Lubade tegemine

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
maitx

Lubade tegemine

Lugemata postitus Postitas maitx »

Niih selline mure et soov teha 125cc load.
Aga kaua teeb neid kui läbi ei kuku ja kas sõidux peab olema endal 125cc tsikke Või nad ise laenavad?
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Re: Lubade tegemine

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

maitx kirjutas:
Aga kaua teeb neid kui läbi ei kuku ja kas sõidux peab olema endal 125cc tsikke Või nad ise laenavad?
Kulla sõber, pöördu omale meelepärasesse autokooli ja sa saad kõigile oma küsimustele vastuse. Loomulikult peab autokoolil olema vastava kategooria tsikkel, muidu ei saaks ju koolitust läbi viia. See kui kaua sul koolis aega läheb, sõltub eelkõige sinust endast, kuid mitte vähem, kui 2,5 kuud. :D

s3rza

Lugemata postitus Postitas s3rza »

Õnnekas kirjutas:
maitx kirjutas:
Kulla sõber, pöördu omale meelepärasesse autokooli ja sa saad kõigile oma küsimustele vastuse. Loomulikult peab autokoolil olema vastava kategooria tsikkel, muidu ei saaks ju koolitust läbi viia. See kui kaua sul koolis aega läheb, sõltub eelkõige sinust endast, kuid mitte vähem, kui 2,5 kuud. :D
Mina tegin hiiumaal ja enda tsikliga. : )

Teema algataja
maitx

Lugemata postitus Postitas maitx »

Õnnekas kirjutas:
maitx kirjutas:
aga sis mul ei pia endal algul olema sis tsikkel,teen load era ja hiljem ostan?
Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

maitx kirjutas:
aga sis mul ei pia endal algul olema sis tsikkel,teen load era ja hiljem ostan?
Palun soovitage kõigepealt tõlki, kes suudaks selle mula eesti keelde panna! :shock:

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Sellise kirjaoskusega on ületamatuks probleemiks juba avalduse täitmine autokoolis...
Kui autokoolil on tsikkel olemas, siis loomulikult sul ei pea seda endal kohe olemas olema. 2,5 kuud ARKiga koos vähemalt, mul pole tänu oma lollusele ja laiskusele siiani lube käes, alustasin 25ndal aprillil, aga ARKi saan alles 7. septembril.
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ulmo »

maitx kirjutas:
Mitut luba 125cc mootorsõiduki juhtimise jaoks sa teha soovid? Muteada on vaid üks luba kus peal kirjas kategooriad, mille juhtimisõigus antud isikul on.
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

seoses lubadega küsiks, et kui mul pole ühtki juhiluba veel, kas ma saan kohe teha A2 kat. load?
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

makuke sa saad puhtalt lehelt teha kohe A piiratud, pead lihtsalt täies mahus B kategooria teooria + tsikli läbima.
See A2 on kuni 125cc?
Targem on B ja A piiratud korraga teha - tuleb odavam suts.
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

A2 on kuni 250cm3 või 25kw aga ma tahaks ainult tsikkli load teha, mitte midagi muud. On see võimalik?
Kasutaja avatar

deadend
Tsikkel: Yamaha
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas deadend »

makuke kirjutas:
A2 on kuni 250cm3 või 25kw aga ma tahaks ainult tsikkli load teha, mitte midagi muud. On see võimalik?
Appi...

Tee endale ilusti selgeks millised katekoorjad on olemas ja siis tule midagi küsima.
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

kirjaoskuse mm :)

alustage alguses nt. siit http://www.ark.ee/atp/?id=224
ja piisava lugemisoskuse olemasolul on lubatud klõpsida ka teistel vasakpoolsetel linkidel.

ja kui te kuskilt seadustest leiate A2 kategooria, andke mulle ka teada. mind juba ammu huvitab, kust selline folkloor tekkind on
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

retro kirjutas:

...kust selline folkloor tekkind on....
Ootoot, kui see folkloor on siis miks mu ARKi tunnistusel ilusti templiga seisab Antud A2 juhtimisõigus. A4 oli vanasti.
Just enjoy ... nothing less, nothing more
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

makuke kirjutas:
ma ju ütlesin, et on
Sinu A2 on tänapäeval A piiratud.
Pead tegema täies mahus teooria ja kogu moos.
Ma muidugi eeldan, et sa oled 18 aastane eks :)
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Kas saan hakkata sügisel tegema A2(kuni 25 kw) lubasid, kui vanust on 17 aastat, aga märtsis 2008 saan 18, et siis eksamite ajaks on vanus 18.

