Parkimine

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
SL

Parkimine

Lugemata postitus Postitas SL »

Tahaksin üles kutsuda motorahvast parkima mõistuspäraselt.

Milleks see teema: nimelt olen viimase kuu aja jooksul väga mitmel korral (vähemalt viiel-kuuel korral) leidnud nii Hansapanga peakontori kui teiste tihedalt täispargitud kohtade eest tsikleid, mis sõna otseses mõttes laiutavad, võttes enda alla terve autokoha. Üsna tigedaks teeb - miks tal on vaja terve kohapeal seista seal?

Miks mulle see ei meeldi? Sest see pole efektiivne.

Minu loogika: üks tsiklimees linnas - üks auto vähem ehk kõigil ruumi rohkem. Kui sõidan autoga, siis alati tõmban paremale, kui tsikkel ridade vahelt sõidab. Kui sõidan tsikliga, siis alati pargin nii, et ei võta ära autokohta. Sõidan ohutult (norm kiirusega) ridade vahelt etc.

Seega - parkigem nii, et oleks mõistlik ja kõigil parem. Tsikliga ON alati võimalik parkida natuke kusagil "äärepeal", et ei jää ette jalakäiatele, tsikkel on hästi nähtavas kohas ning autodel ka rohkem ruumi.

Teema algataja
YxPriit

Lugemata postitus Postitas YxPriit »

Ja kas mitte mootorratta parkimine pole vähemalt Tallinnas tasuta?

Kasutaja avatar

munaz
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas munaz »

YxPriit kirjutas:

Ja kas mitte mootorratta parkimine pole vähemalt Tallinnas tasuta?

Naised saunas rääkisid, et järgmisest aastast alles juhtub see ametlikult, senimaani tuleb valki-tädide heatahtlikkusele loota.

Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

üks selline "laiade okstega" isend on silma jäänud mul endal vabaduse väljaku parklas. kuigi seal on tasuline, tekkis see tsikkel sinna peale tasuta parkimise tekkimist ja kuna mul endal ei ole vaja olnud sinna parkida, siis ei ole ka huvi tundnud, kas seal konkreetses parklas on parkimine tsiklitele tasuta või tasuline (ajaline seos annab eeldada, et tasuta).

teine asi on aga veel see, et autojuhid pargivad väga hea meelega tsikleid kinni, mis on pargitud nö äärtele või muidu vähem segavamatesse kohtadesse. ja kui kordi paari või rohkem on sellise tegevuse ohvriks langetud, siis ei kiputa ka vist eriti arvestama tsiklite parkimisel teistega.

mumm@on palunud autojuhil viisakalt kollase joone juurde mitte parkida ja selle eest totaalselt läbi sõimatud saanud paar korda...

väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Mis minu silma vahel on riivanud, parkimine otse poe ukse kõrvale, küll olen ma näinud tsikleid max meetri kaugusel nii Rimi kui Selveri uksest. Need teadupärast on kohad kus pea kogu aeg rahvast voorib ja pole kahtlustki et mootorratas on seal oma ülbuse ja ebaviisakusega 'mainekujundajaks' paljudele. Loomulik, et mootorratas pargitakse mugava& vihmaga võimaluse korral kuiva koha peale, aga elementaarne viisakus niiöelda võiks ikkagi olla.

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

Regula

Lugemata postitus Postitas Regula »

Kas mitte tsiklid ei Pea parkima kaubanduskeskustesse minnes autokohale? Sellepärast et suvalt kuhgi ilusti poe äärde, nii et kellegile ette ei jää ja nii, see on ju "parkimine mitte ette nähtud kohas" ja võib trahvi saada? Muidugi ega ma muidu ei pargiks tsikliga autokohale, kui te mulle kinnitate, et kuskil kõnniteel parkides ma trahvi ei saa kuskil selveri, rimi ees näiteks. Ega ma ka ei taha autojuhtidelt tervet kohta ära võtta, aga trahvi ka ei taha saada.

Honda XR 100 -> Honda XR 125 -> Suzuki DR-Z 400 - > ...

Teema algataja
JAWA

Parkimine

Lugemata postitus Postitas JAWA »

Marketite parklates peaksid olema mootorrataste kohad, näiteks mõned autokohad võiks pooleks joonida.

