Ratta müümine alaealisena!

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
crashin'

Ratta müümine alaealisena!

Lugemata postitus Postitas crashin' »

Kuidas peab käituma kui olen veel 17 tahan rattast ära müüa.
Minu mäletamist mööda öeldi mulle eelmine aasta registreerides, et kui müüa tahan pean kuskilt maavalitususest vms.. mingi paberi võtma et tagataks mu õigused jne..

Kuidas peaksid talitama?

Tänud

Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

Patent 174,465 was issued to Bell on 7 March 1876 by the U.S. Patent Office which covered "the method of, and apparatus for, transmitting vocal or other sounds telegraphically … by causing electrical undulations, similar in form to the vibrations of the air accompanying the said vocal or other sound."
Use this apparatus and call to the ARK- 620 1200.

Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

Papa/mamma ARK-i kaasa ja omanikuvahetuse avalduse pöördele kirjutab üks neist oma nõusoleku. Kevadel see nii Pärnu ARK-is minu silme all igatahes toimus. Kusjuures sel juhul oli ka ostja alaealine, niiet mõlemi esivanema nõusolekud läksid kirja

Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

Nongrata kirjutas:

Patent 174,465 was issued to Bell on 7 March 1876 by the U.S. Patent Office which covered "the method of, and apparatus for, transmitting vocal or other sounds telegraphically … by causing electrical undulations, similar in form to the vibrations of the air accompanying the said vocal or other sound."
Use this apparatus and call to the ARK- 620 1200.

Ausõna, mul ei olnud eelnevat raske kirjutada ja kõik tükid on minu küljes alles.

Teema algataja
noortsiklist

Lugemata postitus Postitas noortsiklist »

Tegelikult pole sind sinna vist üldse vaja kuna sinu alkiri ei maksa midagi. Vanemad teevad müügi ära. Arvelevõtmisega on sama moodi et vanemad teevad kogu toimingu ära ainult et sinu nimi läheb dokidesse.
Kuigi kõige usaldusväärsema vastuse saad ikkagi ARKist.
Edu!

zikklimees

Lugemata postitus Postitas zikklimees »

mina ostsin alaealiselt mootorratta,siis tema pidi küll votma vallast mingi paberi.iga tahes paberi majandust oli küll ja enamgi veel.Aga ARK-is käisin küll temaga mitte tema vanematega.

Teema algataja
Hexor

Lugemata postitus Postitas Hexor »

Hiljuti tekkis endalgi probleem tsikli müümisega. Nimelt luges ARKi tädi mulle ülesse hulga asutusi, mida pean külastama ja tosin pabereid, mida pean määrima ja veel hulga aega, mida kulutama peab. Lihtsam teha nii. Müüa ratas maha, teha ostumüügi leping ja volitus ostjale, ja kui 18 kukub siis ostja läheb paberitega arki ja registreerib ümber.

jaanusratas

Lugemata postitus Postitas jaanusratas »

Endal oli samuti probleem sellega kui hakkasin eelmine aasta oma eelmist mootorratast myyma. Tol hetkel olin 16 ja k6ik oli juba nagu myygiks valmis kui äkki ARKis teatati r66msalt, et k6igepealt pean saama myymiseks loa vallavalitsuselt. Tol hetkel ajas ikka asi väga vihale...kuna olin ratta endale aasta enne myymist soetanud, ostmiseks oli vaja vaid yhe vanema allkirja, kuid kui myyma hakkasin siis järsku vaja mingit valla luba. Läksin siis valda asja uurima ja siis tuli välja, et ma mitte ei saa seda paberit kohe kätte, vaid see tuleb järgmisel volikogu istungil neil arutusele ja siis väljastavad nad selleks mulle loa. Tegime ostjaga ostu-myygi lepingu ja saatsin talle valla loa hiljem postiga järgi. Kuigi see päevi v6i koguni nädalaid hiljem ymberkirjutamine pole just hea variant, kuna kui uus omanik saab m6ne sigadusega selle rattaga hakkama vms. siis v6in ka mina vastu pead selle eest saada, kui ratas veel minu nimel.

Kawasaki zx6r Ninja

Teema algataja
Credo

Lugemata postitus Postitas Credo »

jaanusratas kirjutas:

... kui äkki ARKis teatati r66msalt, et k6igepealt pean saama myymiseks loa vallavalitsuselt. Tol hetkel ajas ikka asi väga vihale...kuna olin ratta endale aasta enne myymist soetanud, ostmiseks oli vaja vaid yhe vanema allkirja, kuid kui myyma hakkasin siis järsku vaja mingit valla luba. Läksin siis valda asja uurima ja siis tuli välja, et ma mitte ei saa seda paberit kohe kätte, vaid see tuleb järgmisel volikogu istungil neil arutusele ja siis väljastavad nad selleks mulle loa..

mis paska sa suust välja ajad? vallavolikogu annab loa sulle müüa ratas? mis siis et sa alaealine ning vanemad on nõus?
dziisas küll, vähem seent, vennased!

