liikluseeskirju lätis rikkuda?

ehk on kellelgi säärase asjaga kogemusi?Tahaks selgust saada-näen muudkui öösel unes, et mehed tulevad ja viivad mu läti kinnimajja ja panevad ühte puuri suure ja koleda Andersiga.

Šulik

Lugemata postitus Postitas Šulik »

Tavaliselt lahendab sellised asjad sealmaal ju 20 EURi, mis ulatatakse koos dokumentidega?

Ei propageeri altkäemaksu, aga nii see kahjuks on.

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Ei ole see Anders nii kole mees ühti. Aga suur on ta küll...

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

Teema algataja
poroloon

Šulik- kummaliseks teeb selle loo see, et see sama 20 euri isegi ei ahvatlenud teda kauplema, et 20 järgneks teine 20. Selles suhtes oli mees resoluutne. Loomulikult ma pakkusin, et maksan kohe kohapeal seal trahvi või noh nii ja just see sama 20 euri oli mul välja pakkuda. Selle peale härrane ütles kohe-njet, njet, S dengami nitševoo nii buudet.

Novat...

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

pakun,et kui keegi läti polizia ametnik, on määratud haldama neid trahve, mis tehtud kodanikele väljaspoolt Lätit, siis arvan,et pannakse su isikuandmed registrisse ja ennem sa Lätimaale ei saa kui trahv makstud või registrist kustutatud (aja möödudes)
ja solgutatakse sind piiriületus kordonis, puupinkidel ka lisaks.

M.K.

Lugemata postitus Postitas M.K. »

Yerba kirjutas:

Ei ole see Anders nii kole mees ühti. Aga suur on ta küll...

minu teada on ta hoopis Andris

Kasutaja avatar

Sebar

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Tundub, et keegi polegi meie naaabervabariigis ametlikku trahvi saanud. Tundub, et kõik probleemid on lahendatud kohapeal

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Mulle 10 latti parkimistrahv tehti.
Tahtsin pangas maksta, aa kuna ootasin pool tundi kunas üks teenindaja kedagi teenindas ning järjekorras oli enne mind veel kolm inimest, siis loobusin ja lahkusin trahvi maksmata.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

capten

Lugemata postitus Postitas capten »

Nujahh...põderite/mägerite maal on sihuke jama, et see tuleb ilmsiks piirikontrollis (ei saa maale/maalt minema). Olen korduvalt näinud sadamates, kuidas auto kõrvale aetakse ja laevalt maksmata trahvi pärast maha jäetakse või saadetakse kodumaale oma kulu ja kirjadega tagasi. Millal see trahvinõude teatis sinna piirile/andmebaasidesse jõuab on selgusetu, kuid oma tuttavat nöögiti mingi poolteist aastat vana kiiruseületamise trahvi pärast. :shock: Vahepeal siiberdas Soomes korduvalt ja ei mingit jama...ja ühel kaunil päeval... :?
Jäi tal seekord Neste Rallil käimata...

Viimati muutis capten, 14 Sept 2007, 11:51, muudetud 1 kord kokku.
Üksik on nõrk...

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

speedvana kirjutas:

pakun,et kui keegi läti polizia ametnik, on määratud haldama neid trahve, mis tehtud kodanikele väljaspoolt Lätit, siis arvan,et pannakse su isikuandmed registrisse ja ennem sa Lätimaale ei saa kui trahv makstud või registrist kustutatud (aja möödudes)

Ei viitsi seal piiril keegi sinu andmeid kusagile arvutisse toksima hakata..., selleks pead ikka erilise "narkodiileri" grimassi ette vedama... :wink:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

fbeye
Tsikkel: Yamaha XV1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas fbeye »

mul üks vastupidine lugu.
mu hea tuttav (lätlane), käis eelmisel aastal Eestis ning sai trahvi kiiruse ületamise eest (küll aga maanteel). kirjutati trahvi politsei poolt. siiani pole ta jõudnud ära maksta. liigub motikaga euroopas ja baltimaade vahel suht palju ja pole kusagil mingeid probleeme maksmata trahviga olnud (nt. piiri ületamisel). 8)

No need to say anything you don't care...

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

...aga võivad ka meie seaduse jälgijaid teavitada, näide http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=231657&q=Grossl

aga põhjanaabrid toksivad vist alati piiril andmed sisse, noh - aega on, huvi on, miks mitte... :wink:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

piloot kirjutas:
speedvana kirjutas:

Ei viitsi seal piiril keegi sinu andmeid kusagile arvutisse toksima hakata..., selleks pead ikka erilise "narkodiileri" grimassi ette vedama... :wink:

Siiski! Olen olnud ühe juhuse tunnistajaks, kus mu sõpra EI tahetud üle piiri lasta. Mingit nägu ei teinud, lihtsalt oli mingi selline päev kus kontrolliti. Tal oli küll trahv makstud aga maksekorraldus oli politseisse vms esitamata ja seega paturegistris alles üleval. Liigun Läti vahet üsna tihti, on päevi kus vaadatakse ainult pilti dokumendil, on päevi kus minnakse paberitega putkasse, on päevi kus nõutakse lisaks ka lube ja üks kord on isegi kindlustust näha tahetud. Kunagi ei või ette teada mis korraldused sina piirile on edasi antud...