Teema algataja
tarx76

Lugemata postitus Postitas tarx76 »

Tervist,

Pole just suur kirjutaja, kuid igapäevane lugeja siin. Kuid tekkis üks küss seoses parkimisega:

Tekkis endalgi ca ndl tagasi situatsioon, et oli vaja minna reisisadama A-terminali asja ajama, aga ilm oli ülis**t ja oli soov parkida katuse alla ukse lähedale kõnniteele (seal tegelt ruumi tuugalt kõigile). Siiski tookord jätsin ratta kaugemale lubavate märkide juurde igaks juhuks.
Kas kellegil mingeid jamasid sellistes situatsioonides, kuidas üldiselt suhtuvad falck või siis pollar sellisesse parkimisse?

tarmo

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Parkimise kohta niipalju, et kas ma võin siis jätta oma ratta näiteks coca-cola plaza kino alla parklasse või näiteks kaubamaja parklasse ilma maksmata?

Teema algataja
YxPriit

Lugemata postitus Postitas YxPriit »

Lauri23 kirjutas:

Parkimise kohta niipalju, et kas ma võin siis jätta oma ratta näiteks coca-cola plaza kino alla parklasse või näiteks kaubamaja parklasse ilma maksmata?

Kindlasti mitte. See tasuta parkimine käis ju linna hallata olevate parkimisalade kohta.

Kasutaja avatar

Regula

Viru keskuse parklasse võid küll jätta. Mulle väga meeldib nii linnas käia, et paneg paagi ka taha, et saaks kiivrit luku taha panna ja lähen linna, jätan ratta sinna, panen kiivri taha paaki lukku ja tsiklijope võib ka sinna ära pressida ja saad täiesti käed taskus linnas olla, ja lähed kasvõi öösel kell 1 sinna ratast võtma lihtsalt. Seal isegi tsiklite jaoks eraldi väike kohakene tekitatud. Ja noh, ma ei tea, rahulikult vaatan seal tädidele ja onudele otsa kui sealt ära sõidan ja nad ei tee väljagi, seega ju siis seal võib tasuta parkida.

Intruder

Lugemata postitus Postitas Intruder »

Ise nägin radissoni juures pealt, kuidas mootorratturi oli ruumi kokkuhoiu mõttes ratta parkinud parkimiskastist eemale, kuid kahjuks keelumärgi piirkonda - loomulikult talle kirjutati trahv välja.
Sellest lihtne moraal, pargi parkimis kastis mitte ära maleta ise midagi.

Teema algataja
noortsiklist

Lugemata postitus Postitas noortsiklist »

Tsikliga on ju kohustus parkida nii nagu liikluseeskiri ette näeb (nagu autogagi), või parkimist korraldavad märgid näitavad. Igat muud viisi võidakse ju vääraks lugeda ja trahvida. Kui on maha joonistatud kastid siis need ongi ju mõeldud sinna parkimiseks ja ainult ühe sõiduki jaoks. Isegi siis kui sõidad rolleriga ei tohi keegi sinuga kobised kui seal kastis üksi laiutad. Muidugi kui oma seltskonnaga ronid mitmekesi ühte kasti oleks se mõistlik. Mina küll ei paneks oma masinat kuskile kõnniteele või kuskile postikülge. Ei roniks ka võõra ratturiga ühte kasti :lol:
Parandage kui ma eksin. :?:
Terv!

Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

kui ei ole liikluskorraldusvahenditega määratud teisiti, siis kõnniteel võib parkida kui jalaliikujatele jääb (kas oli see 1 meeter või enam, ei mäleta hetkel) ruumi. Seega - parkida võib seal kus ei ole eraldi keelatud. nagu autogagi. vahe selles, et autoga ei mahu igale poole ja ei jää vajalikku vaba ruumi. samuti on kaubanduskeskustega - kui ukse ees on ikka kollane joon (tavaliselt kõnnitee äärekivil), siis sinna parkida ei või.

