Lubade tegemine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Lubade tegemine
Aga kaua teeb neid kui läbi ei kuku ja kas sõidux peab olema endal 125cc tsikke Või nad ise laenavad?
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Re: Lubade tegemine
Kulla sõber, pöördu omale meelepärasesse autokooli ja sa saad kõigile oma küsimustele vastuse. Loomulikult peab autokoolil olema vastava kategooria tsikkel, muidu ei saaks ju koolitust läbi viia. See kui kaua sul koolis aega läheb, sõltub eelkõige sinust endast, kuid mitte vähem, kui 2,5 kuud.maitx kirjutas:Niih selline mure et soov teha 125cc load.
Aga kaua teeb neid kui läbi ei kuku ja kas sõidux peab olema endal 125cc tsikke Või nad ise laenavad?

Mina tegin hiiumaal ja enda tsikliga. : )Õnnekas kirjutas:Kulla sõber, pöördu omale meelepärasesse autokooli ja sa saad kõigile oma küsimustele vastuse. Loomulikult peab autokoolil olema vastava kategooria tsikkel, muidu ei saaks ju koolitust läbi viia. See kui kaua sul koolis aega läheb, sõltub eelkõige sinust endast, kuid mitte vähem, kui 2,5 kuud.maitx kirjutas:Niih selline mure et soov teha 125cc load.
http://www.janmartransport.ee/moto
-
Teema algataja
aga sis mul ei pia endal algul olema sis tsikkel,teen load era ja hiljem ostan?Õnnekas kirjutas:Kulla sõber, pöördu omale meelepärasesse autokooli ja sa saad kõigile oma küsimustele vastuse. Loomulikult peab autokoolil olema vastava kategooria tsikkel, muidu ei saaks ju koolitust läbi viia. See kui kaua sul koolis aega läheb, sõltub eelkõige sinust endast, kuid mitte vähem, kui 2,5 kuud.maitx kirjutas:Niih selline mure et soov teha 125cc load.
-
- Kontakt:
Palun soovitage kõigepealt tõlki, kes suudaks selle mula eesti keelde panna!maitx kirjutas:aga sis mul ei pia endal algul olema sis tsikkel,teen load era ja hiljem ostan?

Kui autokoolil on tsikkel olemas, siis loomulikult sul ei pea seda endal kohe olemas olema. 2,5 kuud ARKiga koos vähemalt, mul pole tänu oma lollusele ja laiskusele siiani lube käes, alustasin 25ndal aprillil, aga ARKi saan alles 7. septembril.
-
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
- Tänatud: 1 kord
Mitut luba 125cc mootorsõiduki juhtimise jaoks sa teha soovid? Muteada on vaid üks luba kus peal kirjas kategooriad, mille juhtimisõigus antud isikul on.maitx kirjutas:Niih selline mure et soov teha 125cc load.
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:

alustage alguses nt. siit http://www.ark.ee/atp/?id=224
ja piisava lugemisoskuse olemasolul on lubatud klõpsida ka teistel vasakpoolsetel linkidel.
ja kui te kuskilt seadustest leiate A2 kategooria, andke mulle ka teada. mind juba ammu huvitab, kust selline folkloor tekkind on
-
Teema algataja
-
Teema algataja
11kw masinaga ei saa. Täpselt ei tea mitu kw olema peab, aga eeldan et mingi 17 vms. Täis A puhul peab nt 37,5 kw olema (kui mälu ei peta)Hexor kirjutas:Kas vajalik on ka 25kw ratas või võib teha 125cc ja 11kw masinaga.necromany kirjutas:Kui tahad saada 18 a A2 kati ja A1 load olemas pead ainult ARK-is uued eksamid tegema.
-
Teema algataja
Minu arust ei ole autokoolidel talveks gruppe ükskõik millisele A-kategooriale. Uued grupid avatakse kevadel, sest teooriat iseenesest on väga vähe ning mõttetu oleks niisama 3 kuud oodata. Kui aga on vaja B-kategooria teooria samuti läbida, siis seda oleks kindlasti mõistlik talvel teha.RaPtile kirjutas:Kas saan hakkata sügisel tegema A2(kuni 25 kw) lubasid, kui vanust on 17 aastat, aga märtsis 2008 saan 18, et siis eksamite ajaks on vanus 18.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Nii teooria kui sõit ikka eraldi. Kokkuhoid on vaid plastikute pealt 350.- (vist oli plastikute hind ?),Mömm kirjutas:On keegi teinud lähiajal A ja B katti korraga?
Kuidas ARK-is lubade taotlemine käib, kas saab mõlema teooria ühekorraga ära teha või peab eraldi. Kas nii saaks raha kokku hoida näiteks vms?
Mul saab varsti piiratud B ja A1 kat õpingud läbi ja tahaks teada kuda edasi toimida...
Villem aka Villu aka Madis