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Kolm erinevt inimest on viidanud sellisel puhul vallavalitsuse või vallavolikogu paberile. Kas tõesti võib EV-s olla ametlikul tasandil korraldatud selline klounaad? :shock:
Ma ei imestaks kui mõni ARK letitagune on alustanud oma peaga mõtlemist ja tulemus oleks selline kentsakas idee, aga kolmest kohast sellist asja kuulda, see peab olema süsteemne tegevus mitte seenesööjate luulu.

Suzuki GSX 750 Inazuma

olli
Tsikkel: BMW F650GS

Lugemata postitus Postitas olli »

Tegelikult peaks selle koha nimi olema sotsiaalamet vist. Ja paberit on sealt vaja tõesti. Nimelt selle eesmärk on kindlustada, et ikka Sina müüd oma ratast, mitte ei tee seda Su ema või isa vastu Sinu soovi.

Riga 13 -> Suzuki TS125 81.a -> Suzuki GS500E 91.a -> Suzuki GSXR 600 K1 -> BMW F650GS 2000.a
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Re.

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Näiteks kui alaealisele kuulub kinnisvara, siis peab selle müümiseks olema eestkosteasutuse e. tavaliselt kohaliku omavalitsuse nõusolek. Tavaliselt on selleks nõusoleku andjaks sotsiaaltöötaja või lastekaitse töötaja. Asja uba on selles, et alla 18-aastane on laps, kelle puhul peetakse vajalikuks sõltumatu esindaja kaitset. Igavene jant ja jama, kuid kõige lugupidamise juures noorte motohuviliste ees on meil alla 18-aastane ikkagi lapse staatuses.

Teemat reguleerib põhjalikumalt perekonnaseadus, täpsemalt III osa pealkirjaga "eestkoste".

§ 99 sätestab tehingute piirangud:

(1) Eestkosteasutuse eelneva nõusolekuta ei või eestkostja:
1) võõrandada eestkostetava kinnisasju või koormata seda piiratud asjaõigusega;
2) võõrandada eestkostetava vallasasja, millel on eestkostetava jaoks eriline väärtus;
3) kinkida eestkostetava vallasasja, välja arvatud tavapärased kingitused;
4) pantida eestkostetava vallasasju;
5) võtta eestkostetava nimel laenu ja loobuda võla sissenõudmisest;
6) loobuda eestkostetava nimel pärandi vastuvõtmisest.

b Eestkostja kohta käesoleva paragrahvi 1. ja 2. lõikes sätestatut kohaldatakse ka vanema ja lapse suhtes. [/b]

Parandage mind kui ma kuskil eksisin, kuid miskit muud §-i ei karga hetkel pähe. Vormistage oma ARK registreeringut vajavad massinad vanemate nimele näiteks.

K1200S
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Kaks aastat tagasi sai Tallinna ARKis küll alaealisena nii ostetud-müüdud, et tüüp ütles mulle, et vanema kirjalikku luba on vaja. Ma küsisin, et mis seal peal peab olema. Ta ütles, et tavalises vormis "Mina ..... luban oma pojal ..... osta ...... jne."
Seejärel astusin uksest välja, kirjutasin autos ise avalduse valmis ja panin mingi hiirejala sinna allkirjaks ning olin poole minutiga sama teenindaja ees, kes mind korraks küll naljakalt vaatas, aga jah... kõik oli JOKK! :twisted: 8)

Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!

Mõuki

Lugemata postitus Postitas Mõuki »

Karupoiss kirjutas:

Kaks aastat tagasi.... ....kes mind korraks küll naljakalt vaatas, aga jah... kõik oli JOKK! :twisted: 8)

Saan aru küll, et selline praktika võib olla levinud, kuid sisuliselt kirjeldasid siin dokumendi võltsimist.

Karistusseadustik § 344. Dokumendi, pitsati ja plangi võltsimine

(1) Dokumendi, pitsati või plangi, mille alusel on võimalik omandada õigusi või vabaneda kohustustest, võltsimise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

(2) Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahalise karistusega.

§ 345. Võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamine

(1) Võltsitud dokumendi, pitsati või plangi kasutamise eest eesmärgiga omandada õigusi või vabaneda kohustustest - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

(2) Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahalise karistusega.

palun loe oma postitus uuesti hoolega läbi ja mõtle mida sa ütled või öelda tahad Selles pole mingit JOKKi ega pole teema millega avalikus foorumis uhkeldada.