mumm@kirub vihmast ilma

väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

Regula

Huvitav millal hakkab seadus tsikleid autodest eristama. Näiteks ühistranspordi read. Need on sellepärast ainult ühissõidukitele, et kui seal autod ka sõidaksid, oleksid need nii umbes, et nendel pole enam mõtet. Aga kui seal hommikuse ummiku ajal mõni ükskik rattur sõidab, siis loogiliselt mõeldes, et tekita see mitte sekunditki pikemat seismist ühissõidukitele.
Ja näiteks mõned keelumärgid ühesuunalistele tänavatele on ju sellepärast, et autoga ei saakski sinna minna, sest sa jääksid muidu keset tänavat mõne autoga vastamisi ja siis ongi kogu küpsis, aga tsikliga näiteks oleks vabalt mahtunud seal sõitma.
Et tegelikult on küllaltki palju selliseid asju, kus tsikkel ei ole lihtsalt mootorsõiduk, vaid ta on ikka autost erinev. Ja kui seadus teeks tsiklitele selliseid häid ja mõnusaid seadusi, mis erinevad autodele kehtivatest seadustest, siis ma usun, et paljusi hakkaks see ahvatlema ja hakkavad ka tsikliga sõitma, ja mida rohkem sõidetakse tsiklitega, seda vähem on ju ummikuid ja probleeme, et tallinn upub autode kätte. Kui autosi nõnda palju edasi ostetakse ja kasutatakse nagu praegu, siis päris tõsiselt, autoga ei ole tallinnas varsti midagi teha, ja vaikselt isegi mitte ainult tipptunnil vaid päev läbi. No muidugi päris New York meil siin veel ei ole.
Ja parkimisega sama moodi. Miks ei võiks ratastel, nagu jalgratastel poe ukse ees mingi väike alake olla, kus parkida.

Ma tean, et see võtab aega ja kultuur peab välja kujunema, aga huvitav, kas me ikka kunagi jõuame sellisesse seisu siin samas Eestis, kus tsikleid eristatakse autodest. Et ei ole ainult sellised seadused, mis algavad sõnaga "mootorsõiduki..."

Viimati muutis Regula, 03 Sept 2007, 22:21, muudetud 2 korda kokku.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Ma olen vist kurjategija :shock: Olen alati järve Selveris parkinud sinna ette ,kus on jalgrataste kohad, seal seina ääres seistes jääb piisavalt ruumi kõigile, katus peakohal ja falck onu ei ütelnud ka midagi pahasti. Tavaliselt otsin alati sellise koha, kuna imelik on parkida tsiklit autokohale kui parkla on niigi autodest umbes.

Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

Huvitav millal hakkab seadus tsikleid autodest eristama

Tean mida sa tunned. Sama mure ka siinpool.

Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

ozzy007
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas ozzy007 »

Regula kirjutas:

Ma tean, et see võtab aega ja kultuur peab välja kujunema, aga huvitav, kas me ikka kunagi jõuame sellisesse seisu siin samas Eestis, kus tsikleid eristatakse autodest..."

jaah -- näiteks nii motika parkimist suunama
http://nagi.ee/photos/ozzy007/2035951/in-set/9231/

Elus ei pea oluline olema lõppeesmärk, vaid ikka teekond...

einar00

Lugemata postitus Postitas einar00 »

[quote="mumm"]kui ei ole liikluskorraldusvahenditega määratud teisiti, siis kõnniteel võib parkida kui jalaliikujatele jääb (kas oli see 1 meeter või enam, ei mäleta hetkel) ruumi. Seega - parkida võib seal kus ei ole eraldi keelatud

§ 143. Asulas tohib alla 6 m pikkust A- ja haagiseta B-kategooria ning haagiseta D1-alakategooria sõidukit parkida ka: 3.osaliselt või täielikult kõnniteel, kus seda näitab vastav liikluskorraldusvahend, jättes jalakäijale seal vabaks vähemalt 1,5 meetri laiuse käiguriba.

seega võib kõnniteele parkida kui on lubatud

Kasutaja avatar

Regula

Vot siukseid märka ma väga ootan, kus on lisatahvel mootorrattaga, või kus on kirjas a'la "välja arvatud mootorrattad"

Kasutaja avatar

munaz

Lugemata postitus Postitas munaz »

Lauri23 kirjutas:

Aprillimöllu ajal ei tahtnud tsiklit väga kesklinna nähtavasse kohta parkida ja kasutasin Plaza parklat. Minu arvates oleks hea tava, kui tsikli parkimine maksaks poole või oleks täiesti tasuta (Stockmannis on toredad tädid), kuid Plaza Falcki onud keerasid tsiklile täie rauaga ja tegid lolli nägu.