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

jah ja uued passid, koos piiripunkti riist/tarkvaraga, töötavad, et ei peagi midagi toksima, näitad scannerile passi ja pilt selge, kas lööb punase põlema või ei, kui lätlastel veel pole, siis on see aja küsimus :shock:

lumelaud

Lugemata postitus Postitas lumelaud »

Maksa kuidagi ära muidu tuleb piiril jama,kui pass arvutisse pannakse.Mul sitad kogemused.Täpsem inf 50 65 259

diio2

Lugemata postitus Postitas diio2 »

siit ka küsimus, kas keegi on rootsi pätti teinud ja siis piiri ületanud? kas lööb piiril kohe lambi põlema? ei tahaks asjatult riskida, siiani olen üritanud soome kaudu sõita (sealt tulles ei kontrollita midagi). mulle nimelt rootsi kunn ütles, et jäta "kolm käiku" vahele, ehk siis ei tohiks ma legaalselt rootsis 3 kuud sõita.

... life begins @ 1000 cm3 (996cm3)
Kasutaja avatar

Sam55
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Sam55 »

sain lätis 20 latti trahvi kiiruse eest.. küsisin ka, et kas mingit varianti pole et saaks kohe maksta :D saadeti kuu peale ja taheti altkäemaksu pakkumises süüdistada.. sain siis nii kaugele, et kirjutati trahv välja, aga et oli laupäev vastu pühapäeva ja kell oli pool kaks öösel, soovitati esmaspäeva hommikul valtskasesse :)) ära maksta..no kes viitsib nii..tulin Eestisse tulema..no ja eestis selgus, et hansapangast läti hansapanka ülekanne valtskasesse( riigikassasse) maksab teist samapalju peale... mine või tagasi lätti :)) õnneks on mul lätlasest sõber, kellele helistasin ja kes asja korda ajas...ülekanne eraisikule oli vistb 30 EEK-i..+ muidugi 20 latti...

1989-punnvõrr, 1990-ise kokkuklopsitud 125-ne, 1992- Pannonia, 1996 -2006 -paus, 2006-Suzuki Bandit 1200, 2014-Suzuki Bandit 1200
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Eesti hansapangast Läti hansapanka on grupisisene ülekanne ja maksab 30 eeki :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

-Kristo-

Lugemata postitus Postitas -Kristo- »

Primo kirjutas:

Kahjuks mitte, kuna maksmine toimub Läti lattides, on ülekandetasu 360.-. Oleks trahv EUR'ides, oleks 30.-. Lasin enda trahvi tasuda sõbral, kes elab Valgas, teenustasu oli vist 1 latt.

Kasutaja avatar

Teema algataja
poroloon

mis puutub rootsi kuningriiki.
Olen ka seal trahvi saanud. Rootsis võetakse Sult juhtimisõigus ära, aga riiki sisenemise keeldu ei saa.Seega Su juhiluba on seal kolm kuud kehtetu. Aga kui trahvi ära ei maksa-siis ei tea. Mina igatahes maksin.

Kasutaja avatar

Sam55
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Sam55 »

Primo kirjutas:

no seda küll..aga pidavat kehtima, kui maksad eraisikule...kui maksad trahvi läti hansapanka aga sinna nn valtskase-sse, siis oli see maks peaaegu 400 EEK-i...nii vähemalt tehti mulle tollal hansapanga töötaja poolt selgeks..

1989-punnvõrr, 1990-ise kokkuklopsitud 125-ne, 1992- Pannonia, 1996 -2006 -paus, 2006-Suzuki Bandit 1200, 2014-Suzuki Bandit 1200

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Re: Trahvi saamine/maksmine välismaal

Lugemata postitus Postitas triplekix »

On kellegil viimaseaja kogemusi Läti trahvidega?
Kas on hakatud "kodus" nõudma või on piiripeal probleeme tekkinud?

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Keegi targem kes asjaga kursis võiks rääkida kuidas üldse EU riigis trahvidega lood. Kas Eesti Politseil ja teistel EU riikidel on mingi ühtne andmebaas? Ehk et kui ma saan kuskil poolas või mujal tseki ja otsustan seda mitte tasuda kas saadetakse tsekk kuidagi Eestisse edasi ja läheb meie süsteemi kaudu sisse nõudmisele?
Või petatakse juhtimisõigus seal riigis (nagu eel pool juttu oli) ja kui teistkorda vahele jääb kas või rutiinse kontrolli käigus, siis juba lisaks lubadeta sõit ja võivad järgneda karmimad sanktsioonid kui 10-20 eurone trahv?

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Nagu kuulda on olnud pidid trahvid päris kenasti omanikud üles leidma, sealhulgas ka saksa kiiruskaamerate omad.

Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Krt kahjuks pole sõprusringis ühtegi politseiniku kellega õlle taga seda teemat arutada. Saksa kohta aga olen just kuulnud ("saksa naised saunas rääkisid"), et trahvid ei jõudvat Eestisse. Mis mind väga imestama ei pane, sest Eesti trahvid ei jõua ka mujale. Kiirusekaamerate omad näiteks. Teiste kohta ei julge kaasa rääkida.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Kiiruskaamerate omad ei ole kohale jõudnud.Ei lõumapool, ega ka põhjapoolt.
Soome omadega läheb 1,5a enne kui piiril hakatakse nöökima.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 703 korda
Tänatud: 462 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Üksikuid trahve ei hakka üldjuhul keegi siia saatma-see ametkondadevaheline suhtlemine jmt võtab VEEL kaua aega. Teine asi on siis kui Sul neid tasumata kviitungei kogeneb hulgi. Siis on iga riigi otsustada, alates millisest üldsummast teavitatakse autovaldaja päritoluriiki.
Variant on, et järjekordsel kinnipidamisel välismaal, ei saa saa enam edasi sõita ennem kui trahvid on tasutud või jama pistelisel piirikontrollil või..(võimalikud variandid olenevalt riigist).
Lubade äravõtmisest välismaal on meedias piisavalt juttu olnud-tullakse koju, ARK'is, et load kadunud ja siis jama kui palju.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”