Teema algataja
dan3k

Lugemata postitus Postitas dan3k »

minu teada saab autokooli minna pool aaastat enne sünnipäeva.
et eks sa ise arvuta kuna sa minna saad, aga küsimus on selles, et kas sa märtsiks oled saanud piisava koguse sõidutunde, sest talvel vist ei ole väga võimalik sõita tsikliga ringi.
Kasutaja avatar

Martin.

Lugemata postitus Postitas Martin. »

Minu küsimus, et kui teen A1 ära 16aastaselt, kas pean 18 saades teooria ja liiklus eksami uuesti tegema? või uuendatakse vastavalt staazile nagu autodel on vahtraleht? :wink:
ma tänan.
Kurvis näeme . kahepoolene
Kasutaja avatar

necromany
Tsikkel: Honda vfr 800 vtec

Lugemata postitus Postitas necromany »

Kui tahad saada 18 a A2 kati ja A1 load olemas pead ainult ARK-is uued eksamid tegema.

Teema algataja
Hexor

Lugemata postitus Postitas Hexor »

necromany kirjutas:
Kui tahad saada 18 a A2 kati ja A1 load olemas pead ainult ARK-is uued eksamid tegema.
Kas vajalik on ka 25kw ratas või võib teha 125cc ja 11kw masinaga.
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Hexor kirjutas:
necromany kirjutas:
Kas vajalik on ka 25kw ratas või võib teha 125cc ja 11kw masinaga.
11kw masinaga ei saa. Täpselt ei tea mitu kw olema peab, aga eeldan et mingi 17 vms. Täis A puhul peab nt 37,5 kw olema (kui mälu ei peta)
Just enjoy ... nothing less, nothing more

Teema algataja
alan

Lugemata postitus Postitas alan »

RaPtile kirjutas:
Kas saan hakkata sügisel tegema A2(kuni 25 kw) lubasid, kui vanust on 17 aastat, aga märtsis 2008 saan 18, et siis eksamite ajaks on vanus 18.
Minu arust ei ole autokoolidel talveks gruppe ükskõik millisele A-kategooriale. Uued grupid avatakse kevadel, sest teooriat iseenesest on väga vähe ning mõttetu oleks niisama 3 kuud oodata. Kui aga on vaja B-kategooria teooria samuti läbida, siis seda oleks kindlasti mõistlik talvel teha.

Teema algataja
Tegelinski

Lugemata postitus Postitas Tegelinski »

Teema algataja
Mömm

Lugemata postitus Postitas Mömm »

On keegi teinud lähiajal A ja B katti korraga?

Kuidas ARK-is lubade taotlemine käib, kas saab mõlema teooria ühekorraga ära teha või peab eraldi. Kas nii saaks raha kokku hoida näiteks vms?

Mul saab varsti piiratud B ja A1 kat õpingud läbi ja tahaks teada kuda edasi toimida... :oops:
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Mömm kirjutas:
On keegi teinud lähiajal A ja B katti korraga?

Kuidas ARK-is lubade taotlemine käib, kas saab mõlema teooria ühekorraga ära teha või peab eraldi. Kas nii saaks raha kokku hoida näiteks vms?