Küsija suu pihta ma ei löö!
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Pole tahtnudki kordagi uhkeldada, vaid anda inimestele teada, kuidas veel kaks aastat tagasi sai, ilma et keegi oleks mulle midagi kohalikest omavalitsustest jahunud.
Avalik foorum on, jah tõesti, kõigile loetav, kuid tagantjärgi ei saa mind keegi selle alusel süüdistada ja ei oleks ka antud hetkel, sest see kirjatükk ei valminud "allakirjutanu" teadmata, vaid oli kooskõlastatud ning ainus kaheldava väärtusega element oli allkirja õigsus, mida siiski saaks ekspertiis kinnitada (Antud olukorras oleks saanud ümber lükata, tunnistan). Praegusel hetkel ei ole kindlasti võimalik ka selgitada, kas see oli võltsimine või ma ajan praegu kõva-mees-bullshit'i.
Probleem oli lihtsalt selles, et kui juba üleandmine oli kokku lepitud ja kellegi avalduse toomine oli üsna võimatu, siis tundus see ainus võimalik variant.
Vabandan, kui keegi arvab, et see propageerib valesid teguviise, soovi korral kustutan.

Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!

jaanusratas

Lugemata postitus Postitas jaanusratas »

Credo kirjutas:
jaanusratas kirjutas:

... kui äkki ARKis teatati r66msalt, et k6igepealt pean saama myymiseks loa vallavalitsuselt. Tol hetkel ajas ikka asi väga vihale...kuna olin ratta endale aasta enne myymist soetanud, ostmiseks oli vaja vaid yhe vanema allkirja, kuid kui myyma hakkasin siis järsku vaja mingit valla luba. Läksin siis valda asja uurima ja siis tuli välja, et ma mitte ei saa seda paberit kohe kätte, vaid see tuleb järgmisel volikogu istungil neil arutusele ja siis väljastavad nad selleks mulle loa..

mis paska sa suust välja ajad? vallavolikogu annab loa sulle müüa ratas? mis siis et sa alaealine ning vanemad on nõus?
dziisas küll, vähem seent, vennased!

Enne kui siin vastu targutama tuled oleks ilus m6elda, et kas sa ikka tead ka antud teema kohta midagi. Mina räägin seda, mille tegin ka ise läbi, seega tean millest räägin. Luba oli vaja eestkosteasutuselt e. kohalikult omavalitsuselt...ja mulle on see vallavalitsus ja k6ik toimus täpselt nii nagu ma kirjeldasin. Seega m6tle enne kui kaasa rääkima tuled!

Kawasaki zx6r Ninja
Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Re: Re.

Lugemata postitus Postitas tfr »

Bladyhell kirjutas:

§ 99 sätestab tehingute piirangud:

(1) Eestkosteasutuse eelneva nõusolekuta ei või eestkostja:
1) võõrandada eestkostetava kinnisasju või koormata seda piiratud asjaõigusega;
2) võõrandada eestkostetava vallasasja, millel on eestkostetava jaoks eriline väärtus;

Sellisel juhul tuleb lihtsalt ARK-s öelda, et mainitud vallasasjal mainitud alaealise jaoks erilist väärtust ei ole, tegu on tavapärase tarbeasjaga :) Sellisel juhul piisab vanema allkirjast.

Mina sain täisealiseks küll juba 12 aastat tagasi, seega on mu kogemused ilmselt tugevalt out-of-date, aga enne seda ostetud-müüdud 3 auto puhul ei tahetud ostmisel kedagi-midagi, müümisel sooviti vanema nõusolekut allkirja näol.

TransAlp '02
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Re: Re.

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

tfr kirjutas:

Sellisel juhul tuleb lihtsalt ARK-s öelda, et mainitud vallasasjal mainitud alaealise jaoks erilist väärtust ei ole, tegu on tavapärase tarbeasjaga :) Sellisel juhul piisab vanema allkirjast.

Ma tahaks muidugi näha tsiklivenda, kelle jaoks tsikkel ei oma erilist väärtust, irww. Kuid eks siin tõlgendamisruumi pisut on. Võimalik, et kuskil on kehtestatud ka mingi rahaline väärtus, millest alates peetakse seda nn vallasvara oluliseks. Siiski kaldun ma arvama, et kõik mis nõuab ametiasutuse vahendusel vormistamist, vajab eestkosteasutuse kooskõlastust. Sellised asjad, mida võib kuskil turul müüa - näiteks kartulid, arvuti, koolikott jmt :D - loetakse tarbeasjaks ja kooskõlastust ei vaja. Hetkel ei oska muud eristamise alust näha.

Eks aastate eest oli kõik lihtsam, täna lihtsalt on seadus ja selle täitmine teisel tasemel.

K1200S

Teema algataja
crashin'

Lugemata postitus Postitas crashin' »

Helistasin, ja öeldi et piisab vanema allkirjast.

Kuigi mulle tundub, et see mis pabereid vaja on, või kus asjatada vaja on sõltub lihtsalt sellest, et mis mutt lauataga istub.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”