-
Teema algataja
Autokooli saadetud kiri :
Tere,kui olen hetkel 17 aastane ja saan juulis 18 ja ütleme et kuskil
mais tuleksin saaksin ma arki eksami ajaks 18 ja kui tulen tegema
teie autokooli A2 kategooria mootorratta lube,siis poleks selleks mul
vaja teha ennem A1 lube...
Kuskilt kuulsin,et A1 laod peavad olema
tehtud ennem kui saan teha võimsama kategooria lubasid.
Et kas see
siis vastab tõele või ei?
Vastus:
Kui tuled kooli enne 18.a. saamist siis saad A1, kui ootad kuni 18.a.
saad siis
A2. Soovitan teist varianti.
Ma ei saa aru...kuskilt räägiti ja öeldi minuarust oli see kodulehelgi neil kirjas et ARK-i eksami ajaks peab olema 18..seega kui ma saan 11 juuli 18 ja lähen näiteks juunis tegema siis peaks kõik klappima...
Tegelikult olekski juunis parem sest juunis veel kooli värk jms läheks raskes.. lähen tegema A2 ja B-kat korraga - sest nii säästab teooria pealt
-
Teema algataja
Samuti saadeti mulle lugemiseks suht pikk määrus.. millega ma lõpuni pole jõudnud veel ennem hakkas aju kärssama..eks ma kevade paiku loen kindlasti läbi selle,nüüd sai ka soetatud raamat Mootorrattasõidu ABC
kah tark asi !
Igatahes kui soovi lugemist teilegi äkki saate abi kui vaja
http://trip.rk.ee/cgi-bin/thw?${BASE}=a ... 01&AN=1327.
-
Teema algataja
-
- Kontakt:
- VASTUVÕTU TINGIMUSED
2.1. Koolituskursusele võetakse õppima A-kategooria ja A1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõigust taotlev isik, kes:
1) on Eesti kodanik ja kelle alaline elukoht on Eestis või elamisloa alusel Eestis viibiv välismaalane;
2) omab kehtivat mootorsõidukijuhi tervisetõendit A-kategooria ja A1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimist lubava märkega;
3) on juhiloa saamise ajaks:
– A1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse taotlemisel vähemalt 16 aastat vana;
– A-kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse taotlemisel, mille võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus 0,16 kW/kg, vähemalt 18 aastat vana.
2.2. Koolituskursusele võib võtta õppima kuni kuus kuud enne punktis 2.1 toodud tähtaegu.
Ma ei saa aru, mis see kool vastu puksib kui selles samas määruses , mille ta sulle saatis on selgelt öeldud, et võib õppima asuda kuni kuus kuud enne 18 aastaseks saamist.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Aga palun siis teilegi infoks...ennem 18 ärge A2 ihaldage !
Siin siis teema jätk:
Tere,
aga ongi nii, et kui tuled kooli enne 18.a. saamist, siis taotled A1
(kool peab
õpilase registreerima ARK-s 3 päeva jooksul, kui õpilane asub õppima).
Seega
taotlemise ajal oled alla 18.a. ja nii saadki A1. Kui aga oled
taotlemise
ajaks 18.a. , siis saad A2. See eeldabki seda, et pead olema 18.a., kui
kool
sinu andmed ARK-sse edastab, siis sa oled juhiloa taotleja.
Elle Kaarits
64 63 644
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.