Teema algataja
Ago

Lugemata postitus Postitas Ago »

Stockis on mulle lausa öeldud, et ära mootorrattaga piletit võta!
Seal vist sissesõidul mingid andurid, mis ülesõitmisel lasevad sul pileti võtta. Mootorratta kaal jäi sellele vist väheseks ja piletit ei saanud. Tõkkepuu vahelt mahub rahulikult läbi (Kuigi püsikliendina pole tegelikult vahet - 90min tasuta niikuinii)

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

vot siinkohal olen mina teisel arvamusel. nii kaua, kui pole konkreetset kohta tsikli parkimiseks, pargin ma tervel autokohal. mul on see õigus (ning tegelikult isegi kohustus) ja ma ei tee seda kellegi nokkimiseks. või pean ma igakord käima parkla või parkimisala korraldaja juurest läbi ja küsima, et kle kuhu ma selle ratta panen nüüd? ei lase endale pähe astuda igatahes selle teemaga.

mingist teemast käis see isegi läbi, kus oli parklas spetsiaalsed kitsamad kohad aga see polnud eestis. võiks ju olla? üks lisatriip tõmmata ja väike märk tsiklikujutisega üles panna, ongi olemas.

eriti tugevalt olin ma sellel arvamusel veel siis, kui parkimine tasuline oli ja ma reaalselt maksin ka selle eest. miks ikkagi linn tsikliga parkimise tasuta tegi, kas sellepärast, et me hakkaks kõnniteedel parkima. seletage keegi lahti?

ja kas enamus autojuhte ei ole ka pahad, kui nad sõidavad autoga üksi, kuigi seal on sees 5 istekohta. kui kombineerida, siis oleks ju linnaliikluses 5 korda vähem autosid. :twisted:

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Re.

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Ega see kui sa ruumi kokkuhoiu nimel tsikli pargid kuhugi keelatud kohta sind valesti parkimise karistusest ei säästa. Itaalias oli teatud hulk autokohti jagatud väiksemateks ruutudeks, kuhu siis kaherattalisi asetati. Seniks kui meil ratastele väiksemaid kaste või eraldi kohti ei ole võib südamerahuga ratta parkida autodele mõeldud joonte vahele ja ega siin LE mõttes suurt muud võimalust polegi.

LE §142. Asula sõiduteel tohib sõidukeid peatada või parkida ühes reas, haagiseta kaherattalisi mootorrattaid, jalgrattaid ja mopeede kõrvuti kahes reas ... ja siis veel rida miskeid tingimusi.

§152. Parkida ei tohi:
1) kohas, kus liikluskorraldusvahend seda ei luba, ega kohas, kus ei tohi peatuda;
2) raudteeülesõidukohale lähemal kui 50 m;
3) teekattele märgitud parkimiskohtade kõrval;
4) väljaspool asulat eesõigusmärgiga «Peatee» tähistatud tee sõiduteel;
5) aeglustus- ja kiirendusrajal;
6) kohas, kus takistatakse teise sõiduki sõitmist parkimiskohale või väljasõitu sealt.

Veits OT: Parkimine majades on pisut koomiline ja raiskav. Kui ma oma ratta Coca-cola Plaza alla parkisin, siis korraliku kodanikuna mõtlesin võtta pileti. See pagana automaat ei reageerinud minu ratta kaalule. Turvamees tegi "liblikat" e. ajas jalad ja käed erinevate andurite ees laiali, et mulle pilet saada ja ninaga siis vajutas nuppu (see viimane väike liialdus, kuid palju puudu ei olnud). Muidugi parkisin ma ka tervele parkimiskohale ja maksin täit hinda, kuigi oleks vabalt saanud kuskile seinaäärde panna.