Mul saab varsti piiratud B ja A1 kat õpingud läbi ja tahaks teada kuda edasi toimida... :oops:
Nii teooria kui sõit ikka eraldi. Kokkuhoid on vaid plastikute pealt 350.- (vist oli plastikute hind ?),
Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)

Teema algataja
Damaged

Lugemata postitus Postitas Damaged »

:wink:
Autokooli saadetud kiri :
Tere,kui olen hetkel 17 aastane ja saan juulis 18 ja ütleme et kuskil
mais tuleksin saaksin ma arki eksami ajaks 18 ja kui tulen tegema
teie autokooli A2 kategooria mootorratta lube,siis poleks selleks mul
vaja teha ennem A1 lube...
Kuskilt kuulsin,et A1 laod peavad olema
tehtud ennem kui saan teha võimsama kategooria lubasid.
Et kas see
siis vastab tõele või ei?

Vastus:
Kui tuled kooli enne 18.a. saamist siis saad A1, kui ootad kuni 18.a.
saad siis
A2. Soovitan teist varianti.

:?

Ma ei saa aru...kuskilt räägiti ja öeldi minuarust oli see kodulehelgi neil kirjas et ARK-i eksami ajaks peab olema 18..seega kui ma saan 11 juuli 18 ja lähen näiteks juunis tegema siis peaks kõik klappima...
Tegelikult olekski juunis parem sest juunis veel kooli värk jms läheks raskes.. lähen tegema A2 ja B-kat korraga - sest nii säästab teooria pealt :!: :wink:

Teema algataja
Damaged

:) Samuti saadeti mulle lugemiseks suht pikk määrus.. millega ma lõpuni pole jõudnud veel ennem hakkas aju kärssama..eks ma kevade paiku loen kindlasti läbi selle,nüüd sai ka soetatud raamat Mootorrattasõidu ABC
kah tark asi !

Igatahes kui soovi lugemist teilegi äkki saate abi kui vaja :wink:
:arrow: http://trip.rk.ee/cgi-bin/thw?${BASE}=a ... 01&AN=1327.

Teema algataja
mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Mina olin 17 läksin kooli, öeldi jah, saad saad oma A2, sain siis asjadega valmis, lähen tunnistusele järgi ja ohoo, A1 suurelt peal. Natuke sai asja aetud ning kahe kolme kuu pärast sain A2 tunnistuse, nüüd ootan ilusat ilma, et minna ARK'i

Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

1. VASTUVÕTU TINGIMUSED

2.1. Koolituskursusele võetakse õppima A-kategooria ja A1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõigust taotlev isik, kes:
1) on Eesti kodanik ja kelle alaline elukoht on Eestis või elamisloa alusel Eestis viibiv välismaalane;
2) omab kehtivat mootorsõidukijuhi tervisetõendit A-kategooria ja A1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimist lubava märkega;
3) on juhiloa saamise ajaks:
– A1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse taotlemisel vähemalt 16 aastat vana;
A-kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse taotlemisel, mille võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus 0,16 kW/kg, vähemalt 18 aastat vana.

2.2. Koolituskursusele võib võtta õppima kuni kuus kuud enne punktis 2.1 toodud tähtaegu.

Ma ei saa aru, mis see kool vastu puksib kui selles samas määruses , mille ta sulle saatis on selgelt öeldud, et võib õppima asuda kuni kuus kuud enne 18 aastaseks saamist. :roll:

Teema algataja
Damaged

:( Ma ei tea,ei oska midagi öelda... mul pmst savi ,sest juunis veel kool olekski parem juulis minna ,aga ei tea miks ta ütles et 18 olen ja siis saan tulla,tegelikult peaks vb talle selle määruse uuesti copyma ja küsima mis värk on .. noh nii huvi korras,tahaks teada mis ta siis välja nihverdab. :)

Teema algataja
Damaged

Aga palun siis teilegi infoks...ennem 18 ärge A2 ihaldage ! :?

Siin siis teema jätk:

Tere,
aga ongi nii, et kui tuled kooli enne 18.a. saamist, siis taotled A1
(kool peab
õpilase registreerima ARK-s 3 päeva jooksul, kui õpilane asub õppima).
Seega
taotlemise ajal oled alla 18.a. ja nii saadki A1. Kui aga oled
taotlemise
ajaks 18.a. , siis saad A2. See eeldabki seda, et pead olema 18.a., kui
kool
sinu andmed ARK-sse edastab, siis sa oled juhiloa taotleja.

Elle Kaarits
64 63 644

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”