K1200S
Kasutaja avatar

Bobcat
Tsikkel: FZ 6 Fazer

Lugemata postitus Postitas Bobcat »

Üllatav on lugeda siin aegajalt üllitisi motorataste parkimisest ja tasulisest parkimisest :roll: - kirjutaja mõte oli vist tõstatada teema sellest, et motomehed võiksid võimalusel jätta ratta selliselt, et ei sulgeks tervet sõiduki parkimiskohta - seega tasulise parkimise teema selles kontekstis on vist vähe OUT 8)

Samuti on mul imelik lugega, et kas tasuta või tasuliselt ning kas kõnniteel jne. Ise pargin oma tsikli võimalusel mitte autode parkimiskohale - inimlik ju jätta neljarattalistele ruumi, kui mul on võimalik ennast jätta kuskile kõnnitee äärele (eeldusel, et siis ka jalakäiatele ruumi jääb) - olgem inimesed teiste inimeste suhtes - siis ollakse inimesed ka teie suhtes!!!

Ja näidake mulle motohunti, kes on falcki käest viivistasu otsuse saanud või politseile parkimisega hambusse jäänud, või keda on teisaldatud :?: - kuni ise ei ole näinud, siis ei usu - nelja aasta jooksul pole minu parkimine küll kedagi neist huvitanud :wink:

Elu on nagu erinevad aastaajad - eriti lill on siis, kui tee kallutamist kannatab :P
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Bobcat kirjutas:

Ja näidake mulle motohunti, kes on falcki käest viivistasu otsuse saanud või politseile parkimisega hambusse jäänud, või keda on teisaldatud :?: - kuni ise ei ole näinud, siis ei usu - nelja aasta jooksul pole minu parkimine küll kedagi neist huvitanud :wink:

Ma ei tea kas ma just motohunt olen :twisted: ja samuti ei ole ma trahvi saanud falcki ega politsei käest, kuid minu elu esimene trahvikviitung oli just nimelt Jawa valesti parkimise eest. Edastas selle mulle MIILITS :), aasta oli 1982. Tänapäeval pargin ruumipuuduse korral nii, et autodel kohti ära ei võtaks, lahedamatel oludel aga ilusti parkimiskasti nii, et teine kaherattaline kõrvale mahuks. Või sokutan mõne juba parkimiskastis seisva kaherattalise kõrvale. Vastavalt hetkeolukorrale siis.
Kroonidega makstavat trahvi pole tõesti saanud.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

kas kahrettalised saavad ka 2008 tallinnas tasuta parkida?
http://www.postimees.ee/281107/esileht/ ... 298354.php

TLH
Tsikkel: külka M; Kawasaki
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas TLH »

speedvana kirjutas:

http://tallinn.andmevara.ee/oa/page.Tav ... 1&id=91323

vt. punkti 7.2.5

isandpauk
Kaupmees

Lugemata postitus Postitas isandpauk »

TLH kirjutas:
speedvana kirjutas:

http://tallinn.andmevara.ee/oa/page.Tav ... 1&id=91323

vt. punkti 7.2.5

Mina ikka arvasin, et (tasuta) parkimine mootorratastele on reguleeritud vastavalt sõiduki kategooriale, sealt punktist tuleb välja, et külghaagisega ja trike-d/kvadrikud peavad ikka pappi välja käima.
Edaspidi olen targem ning tasulisel alal parkides viskan camouflage võrgu korvile peale.

Teema algataja
Ago

Lugemata postitus Postitas Ago »

Punktist 7.3 loeb aga välja, et maksuvabastust saada, tuleb esitada taotlus Transpordiametile. Kui nüüd mõni väga pedantne kontrolör satub, siis paberis näpuga järge ajades peaks asi kehtima vaid tõendi olemasolul.
Kui eksin, siis palun parandage - ei ole kõiki määruseid sõna-sõnalt läbi lugenud. Et kas piisab vaid välisel vaatlusel kahe ratta ja mootori tuvastamisest või on vaja ka paberit tuuleklaasi vahele :)

7.3 Maksuvabastuse saamiseks tuleb esitada taotlus transpordiametile.

(Tvk m 27.01.2005 nr 7 jõust. 03.02.2005)

7.4 Õigust soodustusele tõendab transpordiameti parkimise soodusluba või parkimisjärelevalve ametiisiku saadud kinnitus elektroonilise soodusloa olemasolu kohta.

(Tvk m 27.01.2005 nr 7 jõust. 03.02.2005;

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”